Saúdská Arábie – Panama 1:2 (kon.) | Mali – Francie 2:3 (kon.) | Jihoafr. republika – Portugalsko 1:1 (kon.)
Jižní Korea – Argentina 2:1 (kon.)
konec
Jihoafrická republika
1:1 (0:1)
Portugalsko
Pátek 31.05.2019, 20:30 • Stadion Miejski, Bílsko-Bělá • Mistrovství světa U20 • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:31:45)
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 7:11. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:15.
     
    Největší překvapení v rámci bojů o postup ze základních skupin je na světě! Portugalsko po dominantní první půli doplatilo na Leiteho hru rukou, která umožnila Monyanemu skórovat z penalty. Desítka se o pár minut později kopala i na druhé straně, leč Jota na výtečně chytajícího brankáře Kubheku nevyzrál. V závěrečné půlhodině byl nejblíže potřebnému gólu Queirós, který trefil břevno. S blížícím se závěrem už byli Portugalci hodně nervózní a vyloženou gólovku si nevytvořili. Světový šampionát hráčů do dvaceti let tak pro ně končí, stejně jako pro Jihoafričany, kteří dnes ubránili svůj jediný bod.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Netova sražená hlavička přinesla Portugalcům ještě jeden rohový kop. Do vápna se vydal i brankář Virginia, ale Kubheka už zasahovat nemusel.
     
    90+6
    Další nákop z půlící čáry propadl až za koncovou čáru, nicméně Kubheka svou rychlou rozehrávkou dává Portugalcům ještě jednu šanci na útok.
     
    90+5
    Fernandes naprosto zpackal přihrávku při založení útoku. Naštěstí pro Portugalce bylo o pár vteřin později pískáno v jejich prospěch.
     
    90+4
    Leite dostal sklepnutý míč na střed vápna a ještě se ho rozhodl posunout pod sebe na Leaa, jenž z šestnácti metrů vysoko přestřelil.
     
    90+3
    Prudký centr proletěl přes balík těl až za zadní tyč, kde se zjevil nepokrytý Pedro Martelo, jenže v důležité situaci trefil jenom vnější síť.
     
    90+2
    Rozehrávku z levého křídla si pravděpodobně vezme na starost střídající Pedro Neto. Ještě předtím ale musí hlavní sudí uklidňovat hráče před brankou.
     
    90+1
    Až do první nastavené minuty si hlavní arbitr schovával žlutou kartu. Za tvrdý zákrok na rozběhnutého Leaa byl napomenut Brendon Moloisane.
     
    90
    Pozornost všech teď na sebe upoutal čtvrtý rozhodčí, který ukázal, že se bude hrát ještě šest minut!
     
    89
    Mourovi byl odpískán faul ve středu pole. Portugalcům se čas povážlivě krátí. Nyní už musí doufat v co nejdelší nastavení.
     
    88
    Martelo ani Florentino Luís nedosáhl na přetažený centr Rafaela Leaa. Před rozehrávkou Kubheky zůstává v nefotbalové pozici Blom.
     
    87
    Nervozita by se dala mezi Portugalci krájet. Evropské mužstvo potřebuje skórovat, jinak skončí v tabulce třetích týmů na nepostupovém pátém místě.
     
    86
    Ani další roh Portugalcům moc nepomohl. Centrovaný míč vyboxoval Kubheka, který si posléze vyžádal ošetření.
     
    85
    Jota ze hřiště odešel, a tak rozehrávka rohového kopu připadla Trincaovi. Po sklepnutém přetaženém centru v pádu neškodně zakončoval Thierry Correia.
     
    84
    James Monyane už se k zakončení dostal, avšak jej nasměroval přesně na brankáře Virginiu. O pár vteřin později se na druhém konci hřiště protáhl také Kubheka, kterého z protiútoku otestoval Leao.

    Michal Břuchanský

    Branky: 53. Monyane (pen.) – 19. Leao (T. Correia)

    Karty:   90+1. Moloisane (JAR)

    Neproměněná penalta: 60. Jota (POR), brankář Kubheka zneškodnil


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 7:11. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:15.
    Jihoafrická republika: Kubheka (C) – Moloisane, Gcaba, Abrahams, Mabiliso – Monyane, Leshabela (76. Khanyi), Mkhize, Kodisang – Mkhuma, Appollis (65. Blom).
    Náhradníci: Baadjies, Thuntsane – Khupe, Modise, Blom, Phewa, Khanyi, Thethani.

    Portugalsko: Virginia – T. Correia, D. Queirós (C), Leite, Vinagre (54. Moura) – Nuno Santos (68. Martelo), F. Luís, G. Fernandes – Trincao, Leao, Jota (83. Neto).
    Náhradníci: D. Costa, Maximiano – R. Correia, Moura, Dalot, Pina, M. Luís, Djú, Martelo, Neto.

    Rozhodčí: Herrera – Urrego, Moreno (všichni VEN)
    bahis siteleri