KLDR – Nový Zéland 5:8 (kon.) | Gruzie – Island 6:3 (kon.)
konec
Gruzie
6:3 (2:3, 2:0, 2:0)
Island
Pátek 26.04.2019, 23:30 • Pista de Hielo Santa Fe, Mexico City • Mistrovství světa - II. B Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Gruzie dokázala otočit zápas proti Islandu, ve kterém po dvanácti minutách prohrávala 0:3, ale v dalším průběhu zápasu dala v každé třetině vždy dvě branky, se s Vámi loučí a hezkou sobotu přeje Tomáš Lysý. (02:03:49)
     
    Po necelém čtvrtém dnu se začíná krystalizovat skupina 2B.

    Vede Izrael, který má k dispozici noční zápas proti domácímu Mexiku, které je v tabulce poslední. Pokud Izraelci zvítězí za tři body, mohou se radovat z postupu do divize 2A, jelikož při shodném bodovém zisku mají s Novým Zélandem lepší vzájemný zápas.

    Novozélanďané mají také devět bodů jako Izrael, ale o zápas více a navíc s Izraelci ve vzájemném měření sil prohráli.

    Islanďané jsou na třetím místě se šesti body a už postoupit nemohou, protože v případě shodného počtu bodů s Izraelem mají horší vzájemné zapasy a v případné minitabulce Izrael, Island, Nový Zéland, dále Izrael, Island, Gruzie nebo také Izrael, Island, Nový Zéland, Gruzie, tak budou vždy nejlépe druzí, nikoliv první.

    Gruzínci si naopak dnešní výhrou zajistili účast v divizi 2B pro příští rok, protože v posledním hracím dni hrají dosavadní dva nejhorší týmy – Mexiko a Severní Korea – proti sobě a mezi nimi se rozhodne o sestupujícím.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 6-3
    Střely na branku: 21-44
    Zákroky gólmanů: 41-15
    Vyloučení: 8-5
    Využití: 3-1
    V oslabení: 1-0.
     
    Velký kolaps. Tak se dá nazvat dnešní zápas Islandu při čtvrtém hracím dnu mistrovství světa divize 2B. Islanďané totiž vedli po dvanácti minutách hry již 3:0, když se dvakrát prosadil Miloslav Račanský a při přesilovce jeho střelu uklidil do sítě Axel Orongan. Jenže to bylo z islandské strany vše. V posledních dvou minutách první třetiny započal gruzínský obrat. Nejprve využil přesilovku pět na čtyři Arťom Kozjulin a 25 sekund před koncem první části vstřelil kontaktní gól při dvojnásobné početní výhodě Alexandr Žužunašvili.

    125 vteřin bylo odehráno z druhé části hry, když se opět prosadil Alexandr Žužunašvili a poté opět potrestal vyloučení soupeře Arťom Kurbatov, jehož gól ze 34. minuty byl nakonec vítězným.

    Ve třetí části zapnuli Islanďané vyšší level a hnali se za vyrovnáním. Měli šance, hned 49 sekund po začátku třetí třetiny se tváří v tvář brankáři nadvakrát neprosadil Johann Leifsson. Ale příležitosti měli také Gruzínci, jelikož jejich soupeř vlivem útočení hodně otevřel hru. V padesáté minutě nedal trestné střílení Arťom Kurbatov, ale vadit mu to nemuselo. O dvě minuty později se totiž prosadil dokonce v oslabení Oliver Obolgogiani po Kurbatovově přihrávce a necelé čtyři minuty před koncem stanovil Alexandr Vasilčenko střelou z otočky stav zápasu na 6:3. Island zkoušel hru bez gólmana, měl znovu šance na snížení, ale při gruzínském strážci svatyně Iljenkovi stálo také trošku štěstí a žádný další gól již nepadl.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Při poslední minutě základní hrací doby měli Islanďané další dvě velké šance, jenže v obou případech minuli branku Iljenka.
     
    58:46
    Vasilčenko před brankou v jasné pozici zahákoval soupeře a Gruzínci jdou do tří.
     
