Omsk – Ufa 2:3 (po pr.)
po prodl.
Avangard Omsk
2:3 (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0, 0:1) Stav série: 3:2
Salavat Julajev Ufa
Sobota 06.04.2019, 16:00 • Jurij Ljapkin Arena, Balašicha • Play-off KHL • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. Na počtenou! (20:04:17)
     
    V Balašiše je hotovo, postup do finále se nekoná! Ufa odchází z dramatického pátého střetnutí semifinálové série vítězně a odvrací první mečbol Omsku. V pondělí budeme pokračovat pod Uralem.
     
    Československá stopa
    Do zápasu nezasáhl ani jeden český či slovenský hráč.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 60 – 41
    Zblokované střely: 19 – 35
    Vhazování: 42 – 46
    Trestné minuty: 4 – 6
    Využití přesilovek: 1/3 – 1/2
     
    Konec zápasu.
    88:58 Joonas KEMPPAINEN - 2:3
     
    88:58
    Ufa právě vstřelila branku!
    Protesty vyšly vniveč, JOONAS KEMPPAINEN posílá semifinálovou sérii do šestého utkání! Útočník Salavatu se protáhl k levé tyči a z bezprostřední blízkosti brankoviště dotlačil kotouč za Igora Bobkova. Sečteno, podtrženo – 2:3! Asistence: Teemu Hartikainen.
     
    88:58
    Hosté se štěstím protlačili kotouč za Bobkova, domácí střídačka ale branku okamžitě reklamuje! Budeme konzultovat video...
     
    88:11
    Kadějkin našel rozjetého Soloduchina, jehož rána z první se s úspěchem nepotkala. Na rozhodnutí tak stále čekáme, míříme do druhé půle druhého prodloužení.
     
    87:24
    Nejsem si jist, zda-li pálil Čudinov, nebo Stålberg, každopádně rána od modré skončila v rukavici ufského gólmana. Metsola dnes podává životní výkon.
     
    86:29
    Jedno se dnešnímu zápasu musí nechat – trvá sice už více než šestaosmdesát minut, ani jedna z nich ovšem zatím nenudila. Oba celky makají na sto procent.
     
    85:09
    Pět minut z druhého prodloužení pryč, hosté se usadili před Bobkovem a chtějí trochu přitopit pod kotlem. Na ledě je jejich úderná severská první lajna.
     
    84:27
    Maskovaný Fin v hostující kleci si na své konto připisuje zákrok číslo padesát čtyři, brankoviště Salavatu je teď pod palbou. Omští jsou při chuti.
     
    83:21
    Michejev pálil z devadesátistupňového úhlu, kotouč zasáhl Metsolovo rameno. Z téhle pozice měl minimální šanci na úspěch, za pokus ale nic nedal.
     
    82:44
    Avangard se opět přesouvá před Metsolu, hosté aktivně brání a nepouští protihráče od mantinelů. Gólman Ufy je tak bez práce, přesto však musí být ve střehu.
     
    81:51
    Jeden z hostů operoval v rohu za Bobkovou klecí, jeho práce ale nakonec vešla vniveč – při nejbližší příležitosti totiž kotouč omylem poslal na hůl protihráče.
     
    80:56
    Na druhém konci ledové plochy to od modré zkoušel Pokka, jehož lehká rána zalétla kamsi do Metsolovy výstroje. Oba gólmani si tak už sáhli na puk.
     
    80:26
    Soloduchinova rána letěla vysoko nad branku, Bobkov se pro ní ale přesto natáhl a lapil jí do rukavice. Hra byla následně poprvé přerušena.
     
    80:01
    Začalo druhé prodloužení.
     
    Druhé prodloužení začne přibližně v 19:34.
     
    To je drama! První prodloužení na střely skromné rozhodně nebylo, ani jedna z nich ovšem neskončila rozhodujícím gólem. Po osmnáctiminutové pauze tak půjdeme do druhého nastavení.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 50 – 36
    Zblokované střely: 15 – 28
    Vhazování: 32 – 41
    Trestné minuty: 4 – 6
    Využití přesilovek: 1/3 – 1/2
     
    80:00
    Prodloužení skončilo.
     
