Anderlecht – Standard 2:1 (kon.) | Gent – Club Brugge 0:1 (kon.) | Mouscron – Waregem 3:0 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
2:1 (1:0)
Standard Lutych
Neděle 05.05.2019, 14:30 • Constant Vanden Stockstadion, Brusel • Belgická liga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:2. Rohy: 2:7. (16:22:22)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Anderlechtu, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Lépe do druhého poločasu vstoupil Standard, jenž se dokonce dočkal vyrovnávací branky, což moc dlouho nevydrželo. Oslabený domácí celek si vzal vedení zpět, což vydrželo až do závěrečného hvizdu. Anderlecht dnes předvedl velice zodpovědný výkon, svého soupeře přehrával i v početní nevýhodě, díky čemuž si zajistil první vítězství ve skupině o titul.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Jedna z posledních akcí pro hosty.
     
    90+3
    Dnešní utkání se spíše jen dohrává, o vítězi je zřejmě rozhodnuto. Koncovka zápasu patří domácím hráčům, kteří mají míč na kopačkách.
     
    90+1
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Yari Verschaeren, přichází Pieter Gerkens.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě ale můžeme počítat s nastavením.
     
    88
    Do volného prostoru si sbíhal domácí Bolasie, který se prohnal až do pokutového území, což zisk penalty ale nepřineslo.
     
    87
    Anderlecht si v koncovce zápasu pohrává s míčem na vlastní polovině, dokonce se do kombinace zapojil také brankář Didillon.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, domácí stále vedou o jednu branku. Standard je ale v posledních minutách aktivnější.
     
    82
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Ivan Santini, přichází Francis Amuzu.
     
    82
    Dle sudího si Bastien pomohl v rámci pravidel, proto mohla akce pokračovat. K hlavičce se dostal Emond, jenž hlavičkoval úplně vedle.
     
    81
    Středem hrací plochy si to namířil jeden z domácích, který se snažil prohodit přihrávku na levou stranu, s čímž ale počítal Bokadi.
     
    80
    Opět se nehraje, neboť po jednom z osobních soubojů skončil na zemi hostující Marin, který si doslova vymodlil nedovolený zákrok.
     
    79
    O autové vhazování se postaral domácí Najar, který si pro spolupráci vybral vedle stojícího Kumse, jenž pro změnu uklidnil hru.
     
    78
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Elias Cobbaut, přichází Alexis Saelemaekers.
     
    77
    Marin si vzal na starost provedení standardní situace, kterou nerozehrál nejlépe. Centr totiž zaplul přímo do rukavic Didillona.
     
    76
    Nakonec jsme sledovali krátké ošetření, na zemi se totiž ocitl Kums. Uvidíme, zda bude domácí celek poprvé v utkání střídat.
     
    75
    Hodně tvrdým zákrokem si pomohl zadák Mbodji, který doslova sestřelil Bastiena, jenž se i nadále válí na hrací ploše.
     
    74
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Alen Halilović, přichází Samuel Bastien.
     
    73
    Aby toho nebylo málo, tak si ve vzduchu pomohl nedovoleným zákrokem hostující Carcela-González, který poslal k zemi Mbodjiho.
     
    72
    Cavanda si na pravém křídle chtěl narazit s Halilovićem, avšal zpětnou přihrávku se podařilo vystihnout pozornému Cobbautovi.
     
    71
    Před malým momentem jsme sledovali další standardní situaci Lutychu. Do míče se opřel Marin, který trefil pouze zeď soupeře.
     
    66
    Nakonec si rozehrávku volného kopu vzal na starost Carcela-González, jehož střelecký pokus směřoval přímo doprostřed branky.
     
    65
    Posléze se k míči dostal také brankář Ochoa, který bez delšího váhání prodlužoval na levou stranu, kde číhal zadák Laifis.
     
    64
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Maxime Lestienne, přichází William Balikwisha.
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Constantinos Laifis, přichází Sébastien Pocognoli.
     
    63
    Appiah obstaral autové vhazování z pravé strany, přičemž si pouze narazil míč s vedle stojícím kolegou Najarem, jenž zasáhl svědomitě.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Anderlecht stále vede o jednu branku. V tuto chvíli má míč na své kopačce Verschaeren.
     