    58:23
    Už to vypadalo, že si Island v závěru zápasu zahraje přesilovku, když Žužanašvili zahrál vysokou holí. Jenže Islanďanů bylo rázem na ledě až příliš a dostávají trest na nadměrný počet hráčů na ledové ploše, který si odsedí Solvi Atlason.
     
    58:19
    Bjarki Johannesson mohl zakončovat z prostoru mezi kruhy, ale puk se mu zamotal mezi bruslemi a poté už kotouč nestihl nabrat na hůl tak, aby ohrozil branku Iljenka.
     
    57:54
    Po další nepřesné rozehrávce Islandu zkoušel Oliver Obolgogiani trefit volnou klec ze středního pásma, ale o metr se mu to nepodařilo.
     
    57:36
    Gruzínský gólman nyní zasahuje proti střele a dorážce dokonce vleže. A je úspěšný.
     
    57:16
    Naopak brankář Gruzie Andrej Iljenko má také trošku potřebného štěstí. Kolikrát puky lítají kolem jeho branky a on již je v nehokejové pozici, leckdy v leže, ale spoluhráči prostor před brankovištěm uklidí.
     
    56:51
    Islanďané to ještě zkusí bez brankáře.
     
    56:04
    Gruzie právě vstřelila branku!
    S islandskými šancemi na bodový zisk je hotovo. Kotouč zůstal po odrazu stát mezi kruhy poblíž islandské svatyně, kde k němu měl blíže ALEXANDER VASILČENKO. Ačkoliv k němu ihned přistoupil obránce Robert Palsson, útočník Gruzie se kolem něho obtočil, z otočky vypálil a lapačka Hedströma nezasáhla přesně. Gólman Islandu má na tomto gólu také trošku svého podílu. Bez asistence.
     
    55:45
    Johannesson s Andressonem bojovali o puk za brankou Gruzie, ale úspěšní nebyli a vedoucí tým se opět osvobozuje.
     
    55:05
    Islanďanům utekl puk do středního pásma a vhazovat se tak bude poblíž obranné modré Gruzie.
     
    54:23
    Hedström ještě ve své brance zůstává, přece jen do konce zbývá ještě pět a půl minuty.
     
    54:23
    Ani bych se nedivil, kdyby Island v blízké době zkusil hru v šesti bez gólmana.
     
    54:23
    Islandská střídačka si bere oddechový čas.
     
    53:30
    Nyní je defenzíva Gruzínců ještě více odolnější a vypadá to, že Islanďané jsou také průběhem zápasu trošku nalomení. Vždyť v rozmezí 8. – 10. minuty dali tři branky, vedli 3:0, a nyní prohrávají 3:5.
     
    52:29
    Gruzínci nejenže další oslabení ubránili, ale ještě se při něm prosadili a jsou blízko ke třem bodům.
    52:12 Oliver OBOLGOGIANI - 5:3
     
    52:12
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto. Jeden z islandských hráčů mohl poslat puk na pravou stranu modré pro volného spoluhráče, ale přihrál na jiného, obsazeného, a vznikl protiútok Gruzie. Když už to vypadalo, že hosté svůj kontr zpozdili, přišla přihrávka Kurbatova z levého kruhu před branku, kde se prosadil rodák z finského Espoo OLIVER OBOLGOGIANI, hrající pátou nejvyšší finskou soutěž za IHK Helsinki. Asistence: Arťom Kurbatov.
     
    51:30
    Minuta z přesilovky Islandu je pryč, vedoucí tým se osvobozuje pukem vyhozeným až k Hedströmovi.
     
    51:05
    Za branou Gruzínců zůstal na chvilku ležet jeden z jejich hráčů, asi jako důsledek menší strkanice. Za okamžik se zvedá a odjíždí na střídačku.
     
    50:58
    Dobrý zákrok Iljenka proti střele Kristjana Kristinssona z první z levého kruhu. Gólman Gruzie byl u bližší tyče pozorný.
     
    50:41
    Ostrované udrželi puk v útočném pásmu.
     
