Detva – Nové Zámky 4:2 (kon.) | MAC Budapešť – Miskolc 4:2 (kon.)
konec
MAC Budapešť
4:2 (2:1, 0:0, 2:1) Stav série: 3:0
DVTK Jegesmedvék Miškovec
Pondělí 04.03.2019, 18:00 • Tüskecsarnok, Budapešť • Tipsport Liga (SR) play-off • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný pondělní večer! Maďarská série o čtvrtfinále mezi Budapeští a Miskolcem se dnes přesouvá do hlavního města, přičemž domácí mají šanci definitivně rozhodnout o svém postupu – vyhráli totiž oba úvodní duely na půdě soupeře.
     
    V úvodním střetnutí první zápis na střeleckou listinu učinil Chris Langkow, který se ve druhé třetině prosadil ještě podruhé. Domácí krátce poté snížili trefou Nikandrosze Galanisze, další kotouče ale už za Bálizse nepropasovali. V polovině třetího dějství tak jen výhru Újbudy stvrdil Barnabás Majoross.

    1. 3.: MIS – MAC 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
    Branky a nahrávky:
    24. Galanisz (Miskolczi, Somogyi) – 14. Langkow (Bodó), 22. Langkow (Orban, Dudás), 51. Majoross (Burt).

    Sobotní odveta pak nabídla strhující bitvu. Hosté úvodní dějství zaspali, čehož Lední medvědi naplno využili a po první třetině se mohli díky Galaniszovi a Pancemu těšit z dvougólového náskoku. Budapešť se ale nevzdala a v prostřední periodě snížil Chris Langkow, na jehož trefu pak navázal Jesse Dudás. V prodloužení rozhodl o druhé výhře MAC Jared Brown, a zařídil tak svému celku dva mečboly.

    2. 3.: MIS – MAC 2:3pp. (2:0, 0:1, 0:1 – 0:1)
    Branky a nahrávky:
    9. Galanisz (Magosi), 15. Pance (Kiss) – 34. Langkow (Bodó, Orban), 44. Dudás (Brown, Dansereau), 66. Brown (Langkow, Dudás).
     
    Budapešť, která ještě tři kola před koncem základní části neměla jistou účast v předkole, tak už dnes může slavit postup do čtvrtfinále. Druhá série mezi Novými Zámky a Detvou je vyrovnaná, a tak není jisté, jestli by v něm narazila na Bánskou Bystrici, nebo na Zvolen.
     
    Úvodní sestavy:

    MAC Budapešť: Bálizs (Rajna) – Pozsgai (C), Macaulay (A), Negrin, Dudás (A), Burt, Vokla, Bugár, Garát – Obran, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Pápa, Majoross, Terbócs – Odnoga, Kreisz, Szigeti.

    DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) – Crawford, Kiss, Szirányi (A), Vojtkó, Láda, Milam – Pance, Vas (A), Kulmala – Harrison, Loiseau, Magosi (C) – Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Albert, Hajós, Ritó.

    Rozhodčí: Novák, Adamec – Orolin, Valo.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemný pondělní večer, oba celky už krouží po ledě. Od startu utkání nás dělí jen pár minut, úvodní buly tu bude co nevidět.
     
    Halou hraje slovenská hymna, vlajka našich východních sousedů se promítá na velké obrazovce za brankou. Trochu kuriózní moment, jelikož na ledě je krom rozhodčích jen jeden jediný Slovák...
     
    Jdeme na to, sudí už svolává první lajny do středového kruhu! Na prvním vhazování poměří domácí Chris Langkow síly s Jánosem Vasem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Domácí se okamžitě po vyhraném buly pokusili přesunout před Vayovu klec, připravená obrana Miskolce jejich výpad ale velmi rychle zneškodnila.
     
    01:10
    Jesse Dudás zkusil štěstí od modré čáry, maďarský gólman má na svém kontě první úspěšný zákrok. Lední medvědi jsou na puku a snaží se uklidnit hru.
     
    01:57
    Na druhém konci ledové plochy se z velké vzdálenosti ozval zase Daniel Kiss, na rozdíl od Dudáse ovšem ani netrefil branku. Bálizs tak nemusel zasahovat.
     
    02:47
    Rozhodčí hře nechávají volný průběh, skoro vůbec se nepřerušuje. Szirányi nyní zakončoval z mezikruží, Bálizs byl ale ve střehu a projektil zastavil včas.
     
