St. Louis – Dallas 2:4 (kon.) | Boston – Columbus 2:3 (po pr.) | NY Islanders – Carolina 1:2 (kon.)
konec
New York Islanders
1:2 (1:0, 0:0, 0:2) Stav série: 0:2
Carolina Hurricanes
Neděle 28.04.2019, 21:20 • Barclays Center, New York • Play-off NHL • Semifinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký nedělní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. V NHL začaly už semifinálové série obou konferencí a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na první duel semifinále Východní konference mezi týmy New York Islanders a Carolina Hurricanes.
     
    New York Islanders

    Hokejisté New Yorku Islanders ve čtvrtfinále Východní konference narazili na Tučňáky z Pittsburghu a dalo se očekávat, že postup bude patřit právě hráčům okolo Sidneyho Crosbyho. Ovšem kdo čekal, že série bude buď jednoznačná pro celek z Pensylvánie, nebo aspoň hodně dlouhá, mýlil se. Ostrované totiž nedali Pittsburghu vůbec žádnou šanci a nakonec zvítězili v nejkratším možném termínu, a sice 4:0 na zápasy. Islanders se tak radovali z postupu do dalšího kola, pro Pittsburgh naopak sezóna skončila, a to velkým zklamáním.
     
    Carolina Hurricanes

    To jednoznačněji měla vypadat série ve čtvrtfinále stejné konference mezi Carolinou a Washingtonem. Vždyť hokejisté Capitals jsou stále ještě úřadujícími vítězi loňského ročníku a majitelé Stanley Cupu. Jenže letošní sezóna Carolině prostě lepí a obhájci SC tak řádně zatápěla. Nakonec dokázala porazit Capitals s hvězdným Alexandrem Ovečkinem 4:3 na zápasy. Série tak byla velmi dlouhá, když došla až do sedmého rozhodujícího zápasu. Washington tak musel před svým soupeřem rozhodně smeknout a přijmout fakt, že letos Stanley Cup neobhájí.
     
    1. zápas série – 0:1

    První utkání této série bylo hodně vyrovnané, střely na branku byly v poměru 31:32. Oba brankáři, jak na straně domácích Lehner, tak i na druhé straně brankář Caroliny Petr Mrázek, svým zákroky své týmy drželi a hráčům v poli nedovolili až do konce třetí třetiny ani gól. Základní hrací doba neurčila vítěze, skončila bezbrankovou remízou a bylo jasné, že na řadu přijde prodloužení, které může být doslova nekonečné. Ovšem v jeho páté minutě rozhodl o prvním sériovém bodu pro Carolinu Jordan Staal a ukončil duel už v prvním nastavené hrací době. Dnes se tak Hurricanes pokusí urvat i druhý bod, domácí naopak prahnou po srovnání na 1:1. Čeká nás tak další velice zajímavý zápas, který přinese znovu skvělou hokejovou bitvu.

    Statistiky prvního zápasu:

    New York Islanders – Carolina Hurricanes 0:1pp (0:0; 0:0; 0:0 – 0:1)
    Branky a nahrávky
    : 65. J. Staal (Niederreiter, Pesce)

    New York Islanders: Lehner (Greiss) – Hickey, Leddy, Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews – Eberle, Barzal, Lee (C) – Kühnhackl, B. Nelson, Jo. Bailey (A) – Komarov, Filppula, Beauvillier – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin

    Carolina Hurricanes: Mrázek (McElhinney) – Pesce, Slavin, Faulk (A), de Haan, D. Hamilton, T. van Riemsdyk – Williams (C), Aho, Niederreiter – T. Teräväinen, J. Staal (A), Foegele – Mäenalanen, Wallmark, B. McGinn – P. Brown, C. Bishop, McKegg

    Rozhodčí: McCauley, Pochmara – Cormier, Murphy

    Diváci: 15 795
     
    Československá stopa v utkání

    Petr Mrázek (CAR)
    Martin Nečas (CAR) – farma
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Lehner (Greiss) – Hickey, Leddy, Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews – Eberle, Barzal, Lee (C) – Kühnhackl, B. Nelson, Jo. Bailey (A) – Komarov, Filppula, Beauvillier – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

    Carolina Hurricanes: Mrázek (McElhinney) – Pesce, Slavin, Faulk (A), de Haan, D. Hamilton, T. van Riemsdyk – T. Teräväinen, Aho, Niederreiter – Williams (C), J. Staal (A), B. McGinn – C. Bishop, Wallmark, Foegele – Mäenalanen, McKegg, P. Brown.