    50:29
    Další faul přichází tentokrát od Gruzínců. Arťom Kozjulin jde ven za podrážení. Možná jedna z posledních šancí Islandu na to, aby se zápasem něco udělali.
    49:05 Trestné střílení Kurbatova, Hedström chytá
     
    49:05
    Na trestné střílení se rozjel Arťom Kurbatov, který míchal s pukem a zkoušel blafák do bekhendu, který ale Dennis Hedström vytěsnil koncem betonu.
     
    48:58
    Je jasné, že Island musí útočit, ale nyní se mu to stalo osudným, jelikož po pravé straně ujel Oliver Obolgogiani a Solvi Atlason jej při snaze vypíchnout puk podrazil – trestné střílení.
     
    48:14
    Kristjan Kristinsson nahazoval kotouč z pravého úhlu na branku. Jeden z hráčů Gruzie puk ztečoval do horní síťky branky, kde se puk snažil rychle sklepnout do vzduchu a hlavně do branky Bjarki Johannesson, ale nezadařilo se mu. Nyní měli Gruzínci také kus potřebného štěstí.
     
    47:20
    Gruzie hraje v plném počtu, ale tahle přesilová hra Islandu již byla lepší než početní výhody ve druhé třetině.
     
    47:15
    Johann Leifsson pálil od modré, ale včas se k němu sjeli dva hráči soupeře.
     
    46:54
    Gruzínci se osvobozují a Island musí začít od své klece s dalším útokem.
     
    46:10
    Konečně přišla finální přihrávka Islanďanů. Leifsson zpoza branky našel Sigurdssona, který ještě posunul kotouč na Arasona, jehož zblízka vychytal Iljenko.
     
    45:20
    Semjonovi Charizovovi se na trestné lavici vcelku líbí, od času 24:50 je venku již potřetí, nyní za hákování.
     
    45:01
    Hafthos Sigrunarson sledoval, kam se odrazí puk nahozený za klec Iljenka. Rychle ho sebral, vyjel si zpoza branky a zkusil ho zasunout k levé tyči, kde byl ale beton gruzínského brankáře.
     
    44:03
    Islandští hokejisté už svojí hru trošku otevírají, čehož mohli využít Gruzínci situací dva na jednoho, jenže svůj útok trošku zpomalili a jeden z hráčů Islandu se stihl vrátit. I tak ale musel Hedström zblízka zakročit proti střílené přihrávce před jeho klec.
     
    43:45
    Gunnaru Arasonovi po buly už utekl puk za útočnou modrou a je pískán ofsajd.
     
    43:39
    Buly proběhne po pravici Iljenka, který před třemi minutami zachránil svůj tým od vyrovnání.
     
    42:12
    Gruzínci zkouší střely od modré s tím, že Hedström má zakrytý výhled, což pro gólmana nikdy není nic jednoduchého.
    40:49 Šance Leifssona zůstala nevyužitá
     
    40:49
    Neskutečné, tady měli Islanďané vyrovnání na holi! Hafthor Sigrunarson projel přes tři hráče do útočného pásma zleva a předložil puk na Johanna Leifssona. Ten si vystřelil z první, ale Iljenko dokázal puk vyrazit. Jenže jen před sebe a od Leifssona se kotouč odrazil kolem levé tyče těsně vedle!
     
    40:14
    Arťom Kurbatov nebezpečně pálil od modré. Hedström opět neměl zcela ideální výhled, ale nyní puk dokázal vyrazit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je před námi třetí třetina, která může Island odstřihnout od návratu do skupiny 2A.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:14.
     
