NY Islanders – Columbus 2:0 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 3:2 (kon.) | Toronto – Tampa 2:6 (kon.)
Minnesota – San Jose 0:3 (kon.) | Chicago – Arizona 7:1 (kon.) | Colorado – Carolina 0:3 (kon.)
Edmonton – NY Rangers 3:2 (po pr.)
konec
Chicago Blackhawks
7:1 (2:1, 4:0, 1:0)
Arizona Coyotes
Úterý 12.03.2019, 01:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:16:17)
     
    Československá stopa v utkání:
    David Kämpf (CHI)
    0+1, 2 střely, čas na ledě 12:34
    Richard Pánik (ARI) 1+0, 3 střely, čas na ledě 18:05.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brendan Perlini (CHI) 3+0
    2. Jonathan Toews (CHI) 1+1
    3. Dylan Strome (CHI) 0+1.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 34 – 25 (11:6, 16:9, 7:10)
    Zablokované střely soupeře: 8 – 14
    Trestné minuty: 4 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 51% – 49%
    Bodyčky: 22 – 34.
     
    Je dobojováno! Utkání dvou vyrovnaných týmů, které v Západní konferenci bojují pod čarou play-off, nabídlo až nečekaně jednostranný průběh. Chicago si čtyřicet minut dělalo se svým soupeřem co chtělo a naprosto zaslouženě si vypracovalo náskok 6:1. Ve třetí třetině už byla aktivnější Arizona, za domácí však neustále hrozil její bývalý útočník Brendan Perlini, který podal fantastický výkon a na poslední chvíli zkompletoval svůj hattrick. Blackhawks tedy získávají dva body a ještě živí jakous takous naději na postup do play-off. Devátí Coyotes si svou situaci malinko zkomplikovali, nicméně mohou být rádi za prohru osmé Minnesoty se San Jose.
     
    Konec zápasu.
    59:56 Brendan PERLINI - 7:1
     
    59:56
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Zhruba dvacet vteřin před koncem se už zdálo, že domácí rezignují na jakýkoliv útok. Pak ale Murphy nahodil puk vpřed a po DeBrincatově šťastné přihrávce do brankoviště dokonal popravu svého bývalého týmu BRENDAN PERLINI – hattrick! Asistence: Alex DeBrincat, Connor Murphy.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:26
    Coyotes se po druhé přestávce sympaticky snaží snížit své vysoké manko. Dvorakův útok s Fischerem a Pánikem se však v útočném pásmu ale neprosadil.
     
    57:46
    Další Perliniho snaha o zkompletování hattricku. Pickard i tuto vysokou střelu zpoza levého kruhu vyrazil.
     
    57:01
    Dylan Sikura nabral rychlost a do útočného pásma vjel v situaci dvou na jednoho. Saadovu střelu ale Pickard vytěsnil mimo tři tyče.
     
    56:39
    Zakázané uvolnění Blackhawks. Zápas se už jenom dohrává, což je znát i na hledišti. To během poslední reklamní pauzy hodně prořídlo.
     
    56:09
    Clayton Keller jenom nahodil a odjel střídat. Další snaha hostujícího týmu skončila kvůli postavení mimo hru.
     
    55:32
    Demersova střela zpoza pravého kruhu gólová nebyla. Ta od Chychruna rovněž, protože letěla vysoko nad branku.
     
    54:47
    Dobré střídání Arizony zakončila Archibaldova prudká střela švihem z pravého kruhu. Letěla však doprostřed branky a Crawford si připsal snadný zákrok.
     
    54:24
    Crouse vystřelil z levého kruhu jen do Crawforda. Kotouč pak v rohu znovu vybojoval, ale Hinostrozovi nepřihrál do dobré pozice.
     
    53:40
    Saad ztratil puk ve středním pásmu. Grabner ale nedokázal vyvinout prakticky žádnou rychlost a Murphy ho ihned zkušeně odzbrojil.
     
    53:09
    Crouse nahodil puk sám pro sebe. Forsling ho z krátkého mantinelu poslal jen na Demerse, jenže jeho pokus rozhodně nepatřil mezi ty povedené.
     
    52:07
    Zatímco z nepovedené rozehrávky Chicaga se icing nepískal, tak po té hostující už ano. Strome buly s Galchenyukem každopádně prohrál.
     
    51:47
    Jeden z mála ofsajdů, kterým se provinili hosté z Glendale. Ti už se v hlavách připravují na zítřejší zápas v St. Louis.
     