    Rozhodčí: O´Rourke, McIsaac – Amell, Cherrey.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Clutterbuck si u mantinelu počkal na van Riemsdyka, který se kvůli zranění potácel na střídačku. Mezitím vypálil Toews a Mrázek musel poprvé zasahovat.
     
    01:27
    Hurricanes zabránili propadnutí na útočné modré čáře. Domácí místo rychlého úprku zakládají postupný postup vpřed.
     
    02:07
    Faulkova střela byla sražená k jednomu z domácích hráčů, který vyhodil puk přes většinu hřiště až k Petru Mrázkovi.
     
    02:46
    Obrana Islanders zatím nepouští hosty k nějakým souvislejším akcím. Robin Lehner je nadále bez jediného úspěšného zákroku.
     
    03:05
    Až Justin Faulk podpořil hostující útok a z pravé strany nahodil puk k bližší tyči, kde si Lehner musel dát pozor na nějaký smolněý odraz do vlastní branky.
     
    03:36
    Kühnhackl zablokoval nahození de Haana. Totéž se opakovalo i o pár vteřin později, kdy střelu Jordana Staala nepustil k brankovišti Pelech.
     
    04:16
    Aho udržel puk u zadního mantinelu a poslal jej do předbrankového prostoru, odkud svou střelu nevtěsnal mezi tyče Brock McGinn.
     
    04:36
    Další pokus McGinna, tentokrát z levého mantinelu. Thomas Hickey ho každopádně zablokoval ještě před připraveným gólmanem v modrém dresu.
     
    05:03
    Filpulla pěknou zadovkou našel rozjetého Mayfielda, který místo nabízející se střely ještě nabízel puk Beauvillierovi, ale ten ho v rychlosti neztečoval do odkryté části branky.
     
    05:38
    Velký tlak domácího týmu Hurricanes zatím ustali. Kolem českého brankáře proletěly dva nepřesné pokusy, zatímco ten třetí z hokejky Mayfielda Mrázek vyrazil.
     
    06:26
    Domácí zatím mají navrch herně i fyzicky. Na své kůži to pocítil Wallmark, kterého přirazil na mantinel Adam Pelech.
     
    06:48
    Až teď si bíločervení mohou oddechnout během reklamní přestávky. Kotouč před jejím startem vyletěl mimo hrací plochu.
     
    07:00
    Carolina se hned od prvního střídání musí obejít bez obránce Trevora van Riemsdyka, který kvůli zraněnému ramenu zamířil do kabiny.
     
    07:13
    Adam Pelech se nechal překvapit kličkou Jordana Staala, kterého v důsledku toho podrazil. Hurricanes si zahrají první přesilovou hru.
     
    07:50
    Domácí rychle vyhodili a pak dokonce vyrazili do útoku. Moc nebezpečný ale nebyl, protože Clutterbuck zkrotil puk až v rohu, odkud šlo jen těžko pálit.
     
    08:18
    Justin Faulk vracel puk do rohu hřiště, ale tam našel jenom Pulocka, který se postaral o snadné vyhození. Isles mohou v poklidu vystřídat.
     
    09:13
    Domácí v plném počtu.
     
    09:29
    Ani početní výhoda nepomohla v ofenzivě bezzubým Hurikánům. Teď už se mohou domácí hokejisté zformovat, neboť puk vyskočil na jednu ze střídaček.
     
    09:49
    Hodně hostujících střel končí na obětavých hráčích Islanders. Naposledy se o tom přesvědčil od modré zakončující Pesce.
     