    Ve druhé části hry neudrželi Islanďané vedení 3:2 z první třetiny a jsou dvacet minut od překvapivé ztráty. Za Gruzínce nejprve vyrovnal ve 22. minutě Oliver Obolgogiani, jenž po chybné rozehrávce soupeře jel sám na branku, byl faulován, ale i tak dokázal zamíchat s pukem a ten poté projel pod betony gólmana do sítě. V čase 33:49 padl zatím rozdílový gól utkání, když Gruzie dala třetí gól ze čtyř v přesilovce. Od modré vypálil Arťom Kurbatov a puk se zastavil až v brance. Island naopak ve druhé části nedokázal ztrestat ani jedno ze tří gruzínských vyloučení a hlavně v přesilovce hrají svěřenci kouče Kolka hodně zle. Uvidíme, co přinese třetí třetina – zda jistou záchranu Gruzie v divizi 2B nebo islandský obrat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Po vybojovaném kotouči zkoušel střílet před dva hráče ještě Oliver Obolgogiani, ovšem nedokázal procpat kotouč na branku Hedströma.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny, kterou si Islanďané za rámeček rozhodně nedají.
    37:45 Zde máme komentátory šampionátu divize 2B, kteří každý přenos hodně prožívají a přináší i kvanta mimohokejových informací
     
    37:45
    Andrej Iljenko měl nyní až moc problémů s nahozením Arona Knutssona, které kryje až na třetí pokus.
     
    37:01
    Gruzie ubránila i další oslabení ve druhé třetině.
     
    36:47
    Naopak Islanďané při své přesilovce znovu nedokáží vystřelit na Iljenka.
     
    36:17
    Nyní musím s komentátory souhlasit, Gruzínci se oproti začátku zápasu zlepšili a nyní hrají výrazně lépe – po technické stránce a obrat z 0:3 na 4:3 jim pomohl i v hlavách.
     
    35:45
    Charizov zabojoval u mantinelu a posílá puk do středního pásma.
     
    35:01
    Oliver Obolgogiani, který nahrával na zatím vítězný gól Gruzínců, bude současné dvě minuty sledovat z trestné lavice, neboť po buly ve svém pásmu podrazil soupeře.
     
    34:45
    Nyní čeká na Islanďany pořádná práce, po dvou jasných zápasech opět prohrávají, stejně jako v prvním utkání proti Izraeli, kde se pro ně na tomto šampionátu možná lámal postupový chleba.
     
    33:49
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Islanďany vychází dnes oslabení hodně draho, inkasují třetí branku při své početní nevýhodě. Gruzínci naopak otáčí stav zápasu z 0:3 na 4:3, když Obolgogiani poslal puk na modrou pro ARŤOMA KURBATOVA a jeho nápřah skončil až v síti, jelikož toho Hedström přes čtyři hráče moc neviděl. Asistence: Oliver Obolgogiani.
     
    33:32
    Oliver Obolgogiani si sjel na osu hřiště a prudce vypálil pod víko, kde byla lapačka Hedströma.
     
    33:10
    Nepříjemnost pro Island. Gunnar Arason totiž u mantinelu v obranném pásmu podrazil protihráče a jde také ven.
     
    32:56
    Gruzínci jsou v pěti.
     
    32:50
    Až nyní se jim to podařilo a když Kristinsson chtěl rychle zavézt kotouč zpět do pásma, protože měl před sebou kvanta volného prostoru, nepohlídal si jeho spoluhráč ofsajd.
     
    32:30
    Gruzínci podruhé za sebou nedokázali po mantinelu vyhodit puk.
     
    32:19
    Mezi kruhy si s pukem sjel Kristjan Kristinsson, ale Iljenka překonat nedokázal.
     
    31:50
    Zatímco komentátoři dnešního zápasu rozebírají pro změnu hity Jona Bona Joviho, Islanďané jsou nastěhovaní v útočném pásmu, ale zatím spíše honí puk po pkrnech.
     
    30:56
    Po šesti minutách jde na trestnou zase Semjon Charizov, který dostává dvě minuty za zásah do nohou protihráče.
     
    30:56
    Zajímalo by mě, jaký faul si sudí vybere, během pár sekund jsme viděli prvně hit od gruzínského hráče a poté od Islanďana.
     
    30:28
    Gruzínci v poslední době poměrně dobře brání střední pásmo a hlavně svojí modrou. Pro Islanďany není jednoduché se přes zformovanou obranu dostat.
     
    29:56
    Menší potyčka před brankářem Andrejem Iljenkem. Sudí vše rychle řeší a počínající konflikt hasí.
     
