Česko – Finsko 4:6 (kon.) | Slovensko – Rusko 0:7 (kon.)
konec
Česko
4:6 (1:0, 2:4, 1:2)
Finsko
Čtvrtek 11.04.2019, 14:00 • Easton Aréna, Piešťany • Turnaj čtyř (U19)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky u další reprezentační akce. Český výběr do 19 let, tvořený hráči ročníku 2000, kteří se už v nejbližších měsících poperou o nominaci na domácí mistrovství světa dvacítek, zakončuje sezónu silně obsazeným turnajem čtyř zemí ve slovenských Piešťanech. Před domácím týmem narazí na Finy a Rusy a já vás všemi zápasy našeho týmu přímo ze stadionu provedu!

    Program turnaje v Piešťanech:

    Čtvrtek 11. dubna:
    14:00 Česko – Finsko
    17:30 Slovensko – Rusko

    Pátek 12. dubna:
    14:00 Rusko – Česko
    17:30 Slovensko – Finsko

    Sobota 13. dubna:
    12:00 Finsko – Rusko
    15:30 Slovensko – Česko
     
    Nominace českého týmu:

    Brankáři:
    Daniel Dvořák (Hradec Králové), Radek Haas (Pori, Finsko).

    Obránci:
    Tomáš Ondračka (Vsetín), Jan Dluhoš (Zlín), Radek Procházka (Mladá Boleslav), David Aubrecht (Liberec), Milan Antoš, Jan Štibingr (oba Slavia Praha), Miroslav Kukla (Hradec Králové).

    Útočníci:
    Petr Fridrich (Vítkovice), František Řehák (Kloten, Švýcarsko), Jan Bambula (Havířov), Daniel Klímek (Vsetín), Jan Grim (Mladá Boleslav), Přemysl Svoboda (Litvínov), Otakar Šik, Dominik Sklenář (oba Litoměřice), Adam Klapka (Liberec), Petr Čajka (Erie Otters, OHL), Vojtěch Střondala (Kometa Brno), Robin Všetečka, Jaroslav Brož (oba Slavia Praha).
     
    Trenér David Bruk musel v nominaci udělat hodně změn, vypadli mu borci jako František Klejna, Vojtěch Kropáček, Zdeněk Sedlák nebo Karel Plášek. Nasadí tak dost nezkušenou sestavu.

    Úplná premiéra v národním týmu čeká vítkovického Petra Fridricha a slávistu Robina Všetečku, minimální zápasové zkušenosti mají Milan Antoš, Jan Grim, Přemysl Svoboda, Adam Klapka nebo Daniel Klímek. Naproti tomu jen čtyři hráči zažili loňské mistrovství do 18 let.

    Ze zámoří se k týmu připojil pouze Petr Čajka. Útočník Erie Otters z Ontario Hockey League byl i členem širšího kádru české dvacítky na letošním mistrovství světa, nicméně do hry se nakonec nedostal. Teď by měl každopádně patřit mezi tahouny, v Americe měl povedenou nováčkovskou sezonu.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Haas (Dvořák) – Kukla, Aubrecht, Dluhoš, Procházka, Antoš, Ondračka – Brož, Střondala, Bambula – Šik, Čajka, Svoboda – Fridrich, Řehák, Klímek – Klapka, Grim, Sklenář – Všetečka. Trenér: David Bruk.

    Finsko: Patrikainen (Aalto) – Seppälä, Thomson, Salmela, Airola, Kakkonen, Nousiainen, Laitamäki, Matinmikko – Killinen, Immonen, Haatanen – Oden, Haarala, Erholtz – Siikanen, Hirvonen, Nevasaari – Salonen, Karuvaara, Mäki. Trenér: Raimo Helminen.

    Rozhodčí: Goga, Müllner – Šefčík, Tvrdoň.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    První zákrok utkání si připsal český brankář Radek Haas, ale vzápětí už se naše první formace vydala do útoku a udělala rychlý zmatek před finskou klecí.
     