    10:15
    Anthony Beauvillier čekal před brankovištěm, kam se k němu dostal odražený puk. Mrázek ale zasahovat nemusel, dobrou obrannou práci za něj udělal McKegg.
     
    10:26
    A ještě jednou v dobré palebné pozici Anthony Beauvillier. Prudkou střelu golfákem Mrázek za svá záda ale nepustil.
     
    11:03
    Pelech zbytečně přidržel puk u modré čáry, kde měl chvíli moře času na tvrdou střelu. Nakonec ho odzbrojil Jaccob Slavin.
     
    11:20
    Po dlouhé době si na puk sáhl také Robin Lehner, který neměl problém s Bishopovou propagační ranou z levého křídla. Následuje komerční pauza.
     
    12:06
    Lehner zmizel na střídačce Islanders, kteří si pravděpodobně zahrají v početní výhodě. Ještě předtím to ale zkouší v šesti proti pěti.
     
    12:29
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Justin Williams – 2 min., držení).
     
    12:52
    Jordan Staal vysvobodil puk z velkého boje u hrazení a vyhodil ho na střídačku, což není důvod pro další vyloučení.
     
    13:17
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí využívají přesilovku a skórují poprvé v sérii! Lee během otočky kolem vlastní osy zpracoval Eberleho pas a přitom posunul kotouč vedle branky na MATHEW BARZALA. Ten přihrával skrz brankoviště na Baileyho, avšak bránící Slavin smolně zvedl puk do horního rohu Mrázkovy branky. Asistence: Anders Lee, Jordan Eberle.
    13:17 Mathew BARZAL - 1:0
     
    14:26
    Hurricanes chtěli rychle odpovědět, jenomže za několik desítek vteřin strávených v útočném pásmu nedostali prostor na žádnou střelu.
     
    14:53
    Znovu je na ledě útok, který se postaral o otevření skóre. Pesce ale vystihl jednu z přihrávek a dostal puk do klidnějších vod.
     
    15:37
    Staal odstavil od puku Barzala, ovšem domácí akce pokračovala. Díky velkému důrazu se k nepřesné střele protlačil Brock Nelson.
     
    16:30
    Hraje se nesmírně agresivní hokej. Hráči obou týmů si navzájem nedarují ani špetku času na nějakou delší práci s pukem na hokejce.
     
    17:14
    A tak dochází k vynuceným ztrátám puku. Rozhodně více jich je na kontě Caroliny, které se vůbec nedaří dostat do nějaké smysluplnější akce.
     
    17:46
    Bailey s Nelsonem vyšachovali hostující obranu. Druhý jmenovaný chtěl vyšperkovat celou akci pasem na Kühnhackla, ovšem tomu vypíchl puk Pesce.
     
    18:16
    A zase neměli Hurricanes žádný čas na založení útoku. Z nepříjemného napadání se dostali jen prostřednictvím zakázaného uvolnění.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:03
    Barzalova sražená přihrávka sice směřovala za obranu Canes, ale Eberle ji ze vzduchu nedokázal zpracovat a třeba i basebalově zakončit.
     
    19:25
    Koncovka úvodní dvacetiminutovky se hodně rozkouskovala. Teď to byli Islanders, kteří se během pár vteřin dvakrát provinili zakázaným uvolněním.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina, kterou jasně ovládli hráči z New Yorku. Islanders skvěle bránili a také byli mnohem nebezpečnější v útočné třetině, kde se jim povedlo v přesilové hře vstřelit první gól v sérii. Paradoxně se o to zasloužil hostující obránce Jaccob Slavin, který srazil za Mrázkova záda přihrávku Mathew Barzala. Hurricanes působili trošku bezradným dojmem, což podtrhlo van Riemsdykovo zranění z první minuty.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 7 – 3
    Zablokované střely soupeře: 5 – 4
    Trestné minuty: 2 – 2
    Využité přesilové hry: 1/1 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 67% – 33%
    Bodyčky: 17 – 19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:42
    Domácí nic nevytěžili z půlminutového pobytu v útočném pásmu. Do něj se chtěli po nahození Wallmarka vrátit, jenže rozhodčí museli přerušit hru.
     
