Švédsko – Česko 3:5 (kon.) | Rusko – Finsko 0:4 (kon.) | Japonsko – Německo 2:3 (kon.)
USA – Kanada 3:2 (kon.)
konec
Japonsko
2:3 (0:1, 0:0, 2:2)
Německo
Sobota 06.04.2019, 17:08 • Metro Areena (hala 2), Espoo • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S tímto se s vámi loučím. U dalších přenosů z finského Espoo se budu těšit zase příště. Přeji hezký zbytek dne. (19:25:00)
     
    Ženská reprezentace Německa si připisuje druhou výhru na turnaji. V prvním zápase udolaly Němky po nájezdech Švédky. Japonky jsou po výhře nad Francií tentokrát na nule.
     
    Nakonec skvělý moment. Hymna Německa z reproduktorů nezazněla, proto se realizační tým, hráčky i diváci na tribunách pustili do zpívání hymny sami. DJka pak vděčně zatleskala.
     
    Trapná chvilka ženy u pultu s hudbou. Už přes minutu se čeká na hymnu vítězného týmu Německa...
     
    Nejlepší hráčky zápasu:
    Chico Osawaová (Japonsko) – Jennifer Harssová (Německo).
     
    Je konec! Němky svůj těsný náskok v závěru utkání navzdory posílené japonské přesilovce uhájily a vítězí 3:2. Třetí třetina tohoto zápasu byla vskutku strhující.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Harssová kryje tvrdou ránu Sekiové! Němky posílají puk daleko pryč.
     
    59:30
    Dle očekávání, Japonsko odvolává gólmanku. Přesilovka šest na čtyři je na světě.
     
    59:30
    Oddechový čas pro Japonsko.
     
    59:30
    To bude drama! Německá hrdinka posledních okamžiků Marie Delarbreová (Německo) dostává dvě minuty za sekání.
     
    58:55
    Japonky se okamžitě navezly do útočného pásma, prvotní záchvěv závěrečného japonského tlaku ale Němky ustály.
    56:55 DELARBREOVÁ - 2:3
     
    56:55
    Německo právě vstřelilo branku!
    Chvilkový výpadek Japonska německé reprezentantky nakonec využívají ve svůj prospěch! Fujimotová vyrazila puk jen k MARII DELARBREOVÉ, která dorážkou propasírovala puk až za brankovou čáru. Asistence: Julia Zornová, Kerstin Spielbergerová.
     
    56:32
    Nixová švihla zápěstím a puk po její střele orazítkoval levou tyčku japonské branky!
     
    55:54
    Němky cítí šanci, nyní se Japonky chvíli stáhly. Klugeová vypálila z mezikruží, její rána ale postrádala přesnost i razanci.
     
    55:02
    Ojedinělá akce německého celku. Eisenschimdová vsadila na své schopnosti, protancovala až do útočného pásma, odkud z prostoru kruhů vypálila zpoza jedné z japonských obránkyň. Fujimotová ale připravena.
     
    53:55
    Němky se horko těžko dostávají ze své obranné třetiny. Nyní se píská kvůli hře vysokou holí, které se dopustila Graveová. Vhazuje se po pravici Harssové.
     
    52:59
    Střela Tokové byla ztečovaná. Poté, co se od zadního hrazení odrazila před branku, skočila po ní Harssová jako po kočka po myši.

    David Jahoda

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 48. Osawaová (Takaová, Fujimotová), 48. Kubová (Toková) – 11. Fiegertová (Zornová, Spielbergová), 47. Haiderová (Klugeová, Fiegertová), 57. Delarbreová (Zornová, Spielbergerová)


    Japonsko: Fujimotová (Kondová) – Hosojamadová (A), Šigová Ao., Koikeová, Sekiová, Toková, Suzukiová S., Jamašitová – Jonejamová, Miurová, Ukitaová – Osawaová (C), Fujimotová (A), Takaová – Toková, Šigová Ak.,Kubová – Suzukiová K., Jamašitová, Enomotová – Kojamaová.
    Německo: Harssová (Schröderová) – Fiegertová (A), Botthofová, Strobelová, Gleissnerová, Graveová, Düsterhöftová, Rothemundová, Bärová – Lanzlová (A), Nixová, Klugeová – Zornová (C), Spielbergerová, Delarbreová– Eisenschimdová, Karpfová, Bartschová – Schmidová, Kameniková, Haiderová.

    Rozhodčí: Fuhrbergová (SWE), Granová (SWE) – Kainbergová (AUT), Lovensnová (SWE)
    ocianews.com