    01:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je skvělý vstup českých mladíků do zápasu! Druhá formace se znovu rychle navezla do útočné třetiny a Petr Čajka výtečně vrátil puk dozadu na modrou čáru Radku Procházkovi. Jeho přízemní střelu přesně tečoval PŘEMYSL SVOBODA a litvínovský útočník slaví v prvním střídání za devatenáctku svou první reprezentační branku – 1:0! Asistence: Radek Procházka, Petr Čajka.
     
    02:20
    Národní tým bude pokračovat v útočném snažení poté, co Finové poslali kotouč na zakázané uvolnění.
     
    03:07
    A další pěkná akce českých mladíků. Jan Bambula poslal puk od zadního mantinelu Dominiku Sklenářovi, ten střílel i trochu přes ruku z první a gólman Patrikainen nic neviděl. Zachránil ho tuším blok clonící dvojičky.
     
    03:59
    Na druhé straně musel Radek Haas dávat velký pozor na Lenniho Killinena. Ten se z levé strany navezl až před brankoviště, ale tam už ho Češi zezadu tísnili, takže nestihl zakončit.
     
    04:40
    Další vynikající střídání předvedl Přemysl Svoboda. K brance se pak tlačil Otakar Šik, zkusil to behkendem a gólman puk spíš jen tak tak vyškrábl. K dorážce pak našim chybělo málo.
     
    05:30
    Hraje se v rychlém tempu, absolutně bez přerušování. Češi jsou od začátku aktivnějším celkem.
     
    06:38
    Před Patrikainenem velmi dobře operoval Dominik Sklenář, nicméně teď už Finové uklidňují hru a zakládají vlastní akci.
     
    07:06
    I před Haasem byla vidět patnáctka, v tomto případě tedy Severi Immonen. Naše pětice ale nyní nepouští Suomi ke střele.
     
    07:33
    Navrch do toho zvládli Češi vystřídat, osvobodili se a Finové se vzápětí provinili druhým icingem. Pokus o rozehrávku jim zkrátka nevyšel.
     
    07:44
    Jeden z finských útočníků nahodil puk na Haase, který ho vytěsnil do rohu. Potom se až před branku dostával Joonas Oden, nicméně měl zakončení na bekhend a v Haasově výstroji místečko nenašel.
     
    08:19
    Vsetínský forvard Daniel Klímek otestoval i z velkého úhlu od pravého hrazení Patrikainenovu pozornost, brankář nezaváhal. Následuje třetí finské zakázané uvolnění.
     
    08:48
    Do útočného pásma vtrhnul Adam Klapka a protože neviděl nikoho do kombinace, zkusil vypálit sám. Vysokou ranou přestřelil finskou klec.
     
    09:20
    Zdá se, že třináctým útočníkem je pro dnešek Robin Všetečka.
     
    10:08
    Jan Bambula přiťukl puk na střed Jaroslavu Brožovi. Myslím si, že už mohl zkusit vystřelit, ale rozhodl se ještě vrátit puk do strany. Možná se bál, že by trefil clonícího hráče, což by mohlo vést k protiútoku.
     
    10:59
    Na pravé straně nabral velkou rychlost Otakar Šik a zase to měl na bekhend. Tentokrát mu do něj Finové sáhli a kotouč zblokovali hodně vedle branky.
     
    11:43
    Po dlouhé době se na zteč vydali zase naši protivníci, dlouho jim to však nevydrželo. Na druhé straně minul klec Petr Fridrich, ale naše třetí lajna pokračuje ve svém snažení.
     
    12:17
    Dobrý pokus Jana Dluhoše nadělal neplechu před slovenským brankovištěm, kde se pak rval o dorážku František Řehák. Na to, že byl sám proti přesile, nebyla jeho snaha úplně marná. Ale puk má Patrikainen.
     