    21:03
    Nepovedl se ani hostující přechod před Lehnerovu klec. Čárový sudí odhalil postavení mimo hru.
     
    21:18
    Hamiltonova střela od modré téměř nedoletěla k Lehnerovi, po jehož zákroku Pelech poslal puk mimo hřiště. Vylučovat se každopádně nebude.
     
    21:39
    Hosté ztratili puk v nebezpečném prostoru. Beauvillier po zisku puku přenesl hru doprava, ovšem Mrázek volného Pulocka vychytal.
     
    22:07
    Další útok Islanders na sebe nenechal dlouho čekat. Centr z pravého křídla směřoval na Komarova, jenž vystřelil těsně nad. Možná tomu pomohl i Mrázkův zákrok.
     
    22:39
    Faulk jen propagačně posunul kotouč do Lehnerova brankoviště. Vhazovat se bude po levici domácího strážce branky.
     
    23:16
    Eberle to přehnal s důrazem při forčekování McKegga. Do svého seknutí dal až moc razance a hlavní sudí ho za to vyhodil na trestnou lavici.
     
    23:51
    Islanders úvod oslabení zvládli, jenže si svou situaci sami zkomplikovali! Scott Mayfield v rohu přesekl hokejku Sebastiana Aha, což znamená téměř minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři!
     
    24:06
    Pelechovo vyhození neprošlo přes modrou čáru. Při následném souboji o puk už se tak stalo, takže diváci mají alespoň částečný důvod k radosti.
     
    24:36
    Teräväinenova rána byla nepřesná. Hosté u puku ještě získali, ovšem Ahova přihrávka přes osu hřiště číhajícího Williamse nenašla.
     
    24:56
    Newyorčané dostali puk ven z obranného pásma. Z jejich dvojnásobného oslabení zbývá něco málo přes patnáct vteřin.
     
    25:17
    Hurricanes si vytvořili dobrý tlak, jenže doplatili na nepřesnost svých střel. Nepřesné pokusy vyprodukovali finští útočníci Teräväinen a Aho.
     
    25:51
    Domácí v plném počtu.
     
    25:55
    Islanders ubránili dlouhé oslabení o dva hráče a hned vzápětí mohli sami udeřit! Eberleho přihrávku z brejku dvou na jednoho Cizikas ale nezpracoval.
     
    26:24
    Leddy zavezl puk do útočného pásma a shodil ho k levému mantinelu, odkud Petra Mrázka protáhl Kühnhackl. Pokračovat se bude po reklamní přestávce.
     
    26:24
    Tak tohle může být jeden z rohodujících okamžiků celé série! Petr Mrázek se během posledního protiútoku Eberleho s Cizikasem zranil a nyní musel pustit do brankoviště Curtise McElhinneyho!
     
    27:25
    Hosté propadli ve středním pásmu, kde vznikl brejk tři na dva. Bailey pěkně vysunul Toewse, ale McElhinneyho ho důležitým prvním zákrokem vychytal.
     
    28:05
    Hra je přerušena kvůli hostující hře vysokou holí. Rozhodčí nařídili vhazování po pravici brankářské dvojky Caroliny.
     
    28:39
    Filppula měl v tandemu Beauvilliera. Místo přihrávky vyřešil přímočarý postup vlastní střelou, kterou McElhinney taktéž vyrazil.
     
    29:14
    Staal nezpracoval přihrávku Niederreitera. Z hostujícího přečíslení dvou na jednoho tak nevzniklo žádné ohrožení Lehnerovy klece.
     
    29:44
    Pětatřicetiletý Curtis McElhinney vstoupil do tohoto zápasu ve velkém stylu! Po přihrávce zpoza branky vychytal velkou šanci Martina a pak i dorážku Mayfielda!
     