    79:57
    Avangard tři sekundy před koncem vyhazuje na zakázané uvolnění, po kratičké pauze se bude vhazovat po pravici Igora Bobkova. Ufa může rychle udeřit.
     
    79:24
    První prodloužení se dohrává před klecí Omsku, jestřábí defenzíva je naprosto nekompromisní a své soupeře nepouští do lepších střeleckých pozic.
     
    78:27
    Zaplněná hala se dožaduje rozhodující "šajby", blíže k ní momentálně mají hokejisté Ufy. Ti jsou usazení před Bobkovem, do zakončení se ale nedostávají.
     
    77:23
    Desharnais se po chybě Sergejeva dostal do mezikruží a vypálil, Metsola se ovšem nenechal nachytat ani tentokrát. Tipuji, že uvidíme i druhé prodloužení.
     
    76:49
    Dopředu se nyní dostali zase hokejisté Ufy, jejichž akce Bobkova nezaskočila. Gólman Avangardu podržel kotouč, buly se vhodí po jeho levé ruce.
     
    76:08
    Manukjan se bleskově protáhl před brankoviště a málem rozhodl, Metsola byl ale na svém místě připraven a prodloužení pokračuje dál!
     
    75:38
    Koledov chtěl rozhodnout z modré čáry, jeho ráně ovšem chyběla podstatná dávka razance. Igor Bobkov se střelou moc práce neměl, předvedl rutinní zákrok.
     
    74:24
    Severská trojka Omark – Hartikainen – Kemppainen po nějaké době opět Bobkovovi znepříjemnila život, gólman Omsku si ale s celou situací poradil.
     
    73:19
    Stålbergova propagační střela se neujala, o pár sekund později neuspěl zase Ville Pokka. Avangard pálí ze všech možných úhlů ve snaze Metsolu překvapit.
     
    72:56
    Metsola měl se Stasovým nahozením z vysokého úhlu až překvapivé problémy, nakonec se mu však podařilo neposedný kotouč zkrotit a podržet.
     
    71:58
    Semjonov se protlačil na kruh, jeho zakončení se však před Metsolu nedostalo. Kotouč se totiž zastavil o tělo jednoho z hráčů před brankovištěm.
     
    70:58
    Gimatov je zpět ve hře, jeho výpad teď zastavila připravená domácí defenzíva. Hraje se nahoru dolu, chvilku je vepředu Omsk, chvilku Ufa.
     
    69:55
    Polovina prvního prodloužení pryč, rozhodnutí stále v nedohlednu. Misky vah se zase pomalu překlápí na stranu Ufy, jestřábům zdánlivě docházejí síly.
     
    69:15
    Talbot mohl rozhodnout z hranice brankoviště, zakončení mu ovšem nesedlo. Následný protiútok skončil dalším zákrokem Igora Bobkova.
     
    68:34
    Metsola si na své konto připsal další zákrok, kotouč se od jeho betonu odrazil až za modrou čáru. Ve středním pásmu se k volné pryži dostali znovu Omští.
     
    67:47
    Manukjan pálil od modré čáry, zasáhl jen plexisklo za Metsolou. Omsk se po špatném vstupu do prodloužení začíná probouzet a vystrkuje drápky.
     
    66:30
    Koledov pronikl za modrou čáru, Ufa se zuby nehty drží v útočném pásmu. Omsk jí nenechává ani centimetr ledové plochy bez boje, tak to má být.
     
    65:53
    Hokej bolí, o čemž se po střetu se Stålbergem přesvědčil Eduard Gimatov. Hostující forvard po přerušení dokulhal na střídačku, snad bude v pořádku.
     
    64:55
    Kugryšev rozehrál kotouč dopředu, Ufa má stále na ledě o něco málo více ze hry. Avangard ale postupně se svým soupeřem srovnává krok.
     
    63:56
    Michejev chtěl nahrát rozjetému Fransonovi, jenže nabídku zachytil protihráč. První výpad Omsku v prodloužení se tak obešel bez střely na klec.
     
    63:42
    Omarkovu ránu ze zadní hranice kruhu maskovaný muž v domácím brankovišti schoval do rukavice, po krátké pauze tak uvidíme buly před jeho svatyní.
     