    29:41
    Přihrávka Mikaelssona na Leifssona, jenž byl mezi kruhy, byla sice úmyslem dobrým, ale kotouč dokázal srazit všudybyl dnešního zápasu Žužunašvili.
     
    28:55
    Axel Orongan nabral ve středním pásmu rychlost a a protlačil se na levý kruh, jenže šikovnému islandskému forvardovi tentokrát chybělo přesnější zakončení.
     
    28:28
    Boj o puk před svojí brankou zvládli lépe Gruzínci a opět vyjíždějí s kotoučem ven z pásma.
     
    27:13
    Po postavení útočícího hráče Islandu v brankovišti se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    26:50
    Gruzie hraje v plném počtu, hra je přerušena a v hale v Santa Fe hrají šlágry Britney Spears, jedním z nich je i Give me baby one more time.
     
    26:33
    Tato přesilová hra se zatím Islandu příliš nedaří, na rozdíl od první, kterou ostrované dokázali využít gólem Orongana na 3:0.
     
    25:15
    Island kombinuje v útočném pásmu, ale zatím bez střeleckých pokusů.
     
    24:50
    Islanďané byli nadále v tlaku a Semjonovi Charizovovi nezbylo nic jiného, než zahákovat soupeře. Přesilová hra pro Island.
     
    24:15
    Aron Knutsson zabojoval, získal puk a pak jej ještě přes tři protihráče nahodil za branku. Po chvíli jej získal Miloslav Račanský, ale rychlým manévrem zpoza klece nezasunul kotouč k pravé tyči. Na hattrick si tak musí ještě počkat.
     
    23:26
    Pro Island je samozřejmě tento vývoj zápasu celkem šokem, vždyť svěřenci Vladimíra Kolka vedli v první třetině již 3:0.
    22:05 Oliver OBOLGOGIANI - 3:3
     
    22:05
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Začíná se od nuly. Axel Orongan hodně laxně dával puk zpátky na modrou pro Gunnara Arasona, který se také úplně nepřemohl, aby kotouč získal. To samozřejmě byla voda na mlýn pro napadajícího OLIVERA OBOLGOGIANIHO, jenž upaloval na branku Hedströma. Patrně by bylo nařízeno trestné střílení, jelikož ho Arason dvakrát sekl, ale to nebylo potřeba. Forvard Gruzie dvakrát zamíchal s pukem a i když v pádu takřka nezakončil, kotouč projel pod gólmanovými betony do sítě. Asistence: Alexandr Žužunašvili.
     
    21:25
    Bjarki Johannesson získal kotouč mezi kruhy a ihned vystřelil, avšak pokus kapitána Skautafélag Reykjavikuru dokázal vyrazit gólman Iljenko.
     
    20:41
    Island hraje v plném počtu.
     
    20:39
    Gruzínci dohrávají přesilovou hru a měli poměrně slušnou šanci, ale Kozjulin tentokrát z pravého kruhu nemířil přesně a vzápětí se Island osvobozuje.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 0:26.
     
    Velice zajímavá první třetina je u konce. Ze začátku to vypadalo na jednoznačnou dominanci Islandu, když řádil hlavně islandský útočník z České republiky Miloslav Račanský. Ten se nejprve trefil krásně z pravého kruhu na vzdálenější tyč a poté z předbrankového prostoru zakončil krásnou výzvu Sigurdssona. Poté přidal ještě asistenci, když pálil v přesilovce od modré. Jeho střelu sice Iljenko vyrazil, ale z pravé strany se dorážkou nemýlil snajpr islandských mládežnických reprezentací Axel Orongan.