    30:16
    Několik skvělých zákroků střídajícího brankáře by mohlo nakopnout i útočníky Caroliny, kteří si moc příležitostí zatím nevypracovali. Wallmark nyní nahodil puk jen do Lehnerovy lapačky.
     
    30:46
    Hickey napřáhl zpoza pravého kruhu, ale McElhinney na poslední chvíli zasáhl pravým betonem. Hra se rychle otáčí na druhou stranu.
     
    31:13
    Hamiltonovu dalekonosnou střelu přes sebe nepustil Leddy. Puk se díky němu zase vrací do klidnějšího prostoru ve středu hřiště.
     
    31:36
    Brock McGinn vložil svou hokejku do další střely Hamiltona. Branku ale minul, kotouč proletěl vedle pravé tyče.
     
    32:03
    Jednoznačně nejlepší střídání Hurricanes. Tentokrát to byl Williams, který tečoval prudkou střelu od modré čáry. Ani on Lehnera ale nezaměstnal. Předtím tak učinil de Haan, jehož rána zápěstím skončila na vyrážečce.
     
    32:52
    Clutterbuck vybojoval puk ve středním pásmu. Už několikátý brejk dvou na jednoho ale zazdil nepřesnou střelou z levého kruhu.
     
    33:42
    Beauvillier zavezl puk po pravé straně, odkud to zkusil Mayfield, nicméně do dráhy jeho střely se vložil Mäenalanen.
     
    34:15
    Lehner vyrazil slabou střelu Faulka jen před sebe. Rychle to ale napravil a nepustil k dorážce žádného z hostujících útočníků, kteří stáli opodál.
     
    34:36
    Faulk přenesl puk po modré čáře na de Haana, který asi dával do ohně pobídku na teč. K té ale nedošlo a kotouč skončil na domácích hokejkách.
     
    35:19
    V posledních minutách to je Carolina, která převzala iniciativu. Domácí hráči nyní odevzdali puk bezprostředně po přejetí útočné čáry.
     
    36:05
    Devon Toews přihrál napravo, kde stál Casey Cizikas, jenže kotouč poslal do protihráče projíždějícího těsně předním.
     
    36:46
    Brock Nelson měl místo na nabrání solidní rychlosti. Se zakončením z rychlého výpadu si Curtis McElhinney ale sebevědomě poradil.
     
    37:06
    De Haan se nabídl Teräväinenovi a zaútočil po levé straně. Finální přihrávku mu ale pokazil odraz od betonu Robina Lehnera.
     
    37:21
    Znovu byl na správném místě beton domácího gólmana, který tentokrát vyrazil do ochranné sítě střílenou přihrávku Hamiltona. U brankoviště přitom číhal Staal.
     
    37:42
    Hamilton zachránil puk na středu modré čáry a ihned ho rozdal Wallmarkovi. Ani jeho střela si cestu za Lehnerova záda ale nenašla.
     
    38:05
    Beauvillier srazil Hamiltonův pokus k Mäenalanenovi, který měl možnost zakončovat z otočky, ale ani on čisté konto Robina Lehnera nezurišil.
     
    38:28
    Curtis McElhinney se rozchytal opravdu působivě. Nyní předvedl efektní i efektivní zákrok lapačkou proti střele Mayfielda z pravého kruhu.
     
    38:53
    Eberleho pokus neprošel přes Pesceho. Domácí hokejisté si volný puk ale dojeli a prostřednictvím tvrdé rány Pelecha ho znovu adresovali McElhinneymu.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:46
    Tak tohle byl hodně kuriózní moment, který se jen tak nevidí! Toews se vydal po pravé straně na útočný výlet. McElhinney jeho bekhendovou střelu vyrazil zpět k domácímu obránci, který zpoza koncové čáry kopl puk mezi brankářovy betony. Od nich se odrazil do sítě, leč branka pro zmíněné kopnutí nemůže být uznána.
    39:46 Toewsova kuriózní trefa neplatila kvůli úmyslnému kopnutí
     
