Velká Británie – Kajmanské ostrovy 2:4 (kon.) | Hongkong – Haiti 6:1 (kon.) | Řecko – USA 2:6 (kon.)
Arménie – Slovensko U23 0:8 (kon.) | Česko – Kanada 2:3 (po pr.) | Itálie – Švýcarsko 2:1 (po pr.)
Slovensko – Finsko 4:3 (kon.)
konec
Slovensko
4:3 (0:0, 2:1, 2:2)
Finsko
Sobota 22.06.2019, 19:00 • Steel Aréna, Košice • Mistrovství světa mužů • Finále
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokejbalu zase někdy na počtenou. (20:59:47)
     
    A nyní se skvěle předvedlo domácí publikum, které mohutným potleskem směřovaným k finskému celku, dalo najevo úctu k finskému soupeři. Fini si to rozhodně zasloužili, neboť odvedli jak v semifinále, tak i ve finále velmi dobrou práci. Dobrý počin publika ve Steel Aréně v Košicích.
     
    Finové si za malý okamžik převezmou stříbrné medaile, poté pak na svůj krk pověsí ten nejcennější zlatý kov hráči slovenského národního týmu!
     
    Finové však Slovensku hodně zatápěli a byli rozhodně důstojným soupeřem, což rozhodně před šampionátem nikdo nečekal. Na jejich straně je nyní zklamání, ale s odstupem času si uvědomí, že dokázali velké věci a stříbrná medaile tak je pro ně velkým úspěchem.
    Obrovská radost Slováků ihned po závěrečné siréně. Právě se totiž stali počtvrté za sebou mistry světa v hokejbale!
     
    Je dobojováno, je konec zápasu a také i celého šampionátu. Slováci na domácím mistrovství světa dosáhli na nejvyšší metu a získají zlaté medaile. Dámy a pánové, počtvrté za sebou! Klobouk dolů a gratulace míří k našim sousedům.
     
    Konec zápasu.
     
    44:55
    Fini to ještě zkoušeli před slovenskou brankou, ale už to nestihnou. Je konec.
    44:18 Lauri VIITANEN - 4:3
     
    44:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tento tah se Finům vyplatil a dávají znovu kontaktní branku. LAURI VIITANEN pálil z velké dálky a míček poté proskákal až za Polcova záda – 4:3. Bez asistence.
     
    44:02
    Na brankové čáře výborně zachytal Polc, jenž pohlednou akci Finů zastavil v pravý čas. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    43:46
    Fini nemají co ztratit, není na co čekat. Finská klec je prázdná a Suomi to zkusí se šesti hokejbalisty v poli.
     
    43:29
    Svitana na levém kruhu hledal spoluhráče v mezikruží, ten ale na míček nedosáhl a do akce se na druhou stranu ženou agilní Finové.
     
    43:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    42:22
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Villehart Kuusamo, přichází Tommi Kuru.
     
    41:50
    Fini se natlačili před Polcovu branku, ale gólman Slovenska zakročil a hned poslal míček na hokejky svých spoluhráčů.
    41:18 Libor TEPLICKÝ - 4:2
     
    41:18
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Nádherně se uvolnil Boris Oravec, jenž poté z levé strany poslal míček do předbrankového prostoru, kde se přesně trefil LIBOR TEPLICKÝ a taktéž potrestal menší zaváhání finského brankáře, kterého obešel a zakončil pod padajícího finského beka – 4:2. Asistence: Boris Oravec a Roman Bujdák.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 16. Martinusík, 26. Božík (Lipták, Cíbik), 36. Oravec (Teplický), 42. Teplický (Oravec, Bujdák) – 29. Vuorenmaa (Pietsalo, Nieminen), 38. Lampo (Nieminen, Kangas), 45. Lauri Viitanen


    Slovensko: Polc (Bolibruch) – Salajka, Minárik (C), Blahút, Bujdák (A), Horváth, Doskočil, Gajdoš, Vidlár – Martinusík, Piják, Rampáček (A) – Teplický, Svitana, Oravec – Božík, Cíbik, Lipták – Poliaček, Tomka, Olejník – Rufati, Vozár
    Finsko: Kuusamo (od 43. Kuru) – Koivisto, Lindfors, Ahola, Marjeta, Viitanen L. (A), Väänänen (C), Nieminen, Viitanen J. (A) – Vuorenmaa, Viitanen A., Sirkkala – Kariniemi, Jeskanen, Pohjola – Hukki, Hyvönen, Pukema – Pietsalo, Kangas, Lampo – Mäenalanen

    Rozhodčí: Eric Robertson, Jim Armitstead
    thejrc.org