    03:41
    Ádám Vay, nejlepší gólman základní části Tipsport ligy, se nyní po zneškodnění Orbanova nahození rozhodl raději schovat pryž pod rukavici. Hra je přerušena.
     
    04:17
    Chris Bodó se pokusil rozehrát kotouč dopředu, jeho dlouhému pasu ale chyběla velká dávka přesnosti, a na puk se tak opět dostávají hráči DVTK.
     
    05:33
    V rohu u Bálizsovy svatyně se bojovalo o kotouč, na konec jej pro sebe ukořistil Macaulay. Ten se následně okamžitě stáhl za vlastní klec a čeká.
     
    06:27
    Terbócs pronikl za modrou čáru a vypálil, rozhodčí ale hru přerušili ještě předtím, než letící kotouč doputoval k Vayovi. Domácí totiž byli v ofsajdu.
     
    06:57
    Miskolc právě vstřelil branku!
    Když to nevyjde napoprvé, zkus to znovu – tímhle heslem se nyní řídili Alexis Loiseau a RYAN HARRISON. První výpad hostující dvojici nevyšel, jen o pár sekund později se však před Bálizse vrátila a tentokrát už to skončilo gólem! První jmenovaný nahrál k opačné tyči rozjetému Harrisonovi, který z první pohřbil pryž za záda bezmocného strážce budapešťské svatyně. Asistence: Alexis Loiseau.
     
    07:02
    Po přestávce už konečně pokračujeme. Bálizs totiž při neúspěšném zákroku vychýlil branku ze své pozice a následné opravy byly nezvykle dlouhé.
     
    08:21
    Něco tomu teď chybí. Hra se po hostujícím gólu hodně uklidnila, úplně poutavou pasáž hry nesledujeme. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet dál.
     
    09:05
    Budapešť vstřelila branku!
    Postrach Miskolce CHRIS LANGKOW zničehonic vyrovnává, a připisuje si na své konto už čtvrtou branku v letošním předkole! Hostující obrana si ho vůbec nepohlídala a dovolila mu se nastěhovat až přímo před hranici brankoviště, odkud tečoval ránu Chrise Boda z kruhu mimo dosah Ádáma Vaye – 1:1! Asistence: Chris Bodó.
     
    10:36
    Hra se nyní usadila před Vayem, hostům se nedaří prorazit ven z vlastního obranného pásma. Budapešť je pevně usazená v útoku a snaží se kombinovat.
     
    11:12
    Hostující kapitán Bálint Magosi (MIS) míří na dvě minuty na trestnou lavici, dopustil se hákování. Hokejisté MAC tak mají příležitost rychle otočit skóre.
     
    12:05
    Miskolc má celé oslabení pod kontrolou, už se mu podařilo dvakrát vyhodit. Tahle přesilovka zatím domácím hokejistům vůbec nevychází.
     
    13:07
    Závar před brankou DVTK! Za hostujícího gólmana se pokusil kotouč protlačit Terbócs, nakonec ale nebyl úspěšný!
     
    14:29
    Obrana Miskolce teď úplně zapomněla na Chrise Boda, který se dostal do úniku! Nebezpečné zakončení vykryl Vay betonem!
     
    15:25
    Gólman DVTK si na své konto připsal další úspěšný zákrok, následně se rozhodl kotouč podržet. Čtyři a půl minuty před koncem uvidíme buly před Vayem.
     
    16:28
    Brankář Miskolce opět ukázal své kvality, ránu z prostoru mezi kruhem a brankovištěm zastavil bez větších obtíží. V Budapešti je tak stále vyrovnáno.
     
    17:33
    Budapešť vstřelila branku!
    Hosté se nyní sesypali jako domeček z karet, nebohý Vay s touhle akcí nemohl nic dělat! Střelu z mezikruží vykryl, dosáhl i na následnou dorážku. Jenže kotouč se i napotřetí dostal na domácí hokejku, konkrétně k MÁTYÁSI ODNOGOVI, který jej uklidil do branky! Domácí čtvrtá formace otáčí stav utkání – 2:1! Asistence: Jesse Dudás, Ákos Szigeti.
     
    17:33
    Trefu domácích ještě ověřoval videorozhodčí, který její platnost potvrdil. Budapešť tak ve třetím duelu série vede dvě a půl minuty před koncem 2:1.
     
    18:54
    DVTK druhá branka probrala, hosté se snaží po dlouhé době protlačit dopředu a co nejrychleji opět vyrovnat stav utkání. Moc se jim to však zatím nedaří.
     