    39:59
    A ještě jedna šance Islanders! Z mezikruží zakončoval Anders Lee, ovšem McElhinney skvěle zareagoval na teč, která poslala puk do jeho protipohybu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá dvacetiminutovka měla vskutku nečekaného hrdinu. Stal se jim Curtis McElhinney, jenž musel v čase 33:36 nahradit zraněného Petra Mrázka. Pětatřicetiletý gólman, který nemá s play-off NHL prakticky žádné zkušenosti, podržel Hurricanes mnoha skvělými zákroky a zachoval hostující naděje na druhé vítězství v sérii. McElhinneyho spoluhráči ale budou muset zabrat, v útočné fázi toho za čtyřicet minut vyprodukovali naprosté minimum. Nic na tom nezměnila ani promarněná přesilovka pět na tři, která trvala bezmála devadesát vteřin.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 20 – 12 (7:3, 13:9)
    Zablokované střely soupeře: 10 – 7
    Trestné minuty: 6 – 2
    Využité přesilové hry: 1/1 – 0/3
    Vyhraná vhazování: 60% – 40%
    Bodyčky: 36 – 27.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Carolina právě vstřelila branku!
    Skvělý nástup do třetí části od Hurikánů, kteří se konečně dočkali prvního gólu v základní hrací době! Wallmark dlouhým pasem přes střední pásmo nastartoval WARRENA FOEGELEA a ten z pravého kruhu zamířil přesně k vzdálenější tyči. Jak jednoduché! Asistence: Lucas Wallmark, Saku Mäenalanen.
    40:17 Warren FOEGELE - 1:1
     
    41:05
    Carolina právě vstřelila branku!
    Během několika málo vteřin je všechno úplně jinak! Slavin na modré čáře přenechal kotouč Teräväinen, jehož pokus NINO NIEDERREITER protečoval do protipohybu Lehnera a konečně se dočkal svého prvního gólu v letošním play-off! Asistence: Teuvo Teräväinen, Jaccob Slavin.
    41:05 Nino NIEDERREITER - 1:2
     
    42:45
    Islanders jsou viditelně opaření a teď mají co dělat, aby nepustili hosty k nějaké další gólové příležitosti. McElhinney naopak prožívá poklidý start třetí části.
     
    43:16
    Teuvo Teräväinen nebezpečně tečoval střelu od modré čáry. Lehner si toho všiml na poslední chvíli a zastavil puk svým pravým betonem.
     
    43:58
    Brett Pesce stál úplně sám u vrcholku levého kruhu, odkud napřáhl k zajímavé ráně příklepem. Lehner i tento pokus vyrazil do strany.
     
    44:28
    Barzal se dostal s pukem do poměrně těžkého střeleckého úhlu. Zleva to přesto zkusil, ale McElhinneyho vzdálenější tyč minul.
     
    45:15
    De Haan vyhodil jen k červené čáře, odkud šla přihrávka na Beuvilliera. Ten se zprava řítil na branku, ovšem recept na překonání McElhinneyho nenašel.
     
    46:25
    Staal dojel nahozený puk, jenomže se svými křídly nezaložil žádnou kombinaci. Islanders rychle dostali kotouč do bezpečí.
     
    46:57
    Niederreiter poslal Leeho do mantinelu. Domácí útočník ale stihl přihrát před branku, kde se do zakončení neúspěšně tlačil Eberle.
     
    47:37
    Aho zastavil puk pro McGinna, který chtěl centrovat z levého mantinelu, jenomže natrefil na dobře postavenou hokejku domácího obránce Mayfielda.
     
    47:46
    Právě Mayfield zablokoval také střelu Dougieho Hamiltona. Puk posléze vyletěl ven z hrací plochy a vhazovat se bude až po skončení reklamní přestávky.
     
    48:18
    Faulkova pobídka zpoza pravého kruhu domácí branku neohrozila. Hickey v poklidu rozehrává a doufá, že také Islanders začnou ostřelovat McElhinneyho branku.
     
