Leicester – Arsenal 3:0 (kon.) | Burnley – Manchester City 0:1 (kon.) | Manchester Utd. – Chelsea 1:1 (kon.)
konec
Manchester United
1:1 (1:1)
Chelsea FC
Neděle 28.04.2019, 17:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 2:7. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 9:14. (21:01:07)
     
    Fotbalisté Manchesteru United remizovali s Chelsea 1:1 a s velkou pravděpodobností si zavřeli cestu do Ligy mistrů, neboť na čtvrtou Chelsea kromě tří bodů nadále ztrácejí i osm branek ve skóre a do konce ročníku už zbývají jen dvě kola. Chelsea si to tak bude moci rozdat s Arsenalem o tu tolik vytouženou čtvrtou příčku, oba londýnští soupeři navíc ještě figurují v boji o titul v Evropské lize, který by také znamenal místenku v Lize mistrů.

    Rudí ďáblové vstoupili do utkání aktivně a byť Lukaku v první velké šanci ještě neuspěl, tak už v 11. minutě hezkou kombinační souhru gólově zakončil Juan Mata. Chelsea se povedlo vyrovnat ještě do přestávky, když Rüdigerovu ránu z velké dálky dorazil do sítě Marcos Alonso.

    Po změně stran jsme dlouho sledovali tuhý boj plný ostrých střetů, fotbal se začal hrát až v nastaveném čase, nejdříve ale Rojovu hlavičku zachránil Pedro a na opačné straně se pak neprosadil Higuaín.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Obrovský nápor Chelsea v závěru! Higuaín dostal výbornou přihrávku do pokutového území, ve své vůbec první šanci pak z úhlu střílel jen do ramene Davida de Gey!
     
    90+6
    Ještě jeden závar před domácí brankou, neujal se ale Hazardův centr ani následná přihrávka Kantého.
     
    90+6
    Rozeběhla se šestá ze sedmi nastavených minut, utkání směřuje k nerozhodnému výsledku, který by zejména domácí tým určitě nepotěšil.
     
    90+4
    Nepovedená střela Loftuse-Cheeka proletěla výrazně mimo domácí branku a United se mohou znovu pokusit nastěhovat na útočnou polovinu.
    90+3. Takřka gólovou hlavičku Marcose Roja zastavil Pedro!
     
    90+3
    Klíčový moment zápasu? Po domácím rohu hlavičkoval Rojo a jeho pokus hlavičku mířící do sítě dokázal odhlavičkovat Pedro!
     
    90+1
    Romelu Lukaku dostal průnikovou přihrávku do pokutového území, kde ale nepřekonal Arrizabalagu, navíc mu byl odmáván a posléze odpískán výrazný ofsajd.
     
    90+1
    Rozhodčí Atkinson oddaluje závěrečný hvizd o sedm minut, což se vzhledem k mnoha ošetřením dalo očekávat.
     
    90
    Po přihrávce Loftuse-Cheeka zakončoval Eden Hazard, trefil ale jen bránícího Scotta McTominaye.
     
    89
    Domácí jsou velmi rozčileni po odpískání nedovoleného zákroku Herrery u postranní čáry, Ashley Young za svoji reakci na rozhodčího Atkinsona vidí žlutou kartu.
     
    88
    Při rychlém útočném výpadu Chelsea Kanté hledal přihrávkou do pokutového území Pedra, ten zakončoval přes nohu a vysoko přestřelil branku Davida de Gey.
     
    87
    Trenér Sarri už před zápasem zmínil, že i s bodem by byl spokojený a tak není divu, že aktivnější na trávníku začínají být domácí fotbalisté. Těm ale zatím chybí potřebná kvalita, aby dokázali ohrozit brankáře Kepu. To ale může změnit jakákoliv jednotlivá akce.
     
    85
    Do přihrávky McTominaye na Lukaka se stačil vložit Marcos Alonso, ten pak ve spolupráci s brankářem Kepou dostal míč do bezpečí.
     
    84
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Willian, přichází Pedro.

    V náročném programu mohou být případné ztráty zraněných Rüdigera a Williana velmi nepříjemné, Chelsea čeká už ve čtvrtek první semifinále Evropské ligy s Eintrachtem Frankfurt.
     
    83
    Alexis Sánchez hledal dlouhým pasem za domácí obranou Lukaka, výrazně blíže k míči ale měl Anders Christensen.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 11. Mata (Shaw) – 43. M. Alonso

    Karty:   43. A. Herrera (MAN), 80. Rojo (MAN), 89. Young (MAN) – 52. Willian (CHE), 53. Kovačić (CHE)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 2:7. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 9:14.
    Manchester United: de Gea – Young, Bailly (71. Rojo), Lindelöf, Shaw – A. Herrera, N. Matić, P. Pogba – Mata (81. McTominay) – R. Lukaku, Rashford (65. Alexis Sánchez).
    Náhradníci: Romero – Darmian, McTominay, Martial, Pereira, Alexis Sánchez, Rojo.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta, Rüdiger (65. Christensen), David Luiz, M. Alonso – Kanté, Jorginho, Kovačić (76. Loftus-Cheek) – Willian (84. Pedro), Higuaín, E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Christensen, Barkley, Giroud, Pedro, Loftus-Cheek, Zappacosta.

    Rozhodčí: Atkinson – Child, Betts

    Diváci: 74 526
    bahis siteleri