    50:39
    Třetí dvacetiminutovka se jeví nejvyrovnanějším dojmem. O něco více práce má Corey Crawford, který zasáhl proti Cousinsovi i Archibaldovi.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:19
    Carl Dahlström mohutně napřáhl zpoza levého kruhu a trefil Pickarda někam do oblasti krku. Vzhledem k velké razanci střely to nebyl pro hostujícího brankáře příjemný zákrok.
     
    48:44
    Domácí v plném počtu.
     
    48:09
    Saad dostal puk ven z obranného pásma a vyrazil do protiútoku, kterému chyběla jen přesnější finálka na Jonathana Toewse.
     
    47:34
    Fischerovu střelu z pravého kruhu dorážel Oesterle, který měl před sebou výrazně odkrytou branku, jenže ji vůbec netrefil.
     
    47:03
    Kämpf vyhrál vhazování. Jeho spoluhráči napoprvé nevyhodili, ale díky špatnému zpracování jedné z mnoha přihrávek se jim to nakonec povedlo.
     
    46:44
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Gustav Forsling – 2 min., držení).
     
    46:08
    Richard Pánik zůstal trestuhodně volný před domácí brankou. Dlouho mu ale trvalo, než se s kotoučem otočil, a tak se Crawford stihl připravit na zákrok.
     
    45:29
    Parádní souhra mezi Kahunem a Kanem měla jedinou chybičku. Nejproduktivnější hráč Chicaga z mezikruží nevystřelil.
     
    44:47
    Patrick Kane dorážel střelu z pravého křídla, ale z dobré pozice vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    43:51
    Neuvěřitelný okamžik! Doslova milimetry dělily od hattricku Perliniho, který se snad potřetí dostal do úniku a jeho střela se po zásahu Pickarda a pravé tyče zastavila doslova na brankové čáře!
     
    42:55
    Coyotes zřejmě vstoupili do třetí třetiny bez zraněného Brada Richardsona, kterého na centru třetího útoku nahradil Alex Galchenyuk.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    42:16
    Christian Fischer zkusil štěstí z pravého kruhu, ovšem dobře postavený Gustafsson srazil puk mimo kluziště.
     
    41:20
    DeBrincat skvěle přenesl hru přes celou šířku kluziště. Perliniho ránu z pravého křídla však Pickard vytěsnil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 27 – 15 (11:6, 16:9)
    Zablokované střely soupeře: 5 – 14
    Trestné minuty: 2 – 2
    Využité přesilové hry: 0/0 – 0/0
    Vyhraná vhazování: 46% – 54%
    Bodyčky: 16 – 24.
     
    Druhé dějství bylo hodně podobné tomu prvnímu. Arizona předváděla šílené věci při rozehrávce z obranného pásma a prakticky za každou ztrátu puku byla nemilosrdně potrestaná gólem. Těch Chicago nastřílelo hned čtyři a to ještě spálilo několik dalších velkých šancí ze samostatných úniků. Jestřábi tak vedou 6:1 a třetí třetina se bude hrát už jen z povinnosti.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Kämpfův útok hraje velmi podařený zápas. Kunitzovu střelu zablokoval Oesterle. Veterán v domácím dresu tak zkusil přihrát k brankovišti, ale český útočník na puk nedosáhl.
     
    39:38
    Někteří hráči Arizony střídali, zatímco Dominik Kahun vletěl do útočného pásma. Střelu z levé strany mu však Pickard zastavil.
     
    39:11
    Hosté v plném počtu.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:33
    Dnes nepříliš výrazný DeBrincat přišel o puk na ose hřiště a Richard Pánik ho bekhendem odhodil co nejdál od Pickardova brankoviště.
     
    38:03
    Oesterle v oslabení vyrazil do odvážného útoku. Myslel to v něm chytře, nicméně finální pas do mezikruží Archibalda nenašel.
     
    37:49
    Na první pohled je znát velký rozdíl v přesnosti přihrávek v útočném pásmu. Jedna z nich však byla sražená až mezi diváky.
     
    37:11
    Saad pěknou přihrávkou skrz oba obránce vysunul Krügera, který dovezl puk k Pickardově betonu. Ještě předním byl seknut Chychrunem, takže i Blackhawks si zahrají v početní výhodě.
     
    37:03
    Domácí v plném počtu.
     
    36:11
    Arizona se přeci jen usadila v útočném pásmu. Oesterleho střelu z levého kruhu Crawford vyrazil před sebe a zneškodnil i dorážku Galchenyuka.
     