    49:05
    Snad čtveřice hostujících hráčů se zaměřila na Eberleho, který u zadního mantinelu převzal volný puk a nesmírně chytrým pasem ho poslal do vzdáleného kruhu na Barzala. Ten se před zakončením musel otočit a to umožnilo McElhinneymu zmenšit střelecký úhel a skvěle zasáhnout.
     
    49:11
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Dougie Hamilton – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    49:42
    Domácí se sami vyhnali ven z útočného pásma. První čtvrtina z jejich početní výhody nenávratně zmizela do věčných lovišť.
     
    50:09
    Josh Bailey nezachytil po mantinelu vyhazovaný puk, který přes něj prošel do středního pásma. Domácí fanoušci začínají být hodně nevrlí.
     
    50:32
    Slavinovi se nepovedlo vyhodit přes Leeho. Bailey se pak zjevil úplně sám v levém kruhu, jenže místo přihrávky na volného spoluhráče vystřelil do tyče!
     
    51:11
    Hosté v plném počtu.
     
    51:42
    Čtvrtá lajna Islanders se usadila v útočném pásmu a připravila zakončení pro Mayfielda. Kotouč však proletěl nad ramenem gólmana i jeho brankou.
     
    52:18
    Další dva pokusy od domácího beka Mayfielda. Ani jeden k brankovišti ale neprošel, protože se jim do cesty postavili Foegele a McGinn.
     
    52:28
    Williams uprostřed obranného pásma nezpracoval Slavinovu nahrávku a daroval obrovskou šanci Eberlemu, který se zjevil sám před McElhinneym a trefil břevno jeho branky! Z menšího zmatku ještě resultovala dorážka Leeho, kterou srazil viník celé situace, Justin Williams.
    52:28 Eberleho šanci na vyrovnání zhatila horní tyč
     
    53:05
    Obrovský souboj čtyř hráčů za hostující brankou dopadl lépe pro Hurricanes. Slavin však poslal puk k soupeřům ve středním pásmu.
     
    53:40
    De Haan dostal přihrávku od Aha. U vrcholku levého kruhu odložil svou střelu a pak už na ní nenašel odvahu, neboť by jen těžko prošla přes několik protihráčů.
     
    54:18
    Bailey posunul puk bývalému hráči Islanders de Haanovi. Ten znovu zvolil nejjednodušší možné řešení a nahodil touš za Lehnera.
     
    55:11
    Carolina se možná příliš brzy zaměřila na bránění svého hubeného náskoku. Času na vyrovnání má domácí celek ještě dostatek.
     
    55:28
    Anthony Beauvillier podržel puk na levém křídle a přesunul ho na osu hřiště ke Komarovovi. Ten byl sice v dobré šanci, ale McElhinney prudkou střelu švihem vyrazil.
     
    56:09
    Foegele vybojoval puk na obranné modré čáře a vytvořil brejk dvou jeho spoluhráčů. Aho se však dostal příliš blízko k brankovišti a přes to už nedokázal přihrát.
     
    56:55
    Canes hrají velmi jednoduše a nutno dodat, že také chytře. Hraje se už dlouho bez přerušení, což hostům naprosto vyhovuje.
     
    57:42
    Další série soubojů u hrazení s vítězným koncem pro hosty, kteří se pak provinili přihrávkou rukou ve středním pásmu. Následuje reklamní pauza a pak možná i domácí hra bez gólmana.
     
    57:58
    Lehner ještě zůstal v brance a sledoval hrozící úprk Aha. Finský útočník se naštěstí pro Islanders vystavil při zpracování do ofsajdu.
     
    58:19
    McElhinney vyrazil Barzalovu slabší střelu z pravého kruhu do mezikruží, odkud Teräväinen vyhodil na icing. Mezitím Lehner zamířil na střídačku a Isles tak hrají v šesti proti pěti.
     
    58:37
    Jaccob Slavin použil mantinel jako pomůcku k dalšímu vyhození. Znovu se však píská zakázané uvolnění, takže se vhazuje u McElhinneyho.
     
    58:38
    Ještě před dramatickou koncovku přichází na řadu oddechový čas Islanders. Napětí v zaplněném Barclaiys Center by se v této chvíli dalo krájet.
     
