Los Angeles – Chicago 6:3 (kon.) | Boston – New Jersey 1:0 (kon.) | Montreal – Pittsburgh 1:5 (kon.)
Tampa – Ottawa 5:1 (kon.) | Florida – Carolina 3:4 (po pr.) | Toronto – Buffalo 5:2 (kon.)
Arizona – Detroit 3:1 (kon.) | St. Louis – Dallas 1:4 (kon.) | Calgary – Minnesota 2:4 (kon.)
NY Rangers – Washington 2:3 (2:3 po s.n.) | NY Islanders – Philadelphia 1:4 (kon.) | Vegas – Vancouver 3:0 (kon.)
Anaheim – Colorado 2:1 (kon.) | Florida – Ottawa 2:3 (kon.)
konec
Boston Bruins
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
New Jersey Devils
Neděle 03.03.2019, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro tento zápas vše. Přeji vydařený start do neděle, případně dobrou noc! Někdy příště se budu těšit znovu na počtenou.
     
    Československá stopa v zápase:

    Peter Cehlárik (BOS) – 0+0, 3 střely, 8:54
    David Krejčí (BOS) – 0+0, 2 střely, 15:01
    Zdeno Chára (BOS) – 0+0, 0 střel, 22:13. (03:47:28)
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Tuukka Rask (BOS) - 20 zásahů
    2. Brad Marchand (BOS) – 1+0
    3. Mackenzie Blackwood (NJD) – 29 zásahů.
     
    Úporná bitva končí výhrou favorita, Bostonu vystřelil body už ve 3. minutě Brad Marchand!

    Málokdo by po velice ofenzivním úvodu utkání, a brzké Marchandově trefě, očekával takový výsledek. Úroveň zápasu ale postupně začala upadat, okolo poloviny základní hrací doby se dostala téměř na bod mrazu, načež znovu nepatrně stoupla. Ve výsledku to nicméně bylo velice podprůměrné utkání. Devils ani neměli moc příležitostí, jak těsné manko smazat – vždyť v poslední třetině, když měl jejich tlak kulminovat, vystřelili jen šestkrát...
     
    Střely na branku – 30:20.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Černá guma se dlouho zdržela v souboji u mantinelu, následně Tuukka Rask předvedl zřejmě poslední zákrok večera proti nahození Seversona od modré čáry!
     
    59:37
    Charlie McAvoy zastavil za brankou rozjetého Jespera Bratta, Mackenzie Blackwood mezitím rychle bruslí zpátky na hráčskou lavici.
     
    59:23
    Lavička New Jersey si vyžádala oddechový čas. Vhazovat se bude v obranném pásmu Devils, do konce třetí části už moc času nezbývá...
     
    59:16
    Bostonští se snažili o další akci vstříc vylidněné pokladnici, avšak nadějný protiútok zmařila srážka Johna Moorea, opět s Vatanenem.
     
    58:41
    Tak to je neskutečné! Brad Marchand skvěle vybojoval puk v útočném pásmu, předložil jej Dantonu Heinenovi, a ten místo definitivního rozhodnutí trefil brusli provizorního brankáře Samiho Vatanena!
     
    58:06
    Medvědi se již osvobodili. Při další akci New Jersey už Mackenzie Blackwood odchází na střídačku, hosté hrají v šesti!
     
    57:38
    Kenny Agostino se za bránou přetlačoval s Charliem McAvoyem. Tento souboj už dlouho pokračuje a nalepují se do něj další hráči obou mužstev.
     
    56:46
    Jake DeBrusk nyní dokonce zavezl puk do pásma sám proti čtyřem, a dokázal ho tam poměrně dlouho udržet! Ze strany Devils je to malinko bezradné.
     
    56:12
    Jake DeBrusk držel kotouč pod bruslemi proti přesile u mantinelu. Hosté se znovu k žádné pořádné akci nedostali a odevzdali gumový poklad už ve střední zóně.
     
    55:58
    Blake Pietila pod menším tlakem vyhazuje na zakázané uvolnění. Bude se tedy vhazovat po pravé ruce strážce branky New Jersey.
     
    55:16
    Will Butcher se neúspěšně snažil poslat kotouč od modré čáry na branku. Zblokoval ho hned první bránící hráč, domácí rychle přenášejí hru.
     
    54:46
    Charlie McAvoy to zkoušel z pravého křídla. Před branku zaparkoval David Backes, a hlavně kvůli němu Mackenzie Blackwood pouze vyrážel.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 3. Marchand (Bergeron, DeBrusk)


    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Grzelcyk, J. Moore – Heinen, Bergeron (A), Marchand – Ma. Johansson, Krejčí (A), DeBrusk – Backes, Coyle, Cehlárik – Wagner, Acciari, Nordström.
    New Jersey Devils: Blackwood (Schneider) – Severson, A. Greene (C), Vatanen, Butcher, C. Carrick, J. Jakovlev – Stafford, Hischier, Bratt – Coleman, Zajac (A), Agostino – Bastian, M. McLeod, Lappin – Gabriel, Rooney, Pietila – J. Anderson.

    Diváci: 17 565 (vyprodáno)
    thejrc.org