    61
    Za míč se vzorně vrátil Carcela-González, který ale pouze fauloval protihráče, což se tentokráte vyhne žlutému kartónku.
     
    60
    Najar tak dlouho pracoval s míčem, až se nakonec pokusil o centrovanou nabídku, kterou na poslední chvíli odvracel Kosanović.
     
    59
    Standard Lutych se tak z vyrovnávací branky moc dlouho neradoval, v tuto chvíli bude muset opět dotahovat jednobrankové manko.
     
    58
    I tentokráte hlavní sudí celou situaci projednával u videa, avšak ani v tomto případě nemá důvod k tomu, branku neuznat.
    57. Ivan SANTINI - 2:1
     
    57
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají zpět do vedení! Bylo tomu skutečně tak, nadýchaná nabídka totiž plachtila do malého vápna, kde ji za sebe ještě prodlužoval IVAN SANTINI, jenž navíc zamířil přesně ke vzdálenější konstrukci.
     
    56
    Domácí si nyní vybojovali standardní situaci z přijatelné vzdálenosti, zřejmě se bude jednat o vzdušnou nabídku do vápna.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Constantinos Laifis (Standard Lutych).
     
    54
    Před malým momentem si o žlutou kartu řekl hostující Halilović, avšak nakonec se to obejde bez karetního ocenění.
     
    53
    Anderlecht se na delší dobu dostal k souvislejší práci s míčem, avšak poté se na zemi ocitl Cavanda, který si došel pro faul.
     
    52
    Nyní se obrana hostujícího celku trochu otevřela, čehož využil Kums, který na pravém křídle našel volného kolegu Najara.
     
    51
    Ihned po rozehrávce se k centru z pravé strany dostal domácí obránce Appiah, jehož centr pouze proskákal pokutovým územím.
     
    50
    Hlavní sudí ještě předchozí situaci přezkoumal za pomoci videorozhodčího, opakovaný záběr ale ofsajdové postavení nenabídl.
    49. Mahdí CARCELA-GONZÁLEZ - 1:1
     
    49
    Standard právě vstřelil branku!
    Je tu vyrovnávací branka! Cavanda měl v pokutovém území tolik prostoru, že v poklidu vybral přihrávku na vedle stojícího MEHDIHO CARCELU-GONZÁLEZE. Ten si hodil míč na levou nohu, načež technickou ránou propálil brankáře Didillona.
     
    49
    Verschaeren si nechtěl komplikovat život, místo toho vyprodukoval zpětnou přihrávku na Mbodjiho, který okamžitě odklidil balón.
     
    48
    Standard rozjížděl další útočnou akci ze své poloviny, přičemž Bokadi našel na pravé straně Cavandu, jenž ještě prodlužoval balón.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Verschaeren. Anderlecht si utkání pořádně zkomplikoval po necelých deseti minutách hry, neboť přímou červenou kartu obdržel zadák Bornauw. To paradoxně domácím pomohlo, neboť byli i nadále výrazně aktivnějším celkem, za což si branku zasloužili. Standard toho moc nepředvedl, do druhého poločasu toho bude muset hodně změnit.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    43
    Cimirot se pokoušel prodrat kolem přesily protihráčů, avšak ta zasáhla vzorně, neboť odklidila balón ven z hrací plochy.
     
    42
    Laifis si počkal na kolmici na levé straně, odkud se ihned pokoušel o centr. Do dráhy letu se postavil Appiah, následovat bude rohový kop.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Maxime Lestienne (Standard Lutych).
     
    41
    Na pořadu dne byla standardní situace pro Standard. K níč se postavil Halilović, jehož pohotový centr odvracel domácí Mbodji.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
    37. Yari VERSCHAEREN - 1:0
     
    37
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    I přes početní nevýhodu jdou domácí hráči do vedení! Bolasie si totiž dokázal ve středu hrací plochy poradit s neposedným míčem, poté načasoval kolmici na naběhnuvšího YARIHO VERSCHAERENA, jenž si obhodil brankáře a poté zamířil do prázdné brány.
     