    Jenže zbytečnými vyloučeními dali ostrované možnost Gruzíncům vráti se do hry. Nejprve Arťom Kozjulin v klasické přesilovce využil dobrou nahrávku Žužunašviliho a trefil se z předbrankévého prostoru. Poté, při přesilovce pět na tři, si oba dva role vyměnili a Alexandr Žužunašvili střelou z kruhů trefil po ledě naprosto přesně prostor u pravé tyčky. I tak si ale myslím, že pokud Islanďané znovu zapnou vyšší level, měli by zápas bez problémů zvládnout, jelikož Gruzínci točí jen tři lajny a čtyři beky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:35 Alexandr ŽUŽUNAŠVILI - 2:3
     
    19:35
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Také spoluhráče Žužunašviliho s Kozjulinem přináší druhou branku Gruzínců. Oba dva si tentokrát vyměnili role a Kozjulin z pravé strany dal přesný pas mezi kruhy, odkud se ALEXANDR ŽUŽUNAŠVILI trefil po ledě naprosto přesně k levé tyči a puk se ještě lehce otřel o tyčku. Gruzie využívá přesilovku pět na tři a rázem se dostává na dostřel jedné branky. Asistence: Arťom Kozjulin.
     
    19:29
    Na modré napřáhl Arťom Kurbatov, ale vůbec netrefil branku.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny a Islanďané se bez potíží dvakrát osvobozují.
     
    18:41
    Hafthor Sigrunarson dostává od sudích druhý trest během minuty a 17 sekund. Nyní za sekání a Gruzínce čeká dlouhá, přes minutu a půl dlouhá, přesilovka pět na tři.
     
    18:12
    Islanďané se nepoučili a přichází další trest, Olli Blondal jde na lavici hanby na dvě minuty za držení protihráče.
    17:33 Arťom KOZJULIN - 1:3
     
    17:33
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Gruzínci přesilovou hru rychle využívají. Žužunašvili vybojoval za brankou kotouč, povyjel si dopředu a vzápětí naservíroval přesný pas před branku na najíždějícího ARŤOMA KOZJULINA a ten už měl snadnou úlohu. Bývalý forvard moskevských Gladiátorů mířil přesně a křesá svému týmu špetku naděje na dramatizaci zápasu. Asistence: Alexandr Žužunašvili.
     
    17:24
    Hafthor Sigrunarson je prvním vyloučeným hráčem na straně Islandu, dostává dvě minuty za napadení.
     
    17:13
    Opět aktivní Vasilčenko. Už se zdálo, že forvard Gruzie se protlačí přes Blondala a půjde sám na branku, ale nakonec neudržel rovnováhu po dobrém defenzívním zákroku beka Islandu a dobrá šance tak vyšla do ztracena.
     
    16:27
    Dvě tři slušné přihrávky od Gruzínců. K puku se nakonec na levém kruhu dostal Artěm Kozjulin, jehož pokus byl ale zablokovaný.
     
    15:38
    Za brankou Gruzie probíhá velká tlačenice o puk, ve kterém kus černé gumy nakonec vydloubl Račanský a dal jen na pravou stranu pro Orongana. Jeho přihrávka na Palssona byla ještě dobrá, nahození beka Islandu však nikoliv.
     
    14:53
    Alexander Vasilčenko předvedl, že určitými hokejovými kvalitami disponuje. Na vlastní modré nabral rychlost, udělal jednu kličku, druhou kličku a dostal se až na levý kruh, kde byl ale zpacifikován soupeřem.
     
    13:53
    Dennis Hedström si také po dlouhé době vyzkoušel, co to vůbec znamená chytit puk. Snadné nahození ukryl ve své výstroji.
     
    12:52
    Alexander Vasilčenko se snažil vyvézt puk ven z obranné třetiny a povedlo se mu to. Gruzínci si mohli alespoň dojet vystřídat, než křídlo druhého útoku puk ve středním pásmu ztratilo.
     
    12:11
    Kristjan Kristinsson projel do útočného pásma jako nůž máslem a z pravé strany si sjel před branku. Snažil se zakončit na bližší tyč Iljenka, který si připisuje úspěšný zákrok.
     
    11:07
    Gruzínci si berou oddechový čas.
    11:07 Axel ORONGAN - 0:3
     
    11:07
    Island právě vstřelil branku!
    Přesilová hra Islandu je po chvíli využita a znovu v tom má prsty Miloslav Račanský. Český rodák vypálil od modré pořádnou dělovku, kterou sice Iljenko ještě stihl vyrazit. Ale jen na pravou stranu, kde byl připravený AXEL ORONGAN, útočník Dallasu Snipers ve WSHL, který na letošním šampionátu do 18 let divize 3A a do 20 let divize 3 dal dohromady 11 branek. Pro takového snajpra nebyl problém z první dorazit kotouč do volné části klece. Asistence: Miloslav Račanský, Robert Palsson.
     
