Excelsior – Willem II 1:1 (kon.) | Sittard – Breda 2:1 (kon.) | Eindhoven – Den Haag 3:1 (kon.)
konec
SBV Excelsior
1:1 (0:1)
Willem II Tilburg
Neděle 21.04.2019, 12:15 • Van Donge & De Roo Stadion, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Excelsior je čtyři body od pozice, která mu zajistí záchranu, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního slunečného dne. (14:14:27)
     
    Hrálo se vyrovnané utkání, které skončilo spravedlivou remízou. Ovšem předvedená hra byla spíše podprůměrným vystoupením. Tilburg do utkání vstupoval v roli velkého favorita, což ale jednoznačně nepotvrdil. Naopak Excelsior si bojovností vynutil vyrovnávací branku, když se v nastaveném čase prosadil Mounir El Hamdaoui. Myslím, že remízu berou hlavně domácí hráči, kteří bojují o příslušnost v nejvyšší soutěži pro příští sezónu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Excelsior právě vstřelil branku!
    Jestliže jsem psal, že Excelsior má dnes alespoň na bod, tak nyní se to stává skutečností! Tribuny bouří, protože se v nastaveném čase prosadil MOUNIR EL HAMDAOUI a vyrovnal. Zprava odcentroval Jeffry Fortes, jehož míč k domácímu útočníkovi prodloužil soupeř. Mounir El Hamdaoui se najednou ocitl sám za obranou a pohotovou střelou se prosadil.
     
    90+2
    Jurgen Mattheij se ve vzdušném souboji srazil hlavami s Jordensem Petersem. Hostující hráč chvíli zůstal ležet na trávníku, ale je v pořádku. K míči se tak dostává pro faul Willem.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát ještě dlouhých pět minut nad rámec normální hrací doby.
     
    89
    Po přízemním centru z levé strany se natahoval před brankou Karim Coulibaly. Ovšem k zasažení míče mu scházelo jen pár desítek centimetrů, mohlo být rozhodnuto.
     
    88
    Tak to byla rychlá porada u videa! Allard Lindhout se podíval na záběry a bere své rozhodnutí zpátky. Pokutový kop je tak odvolán a pokračuje se za hubeného vedení Tilburgu.
     
    87
    Tak pozor, možná přijde zvrat! Videorozhodčí si zavolal hlavního sudího a ten se sám běžel podívat na poskytnuté záběry.
    85. Hervé Matthys zahrál v šestnáctce rukou
     
    85
    Willem II Tilburg bude zahrávat pokutový kop! Jeden z hostů totiž chtěl dostat míč před branku, ale zastavil jej Hervé Matthys, jenž měl ruku od těla.
     
    85
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Alexander Isak, přichází Karim Coulibaly.
     
    85
    SBV Excelsior je sice u balonu, ale kombinuje na vlastní polovině, protože soupeř napadá hodně vysoko. Míč dokonce doputoval až k domácímu brankáři.
     
    83
    Excelsior potřebuje k záchraně nutně bodovat. Dneska je určitě remíza proti favoritovi v jeho silách. Jenže chce to větší kvalitu při centrování ze stran.
     
    82
    Centr ze standardní situace byl odklizen na roh. Domácí tým jej rozehrál hodně špatně a musel se rychle vracet do obrany, jelikož se ve sprintu rozeběhl Alexander Isak.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Diego Palacios (Willem II Tilburg), který u postranní čáry poslal podražením soupeře k zemi. Excelsior bude rozehrávat standardní situaci zprava.
     
    80
    Ryan Koolwijk poslal balon na pravou stranu, odkud odcentroval Jeffry Fortes. Míč z jeho kopačky letěl na Mounira El Hamdaouia, ovšem ten byl tísněn, a tak zakončil jen do nohy soupeře.
     
    78
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Damil Dankerlui, přichází Dries Saddiki.
     
    77
    Centr od rohového praporku zamířil na hranici malého vápna, kde se nacházel Thomas Oude Kotte. Ovšem Michael Woud celou situaci přečetl a pro míč si znovu vyběhl.

    Michal Luxa

    Branky: 90+3. El Hamdaoui – 16. Tapia

    Karty:   81. Palacios (WLM)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:9.
    SBV Excelsior: Damen – Horemans (63. Mahmudov), Mattheij, Matthys, Burnet (46. Oude Kotte) – Fortes, J. Schouten, Koolwijk, Bruins (46. Edwards) – Messaoud, El Hamdaoui.
    Náhradníci: Stevens, De Fockert – Hadouir, van der Meer, Mahmudov, Ómarsson, Anderson, Haspolat, Edwards, Eckert, Oude Kotte.

    Willem II Tilburg: Woud – Lewis, Meißner, Peters, Palacios – Tapia, Crowley, Llonch – Dankerlui (78. Saddiki), Isak (85. Coulibaly), Vrousai (65. Anita).
    Náhradníci: Brand – Saddiki, Anita, Coulibaly, McGarry, van den Bogert, Akkaynak.

    Rozhodčí: Allard Lindhout – Christian Dobre, Terry Hoekstra
    ocianews.com