Kyrgyzstán – Hongkong 0:5 (kont.) | Kuvajt – Bosna a Hercegovina 0:9 (kon.) | Thajsko – SAE 2:8 (kon.)
konec
Kuvajt
0:9 (0:2, 0:3, 0:4)
Bosna a Hercegovina
Čtvrtek 04.04.2019, 14:00 • AD Ice Rink • Kvalifikace o MS 3. divize • 4. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    Vítám tu všechny hokejové příznivce! Ve Spojených arabských emirátech, konkrétně ve městě Abú Zabí, v těchto dnech probíhá akce, která už má nádech velké hokejové exotiky. Jedná se o kvalifikaci o MS 3. divize, což je vůbec nejnižší level, kterou hokej na úrovni světových šampionátů nabízí. O místo v nejnižší divizi bojuje hned šestice týmů, mezi nimi také Kuvajt s Bosnou a Hercegovinou. Ani jednoho z mužstev se ale boj o postup týkat nebude. Vždyť po třech zápasech právě ony uzavírají tabulku. Kuvajt dokonce nezískal ani bod.
     
    Bosna a Hercegovina:
    Výkony Bosny v kvalifikaci jsou zatím zklamáním. Vždyť tento tým má i zkušenosti s MS 3. divize. Šampionátu této kategorie se bosenský výběr zúčastnil v letech 2015 a 2016. V prvním případě neuhrál ani bod, ovšem o rok později obsadil se dvěma výhrami čtvrtou příčku. Balkánský tým měl na MS dorazit také v roce 2017, ovšem těsně před startem turnaje v bulharské Sofii se omluvil.

    Loni si Bosna zahrála právě kvalifikaci. Ve čtyřčlenné skupině, kterou hostilo Sarajevo, tehdy obsadila před domácím publikem druhé místo, když se musela sklonit jen před postupujícím Turkmenistánem. Letos v Abú Zabí se však bosenským hokejistům vůbec nedaří. Odehráli tři zápasy a na kontě mají pouze bod za úvodní porážku 4:5 v prodloužení s Thajskem. Během první třetiny přitom vedli už 4:0. Pak však prohráli 3:10 s domácím SAE a 3:14 s Kyrgyzstánem.
     
    Kuvajt:
    Hokejisté Kuvajtu se účastní své druhé kvalifikace o 3. divizi. Loni v Sarajevu prohráli všechny tři zápasy a na první bod čekají také na letošním kvalifikačním turnaji v Abú Zabí. S hokejovými turnaji ale má místní reprezentace zkušenosti. Je totiž pravidelným účastníkem Asijských zimních her, dále asijského Challenge Cupu, což je turnaj pro země, které nereprezentují na úrovni MS a také na Arabském poháru. Právě na tomto turnaji Kuvajt dokonce získával pravidelně medaile (poslední ročník se konal v roce 2016).

    V letošní kvalifikaci zatím kuvajtští hokejisté dostávají příděly. Nejprve prohráli 0:14 s Kyrgyzstánem, poté 2:12 s Hong Kongem a naposledy 1:13 s domácím SAE.
     
    V loňské kvalifikaci zvítězila Bosna před domácím publikem nad Kuvajtem 8:1. Uvidíme, zda arabský zástupce dokáže na neutrální půdě sehrát lepší a vyrovnanější zápas.
     
    Trenérem národního týmu Kuvajtu je český kouč Pavel Arnošt. Ten v minulosti působil například u českých výběru do 16 a 17 let.
     
    Úvodní sestavy:

    Kuvajt: Alsarraf (Alsaegh) – Alawadhi, Alzidan, Almaghrabi, Almaqi, Alfoudari, Al Faqaan – Al Maragi, M. Alajmi (C), Al Ajmi – Al Maraghy, S. Alajmi (A), Aldeai – Alajmi, Alsarraf, Alqattan – Aldaei, Rashed, Alkandari (A).

    Bosna a Hercegovina: Čapin (Pasović) – Viden, London, Hadžić, Pilav (A), Selmanović, Dinalić – Džamalija, Omer, Mrkva – Hodžić (C), Hasović (A), Čatović – Pošavec, Mušić, Krehić – Ismailović.

