Česko – Finsko 4:6 (kon.) | Slovensko – Rusko 0:7 (kon.)
konec
Česko
4:6 (1:0, 2:4, 1:2)
Finsko
Čtvrtek 11.04.2019, 14:00 • Easton Aréna, Piešťany • Turnaj čtyř (U19)
Partner:
     
    58:53
    Finové se dostali do protiútoku ve čtyřech, ale Thomson naštěstí prudkou přihrávku promáchl.
     
    58:23
    Moc pěknou akcí se blýskl Aleksi Haatanen. Z levé strany se proháčkoval až na střed před české brankoviště, jenže tváří v tvář na Haase nevyzrál.
    56:17 KLÍMEK - 4:6
     
    56:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naši mladíci to ale ještě nebalí, a to je moc sympatické! Čtvrtá formace předvedla velmi dobré střídání, které korunuje zaslouženou radostí. Petr Fridrich vybojoval za brankou puk a rychle ho nabídl DANIELU KLÍMKOVI, který přízemní střelou propálil Patrikainena a stejně jako Svoboda slaví svůj první reprezentační gól – 4:6! Asistence: Petr Fridrich.
    54:32 HAARALA - 3:6
     
    54:32
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové dnes podruhé využívají přesilovou hru a zřejmě definitivně potvrzují své vítězství. Český obránce dostal puk přímo na hokejku, ale trestuhodně ho nevyhodil z pásma. Na konci rychlé kombinace pak stál SANTERI HAARALA, který z pravé strany procedil puk skrz Haasovu výstroj do sítě – 3:6. Asistence: Arttu Nevasaari, Santeri Airola.
     
    52:47
    Vzápětí Češi forčekovali až příliš usilovně a kapitán Petr Čajka (CZE) odebral Finům puk jen za cenu hákování. Dvě minuty oslabení pro naši reprezentaci.
     
    50:52
    Na Haase se sám řítil Oden, český brankář zblokoval kotouč na horní síťku. V další akci napálil české břevno Erholtz!
     
    49:36
    Eetu Mäki měl dost prostoru na to, aby vykroužil před branku do trochu výhodnějšího úhlu. Potom napálil bližší tyčku české svatyně!
     
    47:11
    Po křižném pasu naštěstí nesedlo zakončení volnému Lennimu Killinenovi, kotouč trefil hodně špatně a Češi vyhazují.
     
    46:10
    Bohužel, Vojtěch Střondala (CZE) zastavil finské založení nedovoleně a čeká nás 1:17 oslabení tři na pět. Menší trest za podrážení.
     
    45:27
    Haas zastavil pokus Airoly z úhlu a vzápětí se budeme znovu bránit. Miroslav Kukla (CZE) je vyloučen za hru vysokou holí.
     
    43:12
    Dvě obrovské šance pro český tým! Jan Grim už měl asi střílet, ale ještě se rozhodl pro nahrávku, kterou Finové zastavili. Před brankou pak byl ještě osamocenější Jaroslav Brož, jehož střela na růžek také gólem nekončí!
    42:07 KAKKONEN - 3:5
     
    42:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tyčky dneska s Radkem Haasem nehrají, všechny puky mu odrážejí do branky. Ale tím se nechci vymlouvat na smůlu. Finská rána z levé strany se odrazila na pravou a z vrcholu kruhu se do puku opřel VALTERI KAKKONEN. Trefil se milimetrově přesně na vzdálenější stranu branky a Finové poprvé vedou o dva góly – 3:5. Bez asistence.
     
    38:34
    Petr Čajka si kontroluje chrup, hokejkou mu předtím totiž udělal detailní prohlídku právě Eemil Erholtz (FIN), který si odpočine na dvě minuty za vysokou hůl. Další přesilovka.
    37:50 ERHOLTZ - 3:4
     
    37:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Bohužel, ne vždy vedou výjezdy Radka Haase k úspěchu. Když se k tomu přidá váhavá česká rozehrávka, je na světě čtvrtý gól Finů za třetinu. Už se zdálo, že český brankář bude mít puk po střele Haaraly pod kontrolou, ale setinku vteřiny před tím, než ho přikryl, mu ho mezi betony došťouhl do sítě EEMIL ERHOLTZ – 3:4. Asistence: Santeri Haarala.
     
    34:49
    Ta už se ale naši mladíkům zase nedaří, naopak čelili protiútoku Samuela Salonena. Ten se kličkou zbavil beka a pak byl už v takřka gólové pozici, jenže Radek Haas ho vychytal!
     
    33:55
    Hned po buly zasáhl soupeře vysokou holí Severi Immonen (FIN) a máme k dispozici další početní výhodu.
    33:53 SKLENÁŘ - 3:3
     
    33:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    No tak to je naprosto neuvěřitelný gól! Střelu DOMINIKA SKLENÁŘE vyrazil brankář před sebe, kde se po puku natahoval Jan Grim. Rychlejší než on byl ale finský zadák Lassi Thomson, který byl tak dezorientovaný, že ukázkově zametl puk do vlastní klece! Sklenář takový gól asi nikdy v životě "nedal"! Bez asistence.
     
    33:17
    Pohyblivý Petr Fridrich vybojoval přesilovou hru, ve které můžeme odpovědět. Aleksi Matinmikko (FIN) je vyloučen za držení.
    32:38 THOMSON - 2:3
     
    32:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jenže vzápětí český brankář inkasuje gól, který si asi bude vyčítat. LASSI THOMSON přejel modrou čáru a vystřelil tak přesně, že kotouč zaplul o tyčku do branky. Finové využívají přesilovou hru a otáčejí skóre na 2:3. Asistenci si připsal brankář Jasper Patrikainen.
     