    62:52
    Obrana Avangardu má v oslabení plné ruce práce, zatím se jí nepodařilo ani jednou vyhodit. Hosté jsou pevně usazeni před Bobkovem a kují pikle.
     
    62:02
    Hosté si svou aktivitou vynutili faul, Denis Zernov (OMS) je po ostrém krosčeku vykázán na trestnou. Salavat tak dostává šanci rozhodnout v přesilovce.
     
    61:53
    Ufa svého soupeře zamkla v jeho obranném pásmu, v prodloužení má zatím jednoznačnou převahu. Bobkov musí mít oči na stopkách, nemá to jednoduché.
     
    61:02
    Hartikainen se dostal do slušné šance, jeho rána z bezprostřední blízkosti brankoviště ale Bobkova nepřekvapila. Po jeho zákroku na gól stále čekáme.
     
    60:22
    Arzamascev nahodil kotouč za branku, kde si jej vzal na svou hůl jeden z jeho spoluhráčů. Omští obránci jsou na něm ovšem naplení a nepouští ho před klec.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.

     
    Prodloužení začne přibližně v 18:47.
     
    Salavat sice ve třetí třetině na soupeřovu branku vyslal jen čtyři střely, i přes to se mu však povedlo jednou prosadit – v přesilovce srovnal stav utkání Linus Omark a jelikož do sirény už nepadl žádný gól, o vítězi pátého semifinále bude muset rozhodnout prodloužení.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 37 – 25
    Zblokované střely: 11 – 21
    Vhazování: 28 – 31
    Trestné minuty: 2 – 6
    Využití přesilovek: 1/3 – 1/1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:25
    Pokka už počtvrté v dnešním utkání vypálil na klec, ani tentokrát ovšem výborného strážce ufské svatyně nepřekvapil. Pravděpodobně se bude prodlužovat.
     
    58:41
    Metsola se pro jistotu rozhodl volný kotouč před vlastní klecí schovat pod svou rukavici. Minutu a dvacet sekund před sirénou se tak bude vhazovat před jeho klecí.
     
    57:49
    Larsen si bere kotouč za svou hůl a startuje z vlastního pásma. Brzy budou ohlášeny poslední dvě minuty základní hrací doby, rozhodne se během nich o vítězi?
     
    56:58
    Nic moc zajímavého se nyní neděje, prim totiž na ledě hrají obrany. Sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou, které ovšem chybí větší šance.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 499 diváků (91% kapacity).
     
    55:27
    Hra se v závěru třetí třetiny přelévá z jednoho konce kluziště na druhý, mírnou převahu mají momentálně Omští. Zatím to vypadá, že uvidíme prodloužení.
     
    54:13
    Hartikainen zakončoval z bezprostřední blízkosti brankoviště, Bobkov byl ale připraven. Do konce základní hrací doby zbývá kolem pěti a půl minuty.
     
    53:04
    Dvakrát pálil Franson, ani jedna z jeho střel nešla mezi tři tyče. Razantní projektily z modré jen orazítkovaly mantinel za svatyní hostujícího výběru.
     
    52:16
    Opět Čudinov, Metsola znovu chytil. K odraženému kotouči se následně dostala Ufa a rozjela se dopředu, brzy jí ovšem zastavila píšťalka čárového sudího.
     
    51:46
    Zernov svou střelou vymetl rukavici připraveného Metsoly. Chvilku po vyhraném vhazování to zkusil z modré Čudinov, ani on ovšem neuspěl.
     
    50:38
    Zákrok Vladimira Tkačova (UFA) na Fisenka je posouzen jako vysoká hůl, Omsk čeká další dvouminutová přesilovka. Uvidíme třetí gól Avangardu?
     
    50:20
    Avangard má ponechanou výhodu, Fisenko po nepříjemném střetu s Tkačovem leží v bolestech na ledě. Uvidíme, jestli kvůli němu rozhodčí přeruší hru.
    48:51 Linus OMARK - 2:2
     
    48:51
    Ufa právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno, jedenáct minut před koncem začínáme zase od začátku! Druhou branku Salavatu má na svědomí jeho kapitán LINUS OMARK, jenž předvedl své sniperské schopnosti a z prostoru pro vhazování trefil drobnou škvíru nad Bobkovovým ramenem – 2:2! Asistence: Philip Larsen.
     