    Rozhodčí: Toh (KOR) – Al Jneibi (SAE), Aygun (TUR).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zajímavým jménem na bosenské soupisce je Anthony London. Tento hokejista má kanadský původ a již léta působí v místní nejvyšší soutěži. Letos v červenci oslaví už 48 narozeniny, ale stále je oporou defenzivy svého celku.
     
    3:51
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    Bosňané se ujali vedení! Úvodní nápor evropského celku zužitkoval gólem TARIK ČATOVIĆ. Asistence: Mirza Omer a Amir Hodžić.
     
    5:51
    Vyloučení v týmu Bosna a Hercegovina (Muamer Džamalija – 2 min., faul kolenem).
     
    7:52
    Hokejisté Bosny oslabení přežili. Soupeře navíc nepustili k jediné střele na branku.
     
    10:40
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    Lépe hrající Bosna přidává druhý gól! Na 2:0 zvyšuje ENSAR ISMAILOVIĆ. Asistence: Mirza Omer a Mirzet Hodžić.
     
    Střely na branku – 3:7.
     
    12:56
    Vyloučení v týmu Bosna a Hercegovina (Ermin Hasović – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:28
    Vyloučení v týmu Kuvajt (Jasem Alawadhi – 2 min., podrážení).
     
    16:29
    Oba týmy už jsou kompletní. Kuvajt v posledních minutách přeci jen trochu srovnal obraz hry.
     
    19:40
    Vyloučení v týmu Kuvajt (Bader Alqattan – 2 min., krosček).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině byla lepší Bosna, která tak zaslouženě vede 2:0. Skóre utkání otevřel ve 4. minutě Tarik Čatović, druhou branku pak přidal Ensar Ismailović.

    Střely na branku – 4:10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:41
    Bosna přesilovou hru nevyužila. Kuvajt je již v plném počtu.
     
    Bosenský brankář Amel Čapin je už zasloužilým veteránem. Tomuto chlapíkovi je už 47 let. Ještě o pár měsíců starší je již zmíněný Anthony London. Na straně Kuvajtu je nejstarším hráčem rovněž 47letý kapitán Mohammad Alajmi. Čtyřicítku už překročili i gólman Jasem Alsarraf, Abdullah Alzaidan, Yousef Alkandari, Salem Alajmi a Ahmad Al Ajmi.
     
    Také ve druhé části jsou hráči Bosny a Hercegoviny zatím aktivnější. Brankář Alsarraf ale drží Kuvajt v hratelné ztrátě.
     
    28:17
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    Osmou střelu Bosny v této dvacetiminutovce už ale ani Alsarraf nelapil! Prostřelil ho HARIS MRKVA – 0:3. Asistence: Mirza Omer a Tarik Čatović.
     
    28:31
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    O 14 sekund později Kuvajt opět inkasuje! Podruhé v zápase se trefil TARIK ČATOVIĆ, už čtvrtou asistenci si pak připisuje Mirza Omer! Asistence: Mirza Omer a Anthony London.
     
    29:51
    Vyloučení v týmu Kuvajt (Mohammad Al Maraghy, – 2 min., podrážení).
     
    31:13
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    Přesilovou hru Bosny zužitkoval kapitán MIRZET HODŽIĆ! Začíná se rodit debakl Kuvajtu – 0:5. Bez asistence.
     
    Kuvajt s přibývajícími góly ve své síti zcela odpadl. Bosna vede ve druhé části na střely 13:2 a do šancí se dostává velmi snadno.
     
    34:49
    Vyloučení v týmu Bosna a Hercegovina (Samir Mušić – 2 min., sekání).
     
    36:45
    Bosna střídá brankáře. Příležitost dnes dostane i Dino Pasović, který nahrazuje veterána Amela Čapina.
     
    36:50
    Bosna je již v plném počtu.
     
    38:10
    Hosté si nepohlídali střídání a na ledě jich bylo šest. Kuvajt si tedy zahraje další přesilovku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hokejisté Kuvajtu v přesilovce vyslali na branku Bosny pár střel a rozehřáli tak brankáře Pasoviće. Ten však puk za svá záda nepustil a do šaten se tak odchází za stavu 5:0 pro Bosnu. Ta utkání definitivně zlomila na svou stranu třemi góly v rozmezí 29. až 31. minuty. Už čtyři asistence si dnes připsal Mirza Omer.