    10:54
    Islanďané již začínají svojí první lajnou kolotoč v útočném pásmu.
     
    10:17
    Pro Gruzínce může být ještě hůře, neboť Oliver Obolgogiani jde ven na dvě minuty kvůli sekání.
    09:20 Miloslav RAČANSKÝ - 0:2
     
    09:20
    Island právě vstřelil branku!
    Islanďané jdou během dvou mnut do dvoubrankového vedení a zdá se, že udávají směr, jakým se bude tento zápas vyvíjet. Spolupráce Sigurdsson, Račanský přináší druhou branku. Robert Sigurdsson potáhl puk po pravé straně do útočného pásma a křižnou přihrávkou podél brankoviště předložil touš pro MILOSLAVA RAČANSKÉHO, který se u levé tyčky nemýlil a jasně posílá puk nad brankáře Iljenka do sítě. Asistence: Robert Sigurdsson, Axel Orongan.
     
    08:54
    Orri Blondal nemohl dostihnout vyhozený puk gruzínských hokejistů a pískáno je zakázané uvolnění.
    07:11 Miloslav RAČANSKÝ - 0:1
     
    07:11
    Island právě vstřelil branku!
    Miloslav Rakansky. Tak čtou místní hlasatelé jméno úspěšného střelce, což je pochopitelné, háček nad céčkem českého útočníka v islandských barvách v zápasu chybí. Forvard, který hrál v mládeži třeba za Havlíčkův Brod nebo za Kometu, dostal na pravé straně kvanta prostoru a střelou z pravého kruhu se trefil na vzdálenější tyč. Jde o čtvrtý gól MILOSLAVA RAČANSKÉHO na tomto turnaji. Asistence: Robert Sigurdsson.
     
    06:37
    Puk po pravé straně vyváží Gunnar Arason a nahazuje ho do útočného pásma. Ten končí u Iljenka a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    04:13
    Obrovské zmatky před brankou Hedströma. K odraženému puku se dostal mezi kruhy zcela volný Kozjulin, ale do volné části branky touš nedokázal nasměrovat.
     
    03:56
    Nyní už musel původem švédský gólman výrazněji zasahovat, ovšem pokus Žužunašviliho z levého kruhu neměl příliš brankových parametrů.
     
    03:45
    Gruzínci poprvé vyzkoušeli pozornost gólmana Hedströma, jenž s lehkým nahozením na branku neměl problém.
     
    01:11
    Islanďané se samozřejmě na úvod zápasu ihned tlačí do útoku, ale zatím Iljenka v brance Gruzie pořádně neprověřili.
     
    00:49
    Uvidíme, jak se dnešní zápas bude vyvíjet. Z pohledu Gruzie by tomuto týmu mohly dojít rychle síly, jelikož hraje pouze na tři lajny a pouze na čtyři obránce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě minuta ticha. Jeden z bývalých hráčů mexické reprezentace včera zemřel, účastníci zápasu tedy uctí jeho památku.
     
    K začátku zápasu je již vše připraveno, Gruzie ale ještě něco řeší u své střídačky.
     
    Úvodní sestavy:

    Gruzie: Iljenko (Ambrolava) – Kurbatov, Švecov, Comaja, Šalunov, Jeiranašvili, Minasiani – Žužunašvili, Kozjulin, Obolgogiani – Vasilčenko, Dumbadze, Kočkin – Gongadze, Vedjapin, Charizov. Trenér: Roland Svanidze

    Island: Hedström (Sigurbergsson) – G. Arason, Palsson, Blondal, Thorsteinsson, V. Arason, Jonsson – Sigurdsson, Račanský, Orongan – Mikaelsson, Leifsson, Sigrunarson – Kristinsson, Johannesson, Andresson – Gudnason, Knutsson, Atlason – Arnason. Trenér: Vladimír Kolek

    Rozhodčí: Tomasz Radzik – Justin Cornell, Sem Ramirez.
     