    19:49
    Jedenáct sekund do konce, Loiseau ze středního pásma napálil kotouč za Bálizsovu klec. Nejrychleji k němu dojel jeden z jeho spoluhráčů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku: 13 – 7.
     
    Úvodní dějství je za námi, s lepším pocitem do kabin odchází hokejisté Újbudy. Těm se podařilo rychle zareagovat na úvodní trefu Ryana Harrisona ze sedmé minuty a následně nejen vyrovnat, ale dokonce i otočit stav utkání. Pod první trefu se podepsal Chris Langkow, pod tu druhou centr čtvrté formace Mátyás Odnoga. Ani jeden celek ale v úvodní dvacetiminutovce nepůsobil úplně sebejistě, oba trenéři jistě mají svým svěřencům co vytknout.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Langkow vyhlížel svou pátou trefu v letošním play-off, kvůli dobré práci jednoho z hostujících obránců ale nakonec nezvládl vypálit a musel zajet za branku.
     
    21:14
    Somogyi si rychle zpracoval Miskolcziho přihrávku a zakončil, letící kotouč zmizel kdesi ve výstroji pozorného Bálizse. Hra je na chvilku přerušena.
     
    21:25
    První přesilovka pro Lední medvědy! John Negrin (MAC) už usedá na trestnou lavici, kam ho rozhodčí odsoudil na dvě minuty za hákování.
     
    22:22
    Budapešť se osvobozuje, zatím oslabení zvládá na jedničku. Uvidíme, jestli zvládne zodpovědně bránit celé dvě minuty, nebo zda-li je Miskolc překvapí.
     
    23:19
    Kulmala nabil na modrou Sziránymu, jehož zakončení Bálizs vyrazil před sebe. Sudí následně přerušili hru, bude se opět vylučovat.
     
    23:21
    Na lavici hanby míří Ryan Harrison (MIS), dostal dvouminutový trest za podražení. Újbuda tak bude mít za pár sekund přesilovku.
     
    24:35
    Negrin našel Dudáse na kruhu, následná prudká rána z první skončila na Vayově vyrážečce. K odraženému kotouči se nejrychleji dostal jeden z domácích.
     
    25:30
    Početní výhoda už je sice u konce, svěřenci lodivoda Majorosse ovšem stále tlačí a snaží se své vedení navýšit. Vay musí být konstantně ve střehu.
     
    26:39
    Budapešť kontroluje hru a nepouští soupeře ke kotouči, hosté si teď se svým protivníkem vůbec neví rady. Většina hry se pohybuje za miskoleckou modrou.
     
    27:43
    Pápa ztratil kotouč za Vayovou klecí, poprvé po delší době teď své útočné schopnosti předvádí zase hokejisté DVTK. Těm se ovšem nedaří probít před Bálizse.
     
    28:24
    Harrison si chtěl zadělat na hattrick, jeho rána z vysokého úhlu proletěla těsně kolem bližší tyče domácí svatyně. Krátce poté neuspěl zase Pance.
     
    29:40
    Hosté začínají mít v Budapešti mírnou převahu, domácí začali zničehonic hrát strašně pasivně a vůbec se netlačí dopředu. Bálizs má čím dál tím více práce.
     
    30:17
    Možná teď nepůsobí úplně aktivně, přesto však mohli jít do dvoubrankového vedení! Langkow z hranice brankoviště trefil levou tyč!
     
    31:26
    Langkowova akce hráčům MAC vlila krev do žil, Vay musel opět zpozornět a v posledních sekundách si na své konto připsal další úspěšné zákroky.
     
    32:43
    Individuální akce Galanisze byla pořádně nebezpečná, gólman Újbudy si ale jeho zakončení pohlídal a včas proti němu zasáhl!
     
    33:44
    Hra je přerušena, Loiseauova střela uvízla mezi betony připraveného Bálizse. Po krátké přestávce tak uvidíme vhazování v útočném pásmu DVTK.
     
    34:23
    Pance je dnes velmi aktivní, v této sérii se řadí mezi hlavní opory Miskolce. Jeho rána z velmi ostrého úhlu ale soupeřova gólmana nepřekvapila.
     
    35:23
    Pomalu ale jistě míříme do závěru druhé třetiny, více ze hry mají nyní hosté a ostřelují Bálizse co nejčastěji do jen jde. Brankář MAC ale ne a ne povolit.
     