    35:39
    Neortodoxní Chychrunovu střelu golfákem Crawford vytěsnil a jeho spoluhráči se pak postarali o to, že puk opustil obranného pásmo Chicaga.
     
    35:22
    Toews vytvořil tlak na Ekmana-Larssona. Ten puk ztratil a daroval velkou šanci Davidu Kämpfovi, kterého vyjetý Pickard vychytal.
     
    35:03
    První vyloučení celého zápasu. Na svědomí ho má domácí obránce Erik Gustafsson, jenž dostal dvě minuty za seknutí Crouse.
     
    34:41
    A znovu samostatný únik! Zkompletovat hattrick mohl Brendan Perlini, jenomže se mu nepodařilo bekhendem zvednout puk nad padajícího Pickarda.
    34:08 Jonathan TOEWS - 6:1
     
    34:08
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hra kočky s myší pokračuje šestým domácím gólem! JONATHAN TOEWS to vzal z pravé strany a z mezikruží vystřelil mezi nohy bezradného Pickarda.
     
    34:08
    Další propadnutí hostující obrany, za kterou dostal únikovou přihrávku Toews. Ten byl zezadu faulován Chychrunem a proto se bude konat trestné střílení.
     
    33:23
    Jonathan Toews se nečekaně snadno dostal do přečíslení dvou na jednoho. Pickard paradoxně zůstal v klidu, neboť Saad při snaze vypálit z první promáchl.
     
    33:02
    Pánikova střela byla Seabrookem sražená na zadní mantinel, odkud přihrával Keller na Dvoraka, ale ten už se k pořádné střele nedostal.
     
    32:33
    Coyotes se v posledních minutách začínají trochu zvedat. Nick Cousins se svou dorážkou z předbrankového prostoru ale neuspěl.
     
    32:01
    Opět to hosté zkusili bezprostředně po vhazování. Blokující Kunitz vytáhl Crouseovu svižnou střelu až do ochranné sítě.
     
    31:45
    Hinostroza nahradil na vhazování Richardsona. Kotouč dostal k Hjalmarssonovi, který ihned střílel od modré, ale na vstřelení prvního gólu v sezóně to rozhodně nestačilo.
     
    31:41
    Dvorak zachytil jednu z přihrávek a rozjel protiakci Kellera. Ten o puk rychle přišel, ovšem Forsling ho znovu poslal jen na icing.
     
    31:15
    Arťom Anisimov neměl šanci dobruslit nepřesnou přihrávku z obranného pásma. Je z toho další zakázané uvolnění Chicaga.
     
    30:44
    A zase chyba Arizony v obranném pásmu. Dylan Strome ji tentokrát nepotrestal, střelu švihem poslal nad branku svého nedávného chlebodárce.
     
    29:59
    Brandon Saad z otočky dorážel vyraženou střelou Toewse. Od šestého inkasovaného gólu uchránil hosty vynikající zákrok Pickarda!
     
    29:21
    Dvakrát si teď sáhl na puk i Crawford, který vychytal Cousinse a po následném vhazování i dělovku z hokejky Lawsona Crouse.
    28:50 Patrick KANE - 5:1
     
    28:50
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Kojoti jsou zralí na ručník! Ekman-Larsson pokazil rutinní přihrávku u vlastní branky. A než se stihl pořádně zorientovat, tak si Kahun, Anisimov a PATRICK KANE stihli dát několik přihrávek, po kterých největší domácí hvězda zakončovala do naprosto prázdné branky. Asistence: Arťom Anisimov, Dominik Kahun.
     
    28:10
    Nakonec to byly domácí icingy hned dva. Žádné problémy pro Chicago ale neznamenaly, protože obě vhazování vyhrál Jonathan Toews.
     
    27:49
    Hinostroza neprošel ani k útočné modré čáře. Z nepřesné rozehrávky Hawks se ale vyklubalo zakázané uvolnění a buly před Crawfordem, jenž má na kontě jen sedm zákroků.
     
    27:26
    Galchenyuk si neporadil se zpracováním dlouhé Demersovy přihrávky. Coyotes se znovu musí vracet do vlastní třetiny.
     
    26:37
    Na hostující branku neustále létá jedna střela za druhou. Calvin Pickard se ihned zahřál proti pokusu Dylana Stromea.
     