    48:19
    Jestřábi se poprvé osvobodili, hosté ale velmi rychle vylovili kotouč z vlastního obranného pásma a vrátili se zpět před Bobkovu klec, kde teď kombinují.
     
    47:37
    Přesilovku si teď poprvé v zápase zkusí Salavat. Kirill Semjonov (OMS) míří na trestnou lavici, kde si odpyká dvouminutový menší trest za hákování.
     
    46:39
    Kugryšev udržel kotouč v útočném pásmu a poslal jej na kruh Kemppainenovi, který se kvůli dotěrným protihráčům nakonec nedostal ke střele.
     
    45:44
    Za stavu 2:1 tak omská přesilovka pokračuje dál, z pravého kruhu Metsolovy reflexy lehkou střelou proklepl Semjonov. Gólman bez problému vykryl.
     
    45:14
    Není to gól, fanoušci Salavatu jsou radostí bez sebe! Semjonov opravdu byl bruslí v brankovišti, Coach's Challenge se teď Ufě vyplatil.
     
    45:14
    Domácím se podařilo Metsolu překonat, i tentokrát se ovšem zkoumá video! Ufa totiž reklamuje postavení Semjonova v brankovišti.
     
    44:57
    Omsk se až nyní pořádně usadil před Metsolou a rozjíždí kombinaci. Zatím se ke střele nepropracoval, uvidíme, kdy se odhodlá k ohrožení klece Ufy.
     
    43:56
    Hosté špatně vystřídali a budou za to pykat. Hráčská lavice Ufy dostává menší trest za příliš mnoho hráčů, Avangard si tak podruhé střihne početní výhodu.
     
    43:20
    Hartikainen ze sebe setřásl dva obránce a vypálil, nenacházel se ovšem v úplně ideální pozici. Jeho pokus z vysokého úhlu měl minimální šanci na úspěch.
     
    42:17
    Hraje se nahoru dolu, ani jednomu celku se teď nedaří udržet před brankou soupeře. Častěji jsou na kotouči hosté, Bobkov má ovšem naprosté minimum práce.
     
    41:21
    Širokov se uvolnil na kruhu a pálil, po zákroku Metsoly se kotouč odrazil k jinému omskému hráči. Hra se nyní drží zase na druhém konci ledové plochy.
     
    40:25
    Ufa do třetí části vstoupila aktivně, evidentně ještě nehodlá házet flintu do žita. Severská první lajna Salavatu teď trápí domácí obranu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:50.
     
    Dlouho to vypadalo, že ve druhé třetině branku neuvidíme. Tři a půl minuty před koncem se však po fatálním selhání hostující obrany prosadil Talbot, a vrátil tak domácímu celku vedení. Avangard tak od postupu dělí jen jedna dvacetiminutovka – pohlídá si svůj náskok, nebo Salavat zápas ještě zdramatizuje?
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 25 – 21
    Zblokované střely: 5 – 13
    Vhazování: 18 – 26
    Trestné minuty: 0 – 2
    Využití přesilovek: 1/1 – 0/0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Do konce periody už zbývá jen pár sekund, moc zajímavého toho už asi neuvidíme. Avangard půjde do druhé přestávky s jednobrankovým náskokem.
     
    38:55
    Krátce po sobě teď zkoušeli štěstí Jemelin s Fransonem, oba si ale vylámali zuby na skvělém finském gólmanovi. Salavat už potřebuje přestávku.
     
    37:52
    Vstřelená branka Omsk nakopla, Ufa působí poněkud opařeně a nedaří se jí dostat ke kotouči. Avangard má na ledě převahu a snaží se své vedení rozšířit.
    36:36 Maxime TALBOT - 2:1
     
    36:36
    Avangard právě vstřelil branku!
    Maxim Sidorenko pro rychlé konzultaci s videorozhodčím ukázal ke středovému kruhu, branka nakonec platí! K levé tyči se protlačil kanadský veterán MAXIME TALBOT, který z ostrého úhlu doslova protlačil pryž za ležícího Metsolu, a poslal tak domácí do vedení. Asistence: Maxim Čudinov, Ilja Michejev.
     