    36:51
    Burt lehce nahodil pryž do soupeřova pásma a odjel střídat, domácí se velmi rychle přesunuli do útočné třetiny a drží se tam. Miskolc pečlivě brání.
     
    37:36
    Bence Bálizs má v předkole neskutečnou fazónu, hosté to s ním vůbec nemají jednoduché. Výkony obou brankářů jsou třešničkou této série.
     
    38:05
    Brown už slavil, Vay ale Klempovu ránu z bezprostřední blízkosti brankoviště vykryl špičkou betonu! Neuvěřitelný zákrok!
     
    38:52
    Dalším pánem na holení byl Balázs Láda, maskovaný muž v domácím brankovišti si na jeho střele z prostoru pro vhazování smlsl. Přerušuje se.
     
    39:25
    DVTK v závěrečných sekundách druhé periody tlačí, gólman s tradiční jedničkou na zádech je ale neprostupný a chytá jednu ránu za druhou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku: 26 – 24.
     
    Druhá třetina v Budapešti nabídla více akce než ta úvodní, paradoxně jsme ale tentokrát neviděli ani jednu branku. Sledovali jsme poměrně vyrovnanou podívanou, přičemž hlavní roli dnes, stejně jako ve zbytku série, hrají oba gólmani. MAC tedy po dvou periodách vede o jednu trefu, a od postupu do čtvrtfinále ho tak dělí jen dvacet minut.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Újbuda je v úvodu třetí části častěji na kotouči, hosté ale velmi dravě napadají a nepouští domácí ven z jejich části ledové plochy.
     
    41:05
    Střelu Dansereaua od modré přirpavený Vay vyrazil do ochranné sítě nad klecí, minutu a pět sekund po startu třetiny tak uvidíme buly před brankou Miskolce.
     
    41:16
    Na druhém konci ledové plochy na sebe upoutal pozornost Albert, výborný Bálizs byl ale připravený i tentokrát. Hosté na něj nemohou najít recept.
     
    42:09
    Budapešť vstřelila branku!
    Nenápadná a jednoduchá akce domácích končí třetím gólem, Daniel Kiss si tuhle situaci bude v hlavě přehrávat ještě dlouho! Langkow poslal kotouč před branku, kde se k němu dostal BRANCE ORBAN a usměrnil jej přímo za nepřipraveného Vaye. Kiss si Orbana vůbec nepohlídal, tohle byla školácká chyba. Asistence: Chris Langkow, Cameron Burt.
     
    43:12
    Brown se protlačil před klec a chtěl uklidit pryž mezi beton a tyč, Vay mu ale pod brusle strčil beton a domácí forvard rázem letěl k zemi.
     
    44:09
    Inkasovaná branka DVTK úplně vzala vítr z plachet, hosté za svým soupeřem dost zaostávají. Všude jsou pozdě, prohrávají osobní souboje.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 450 diváků (57% kapacity).
     
    45:22
    Terbócs našel Burta, jehož lehké nahození soupeřovu klec minulo o pár centimetrů. K odraženému kotouči se jako první opět dostali domácí, drží se v útoku.
     
    46:32
    Ádám Vay podržel svůj tým nad vodou! Orbanova prudká rána z první měla potenciál, gólman Miskolce ale předvedl další důležitý zákrok!
     
    47:47
    Odpískaný icing nyní aspoň na chvilku vrátí hru před klec Bálizse. DVTK působí naprosto odevzdaně a bezradně, jakoby už s porážkou bylo smířeno.
     
    48:49
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, Budapešť kontroluje hru a nepouští soupeře dopředu. Zároveň se jí však nedaří udržet vepředu.
     
    49:57
    Českým fanouškům dobře známý veterán János Vas nastřelil kotouč do soupeřova pásma, pobyt Miskolce před Bálizsem ale neměl dlouhého trvání.
     
    50:50
    Další hřebík do hostující rakve? Lední medvědi teď špatně střídali, dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů za svůj výběr odsedí Žiga Pance (MIS).
     
    51:36
    Bálizs musel ve vlastním oslabení zasahovat, domácí jsou zatím v přesilovce nedůslední. DVTK dělá vše, co je v jeho silách.
     
    51:57
    Budapešť vstřelila branku!
    Zbývá odehrát ještě něco málo přes tři minuty, už nyní si však dovolím říct, že je rozhodnuto! Budapešť po rozpačitém začátku přetavuje přesilovku ve čtvrtou branku a hosté už to teď budou mít pěkně těžké. CHRIS BODÓ se nastěhoval před brankoviště a ztečoval Dudásovu ránu z kruhu přímo mezi tři tyče. Asistence: Jesse Dudás, Chris Langkow.
     