    Střely na branku – 9:27 (4:10, 5:17)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Už jsme zde zmiňovali veterány, ale na obou stranách najdeme i talentované mládí. Hned dva sedmnáctileté hokejisty přivezl Kuvajt. Jedná se o útočníky Badera Alqattana a Aliho Alsarrafa. Brankář Ahmad Alsaegh je o rok starší.

    Bosna má v kádru dokonce dva patnáctileté borce! Jedná se o Tarika Krehiće a Emira Videna. Muhamed Dinalic je o rok starší a Ensaru Ismailovićovi, který dnes i skóroval, je sedmnáct.
     
    42:18
    Vyloučení v týmu Bosna a Hercegovina (Ermin Hasović – 2 min., hákování).
     
    45:05
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    Balkánci přestáli oslabení a krátce po jeho skončení skórovali! Ke čtyřem asistencím si připsal gólový zásek MIRZA OMER. Bez asistence.
     
    47:51
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    Je tu už sedmý gól Bosny! Nabídku kapitána Hodžiće využil ERMIN HASOVIĆ – 0:7 Asistence: Mirzet Hodžić.
     
    48:59
    Vyloučení v týmu Bosna a Hercegovina (Muhamed Dinalić – 2 min., hrubost).
     
    50:10
    Vyloučení v týmu Bosna a Hercegovina (Haris Mrkva – 2 min., napadení).
     
    50:10
    Kuvajt cítí šanci na vstřelení alespoň čestného gólu. Pavel Arnošt si vyžádal oddechový čas.
     
    52:11
    Kuvajťané nabídnutou možnost nevyužili. Bosna je už kompletní.
     
    57:02
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    Další gól Bosny střílí SAMIR MUŠIĆ, který zvyšuje už na 0:8. Bez asistence.
     
    59:28
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    Ještě tu máme jeden gól! Na 9:0 pro Bosnu upravuje opět SAMIR MUŠIĆ. Asistence: Dubravko Pošavec a Mirza Omer.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Bosny a Hercegoviny si připsali ve svém čtvrtém vystoupení v kvalifikaci o MS 3. divize první výhru, Kuvajt zdolali jasně 9:0. Evropský tým byl od začátku aktivnější. V první třetině vstřelil dva góly, ve druhé přidal další tři. Třetí část byla opticky nejvyrovnanější, Kuvajt v ní dokonce těsně vyhrál na střely, ale paradoxně ještě čtyřikrát inkasoval. Skvělý zápas odehrál Mirza Omer, bosenský útočník ho zakončil s bilancí 1+5.
     
    Střely na branku – 18:35 (4:10, 5:17, 9:8)
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Mohammad Alajmi (Kuvajt) a Emir Viden (Bosna).
     
    To je z mé strany pro dnešek vše. Na shledanou! (16:24:21)

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 4. Čatović (Omer, Hodžić), 11. Ismailović (Omer, Hodžić), 29. Mrkva (Omer, Čatović), 29. Čatović (Omer, London), 32. Hodžić, 46. Omer, 48. Hasović (Hodžić), 58. Mušić, 60. Mušić (Pošavec, Omer)


    Kuvajt: Alsarraf (Alsaegh) – Alawadhi, Alzidan, Almaghrabi, Almaqi, Alfoudari, Al Faqaan – Al Maragi, M. Alajmi (C), Al Ajmi – Al Maraghy, S. Alajmi (A), Aldeai – Alajmi, Alsarraf, Alqattan – Aldaei, Rashed, Alkandari (A).
    Bosna a Hercegovina: Čapin (Pasović) – Viden, London, Hadžić, Pilav (A), Selmanović, Dinalić – Džamalija, Omer, Mrkva – Hodžić (C), Hasović (A), Čatović – Pošavec, Mušić, Krehić – Ismailović.

    Rozhodčí: Toh (KOR) – Al Jneibi (SAE), Aygun (TUR)

    Diváci: 52
    bahis siteleri