    36:36
    Avangard po chybě hostující obrany dopravil kotouč do klece, rozhodčí ale okamžitě rozpažil! Situaci bude ještě prošetřovat videorozhodčí!
     
    36:05
    Přesilovka zatím Omsku moc nevychází, Ufa výborně brání a drží svého soupeře za modrou čárou. Metsola dosud nemusel ani jednou zasahovat.
     
    35:09
    Tak to jsem trochu zakřikl. Poprvé v dnešním utkání se vylučuje, za sekání usedá na trestnou lavici Dmitrij Kugryšev (UFA). Přesilovka pro Omsk.
     
    34:22
    Po dlouhé době teď musel zasahovat zase Bobkov, zakončení Rybina z kruhu vyrazil před sebe pravým betonem. Zajímavé je, že se dnes ještě nevylučovalo.
     
    33:16
    Dalším pánem na holení byl Michejev, jehož rána z hranice útočného pásma zaplula do rukavice připraveného Metsoly. Čeká nás další reklamní pauza.
     
    32:52
    Ville Pokka chtěl zkusit stěstí z modré čáry, jenže jeho střela se k Metsolovi nakonec vůbec nedostala. Kotouči do cesty se totiž postavil jeden z protihráčů.
     
    31:47
    Komerční přestávka je u konce, uvidíme buly u modré čáry Ufy. Ochozy balašišské haly praskají ve švech, dění na ledě doprovází skvělá atmosféra.
     
    30:22
    Sledujeme velmi svižnou podívanou. Mírnou převahu začíná na ledě mít Salavat, který se ale kvůli pevné obraně Omsku nedostává do lepších střeleckých pozic.
     
    29:35
    Bobkov zastavil ujíždějící kotouč a obratem jej pustil zpět do hry, následný domácí výpad byl ale velmi rychle zastaven. S úspěchem se nepotkal ani protiútok Ufy.
     
    28:43
    Pozor, pozor: Ufa se svým soupeřem konečně srovnává krok. Hosté se usadili před Bobkovem a snaží se přitopit pod kotlem, zatím bezúspěšně.
     
    27:55
    Manukjan je ve druhé třetině hodně vidět, jeho průnik do útočného pásma nyní zastavil jeden z připravených hostujících beků. Avangard má více ze hry.
     
    26:58
    Čudinov nahodil kotouč za Metsolovu klec, Avangard střídá. Ufa se dostává k pryži, uvidíme, jestli se jí povede protlačit před svatyni Igora Bobkova.
     
    25:53
    Spolupráce Semjonova s Šumakovem už dnes jednou ovoce přinesla, tentokrát ale druhému jmenovanému zakončení nevyšlo. Škoda, byl ve velmi slušné pozici.
     
    25:02
    Denis Zernov kotouč dojížděl zbytečně, vyhozená pryž dojela až na zakázané uvolnění. Omsk tak nemůže vystřídat, navíc se bude vhazovat před jeho klecí.
     
    24:32
    Hru teď kouskuje jedno přerušení za druhým, konkrétně nyní se pískalo poté, co Zernovova rána skončila vysoko nad brankou. Buly před Metsolou.
     
    23:58
    Z hranice pásma chtěl Bobkova překvapit Sergejev, připravený maskovaný strážce domácí klece ale pryž s přehledem vytěsnil mimo nebezpečí.
     
    23:28
    Stále se hraje jen na jednu branku, Bobkov zatím nemusel snad ani jednou zasahovat. Na druhou stranu Metsola si na své konto už několik zákroků připsal.
     
    22:47
    Bondarev rozehrál kotouč z vlastního pásma dopředu, po Manukjanově nepovedeném zakončení z hranice brankoviště skončil pod rukavicí gólmana Salavatu.
     
    22:22
    Metsola projektil z kruhu vyrazil vysoko nad sebe, puk se zastavil až v ochranné síti. Hra je tak přerušena, po pauze se bude vhazovat před hostující brankou.
     
    21:47
    Omark chtěl nabídnout pryž jednomu ze spoluhráčů, místo toho ovšem omylem nahrál Širokovovi. První výpad Ufy tak skončil bez střely na branku.
     