    12:41
    Hodně fousové zakázané uvolnění Čechů, pro náš tým první v zápase. Obránce Lassi Thomson už už sahal po kotouči před brankovou čarou.
     
    12:53
    Od modré čáry vapálil Aleksi Matinmikko, Haasovi vypadl kotouč z lapačky. Vzápětí jdeme poprvé do čtyř.
     
    12:59
    Radek Procházka (CZE) je vyloučen za vysokou hůl, kterou nechtěně zasáhl protivníka.
     
    13:14
    Haatanenovu střelu zblokoval nad Milan Antoš, ale dál se musíme bránit...
     
    13:29
    Možná tečovaný pokus Kima Nousiainena zastavil Radek Haas pod svým betonem a pak chrániče secvakl, aby mu z nich kotouč nevypadl. Důležitý zákrok.
     
    14:08
    Au! Lassi Thomson se u pravého mantinelu opřel do puku, Radka Haase napálil do masky a náš gólman je z toho pořádně otřesený!
     
    14:08
    To byla perda, že to zabolelo i mě na tribuně. Ale Haas je tvrdý chlapík, už se z toho oklepává a bude moci pokračovat ve hře.
     
    14:26
    Výtečný blok vytasil zadák Tomáš Ondračka, další střelu poslal Santeri Haarala nad branku. Myslím, že zase s nějakou tečí.
     
    14:51
    Jan Grim těsně nevyhodil puk z pásma, Finové se pak dostali do střelecké pozice, ale pokus z pravé strany zase zblokovali clonící hráči.
     
    15:10
    Češi jsou kompletní. Byl to Patrik Siikanen, kdo ukončil tuhle pasáž zajímavým pokusem na bližší tyč, když Haas víc čekal asi střelu ke druhé tyčce. Ale i tak lapačkou zasáhl.
     
    15:44
    Finové se i po přesilové hře drží aktivity, nicméně naši stále kotouče výborně blokují. I když teď naposledy se střela odrazila od něčí výstroje dost nebezpečně. Naštěstí skončila mimo.
     
    16:07
    Těžká situace, Češi už jsou celkem unavení a kvůli icingu nemohou vystřídat.
     
    16:22
    Po vyhraném vhazování už se jim to povedlo.
     
    16:36
    Vojtěch Střondala zavezl kotouč přes modrou čáru a bylo z toho přečíslení tři na dva. Brněnský forvard přenechal puk na střed Janu Bambulovi, jeho pokus ale zblokoval clonící slovenský hráč.
     
    16:40
    Po souboji v rohu útočného pásma se černá guma zřejmě dostala do ochranné sítě, proto rozhodčí přerušují hru.
     
    17:03
    Další výborný blok české defenzívy, tentokrát moc důležitý. David Aubrecht se položil do střely Airolaovi, který udělal kličku a už byl v hodně výhodné pozici.
     
    17:22
    Situace pramenila z toho, že jsme opět nedostali puk za modrou čáru. Ale teď už je v bezpečí, Finové se dostali do ofsajdu.
     
    17:52
    Aktivní Otakar Šik přiťukl za modrou Petru Čajkovi, jeho pokus zblokoval protivník, ale Patrikainen musel i tak zasahovat.
     
    18:12
    Přemysl Svoboda dojížděl pomalý kotouč na gólmana a protože ho Valtteri Kakkonen (FIN) úplně zbytečně zasáhl do obličeje, i my si zahrajeme první přesilovou hru. Dvě minuty za vysokou hůl.
     
    18:16
    Finové těsně vyhráli první vhazování a okamžitě vyhazují.
     
    18:49
    Už je náš tým v útočném pásmu, ale soupeř mu nedává ani chvilku klidu.
     
    19:05
    Střondala moc pěkně vrátil křižným pasem puk Brožovi, který ho ještě potáhl a pak střílel pod břevno. Patrikainen zasáhl ramenním chráničem.
     