    Island:
    Tým dvojnásobného českého mistra s Jihlavou Vladimíra Kolka měl po loňském sestupu ze čtvrté výkonnostní kategorie divize 2A jasný cíl, opětovný návrat zpět o patro výše. Jenže hned první zápas Islandu nevyšel, jelikož v souboji dvou českých koučů a dvou někdejších jihlavských spoluhráčů padl s Izraelem vedeným Robertem "Bobby" Holíkem 3:6. Bylo tak jasné, že další zaváhání si Island nemůže dovolit a to zatím plní stoprocentně – nejprve vyhrál nad Severní Koreou 8:0 a ve třetím hracím dnu rozebral domácí Mexiko 9:1. Ale s postupem už to pro Island nevypadá dobře, protože není velká pravděpodobnost, že vedoucí Izraelci ve zbylých dvou utkáních body ztratí.

    Nejproduktivnějším hráčem týmu je Robert Sigurdsson, který má ve třech utkáních na kontě šest bodů za tři góly a tři asistence. Český rodák Miloslav Račanský nasbíral ve třech zápasech čtyři body (3+1).
     
    Gruzie:
    Cílem Gruzínců je záchrana v páté nejvyšší kategorii, tedy divizi 2B. První zápas jim nevyšel, jelikož padli se Severní Koreou 4:9 a notně si zkomplikovali další vývoj celé skupiny. Jenže jeden zápas nedělá celý turnaj a hned v dalším zápasu dokázali vyhrát. Výhra to byla obrovsky cenná, jelikož v utkání dvou týmů, co první zápas prohráli, přelstili domácí Mexiko 3:2. A právě Mexičané jsou týmem, jenž zatím na domácím turnaji nezískal ani bod. Ve třetím utkání neměli Gruzínci moc šancí a Novému Zélandu podlehli 2:6.

    Nejproduktivnějším hráčem týmu je Alexander Vasilčenko, který ve třech utkáních nasbíral 4 body za 4 góly. Naturalizovaný ruský rodák z Moskvy má za sebou i působení v nižších kanadských hokejových soutěžích.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u čtvrtého hracího dne mistrovství světa divize 2B, které zatím vládne pevnou rukou Izrael. Ve čtvrtém hracím dni se proti sobě utkají dva týmy, které mají odlišné starosti. Gruzie se bude chtít zachránit a nepropadnout se do druhé nejnižší výkonnostní kategorie, tedy divize 3. Island pod vedením trenéra Vladimíra Kolka naopak chce postoupit zpět do divize 2A, ze které loni spadl. Utkání startuje v noci z pátku na sobotu půl hodiny před půlnocí jako druhý zápas čtvrtého hracího dne po utkání KLDR – Nový Zéland.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:30.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 18. Kozjulin (Žužunašvili), 20. Žužunašvili (Kozjulin), 23. Obolgogiani (Žužunašvili), 34. Kurbatov (Obolgogiani), 53. Obolgogiani (Kurbatov), 57. Vasilčenko – 8. Račanský (Sigurdsson), 10. Račanský (Sigurdsson, Orongan), 12. Orongan (Račanský, Palsson)


    Gruzie: Iljenko (Ambrolava) – Kurbatov, Švecov, Comaja, Šalunov, Jeiranašvili, Minasiani – Žužunašvili, Kozjulin, Obolgogiani – Vasilčenko, Dumbadze, Kočkin – Gongadze, Vedjapin, Charizov. Trenér: Roland Svanidze
    Island: Hedström (Sigurbergsson) – G. Arason, Palsson, Blondal, Thorsteinsson, V. Arason, Jonsson – Sigurdsson, Račanský, Orongan – Mikaelsson, Leifsson, Sigrunarson – Kristinsson, Johannesson, Andresson – Gudnason, Knutsson, Atlason – Arnason. Trenér: Vladimír Kolek

    Rozhodčí: Tomasz Radzik – Justin Cornell, Sem Ramirez
    bahis siteleri