Chievo – Cagliari 0:3 (kon.)
konec
Chievo Verona
0:3 (0:3)
Cagliari Calcio
Pátek 29.03.2019, 20:30 • Marco Antonio Bentegodi, Verona • Italská Serie A • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:15. (22:23:17)
     
    Dvě nastavené minuty ve druhém poločase jsou minulostí a zápas končí. Cagliari si odváží z trávníku poslední Verony snadné vítězství 3:0!

    Verona byla v úvodních minutách nebezpečnější. Úvodní branka na sebe ale nenechala dlouho čekat, po rozehrávce rohového kopu odcentroval do vápna Pellegrini a skvěle se prosadil ke hlavičce Fabio Pisacane. Druhá branka přišla po hrubce ve středu pole, Barella mohl jít do otevřené obrany, poté předložil míč Joau Pedrovi, který střelou ke vzdálenější tyči nezaváhal. Třetí zásah přišel těsně před přestávkou, když dopravil míč do sítě hlavou Artur Ionita.

    Po změně stran se domácí snažili ještě se zápasem něco provést, ale ihned těsně po přestávce se pakoval zpět do šatny po druhé žluté kartě Fabio Depaoli. V urputné bitvě ve druhé půli padlo dohromady osm žlutých karet, ale balon už ani jeden brankář lovit ze sítě nemusel.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Přece jen nebyli domácí fotbalisté daleko od snížení. Ve středu vápna přizvedl míč Giaccherini, následně u zadní tyče nechybělo mnoho Pucciarellimu, který by už dopravil balon do opuštěné branky.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Po prudkém centru od rohového praporku hlavičkoval u přední tyče Barella. Jeho pokus skončil jen na brankové konstrukci, navíc byl pískán útočný faul Cerriho.
     
    90
    A žlutou kartu vidí také Luca Cigarini. Střední záložník Cagliari zcela zbytečně dohrál na útočné polovině u postranní lajny Hetemaje.
     
    89
    Luca Cigarini si ještě neodpustil tvrdší souboj s Lérisem. Míč se odrazil k Barellovi, který byl naopak faulován za žlutou kartu Giaccherinim.
     
    88
    Hosté se vydali po delší době do útoku. Cigarini zkoušel přelobovat obranu k Birsovi. Před střídajícím útočníkem ale vyboxoval balon do bezpečí Sorentino.
     
    87
    S Hetemajem spolupracoval na pravém kraji také Pucciarelli. Následný vysoký pas si ale v pokutovém území sebral do rukavic Alessio Cragno.
     
    86
    Fotbalisté domácího celku i nadále pokračují v aktivním přístupu k soupeři. Léris však nebyl v souboji včas a nebyl daleko od druhé žluté karty.
     
    84
    Verona ztratili míč v nebezpečném prostoru. Domácí hráči už ale nejdou až tak hladově do útoku jako v prvním poločase. Lehkou ránu si Sorentino pohlídal.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. O třech bodech je dávno rozhodnuto, ale nyní mohl Birsa přidat po svém příchodu na trávník další branku. Míč mu ale odskočil od kopačky.
     
    82
    Stepinski si vyměňoval názory s Barellou pořádně zblízka. Celou situaci musel uklidňovat až hlavní rozhodčí.
     
    81
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Artur Ionita, přichází Alessandro Deiola.
     
    80
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází João Pedro, přichází Valter Birsa.
     
    79
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Assane Dioussé, přichází Nicola Rigoni.
     
    78
    To Cagliari si je jisto dnešním vítězstvím a do útoku už se příliš nežene. Hostující fotbalisté si posílají míč ze strany na stranu ještě ve středu pole.

    Vít Schück

    Branky: 17. Pisacane (Luca Pellegrini), 35. Pedro (Barella), 45. Ionita (Cacciatore)

    Karty:   23. Depaoli (CHV), 62. Léris (CHV), 65. Meggiorini (CHV), 73. Bani (CHV), 89. Giaccherini (CHV) – 56. Faragò (CAG), 74. Cerri (CAG), 90. Cigarini (CAG)   54. Depaoli (CHV)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:15.
    Chievo Verona: Sorrentino – Depaoli, Andreolli, Barba, Jaroszyński (55. Bani) – P. Hetemaj, Dioussé (79. N. Rigoni), Léris – Meggiorini (75. Pucciarelli), Giaccherini, Stępiński.
    Náhradníci: Šemper – N. Rigoni, Frey, Piazón, Pucciarelli, Cesar, Kiyine, Bani, Rossettini, Djordjević, Pellissier, Vignato.

    Cagliari Calcio: Cragno – Cacciatore, Ceppitelli, Pisacane, Luca Pellegrini – Faragò, Cigarini, Ionita (81. Deiola) – Théréau (72. Cerri), Barella, Pedro (80. Birsa).
    Náhradníci: Rafael, Aresti – Bradarić, Cerri, Birsa, Ch. Oliva, Padoin, Lykogiannis, Deiola, Despodov, Srna, Romagna.

    Rozhodčí: Abisso – Tegoni, Bottegoni
    thejrc.org