    19:16
    Vojtěch Střondala zakončuje střídání první přesilovkové lajny ranou na bližší tyč, kterou brankář viděl a taky schoval v lapačce.
     
    19:46
    Druhé formaci se založení přesilovky nepovedlo, naopak se dopředu dostal bek Lassi Thomson a další pumelenicí donutil Radka Haase zakročit a přerušit hru.
     
    19:55
    A ještě jedna práce pro našeho gólmana, špičkou pravého betonu zastavil střelu Arttu Nevasaariho z otočky. Oba zákroky byly z kategorie povinných, byť při tom druhém možná úplně stoprocentně neviděl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Čeští hokejisté do 19 let vedou po první třetině nad Finskem 1:0. Měli perfektní start, prvních deset minut byli o poznání aktivnějším týmem, a hned v té druhé se přesnou tečí a premiérovým gólem v národním týmu blýskl Přemysl Svoboda. Finy pak dostala do tempa první přesilovka, o kus se zvedli, ale česká defenzíva v čele s Radkem Haasem obstála. Celkově sledujeme hodně vyrovnaný boj.

    Druhá třetina začne přibližně ve 14:47.
     
    Ještě vám doplním informaci, která vám asi chyběla. Český tým vede jako kapitán Petr Čajka, jeho asistenty jsou Jan Dluhoš a Vojtěch Střondala.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Finové zvládli zbytek oslabení bez střeleckého pokusu na svou branku a teď už hrají kompletní.
     
    21:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Náš tým pokračoval v útočné aktivitě a i když mu to chvíli nešlo, teď je za svůj forčeking odměněn! Mezi kruhy se ke kotouči šťastně dostal VOJTĚCH STŘONDALA a než Patrikainen vymrštil svou lapačku, náš forvard poslal puk krásně do růžku jeho branky – 2:0! Bez asistence.
    21:10 STŘONDALA - 2:0
     
    22:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jenže za minutu a osm sekund Finové odpovídají a prosazují se poprvé v zápase. Kim Nousiainen moc dobře věděl o tom, že před brankou panuje čilý ruch, a tak od mantinelu napálil puk na Haase. Odražený kotouč si bleskově našel VALTTERI KAKKONEN a dorazil ho do prázdné brány – 2:1. Asistence: Kim Nousiainen.
    22:18 KAKKONEN - 2:1
     
    23:05
    Hokejisty Suomi jejich první gól nabudil, dál působí českému týmu potíže, ale už naši mladíci zkoušejí uklidnit hru.
     
    23:43
    O mantinel nahrával dopředu Adam Klapka, spoluhráč se k puku nedostal, ale zastavil ho čárový rozhodčí.
     
    24:15
    Tvrdá rána Aleksiho Haatanena se stala Haasovou kořistí, nyní naši mladíci sevřeli soupeře, ale zatím drží puk jen u mantinelu.
     
    24:29
    No a právě v rohu pásma byl až moc důrazný Lassi Thomson (FIN), jeden z největších tvrďáků na ledě. Jeho zákrok nemohl být potrestán ničím jiným než dvěma minutami za krosček, jdeme na druhou přesilovku.
     
    24:48
    Češi museli zakládat nový útok a perfektně to na sebe vzal Vojtěch Střondala. Kličku na střed zakončoval střelou na druhý růžek, ale chyběla jí ještě o kousek lepší přesnost a Patrikainen předvedl důležitý zákrok.
     
    25:16
    Když se naše mužstvo vracelo do útočné třetiny, čárový rozhodčí mu odpískal velmi těsný ofsajd.
     
    25:38
    Jan Dluhoš se do třetiny probíjel sám a i když modrou čáru ještě překonal, v rohu o kotouč přišel a Finové se osvobozují.
     
    26:00
    Kromě Střondalovy akce zatím drží Suomi puk daleko od svého brankáře.
     
