Girona – Ath. Bilbao 1:2 (kon.)
konec
Girona FC
1:2 (1:0)
Athletic Bilbao
Pátek 29.03.2019, 21:00Španělská LaLiga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas pro vás komentoval Jiří Polášek. Těšilo mě, na viděnou! (23:13:37)
     
    No, tak máme za sebou druhý poločas a vlastně i celý zápas. Bylo to opravdu napínavé. Bilbao se chytilo a srovnalo docela brzy a to byl pravděpodobně základní kámen úspěchu. Prosadil se Williams, který perfektně hrál celý zápas. To ukázal i při dalším gólu, který následoval zanedlouho po tom prvním, kde Williams asistoval. Tento výsledek už Bilbao udrželo, i přes větší šance Girony. Nyní domů veze Athletic Club de Bilbao 3 cenné body z venkovního hřiště.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 1:2. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 18:18.
     
    90+5
    No a to je pro dnešek všechno. Girona i přestože první poločas vyhrála nakonec do tabulky nezíská ani bod. Naopak hosté si odvezou z jejího stadionu všechny 3.
     
    90+4
    Ještě jeden nákop směrem k vápnu přišel ze strany Girony, ale tam nejen že míč přebral hostující obránce, tak ještě Girona faulovala.
     
    90+3
    Girona by dnes ráda bodovala, protože je příští kolo čeká pravděpodobně extrémně těžký zápas. Utká se se silným Atleticem Madrid. Jenže dneska to už na body rozhodně nevypadá.
     
    90+2
    Docela hezkou kombinaci předvedl nyní Athletic Club. Na konci byl Capa, který si prošel 2 hráče a vystřelil. Míč ale branku minul jak na výšku, tak na šířku.
     
    90+1
    V hostujícím vápně byl hráč v modrém pravděpodobně faulován, ale nevšiml si toho asi nikdo, včetně jeho spoluhráčů.
     
    90
    V druhé půli se na rozdíl od té první přerušovalo opravdu často. A i přesto, že se nastavuje docela dlouho – 4 minuty mi to vzhledem k průběhu hry připadá jako docela málo.
     
    89
    Girona se ještě snažila něco vypracovat. Centr, který vyslala byl ale hodně přetažený a netrefil by cíl ani kdybychom na nynější branku postavili ještě jednu.
     
    88
    Ani v posledních minutách se zápas ne a ne zklidnit. Mám nyní na mysli fauly. Co se týče útoků, tak ty už se naopak zklidnit stihly, což je ale z pohledu nezaujatého fanouška trošku škoda.
     
    87
    Na poslední minutky si přišel ještě zahrát Roberts. Nahrazuje Garcíu.
     
    86
    Velkou šanci měla nyní Girona, kde po centru zachytil míč hráč přímo před brankářem, ten ho jen tečoval, ale následně tam byl další letící hráč, který ho však netrefil. Rozhodčí ale nakonec stejně odpískal postavení mimo hru.
     
    85
    Bilbao 5 minut do konce využívá i poslední střídání a na hřiště přichází Balenziaga. Ten nahrazuje Córdobu.
     
    84
    No jeden z těch klidnějších zápasů co se týče karet to rozhodně dnes není. V pořadí již čtvrtou kartu Bilbaa si připisuje Beňat.
     
    83
    Williams si obešel Juanpeho, ale následně zastavil, jelikož neměl kam dál jít. Míč posunul zpět a přebral si ho domácí celek, který zamířil dopředu.
     
    82
    Girona se snaží něco vymyslet. S míčem se ale nedokáže přiblížit ani vápnu na 10 metrů. Jako by tam byla nějaká neviditelná stěna.
     
    80
    Velmi zkušený a dnes dobře hrající Raúl García si jde sednout a na posledních 10 minut + nastavení ho nahradí Kodro.
    79. Martínez - lutá karta

    Jiří Polášek

    Branky: 37. Stuani – 53. I. Williams (Berchiche), 59. Raúl García (I. Williams)

    Karty:   72. Juanpe (GIR) – 39. Capa (ATB), 62. Raúl García (ATB), 79. I. Martínez (ATB), 84. Beñat (ATB)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 1:2. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 18:18.
    Girona FC: Iraizoz – Ramalho (74. Doumbia), Juanpe, Alcalá, Carnero García – B. García (87. Roberts), Pons, Muniesa (64. V. Fernández), Granell – Portugués, Stuani.
    Náhradníci: J. A. Suárez – Doumbia, Espinosa, V. Fernández, Aleix Garcia, Planas, Roberts.

    Athletic Bilbao: Herrerín – Capa, Núñez, I. Martínez, Berchiche – Dani García, Beñat – de Marcos, Raúl García (80. Kodro), I. Córdoba (85. Balenziaga) – I. Williams.
    Náhradníci: Simón – Balenziaga, I. Gómez, Kodro, Muniain, San José, Susaeta.
    ocianews.com