    36
    Do palebné pozice se dostal talentovaný Halilović, který trefil hráče před sebou. Domácí brankář tak nemusel zasahovat.
     
    35
    Po delší době se tak k míči dostal také domácí Didillon, jehož odkop měl najít Bolasieho, jenž ve vzdušném souboji neuspěl.
     
    34
    Laifis si dokázal hrudí zpracovat padající míč, načež ho posílal napříč malým vápnem, avšak tam nebyl nikdo z kolegů.
     
    33
    Od své branky rozehrával hostující brankář Ochoa, který si vybral vedle stojícího Laifise, jenž pro změnu našel kolegu Marina.
     
    32
    K taktickému zákroku se rozhodl sáhnout hostující Cavanda, který navíc od hlavního sudího vyfasoval žlutý kartónek.
     
    31
    V prvním dějství sledujeme celou řadu nedovolených zákroků, tentokráte se jedním z nich prezentoval hostující Kosanović.
     
    30
    Anderlecht to i tentokráte zkoušel po zemi, přičemž po jednom ze soubojů skončil na zeleném pažitu Santini, pískáno ale není.
     
    29
    Cavanda měl s pokrytím protihráče celkem dost velké problémy, nakonec je i v tomto případě pískáno ve prospěch domácích.
     
    28
    Až nyní se hostující brankář zapotil, musel totiž zasahovat proti střeleckému pokusu od Cobbauta, který pálil doprostřed branky.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Ivan Santini (RSC Anderlecht).
     
    26
    Hodně nebezpečným centrem se prezentoval domácí Bolasie, který málem našel Santiniho. Ochoa nakonec nemusel zasahovat.
     
    25
    Nakonec se autového vhazování ujal Najar, který si vybral vedle stojícího Trebela, jenž trefil pouze kopačku jednoho z protihráčů.
     
    24
    Na jistotu se rozhodl zahrát hostující obránce Kosanović, který ihned po zisku míče odkopával ven z hrací plochy.
     
    19
    Nyní sledujeme celkem poklidnou pasáž tohoto zápasu. Hosté si pohrávají s míčem na vlastní polovině, přičemž soupeř moc nenapadá.
     
    18
    Posléze se málem do zakončení dokázal protlačit hostující Lestienne, avšak na poslední chvíli ho stačil odstrčit od míče Mbodji.
     
    17
    Obrannou povinnost si dokázal splnit domácí Mbodji, který za sebe nepustil Cimirota. Navíc prvně jmenovaný vybojoval aut zleva.
     
    16
    Na polovině hrací plochy fauloval vracející se Bolasie, který zavadil o nohu Haliloviće. Také Lutych se rozhodl rozehrát nakrátko po zemi.
     
    15
    Krátce poté jsme sledovali další nedovolený zákrok, tentokráte se na zeleném pažitu ocitl domácí Verschaeren, který si došel pro faul.
     
    14
    Carcela-González tak dlouho zpracovával protihráče, až nakonec hlavní sudí nařídil volný kop. Bolasie se ujal přízemní rozehrávky.
     
    13
    Na vlastní polovině pracoval s míčem hostující Kosanović, který u postranní čáry našel jednoho ze svých kolegů, který raději uklidnil hru.
     
    12
    Standardní situace směřovala ke vzdálenější tyči, kam přispěchal hostující brankář Ochoa, jenž byl opět velice pozorný.
    11. Červená karta
     
    11
    Tak pozor, domácí budou dohrávat v početní nevýhodě! Bornauw totiž předvedl naprosto zbytečný faul, za který obdržel přímou červenou kartu.
     
    10
    Naopak se na zemi ocitl domácí Santini, který si doslova vymodlil nedovolený zákrok. Na řadu přijde standardní situace pro domácí.
     
    9
    Nakonec jsme sledovali odkop od hostující branky, přičemž Ochoa zkoušel na levém křídle najít Laifise, což se ale nezdařilo.
     
    8
    Bolasie se pokoušel prodrat po levém křídle, avšak svým prudkým centrem našel pouze náruč brankáře, který ho sevřel do rukavic.
     
    7
    Tam se k míči měl dostat Carcela-González, avšak souboj vyhrál domácí Appiah, který navíc vybojoval autové vhazování.
     