    26:39
    Ne, tohle nebyla povedená početní výhoda českého týmu. Měl s ní velké problémy s rozehrávkou a napadajícími protivníky.
     
    27:08
    České vedení naopak musel podržet Radek Haas. Na pravé straně se uvolnil zadák Santeri Airola, mířil na druhou tyčku, ale náš brankář výborně zasáhl lapačkou!
     
    27:28
    Haas je pravák, i s tím můžou mít soupeři pochopitelně potíže. Vzápětí se Adam Klapka dostal do ofsajdu, přesněji mu modrou čáru přejel parťák.
     
    27:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Teď už je bohužel vyrovnáno a dvoubrankový náskok českého týmu přichází vniveč. Hráči za sebou stejně jako před chvílí nechali volného hráče, tentokrát JOONASE ODENA, který mířil do stejného místa. Jenže trefil to ještě líp a prudčeji, puk cinkl o tyčku a zapadl do sítě – 2:2. Asistence: Peetro Seppälä.
    27:45 ODEN - 2:2
     
    28:59
    Radek Haas se nebál vyjet za branku a zastavit nahozený kotouč. Jeho spoluhráči jsou teď bohužel v útlumu, Finové pokračují ve své aktivitě.
     
    29:27
    Elias Laitamäki vracel puk do útočného pásma způsobem, který čárový rozhodčí označil jako úmyslný ofsajd.
     
    29:51
    Samuel Salonen naštěstí při dvou útočných akcích přihrával nepřesně, hlavně ta první mohla být nebezpečná. Druhá pustila Čechy do protiútoku, který však neskončil střelou.
     
    30:46
    Kolem pravého hrazení se pokoušel přes soupeře dostat Petr Fridrich, na kotouč nejprve dosáhl, ale souboj nakonec nevyhrál.
     
    30:57
    Jan Dluhoš (CZE) je vyloučen za sekání, čeká nás druhé oslabení v zápase.
     
    31:28
    Haas zastavil střelu z pravé strany, puk potom zůstal chvíli volný před brankovištěm, ale blokující zadák předvedl dobrou práci a Češi mohli vyhodit.
     
    31:38
    Další zákrok našeho gólmana. Pokus ze stejného místa byl tentokrát tečovaný, ale Haas předvedl reflexy a zastavil ho na hrudi.
     
    32:07
    Radek Haas navíc vzápětí sám posílá kotouč ven z obranného pásma. Výborná práce s hokejkou.
     
    32:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jenže vzápětí český brankář inkasuje gól, který si asi bude vyčítat. LASSI THOMSON přejel modrou čáru a vystřelil tak přesně, že kotouč zaplul o tyčku do branky. Finové využívají přesilovou hru a otáčejí skóre na 2:3. Asistenci si připsal brankář Jasper Patrikainen.
    32:38 THOMSON - 2:3
     
    33:17
    Pohyblivý Petr Fridrich vybojoval přesilovou hru, ve které můžeme odpovědět. Aleksi Matinmikko (FIN) je vyloučen za držení.
     
    33:43
    Dluhošovu ránu zastavil gólman lapačkou, z níž mu ale kotouč vypadl. Češi pokračují v tlaku.
     
    33:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    No tak to je naprosto neuvěřitelný gól! Střelu DOMINIKA SKLENÁŘE vyrazil brankář před sebe, kde se po puku natahoval Jan Grim. Rychlejší než on byl ale finský zadák Lassi Thomson, který byl tak dezorientovaný, že ukázkově zametl puk do vlastní klece! Sklenář takový gól asi nikdy v životě "nedal"! Bez asistence.
    33:53 SKLENÁŘ - 3:3
     
    33:55
    Hned po buly zasáhl soupeře vysokou holí Severi Immonen (FIN) a máme k dispozici další početní výhodu.
     