    26:26
    Střídání v týmu Arizona Coyotes: ze hřiště odchází Darcy Kuemper, přichází Calvin Pickard.
    26:26 Chris KUNITZ - 4:1
     
    26:26
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Další hrubice v hostující rozehrávce a další puk v brance Arizony! Dahlström na modré čáře zachytil Goligoského pas, který měl nastartovat Kellera. Následovala rychlá souhra před brankovištěm, kde se Kämpf neunáhlil a ještě jednou přihrávkou připravil stoprocentní loženku pro CHRISE KUNITZE. Asistence: David Kämpf, Marcus Krüger.
     
    25:47
    Patrick Kane zaútočil po odkryté pravé straně. S velkou lehkostí si vyměnil puk se spoluhráčem u vzdálenějšího kruhu a golfákem vypálil do Kuemperovy mrštné lapačky!
     
    25:12
    Ekman-Larsson nenechal vystřelit Kämpfa, čímž napravil předchozí chybu v rozehrávce. Ta se opakovala i o pár vteřin později, kdy byl pískán icing.
     
    24:15
    Blesková spolupráce mezi Toewsem a Forslingem, který střílel ihned po vyhraném vhazování. Kuemper měl co dělat, aby puk vyrazil před sebe.
     
    24:11
    Puk vyletěl mimo hrací plochu. Pokračovat se bude vhazováním v obranném pásmu Arizony, kde se odehrává většina zápasu.
    23:16 Brendan PERLINI - 3:1
     
    23:16
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí odskakují do dvougólového náskoku! Dominik Kahun se pěkně uvolnil v rohu útočného pásma a přihrál k mezikruží, kde Strome z jedničky posunul puku BRENDANU PERLINIMU a ten pohotovým zakončením vstřelil svůj desátý gól v sezóně. Asistence: Dylan Strome, Dominik Kahun.
     
    22:18
    Anisimov vyhrál vhazování na modrou čáru, odkud nepřesně vypálil Keith. Kahun už mířil přesněji, ale Kuemper zastavil puk na svém hrudníku.
     
    22:01
    Richard Pánik nedostal přesnou přihrávku do středního pásma. Také hostům kvůli tomu utekl kotouč na zakázané uvolnění.
     
    21:39
    Christian Dvorak vyjel zpoza branky, ale Crawford jeho střelu z pravého kruhu vyrazil. Dopředu se už ženou borci z Chicaga.
     
    21:13
    Blackhawks se provinili nevynuceným zakázaným uvolněním a budou se muset vypořádat s vhazováním v obranném pásmu.
     
    20:57
    Kuemper musel ven z branky, aby rozehrál kotouč před velmi rychle se blížícím Brandanem Perlinim.
     
    20:26
    Archibald se z levého mantinelu důrazně probil až k brankovišti, nicméně trefil jen vnější část Crawfordovy klece.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 11 – 6
    Zablokované střely soupeře: 2 – 8
    Trestné minuty: 0 – 0
    Vyhraná vhazování: 53% – 47%
    Bodyčky: 7 – 11.
     
    Je za námi první třetina, ve které bylo Chicago jasně lepší, ale i tak inkasovalo jako první, když se z dorážky vlastní střely prosadil slovenský útočník Richard Pánik. Čtyři minuty poté ale bylo všechno jinak, za Blackhawks po skvělém pasu Seabrooka vyrovnal Perlini a hned nato individuální akci Toewse dovršil z brankoviště zakončující Brandon Saad. Ve zbytku úvodní části už branka nepadla, i když Chicago pokračovalo ve výrazném tlaku v útočném pásmu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Protiakci Arizony zastavil ofsajd. Na její střídačce je mezitím v bolestech Richardson, který má viditelný problém s pravou dolní končetinou.
     
    19:21
    Anisimovovi utekl puk, když si ho chystal na střelu z otočky. Chicago přišlo o útočné pásmo, avšak za malou chvíli se do něj zase vrátilo.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:04
    Toewsův centr podél koncové čáry nebezpečný nebyl. Saadova následná přihrávka z krátkého mantinelu už ano, ale Sikura si na Kuempera nepřišel.
     
    17:38
    Galchenyukova střela z ostrého úhlu domácího gólmana nepřekvapila. Fischer pak v souboji posunul branku a hra musela být přerušena.
     
    16:27
    Vinnie Hinostroza táhl přečíslení dvou na jednoho. Se zakončením otálel do poslední možné chvíle, ovšem Crawford puk zkrotil ještě před brankovou čarou.
     
    15:33
    Hosté nemají ani trochu času na rozehrávku. I proto mají po patnácti minutách na kontě pouhopouhé tři střely na branku.
     
    14:50
    Forsling zachytil puk v útočném pásmu. Jeho spoluhráči ho ale ztratili a muži v červeném museli vyklidit prostor před Kuemperovou brankou.
     