    58:55
    Nelson vyhrál extrémně důležité vhazování a započal rychlou kombinaci, jež vyvrcholila Pulockovou dělovkou do břevna! A aby té smůly pro domácí nebylo málo, tak z hranice brankoviště dorážející Lee taktéž trefil brankovou konstrukci!
    58:55 Obrovské štěstí pro Carolinu! Pulock s Leem trefili brankovou konstrukci
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:26
    Toewsovo nahození od modré čáry rozvlnilo pouze ochrannou síť. Svůj oddechový čas si v přerušené hře vybrala také hostující lavička.
     
    59:39
    Hurikánům se podařilo vyhodit do středního pásma. Jordan Staal se k ohrožení nikým nehlídané branky nedostal, ale s hosty to i tak vypadá velmi dobře.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Ani druhé střetnutí mezi Islanders a Hurricanes nenabídlo žádnou divokou přestřelku. I bez většího počtu branek se ale bylo na co dívat. Domácí měli většinu zápasu výraznou převahu, jenomže v samotné koncovce opět vyhořeli. Z velkého počtu šancí se prosadili jen jednou, a to jim výrazně musel pomoct hostující obránce Pesce. Hurricanes si mohou říct, že z minima vytěžili naprosté maximum. Zápas se pro ně nevyvíjel vůbec dobře – už v první minutě se zranil obránce van Riemsdyk a už tak početnou marodku ve druhém dějství doplnil český brankář Petr Mrázek. Jeho náhradník McElhinney ale předvedl senzační výkon, krátce po svém nástupu předvedl několik skvělých zákroků a výrazně se tak podílel na obratu, který zkraje třetí třetiny zařídili Foegele s Niederreiterem. Islanders se sice zmohli na velký závěrečný tlak, ale kvůli několikrát trefené brankové konstrukci už vyrovnat nedokázali. Zraněními decimovaná Carolina tak vyhrála i druhý zápas na ledě soupeře a má skvěle nakročeno k senzačnímu postupu do konferenčního finále.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 27 – 18 (7:3, 13:9, 7:6)
    Zablokované střely soupeře: 16 – 13
    Trestné minuty: 6 – 4
    Využité přesilové hry: 1/2 – 0/3
    Vyhraná vhazování: 58% – 42%
    Bodyčky: 44 – 33.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Nino Niederreiter (CAR) 1+0
    2. Warren Foegele (CAR) 1+0
    3. Mathew Barzal (NYI) 1+0.
     
    Československá stopa v utkání:
    Petr Mrázek (CAR)
    26 minut, 9 zákroků, 1 gól, 90,0%.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (00:17:55)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 14. Barzal (Lee, Eberle) – 41. Foegele (Wallmark, Mäenalanen), 42. Niederreiter (T. Teräväinen, Slavin)


    New York Islanders: Lehner (Greiss) – Hickey, Leddy, Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews – Eberle, Barzal, Lee (C) – Kühnhackl, B. Nelson, Jo. Bailey (A) – Komarov, Filppula, Beauvillier – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Carolina Hurricanes: Mrázek (27. McElhinney) – Pesce, Slavin, Faulk (A), de Haan, D. Hamilton, T. van Riemsdyk – T. Teräväinen, Aho, Niederreiter – Williams (C), J. Staal (A), B. McGinn – C. Bishop, Wallmark, Foegele – Mäenalanen, McKegg, P. Brown.

    Rozhodčí: O´Rourke, McIsaac – Amell, Cherrey

    Diváci: 15 795
    NY Islanders 0 4 Carolina
    #1 Sobota 27.04.2019 • 01:05
    NY Islanders - Carolina 0:1 po prodl.
    #2 Neděle 28.04.2019 • 21:20
    NY Islanders - Carolina 1:2
    #3 Čtvrtek 02.05.2019 • 01:00
    Carolina - NY Islanders 5:2
    #4 Sobota 04.05.2019 • 01:10
    Carolina - NY Islanders 5:2
    bahis siteleri