    6
    Standard kombinoval s míčem na vlastní polovině, kde do rozehrávky zapojil také brankář Ochou, jenž rozehrál na levou stranu.
     
    5
    Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Kosanović, který poslal k zemi protihráče. Hlavní sudí okamžitě pískl do píšťalky.
     
    4
    Nakonec se o centrovanou nabídku pokušel Cobbaut, který našel pouze kopačku Bokadiho. Poprvé se k míči dostal brankář Ochoa.
     
    3
    Hned v úvodu utkání to po pravém křídle zkoušel domácí Appiah, který se nakonec rozhodl pro přenesení hry na levou stranu.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    RSC Anderlecht: Didillon – D. Appiah, Mbodji, Bornauw, Cobbaut – Trebel, Kums – Najar, Verschaeren, Bolasie – Santini.
    Náhradníci: Boeckx – Saelemaekers, Gerkens, Amuzu, Makarenko, Kayembe, Žulj, Sanneh.

    Standard Lutych: Ochoa – Cavanda, Bokadi, Kosanović, Laifis – Marin, Cimirot – Lestienne, Halilović, Carcela-González – Emond.
    Náhradníci: J-F. Gillet – M'Poku, Raskin, Bastien, Balikwisha, Goreux, Pocognoli.

    Rozhodčí: Van Driessche – De Neve, Monteny.
     
    Standard Lutych

    Na opačné straně stojí o něco lépe hrající Standard Lutych, který ještě může sahat po play-off Evropské ligy. Standard se nachází na oné čtvrté pozici, na které má zatím náskok devíti bodů. Lutych ve skupině o titul rovněž odehrál šest zápasů, ve kterých si vedl o poznání lepším způsobem. Celkem mu totiž vyšel vstup do skupiny, avšak poslední zápasy nejsou zrovna ideální. Koneckonců Lutych zvítězil ve třech případech, stejný počet má také porážek. I přesto v kolonce branek svítí příznivá bilance, Standard totiž nasázel dvanáct branek, na druhou stranu jich jedenáct inkasoval.
     
    RSC Anderlecht

    Fotbalisté Anderlechtu se pochopitelně dostali do skupiny o titul, avšak na prvenství v soutěži to stačit nebude. Anderlecht se v šestičlenné skupině nachází až na páté pozici, navíc na vedoucí Genk ztrácí propastných třiadvacet bodů. Domácí celek tohoto zápasu zatím ve skupině o titul ani jednou nezvítězil, navíc hned pětkrát ze šesti případů prohrál. Anderlecht dohromady vybojoval pouze jeden jediný bod, a sice za nerozhodný výsledek s "posledním" Genkem. Navíc není lichotivý ani pohled na skóre, Anderlecht totiž zatím vstřelil pouze tři branky, navíc dalších čtrnáct inkasoval.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga má na programu další zápasy o titul, my budeme společně sledovat souboj mezi RSC Anderlecht a Standard Lutych.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    David Suchý

    Branky: 37. Verschaeren, 57. Santini – 49. Carcela-González

    Karty:   27. Santini (AND), 75. Mbodji (AND) – 32. Cavanda (STA), 41. Lestienne (STA), 55. Laifis (STA)   11. Bornauw (AND)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:2. Rohy: 2:7.
    RSC Anderlecht: Didillon – D. Appiah, Mbodji, Bornauw, Cobbaut (78. Saelemaekers) – Trebel, Kums – Najar, Verschaeren (90+1. Gerkens), Bolasie – Santini (82. Amuzu).
    Náhradníci: Boeckx – Saelemaekers, Gerkens, Amuzu, Makarenko, Kayembe, Žulj, Sanneh.

    Standard Lutych: Ochoa – Cavanda, Bokadi, Kosanović, Laifis (64. Pocognoli) – Marin, Cimirot – Lestienne (64. Balikwisha), Halilović (74. Bastien), Carcela-González – Emond.
    Náhradníci: J-F. Gillet – M'Poku, Raskin, Bastien, Balikwisha, Goreux, Pocognoli.

    Rozhodčí: Van Driessche – De Neve, Monteny
    bahis siteleri