    14:15
    Goligoskému se nepovedla střela od modré čáry a musel se rychle vracet s akcí Sikury, jehož pokus zpoza levého kruhu Kuemper vyrazil.
     
    13:19
    Pánikova odvážná křižná přihrávka k Dvorakovi neprošla. Z domácího pohledu vyřešil situaci nahazující Kunitz.
     
    12:36
    Strome přihrával zpoza branky do mezikruží, ovšem o dalšího bývalého Kojota Perliniho se hostující obrana postarala.
     
    12:18
    Hinostroza vystihl Dahlströmovu přihrávku a vystartoval do protiútoku. Na levém křídle se zastavil, aby přihrál na modrou Hjalmarssonovi, jehož projektil doletěl do připraveného Crawforda.
     
    11:24
    Goligoského nástřel z velké dálky se od mantinelu odrazil před Fischera, jenž ihned pálil, ale Crawfordovu branku o velký kus minul.
     
    10:53
    A další zablokovaná střela na konci rychlého kolotoče přihrávek. Gustafssonova střela v tomto případě neprošla přes nohu Jasona Demerse.
     
    10:18
    Ofenziva Chicaga zatím dělá hostům obrovské problémy. Josh Archibald se postavil před Toewse a jeho střelu zablokoval do ochranné sítě.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:59
    Český útočník David Kämpf získal puk díky chybě v hostujícím založení útoku. Bez podpory spoluhráčů zkusil vystřelit, ale to mu nedovolil Ekman-Larsson.
     
    09:29
    Hjalmarsson nabral puk na bekhendovou část čepele a z obranného pásma ho vyhodil mezi diváky. Bylo to však s tečí mantinelu, a tak se vylučovat nebude.
    08:09 Brandon SAAD - 2:1
     
    08:09
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hned další akce domácího týmu končí gólem a najednou to jsou Blackhawks, kteří vedou! Tentokrát to skvěle udělal Toews, který si na pravém křídle bravurně pokryl puk před Chychrunem a přihrál do brankoviště, kde už čekal BRANDON SAAD a nastavenou hokejkou zaznamenal už svůj dvaadvacátý gól v sezóně. Asistence: Jonathan Toews, Erik Gusafsson.
    06:38 Brendan PERLINI - 1:1
     
    06:38
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hostující radost z vedoucí trefy netrvala dlouho! Brent Seabrook vymyslel skvělou přihrávkou z obranné modré čáry, kterou vyslal do úniku BRENDANA PERLINIHO. Ten se své šance rozhodně nezalekl a precizní střelou zápěstím překonal svého nedávného spoluhráče Darcyho Kuempera. Asistence: Brent Seabrook, Alex DeBrincat.
     
    05:41
    Christian Fischer mohl přidat druhý gól během jediné minuty. Krásnou kličkou se dostal za obranu, ovšem odkrytou branku vyjetého gólmana netrefil.
    04:27 Richard PÁNIK - 0:1
     
    04:27
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes ustáli velký tlak a z první šance se dostávají do vedení! Christian Dvorak přihrál z krátkého mantinelu na RICHARDA PÁNIKA, jehož první bekhendovou střelu Crawford betonem vyrazil, ale na dobře načasovanou dorážku slovenského útočníka už nestačil. Asistence: Christian Dvorak.
     
    03:55
    Toews také střílel z poměrně ostrého úhlu, ovšem hostující brankář si pokryl všechny skulinky u pravé tyče.
     
    03:15
    Perliniho bekhendovou střelu z úhlu Kuemper neudržel ve výstroji, nicméně Gustafssonovy dorážky zvládl ve spolupráci s obránci pokrýt.
     
    02:39
    Richardsonova přihrávka do středního pásma byla nepřesná. Icing se ale nepíská a Chicago musí rozehrávat zpoza vlastní branky.
     
    02:12
    Keith prohrál souboj u mantinelu, kde ho zajistil Marcus Krüger a z dálky aspoň propagačně vyprášil Kuemperovu lapačku.
     
    01:44
    Strážce hostující branky má za sebou první úspěšný zákrok, kterým zastavil Seabrookovu tvrdou střelu od modré čáry.
     
    01:23
    Nepovedený přechod do útoku od Coyotes zapříčinil zakázané uvolnění a vhazování po pravé ruce Darcyho Kuempera.
     