    34:49
    Ta už se ale naši mladíkům zase nedaří, naopak čelili protiútoku Samuela Salonena. Ten se kličkou zbavil beka a pak byl už v takřka gólové pozici, jenže Radek Haas ho vychytal!
     
    36:05
    Špatná přesilová hra české devatenáctky je minulostí. Ještě pořád tady na tribuně přemýšlím o tom, co jsem to před chvílí viděl...
     
    36:33
    Akci Milana Antoše mohli dokončovat spoluhráči, byli to tuším Petr Fridrich a František Řehák. Oba dobře viděli, že brankář nemá puk ve své moci, ale z několika dorážek neuspěli.
     
    37:14
    O kotouč se nyní dlouhé vteřiny bojuje u hrazení v české třetině.
     
    37:29
    Dopředu se nakonec dostal čahoun Adam Klapka. Dobře vystřelit nemohl, tak hledal spoluhráče, ale toho už soupeři odclonili.
     
    37:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Bohužel, ne vždy vedou výjezdy Radka Haase k úspěchu. Když se k tomu přidá váhavá česká rozehrávka, je na světě čtvrtý gól Finů za třetinu. Už se zdálo, že český brankář bude mít puk po střele Haaraly pod kontrolou, ale setinku vteřiny před tím, než ho přikryl, mu ho mezi betony došťouhl do sítě EEMIL ERHOLTZ – 3:4. Asistence: Santeri Haarala.
    37:50 ERHOLTZ - 3:4
     
    38:34
    Petr Čajka si kontroluje chrup, hokejkou mu předtím totiž udělal detailní prohlídku právě Eemil Erholtz (FIN), který si odpočine na dvě minuty za vysokou hůl. Další přesilovka.
     
    39:05
    Kotouč vylétl mimo hrací plochu, vhazuje se ve středním pásmu. Ani teď se nám přesilovka nevede, ale ještě je čas.
     
    39:54
    Robin Všetečka šel na přesilovku se čtvrtou lajnou a bekem Dluhošem a byl to právě on, kdo před brankářem trochu šťastně tečoval střelu Jana Grima. Patrikainen moc netušil, nicméně puk mu zůstal ve výstroji.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Finové po nedobré první třetině přidali, české defenzívě působili větší potíže a skóre otočili. Češi přitom zásluhou Vojtěcha Střondaly vedli už o dva góly, potom však udělali vzadu příliš mnoho chyb, které kvalitní soupeř potrestal čtyřmi góly. Mezitím si dal i jeden vlastňák, jaký svět neviděl. Vlastně viděl, v roce 2004 na mistrovství světa v Ostravě si takový dal Japonec Sugawara. Snad naši mladíci ještě zaberou.

    Třetí třetina začne přibližně v 15:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Finové i tentokrát v klidu dohráli zbytek svého oslabení. První útok se v závěru přesilovky vydal do rychlé akce, nicméně křižný pas Finové přečetli a k českému útočníkovi včas přistoupili.
     
    41:12
    Přihrávka rukou ve středním pásmu zastavuje hru a způsobuje buly ve středovém kruhu.
     
    41:45
    Radek Haas měl křišťálově čistý výhled, když ze střední vzdálenosti vypálil Aleksi Haatanen. Proto náš gólman pohodlně schoval puk v náručí.
     
    42:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tyčky dneska s Radkem Haasem nehrají, všechny puky mu odrážejí do branky. Ale tím se nechci vymlouvat na smůlu. Finská rána z levé strany se odrazila na pravou a z vrcholu kruhu se do puku opřel VALTERI KAKKONEN. Trefil se milimetrově přesně na vzdálenější stranu branky a Finové poprvé vedou o dva góly – 3:5. Bez asistence.
    42:07 KAKKONEN - 3:5
     
    43:12
    Dvě obrovské šance pro český tým! Jan Grim už měl asi střílet, ale ještě se rozhodl pro nahrávku, kterou Finové zastavili. Před brankou pak byl ještě osamocenější Jaroslav Brož, jehož střela na růžek také gólem nekončí!
     