    20:44
    Bobkov je zatím v úvodu druhé třetiny bez práce, hokejisté Avangardu se usadili v útočném pásmu. Hosté se ještě pořádně nepodívali za vlastní modrou.
     
    20:18
    Manukjan se obtočil kolem klece a zakončil, Metsola kotouč nejprve vyrazil před sebe a následně po něm rychle skočil. Po přerušení byla k vidění další strkanice.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:57.
     
    První dějství je minulostí, na kostce Jurij Ljapkin Areny svítí stav 1:1. Do zápasu vstoupili lépe hosté, kteří se už ve třetí minutě mohli radovat z gólu po přesné ráně Burmistrova, hra se však postupně začala vyrovnávat a v polovině periody inkasoval zase Metsola. Uvidíme, jak se utkání bude vyvíjet dál.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 11 – 10
    Zblokované střely: 4 – 5
    Vhazování: 9 – 14
    Trestné minuty: 0 – 0
    Využití přesilovek: 0/0 – 0/0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Tohle nevidíme rádi! Desharnais si nepohlídal svou hůl a omylem čepelí zasáhl Kemppainena přímo do oka. Doufejme, že forvard Ufy bude v pořádku.
     
    19:28
    Kemppainen projel obranou Omsku jak nůž máslem a z hranice brankoviště zakončil, Bobkov jeho ránu se štěstím zastavil levým betonem!
     
    18:52
    Do konce první části zbývá už jen něco málo přes minutu, více ze hry má momentálně Omsk. Obrana Ufy je ale nekompromisní a nepouští ho do větších šancí.
     
    17:58
    Zernov našel úplně volného Medveděva, jehož ránu z naprosto ideální pozice v mezikruží obětavě zblokoval jeden z bránících protihráčů.
     
    16:53
    Hra se chvilku držela před Metsolou, Ufa se ale z mírného náporu soupeře vymanila relativně rychle. Omsk její svatyni ohrozil snad jen jednou dvakrát.
     
    15:44
    Propagační střela z pravého kruhu, pod kterou se podepsal Jelizarov, Bobkova nijak nepřekvapila. Omský gólman si do statistik připsal další zákrok.
     
    14:46
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, ani jednomu celku se teď nedaří na delší dobu zkrotit neposednou pryž. Ta tak často mění majitele.
     
    13:36
    Obrana Ufy si nepohlídala Bondareva, který Metsolu potrápil prudkou ranou z levého kruhu. Finský gólman letícímu kotouči nastavil do cesty vyrážečku.
     
    12:58
    Odpískáno postavení mimo hru, kterého se po trochu krkolomné situaci dopustili domácí hráči. Po krátké pauze tak uvidíme buly u hostující modré.
    11:59 Sergej ŠUMAKOV - 1:1
     
    11:59
    Avangard právě vstřelil branku!
    Po naprosto parádní akci Omsku máme vyrovnáno, tohle se domácím povedlo! Semjonov se dostal ke kotouči, obkroužil branku a nahrál před branku volnému SERGEJI ŠUMAKOVOVI, který následným zakončením z první připravil Metsolu o čisté konto. Klobouk dolů! Asistence: Kirill Semjonov.
     
    10:49
    Koledov poslal kotouč do mezikruží, tam ale žádný z jeho spoluhráčů nebyl. K pryži se tak dostali domácí, kteří okamžitě zapnuli motory a zamířili před Metsolu.
     
    09:57
    Hartikainen nabil na modrou Sergejevovi, jehož rána připraveného domácího brankáře nijak nepřekvapila. O chvilku později to zkusil podruhé, opět neúspěšně.
     
    09:07
    Finský strážce ufské svatyně se rozhodl podržet kotouč, a na chvilku tak přerušil průběh hry. Následně jsme viděli první menší strkanici, nešlo o nic vážného.
     
    08:45
    Pivcakin z modré nahodil kotouč na klec, Metsola vyrazil. Puk se následně dostal za branku, kde o něj momentálně bojuje hned několik borců z obou klubů.
     
    07:58
    Burmistrov drží kotouč za vlastní klecí a čeká, až se na led dostane čerstvá lajna Salavatu. Hosté se následně pokusí po dlouhé době protlačit do útoku.
     