    30:57
    Jan Dluhoš (CZE) je vyloučen za sekání, čeká nás druhé oslabení v zápase.
    27:45 ODEN - 2:2
     
    27:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Teď už je bohužel vyrovnáno a dvoubrankový náskok českého týmu přichází vniveč. Hráči za sebou stejně jako před chvílí nechali volného hráče, tentokrát JOONASE ODENA, který mířil do stejného místa. Jenže trefil to ještě líp a prudčeji, puk cinkl o tyčku a zapadl do sítě – 2:2. Asistence: Peetro Seppälä.
     
    27:08
    České vedení naopak musel podržet Radek Haas. Na pravé straně se uvolnil zadák Santeri Airola, mířil na druhou tyčku, ale náš brankář výborně zasáhl lapačkou!
     
    24:48
    Češi museli zakládat nový útok a perfektně to na sebe vzal Vojtěch Střondala. Kličku na střed zakončoval střelou na druhý růžek, ale chyběla jí ještě o kousek lepší přesnost a Patrikainen předvedl důležitý zákrok.
     
    24:29
    No a právě v rohu pásma byl až moc důrazný Lassi Thomson (FIN), jeden z největších tvrďáků na ledě. Jeho zákrok nemohl být potrestán ničím jiným než dvěma minutami za krosček, jdeme na druhou přesilovku.
    22:18 KAKKONEN - 2:1
     
    22:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jenže za minutu a osm sekund Finové odpovídají a prosazují se poprvé v zápase. Kim Nousiainen moc dobře věděl o tom, že před brankou panuje čilý ruch, a tak od mantinelu napálil puk na Haase. Odražený kotouč si bleskově našel VALTTERI KAKKONEN a dorazil ho do prázdné brány – 2:1. Asistence: Kim Nousiainen.
    21:10 STŘONDALA - 2:0
     
    21:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Náš tým pokračoval v útočné aktivitě a i když mu to chvíli nešlo, teď je za svůj forčeking odměněn! Mezi kruhy se ke kotouči šťastně dostal VOJTĚCH STŘONDALA a než Patrikainen vymrštil svou lapačku, náš forvard poslal puk krásně do růžku jeho branky – 2:0! Bez asistence.
     
    19:05
    Střondala moc pěkně vrátil křižným pasem puk Brožovi, který ho ještě potáhl a pak střílel pod břevno. Patrikainen zasáhl ramenním chráničem.
     
    18:12
    Přemysl Svoboda dojížděl pomalý kotouč na gólmana a protože ho Valtteri Kakkonen (FIN) úplně zbytečně zasáhl do obličeje, i my si zahrajeme první přesilovou hru. Dvě minuty za vysokou hůl.
     
    17:03
    Další výborný blok české defenzívy, tentokrát moc důležitý. David Aubrecht se položil do střely Airolaovi, který udělal kličku a už byl v hodně výhodné pozici.
     
    14:08
    Au! Lassi Thomson se u pravého mantinelu opřel do puku, Radka Haase napálil do masky a náš gólman je z toho pořádně otřesený!
     
    13:29
    Možná tečovaný pokus Kima Nousiainena zastavil Radek Haas pod svým betonem a pak chrániče secvakl, aby mu z nich kotouč nevypadl. Důležitý zákrok.
     
    12:59
    Radek Procházka (CZE) je vyloučen za vysokou hůl, kterou nechtěně zasáhl protivníka.
     
    04:40
    Další vynikající střídání předvedl Přemysl Svoboda. K brance se pak tlačil Otakar Šik, zkusil to behkendem a gólman puk spíš jen tak tak vyškrábl. K dorážce pak našim chybělo málo.
     
    03:07
    A další pěkná akce českých mladíků. Jan Bambula poslal puk od zadního mantinelu Dominiku Sklenářovi, ten střílel i trochu přes ruku z první a gólman Patrikainen nic neviděl. Zachránil ho tuším blok clonící dvojičky.
     
    01:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je skvělý vstup českých mladíků do zápasu! Druhá formace se znovu rychle navezla do útočné třetiny a Petr Čajka výtečně vrátil puk dozadu na modrou čáru Radku Procházkovi. Jeho přízemní střelu přesně tečoval PŘEMYSL SVOBODA a litvínovský útočník slaví v prvním střídání za devatenáctku svou první reprezentační branku – 1:0! Asistence: Radek Procházka, Petr Čajka.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 2. Svoboda (Procházka, Čajka), 22. Střondala, 34. Sklenář, 57. Klímek (Fridrich) – 23. Kakkonen (Nousiainen), 28. Oden (Seppälä), 33. Thomson (Patrikainen), 38. Erholtz (Haarala), 43. Kakkonen, 55. Haarala (Nevasaari, Airola)


    Česko: Haas (Dvořák) – Kukla, Aubrecht, Dluhoš (A), Procházka, Antoš, Ondračka – Brož, Střondala (A), Bambula – Šik, Čajka (C), Svoboda – Fridrich, Řehák, Klímek – Klapka, Grim, Sklenář – Všetečka. Trenér: David Bruk.
    Finsko: Patrikainen (Aalto) – Seppälä, Thomson, Salmela, Airola, Kakkonen, Nousiainen, Laitamäki, Matinmikko – Killinen, Immonen, Haatanen – Oden, Haarala, Erholtz – Siikanen, Hirvonen, Nevasaari – Salonen, Karuvaara, Mäki. Trenér: Raimo Helminen.

    Rozhodčí: Goga, Müllner – Šefčík, Tvrdoň.
    bahis siteleri