    00:47
    Menší chybku v domácí rozehrávce chtěl využít Richardson, který byl donucen střílet bekhendem. Corey Crawford ale nemusel nijak zasahovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: Crawford (Delia) – Seabrook (A), Keith (A), E. Gustafsson, C. Murphy, Dahlström, Forsling – Sikura, J. Toews (C), Saad – Perlini, D. Strome, DeBrincat – P. Kane, Anisimov, Kahun – Krüger, Kämpf, Kunitz.

    Arizona Coyotes: Kuemper (Pickard) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Goligoski, Chychrun, Oesterle, Demers – Keller, Dvorak, Pánik – Fischer, Cousins, Galchenyuk – Hinostroza, Richardson (A), Grabner – J. Archibald, Kempe, Crouse.

    Rozhodčí: Pochmara, Syvret – Sericolo, Devorski.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Dylan Strome se poprvé postaví proti Arizoně, která si ho v roce 2015 vybrala jako trojku draftu. Svůj potenciál však začal naplňovat až po trejdu do Chicaga.

     
    Vzájemné zápasy

    19.10.2018 Chicago – Arizona 1:4
    13.02.2018 Arizona – Chicago 6:1
    11.12.2017 Chciago – Arizona 3:1
    22.10.2017 Arizona – Chciago 2:4
    24.02.2017 Chciago – Arizona 6:3.
     
    Arizona Coyotes

    Coyotes skončili v minulé sezóně na úplném chvostu své konference, nicméně ve druhé polovině sezóny ukázali, že se s nimi bude muset počítat. Začátek probíhající sezóny Arizoně opět nevyšel, pak ale zmobilizovala všechny dostupné síly a přes obrovskou marodku se vrátila do boje o play-off. Tým z Glendale v minulých dvou týdnech využil výhody sedmi domácích zápasů v řadě. Vybojoval v nich hned šest výher a v tabulce Západní konference se posunul na deváté místo, z něhož ztrácí pouze jeden bod na osmou Minnesotu. Svěřenci Ricka Toccheta po prohře s Anaheimem vynulovali Calgary a tuto výhru potvrdili výsledkem 4:2 v utkání proti LA Kings.

    Nejproduktivnější hráči:
    • C. Keller – 44 bodů (13+31)
    • A. Galchenyuk – 36 bodů (15+21)
    • O. Ekman-Larsson – 36 bodů (9+27)
     
    Chicago Blackhawks

    Domácímu týmu první polovina sezóny vůbec nevyšla. Jeho výkony a výsledky se zlepšily až ve druhé půlce prosince, na čemž měl největší podíl hvězdný útočník Patrick Kane. I tak se čtrnáct zápasů před koncem základní části zdá, že se svěřenci mladého kouče Jeremyho Collitona do vyřazovacích bojů nepodívají. S bilancí 29 výher a 39 porážek patří Chicagu dvanácté místo Západní konference, přičemž na osmou Minnesotu ztrácí sedm bodů. Blackhawks si po sedmi výhrách v řadě zavařili na přelomu února a března, kdy prohráli čtyři z pěti zápasů. Dvě poslední střetnutí ale zvládli, když v nájezdech udolali Buffalo a před dvěma dny uspěli 2:1 i na ledě Dallasu.

    Nejproduktivnější hráči:
    • P. Kane – 97 bodů (40+57)
    • J. Toews – 69 bodů (29+40)
    • A. DeBrincat – 66 bodů (37+29).
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Chicagem Blackhawks a Arizonou Coyotes!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 7. Perlini (Seabrook, DeBrincat), 9. Saad (J. Toews, E. Gustafsson), 24. Perlini (D. Strome, Kahun), 27. Kunitz (Kämpf, Krüger), 29. P. Kane (Anisimov, Kahun), 35. J. Toews (TS), 60. Perlini (DeBrincat, C. Murphy) – 5. Pánik (Dvorak)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Delia) – Seabrook (A), Keith (A), E. Gustafsson, C. Murphy, Dahlström, Forsling – Sikura, J. Toews (C), Saad – Perlini, D. Strome, DeBrincat – P. Kane, Anisimov, Kahun – Krüger, Kämpf, Kunitz.
    Arizona Coyotes: Kuemper (27. Pickard) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Goligoski, Chychrun, Oesterle, Demers – Keller, Dvorak, Pánik – Fischer, Cousins, Galchenyuk – Hinostroza, Richardson (A), Grabner – J. Archibald, Kempe, Crouse.

    Rozhodčí: Pochmara, Syvret – Sericolo, Devorski

    Diváci: 21 574
    bahis siteleri