    06:33
    Je to trochu jako na houpačce – chvilku mají na ledě převahu hosté, chvilku zase domácí. Momentálně se bojuje hlavně ve středním pásmu.
     
    05:32
    Domácí se usadili v soupeřově pásmu a kují pikle, Metsolova klec je pod palbou. Drtivá většina jejich střeleckých pokusů ovšem míří mimo tři tyče.
     
    04:34
    Tak pozor, Omští začínají se svým sokem srovnávat krok a vystrkují drápky. Z prostoru pro vhazování pálil Pivcakin, Metsola se nenechal nachytat ani tentokrát.
     
    03:24
    Avangard vyhazuje na icing, po krátké pauze se tak bude vhazovat před domácí klecí. Ufa má na ledě jasnou převahu a snaží se Bobkova překonat podruhé.
     
    02:42
    Ufě jeden gól nestačí, domácí gólman se teď pořádně zapotil! Před jeho klecí totiž vznikl hodně nebezpečný závar, hosté jsou na koni.
    02:03 Alexandr BURMISTROV - 0:1
     
    02:03
    Ufa právě vstřelila branku!
    Snový vstup do utkání pro Salavat, který ve třetí minutě odskakuje do vedení! Rychlý výpad hostujícího celku zakončil přesnou střelou z levého kruhu ALEXANDR BURMISTROV, tenhle gól jde na vrub omské defenzívy – 0:1! Asistence: Pjotr Chochrjakov, Vladimir Tkačov.
     
    01:38
    Na druhém konci ledové plochy zkoušel štěstí Ville Pokka, jehož projektil někdo ještě tečoval. Metsola si dráhu letícího kotouče pohlídal a zastavil jej včas.
     
    00:52
    Igor Bobkov má na svém kontě první zákrok, střelu Kadějkina vyrazil ramenem nad sebe. Sledujeme rychlou, ofenzivní a především vyrovnanou podívanou.
     
    00:17
    Domácí neztráceli čas a okamžitě se po vyhraném vhazování přesunuli dopředu, pohotová obrana Ufy je ale velmi rychle vyhnala zpět za modrou čáru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hymna dohrála, jdeme na věc! Sudí už svolávají první lajny do středového kruhu, na úvodním buly se proti sobě postaví David Desharnais a Joonas Kemppainen.
     
    Oba celky už nastoupily na led a seřadily se na modré čáry. Zaplněnou halou zní ruská hymna, v Balašiše je dnes velmi pravděpodobně vyprodáno.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne, od startu duelu nás dělí jen pouhopouhých pár minut. Hosté vyjíždí na ledovou plochu, domácí jsou ještě v kabině.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Bobkov (Nalimov) – Pokka, Jemelin (C), Franson, Pivcakin (A), Čudinov, Bondarev, J. Medveděv – Talbot, Desharnais, Stålberg – I. Michejev, Zernov, Širokov (A) – Košelev, K. Semjonov, Šumakov – Manukjan, Stas, Fisenko – Jaremčuk.

    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, Ar. Sergejev, S. Garejev, Arzamascev, Koledov, Sergijenko, Jelizarov – Hartikainen, Omark (C), Kemppainen – Kugryšev, Burmistrov, Tkačov – Soloduchin, Kadějkin (A), V. Žarkov (A) – Rybin, Chochrjakov, Gimatov – Skorikov.

    Rozhodčí: Sidorenko, Beljajev – Černyšjov, Ivanov.
    Závěrečné sekundy posledního duelu rozhodně nenudily.

     
    SESTAVY Z POSLEDNÍHO UTKÁNÍ

    Avangard Omsk: Bobkov – Pokka, Jemelin, Franson, Pivcakin, Bondarev, Čudinov, Medvedev – Desharnais, Stålberg, Talbot – Zernov, Širokov, Michejev – Košelev, Šumakov, Semjonov – Manukjan, Fisenko, Stas – Jaremčuk.

    Salavat Julajev Ufa: Metsola – Panin, Larsen, Koledov, Arzamascev, Semjonov, Sergejev, Jelizarov – Kemppainen, Omark, Hartikainen – Kugryšev, Tkačov, Burmistrov – Soloduchin, Žarkov, Kadějkin – Gimatov, Majorov, Chochrjakov – Skorikov.
     
