New Jersey – Columbus 1:2 (0:2 po s.n.) | Boston – Carolina 4:3 (po pr.) | NY Islanders – Ottawa 5:4 (2:0 po s.n.)
Pittsburgh – Florida 3:2 (po pr.) | Tampa – Winnipeg 5:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 5:4 (1:0 po s.n.)
Dallas – NY Rangers 1:0 (kon.) | Colorado – Detroit 4:3 (po pr.) | Arizona – Anaheim 1:3 (kon.)
Los Angeles – Montreal 1:3 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
3:2 (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
Florida Panthers
Středa 06.03.2019, 01:13 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:00 Jake GUENTZEL - 3:2
     
    62:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto a celkem zaslouženě bere druhý bod Pittsburgh. JAKE GUENTZEL napadal útok soupeře, což se povedlo. K puku se poté dostal Sidney Crosby, jenž mazácky obloučkem přehodil puk na unikajícího spoluhráče. Nejlepší střelec Penguins pak kličkou a střelou po ledě překonal hostujícího brankáře. Asistence: Sidney Crosby.
     
    56:25
    Mezi kruhy se nacházel jediný český zástupce, jenž mohl rozhodnout. Pokus Dominik Simon vyletěl z velmi nadějné pozice. Jenže Roberto Luongo si na pokus z mezikruží počíhal.
     
    50:33
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., podrážení).
    37:31 Vincent TROCHECK - 2:2
     
    37:31
    Florida právě vstřelila branku!
    Krásná akce Floridy končí vyrovnávací brankou! VINCENT TROCHECK získal puk ve středním pásmu a vyměnil si ho s Mikem Hoffmanem. prvně jmenovaný pak z ostrého úhlu poslal černou gumu do branky, jelikož Matt Murray se nestihl přesunout. Asistence: Mike Hoffman a Frank Vatrano.
    30:01 Sidney CROSBY - 2:1
     
    30:01
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Také domácí celek využívá početní výhodu a převrací misky vah na svou stranu. Z pravého kruhu vystřelil Phil Kessel, jehož pokus vyrazil Roberto Luongo jen mezi kruhy. Do tohoto prostoru dojel SIDNEY CROSBY, jenž nepohrdl trefením prázdné branky. Asistence: Phil Kessel a Patric Hörnqvist.
     
    29:22
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Jamie McGinn – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:41
    A opět se přihrávkou zaskvěl Mike Hoffman, jenž přihrávkou našel na levém kruhu spoluhráče. Frank Vatrano z jedné pálil do branky, ovšem Matt Murray se skvěle přesunul a pokus mezi ruku a tělo zlikvidoval.
     
    24:15
    Z pravého kruhu přihrával před branku Mike Hoffman, který viděl najetého spoluhráče. Ovšem Matt Murray celou situaci přečetl a situaci betonem zachránil.
     
    23:31
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Erik Gudbranson – 2 min., zásah do hlavy nebo krku).
    20:16 Jake GUENTZEL - 1:1
     
    20:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    To je nástup do druhé třetiny jako hrom a je znovu vyrovnáno! Sidney Crosby napadal rozehrávku, kterou pokazil Michael Matheson. Domácí kapitán posunul puk mezi kruhy, kde se nacházel Jared McCann, jemuž kotouč vypíchl Aaron Ekblad. Ovšem celou situaci zachránil JAKE GUENTZEL, jenž lapačkou trefil místo pod lapačkou. Asistence: Jared McCann a Sidney Crosby.
     
    19:37
    Další spálená šance domácího týmu! Sám před brankou se ocitl Jared McCann, jenže ani on z nadějné pozici neprostřelil Roberta Luongoa.
     
    17:55
    To snad ani není možné, co Phil Kessel zahodil! Střelec z povolání dostal přihrávku mezi kruhy, odkud z otočky po ledě trefil beton brankáře. Jeho reakce po vystřídání byla jasná, když domácí útočník nevěřícně položil hlavu na hranu mantinelu.
     
    16:14
    Hra se velmi rychle otočila a z kruhu pro vhazování vystřelil Troy Brouwer. Jeho zakončení mířilo k zadní tyči, ale kotouč se cestou potkal s držadlem hole domácího maskovaného muže.
     
    14:19
    Dominik Simon a Nick Bjugstad jeli společně na jediného bránícího hráče. Ovšem Josh Brown to uděla parádně, když se položil, a tak český útočník poslal puk jen do brankoviště, kde vládl Roberto Luongo.
     
    10:48
    Z rohu přihrával před branku Phil Kessel, na jeho přihrávku nastavil hůl ruský spoluhráče. Ovšem Jevgenij Malkin branku jen těsně netrefil.
     
    09:04
    Hlavní rozhodčí celou situaci prodiskutovali a rozhodli, že branka nemůže být uznána!
    09:04 Neuznaná branka Hörnqvista
     
    09:04
    Pokus od modré čáry tečoval Sidney Crosby, od jehož hokejky zamířila černá guma mezi kruhy, kde do ní ze vzduchu praštil Patric Hörnqvist. Puk zamířil do branky, ale hlavní sudí gól neuznává. Ovšem ještě se bude volat do Toronta!
     
    05:47
    Jake Guentzel krosem našel na modré čáře Jacka Johnsona. Ovšem jeho zakončení se do prostoru tří tyčí nevešlo. O malou chvilku další střelu od modré tečoval Sidney Crosby, ovšem opět těsně vedle.
    01:45 Henrik BORGSTRÖM - 0:1
     
    01:45
    Florida právě vstřelila branku!
    Florida rychle využívá početní výhodu a ujímá se vedení. Z levé strany nahazoval puk před branku HENRIK BORGSTRÖM, do jehož pokusu sáhl Erik Gudbranson. Domácí obránce tak dostal černou gumu za vlastní brankáře a je nešťastníkem okamžiku. Asistence: Mike Hoffman a Aaron Ekblad.
     
    00:37
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., podrážení).
     
    A je to tu! Velký okamžik pro Matta Cullena, jenž dnes prožívá jubileum! Domácí veterán právě převzal stříbrnou hokejku a u velkého okamžiku je také jeho manželka a dva synové! I my na dálku gratulujeme a přejeme další odehrané zápasy.
     
    Oba celky jsou již na ledové ploše, kde společně uctily památku Teda Lindsaye. Navíc Matt Cullen dnes odehraje patnáctisté utkání v NHL.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 21. Guentzel (McCann, Crosby), 31. Crosby (Kessel, Hörnqvist), 62. Guentzel (Crosby) – 2. Borgström (Hoffman, Ekblad), 38. Trocheck (Hoffman, Vatrano)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Trotman, Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), McCann – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen, Blueger.
    Florida Panthers: Luongo (Montembeault) – Ekblad, Matheson, Weegar, Yandle (A), Brown, Pysyk – Dadonov, Barkov (C), Huberdeau – Hoffman, Trocheck (A), Vatrano – Brouwer, Sheahan, J. McGinn – Hunt, Borgström, Hawryluk.

    Rozhodčí: Joannett, L'Ecuyer – Amell, Cameron

    Diváci: 18 484
    bahis siteleri