    53:46
    Utkání se už více méně jen dohrává, hosté se s porážkou definitivně smířili a snaží se sezónu uzavřít aspoň trochu důstojně. Šest minut do konce.
     
    54:02
    Roland Vokla (MAC) za brankou naprosto zbytečně sestřelil Magosiho, za což dostává dvouminutový trest. Zákrok byl označen za nedovolené bránění.
     
    54:35
    Ádám Vay opouští svou svatyni, hosté už nemají co ztratit a zkusí své štěstí v power-play! Naprosto pochopitelný krok od Glena Hanlona.
     
    55:38
    Galaniszova střela šla hodně mimo, Budapešťští se za brankou chopili odraženého kotouče a rychle jej vyvezli ven z obranného pásma.
     
    56:28
    Miskolc je pevně usazený před Bálizsem, obrana MAC ale v závěru utkání odvádí výbornou práci a nepouští soupeře do lepších střeleckých pozic.
     
    57:16
    Langkow chtěl pryž propasovat za Vaye, maďarský reprezentant ale nakonec zasahovat vůbec nemusel. Domácí forvard totiž minul.
     
    57:39
    Chris Langkow (MAC) si krom tří kanadských bodů dnes do statistik připisuje i dvě trestné minuty, které dostává na vysokou hůl. Přesilovka pro DVTK.
     
    57:56
    Miskolc právě vstřelil branku!
    Hosté neskládají zbraně a sto dvacet čtyři sekund před koncem snižují náskok domácích na dvě branky! Na konci krátké kombinace stál ŽIGA PANCE, na jehož prudký projektil z mezikruží výborný strážce domácí svatyně nedosáhl. No, tohle bude možná ještě zajímavé. Asistence: Alexis Loiseau, Ryan Harrison.
     
    58:59
    Jared Brown mohl definitivně rozhodnout, kotouč ale na poslední chvíli zachytil Láda! Od pátého gólu MAC nás nyní dělilo pár centimetrů!
     
    59:31
    Tüskecsarnok je na nohou, domácí příznivci už slaví postup do čtvrtfinále. Spolu s nimi půjde dál pravděpodobně Detva, která dnes uspěla také 4:2.
     
    Konec zápasu.
     
    MAC Újbuda vítězí 3:0 na zápasy a postupuje do čtvrtfinále Kaufland play-off!
     
    Statistiky zápasu
    Střely na branku: 39 – 37
    Vhazování: 33 – 36
    Využití přesilovek: 1/3 – 1/3
     
    Dohráno! Budapešť dnes na svém ledě předvedla přesvědčivý výkon a po výhře 4:2 postupuje do čtvrtfinále v té nejkratší možné době! Pro DVTK tak slibně rozjetá sezóna, během níž se i chvilku snažili probojovat do první šestky, končí velmi brzy.
     
    To je ode mne pro dnešek vše. S konstatováním, že na Újbudu ve čtvrtfinále čeká Banská Bystrica, nebo Zvolen, se s vámi loučím. Na počtenou! (20:37:46)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 10. Langkow (Bodó), 18. Odnoga (Dudás, Szigeti), 43. Orban (Langkow, Burt), 52. Bodó (Dudás, Langkow) – 7. Harrison (Loiseau), 58. Pance (Loiseau, Harrison)


    MAC Budapešť: Bálizs (Rajna) – Pozsgai (C), Macaulay (A), Negrin, Dudás (A), Burt, Vokla, Bugár, Garát – Obran, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Pápa, Majoross, Terbócs – Odnoga, Kreisz, Szigeti.
    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Vay (Adorján) – Crawford, Kiss, Szirányi (A), Vojtkó, Láda, Milam – Pance, Vas (A), Kulmala – Harrison, Loiseau, Magosi (C) – Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Albert, Hajós, Ritó.

    Rozhodčí: Novák, Adamec – Orolin, Valo.

    Diváci: 1 450
    MAC Budapešť 3 0 Miskolc
    #1 Pátek 01.03.2019 • 18:00
    Miskolc - MAC Budapešť 1:3
    #2 Sobota 02.03.2019 • 18:00
    Miskolc - MAC Budapešť 2:3 po prodl.
    #3 Pondělí 04.03.2019 • 18:00
    MAC Budapešť - Miskolc 4:2
    bahis siteleri