    44:10
    Češi rychle vtrhli do pásma a z levé strany zkoušel gólmana překvapit Otakar Šik. Patrikainen se nenechal, vyrážečku nechal u tyčky.
     
    45:02
    Od druhé třetiny se obraz hry skutečně otočil. Finové jsou aktivnější a drží taktovku hry, naši mladíci se je snaží nachytat. To jim zatím nevychází, takové šance jako před chvílí musejí využívat.
     
    45:27
    Haas zastavil pokus Airoly z úhlu a vzápětí se budeme znovu bránit. Miroslav Kukla (CZE) je vyloučen za hru vysokou holí.
     
    46:01
    Adam Klapka obětavě zastavil finskou střelu a Češi vyhazují.
     
    46:10
    Bohužel, Vojtěch Střondala (CZE) zastavil finské založení nedovoleně a čeká nás 1:17 oslabení tři na pět. Menší trest za podrážení.
     
    46:43
    Až teď se Suomi odhodlali ke střele, z první to zkoušel Arttu Nevasaari. Haas se naštěstí nemusel tolik přesouvat, jen zmenšil úhel a předvedl důležitý zákrok.
     
    46:58
    Dvakrát vypálil Thomson, ale mimo.
     
    47:11
    Po křižném pasu naštěstí nesedlo zakončení volnému Lennimu Killinenovi, kotouč trefil hodně špatně a Češi vyhazují.
     
    47:45
    Náš tým už hraje ve čtyřech, ale dál se musí bránit...
     
    47:59
    Hokejisté zašlápli kotouč u mantinelu a hra je přerušena. Sudí nařizují buly po pravici Radka Haase, ještě 11 sekund.
     
    48:19
    Haas chytá ztečovanou střelu od modré a náš tým hraje v plném počtu. Ještě se tak udržel v naději na bodový zisk z prvního zápasu.
     
    49:02
    Nicméně Finsko dál pokračuje ve své aktivitě. Teď už se nemusí moc tlačit do střeleckých pozic, klidně bude operovat i u mantinelu. Čas hraje samozřejmě pro něj.
     
    49:36
    Eetu Mäki měl dost prostoru na to, aby vykroužil před branku do trochu výhodnějšího úhlu. Potom napálil bližší tyčku české svatyně!
     
    49:47
    Radek Haas je dál v jednom ohni střel, nyní mu ale stačilo jen přikrýt kotouč, který se mu válel vedle tyčky ve sněhové závěji.
     
    50:25
    Finové zkusili rozehrát dlouhým obloučkem. Ten zastavil rukou David Aubrecht a pak kotouč zase expresně vyhodil ze třetiny.
     
    50:52
    Na Haase se sám řítil Oden, český brankář zblokoval kotouč na horní síťku. V další akci napálil české břevno Erholtz!
     
    51:25
    Čeští junioři si počkali na protiútok, z něhož mohl snížit Jaroslav Brož. Patrikainen jeho střelu z levé strany chytá.
     
    52:11
    Jeden z finských hráčů pronikal jako rychlík po levé straně, českému obránci se z toho zamotaly nohy. Nicméně akce vyzněla do ztracena.
     
    52:47
    Vzápětí Češi forčekovali až příliš usilovně a kapitán Petr Čajka (CZE) odebral Finům puk jen za cenu hákování. Dvě minuty oslabení pro naši reprezentaci.
     
    52:54
    Daniel Klímej se po buly dostal ke kotouči a poslal ho daleko do bezpečí.
     
    53:26
    Vítkovický Petr Fridrich kopl do vrtule a přebruslil finského obránce. Ušetřil tím našemu týmu spoustu vteřinek, pak ještě Milan Antoš z dálky prověřil pozornost finského brankáře. Dobrá práce.
     
    54:08
    Teď naše čtyřka zapracovala v defenzívě a může vystřídat.
     