    STAV SÉRIE: OMSK – UFA 3:1

    Avangard je jednou nohou ve finále. Po vyřazení Kazaně a Astany dnes může ukončit sezónu dalšímu celku, a to semifinálovému soupeři z Ufy. Šestý celek Východní konference sice v předešlých dvou sériích proti favorizovaným celkům Metallurgu a Jekatěrinburgu překvapil, jenže Omští je z jejich spanilé jízdy probrali.

    První duel semifinále se odehrál předminulý pátek na ledě Jurij Ljapkin Areny v Balašiše, tedy v přechodném hnízdě jestřábů. Ti výhodou domácího publika nepohrdli a svého soka přetlačili 4:3 po prodloužení, přičemž o dva dny později rozhodli už v základní hrací době. Druhé utkání vyhráli výsledkem 4:1.

    Za stavu 2:0 se tak série v úterý přesunula na led Salavatu, který na své půdě ukázal, že se nevzdá bez boje. Omsk tehdy porazil 5:1 a připsal si na své konto dosud jedinou výhru v semifinále. Ve čtvrteční odvětě totiž uspěli zase hosté, tentokrát 4:2, a vybojovali si tak mečbol. Promění jej dnes?

    1 – 29. 3.: Omsk – Ufa 4:3pp
    Branky: 11. Beck, 22. Pokka, 53. Stålberg, 65. Šumakov – 21. Arzamascev, 33. Chochrjakov, 47. Kemppainen.

    2 – 31. 3.: Omsk – Ufa 4:1
    Branky: 34. Širokov, 47. Beck, 56. Semjonov, 60. Jemelin – 44. Tkačov.

    3 – 2. 4.: Ufa – Omsk 5:1
    Branky: 11. Sergejev, 15. Kemppainen, 20. Hartikainen, 59. Majorov, 60. Chochrjakov – 38. Zernov.

    4 – 4. 4.: Ufa – Omsk 2:4
    Branky: 28. Hartikainen, 31. Chochrjakov – 22. Šumakov, 24. Michejev, 38. Michejev, 59. Zernov.
     
    Krásné sobotní odpoledne! Semifinálová série KHL mezi Omskem a Ufou dnes napíše svou pátou a dost možná poslední kapitolu. Domácí totiž mají mečbol, jenž mohou přetavit ve vstupenku do bojů o titul.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 12. Šumakov (K. Semjonov), 37. Talbot (Čudinov, I. Michejev) – 3. Burmistrov (Chochrjakov, Tkačov), 49. Omark (Larsen), 89. Kemppainen (Hartikainen)


    Avangard Omsk: Bobkov (Nalimov) – Pokka, Jemelin (C), Franson, Pivcakin (A), Čudinov, Bondarev, J. Medveděv – Talbot, Desharnais, Stålberg – I. Michejev, Zernov, Širokov (A) – Košelev, K. Semjonov, Šumakov – Manukjan, Stas, Fisenko – Jaremčuk.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, Ar. Sergejev, S. Garejev, Arzamascev, Koledov, Sergijenko, Jelizarov – Hartikainen, Omark (C), Kemppainen – Kugryšev, Burmistrov, Tkačov – Soloduchin, Kadějkin (A), V. Žarkov (A) – Rybin, Chochrjakov, Gimatov – Skorikov.

    Rozhodčí: Sidorenko, Beljajev – Černyšjov, Ivanov.

    Diváci: 5 499
    Omsk 4 2 Ufa
    #1 Pátek 29.03.2019 • 17:30
    Omsk - Ufa 4:3 po prodl.
    #2 Neděle 31.03.2019 • 16:05
    Omsk - Ufa 4:1
    #3 Úterý 02.04.2019 • 16:00
    Ufa - Omsk 5:1
    #4 Čtvrtek 04.04.2019 • 16:00
    Ufa - Omsk 2:4
    #5 Sobota 06.04.2019 • 16:00
    Omsk - Ufa 2:3 po prodl.
    #6 Pondělí 08.04.2019 • 16:00
    Ufa - Omsk 0:1 po prodl.
    bahis siteleri