Leeds – West Brom 4:0 (kon.)
konec
Leeds United
4:0 (2:0)
West Bromwich Albion
Pátek 01.03.2019, 20:45Anglická Championship • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Děkuji za pozornost a těším se na příště. Hezký zbytek večera vám přeje Jiří Polášek. (22:44:51)
     
    Tak po nadějném rozjezdu druhého poločasu, kdy WBA začalo hrát mnohem solidněji, než v tom prvním, přišel nakonec stejně debakl. Po brance na 3:0 v 64. minutě, kdy se znovu trefil Bamford se hra zase vrátila k tomu, jak to vypadalo v prvním poločase. WBA ztrácelo míč, kazilo přihrávky, naopak Leeds vyhrávalo jeden souboj za druhým. V nastavení přišla odměna pro perfektně hrajícího a bojujícího hráče Alioskiho, který vstřelil poslední debaklový gól. Nahrál mu mladík Shackleton (19 let), který přišel do zápasu o minutu dříve.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:14.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Egzijan ALIOSKI - 4:0
     
    90+2
    Leeds právě vstřelil branku!
    Autorem branky je EGZIJAN ALIOSKI. Tak dnešní jednoznačně nejlepší hráč se nakonec taky dočkal. Vybojoval několik míčů, vytvořil tolik šancí, byl všude. Je odměněn brankou. Byla to sice opravdu jednoduchá branka, vlastně jen doklepnutí do prázdné, ale to se taky počítá. Musíme zmínit i mladičkého Shackletona, který před chvílí vběhl na hřiště, a nyní přihrál pozemním centrem právě Alioskimu na gól.
     
    90+1
    Na krátkou dobu si ještě nyní zahraje Shackleton. Hráč ve věku teprve devatenácti let vystřídal Robertse.
     
    90
    Do konce zápasu se nastaví ještě 3 nadbytečné minutky.
     
    89
    U poloviny, skoro přesně na půlící čáře přišel faul a hosté dostali míč k držení. Z toho o chvíli později dokázali vytěžit rohový kop, který ale vůbec nezahráli dobře.
     
    88
    Zápas se chýlí ke konci a ani jeden z týmů už to nějak moc "nehrotí". Zápas se spíše dohrává a hráči jen chodí, maximálně jsou v poklusu. Jediný bojující je Alioski, který je u každého druhého míče.
     
    86
    Hlasatel na hřišti právě oznámil, že dnešní utkání sleduje cca 35 tisíc diváků. Docela hezké číslo, i když na The Champiosnchip chodí i víc lidí. Co bychom ale za alespoň poloviční číslo dali my v Česku na nejvyšší lize, že?
     
    85
    Nyní Alioski opět parádně odebral míč a vyslal další 2 hráče do akce. Jeden z nich nacentroval na střed, odkud vypálil Klich. Johnstone byl ale tentokrát připraven.
     
    84
    Na hřišti nyní leží hráč hostujícího celku, už podstatnou dobu. Je sice obklopen doktory, musí ale na ošetření do zámezí. Pokud je zraněn, není to dobré znamení, jelikož West Brom již všechny svoje možnosti střídání vyčerpal.
     
    83
    Kousek od vápna hostů nyní přišel další faul na hráče domácích v krátkém sledu. Všechno to vychází z frustrace hostů ohledně dnešního zmařeného zápasu, ve kterém už body na 99% nezískají.
     
    82
    Dallas byl nyní faulován a odstaven ve vápně při útočné akci hostů. Akce tak samozřejmě byla přerušena a míč se posunul na kopačky domácího gólmana.
     
    81
    Autové vhazování WBA sice bylo dobře provedeno, následná přihrávka ale znamenala další zbytečné odebrání míče a jen tak zhatila plány hostujícímu týmu.
     
    80
    Krajní bek Alioski se ohřeje dost podstatně i v útoku, nyní dokonce měl samostatný únik, ale dohnal ho dobíhající obránce a o míč ho připravil.
     
    78
    Z opakovaného záběru jsme viděli taky faul na Klicha, který by mohl být klidně odměněn žlutou, možná dokonce červenou kartou. Rozhodčí ho ale pravděpodobně nezahlédl, a proto se hraje dál.
     
    77
    Morrison nyní snad třikrát vybojoval míč a společně s Livermoorem zakládali další šanci pro domácí. Jenže marně, domácí si vše pohlídali. Pak ještě přišel faul na Alioskiho.

    Jiří Polášek

    Branky: 1. Hernández, 28. Bamford, 64. Bamford, 90+2. Alioski

    Karty:   50. Barry (WBA)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:14.
    Leeds United: Casilla – Ayling, Jansson, Cooper (C), Alioski – Phillips, Hernández, Roberts, Klich, Harrison – Bamford
    Náhradníci: Peacock-Farrel (GK), Berandi, Gotts, Brown, Dallas, Douglas, Shackleton

    West Bromwich Albion: Johnstone – Holgate, Dawson, Hegazy, Adarabioyo – Harper, Livermoore, Barry (C) – Robson-Kanu, Rodriguez, Gayle
    Náhradníci: Bond (GK), Bartley, Townsend, Murphy, Field, Montero, Morrison

    Diváci: 35000
    thejrc.org