    54:32
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové dnes podruhé využívají přesilovou hru a zřejmě definitivně potvrzují své vítězství. Český obránce dostal puk přímo na hokejku, ale trestuhodně ho nevyhodil z pásma. Na konci rychlé kombinace pak stál SANTERI HAARALA, který z pravé strany procedil puk skrz Haasovu výstroj do sítě – 3:6. Asistence: Arttu Nevasaari, Santeri Airola.
    54:32 HAARALA - 3:6
     
    56:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naši mladíci to ale ještě nebalí, a to je moc sympatické! Čtvrtá formace předvedla velmi dobré střídání, které korunuje zaslouženou radostí. Petr Fridrich vybojoval za brankou puk a rychle ho nabídl DANIELU KLÍMKOVI, který přízemní střelou propálil Patrikainena a stejně jako Svoboda slaví svůj první reprezentační gól – 4:6! Asistence: Petr Fridrich.
    56:17 KLÍMEK - 4:6
     
    57:33
    Češi dál pokračují v aktivitě, jenže do dalšího ohrožení finské klece se už nemohou dostat.
     
    57:47
    Ztečovaný kotouč vypadl z české třetiny až k nám na tribunu, sudí nařizují vhazování ve středním pásmu.
     
    57:54
    Nahození Laasiho Thomsona dojížděli jeho parťáci v ofsajdu, který sudí raději hned zapískal.
     
    58:23
    Moc pěknou akcí se blýskl Aleksi Haatanen. Z levé strany se proháčkoval až na střed před české brankoviště, jenže tváří v tvář na Haase nevyzrál.
     
    58:53
    Finové se dostali do protiútoku ve čtyřech, ale Thomson naštěstí prudkou přihrávku promáchl.
     
    59:23
    I našim hokejistům se otevírají možnosti přečíslení, ale na rozdíl od soupeřů je nedokáží dotáhnout do předfinální fáze. Finové zkrátka umí otočit hru rychleji.
     
    59:52
    Hra vysokou holí znamená zřejmě poslední vhazování před Radkem Haasem.
     
    Konec zápasu.
     
    Čeští hokejisté do 19 let tak v prvním utkání turnaje v Piešťanech prohráli s Finskem 4:6, přestože vedli 2:0. Po vynikajícím startu se dostali do útlumu, Finové byli od druhé třetiny lepším týmem a vítězí zaslouženě.
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni Vojtěch Střondala a Samuel Salonen.
     
    Ode mě je to ze slovenské půdy pro tuto chvíli všechno, znovu se na vás těším zítra ve 14 hodin u zápasu českých juniorů s Ruskem. Do té doby se mějte pěkně! (16:09:00)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 2. Svoboda (Procházka, Čajka), 22. Střondala, 34. Sklenář, 57. Klímek (Fridrich) – 23. Kakkonen (Nousiainen), 28. Oden (Seppälä), 33. Thomson (Patrikainen), 38. Erholtz (Haarala), 43. Kakkonen, 55. Haarala (Nevasaari, Airola)


    Česko: Haas (Dvořák) – Kukla, Aubrecht, Dluhoš (A), Procházka, Antoš, Ondračka – Brož, Střondala (A), Bambula – Šik, Čajka (C), Svoboda – Fridrich, Řehák, Klímek – Klapka, Grim, Sklenář – Všetečka. Trenér: David Bruk.
    Finsko: Patrikainen (Aalto) – Seppälä, Thomson, Salmela, Airola, Kakkonen, Nousiainen, Laitamäki, Matinmikko – Killinen, Immonen, Haatanen – Oden, Haarala, Erholtz – Siikanen, Hirvonen, Nevasaari – Salonen, Karuvaara, Mäki. Trenér: Raimo Helminen.

    Rozhodčí: Goga, Müllner – Šefčík, Tvrdoň.
    bahis siteleri