Velká Británie – Kajmanské ostrovy 2:4 (kon.) | Hongkong – Haiti 6:1 (kon.) | Řecko – USA 2:6 (kon.)
Arménie – Slovensko U23 0:8 (kon.) | Česko – Kanada 2:3 (po pr.) | Itálie – Švýcarsko 2:1 (po pr.)
Slovensko – Finsko 4:3 (kon.)
po prodl.
Česko
2:3 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Kanada
Sobota 22.06.2019, 16:00 • Steel Aréna, Košice • Mistrovství světa mužů • O 3.–4. místo
     
    Z mé strany je to vše. Díky za pozornost a zase někdy na počtěnou! (17:54:39)
     
    Je hotovo. Český tým podruhé ve dvou dnech prohrává v prodloužení a na slovenském šampionátu končí čtvrtý. Skóre otevřel krásnou trefou Danick Martel, ale brzy srovnal Martin Špaček. Martin Kruček poslal Česko do vedení čtyři minuty před koncem třetí třetiny. Brian Szolga ovšem srovnal a Danick Martel v prodloužení rozhodl.

    Střely na branku: 32:19
    Nejlepší hráči: Martin Kruček – Danick Martel
     
    Konec zápasu.
    47:30 Danick MARTEL - 2:3
     
    47:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tohle bolí. Český tým nezvládl druhé prodloužení v řadě a stejně jako hokejová reprezentace skončí na čtvrtém místě. DANICK MARTEL stál ve správný čas na správném místě. U levé tyčky poslal míček do sítě a bronz putuje do Kanady. Asistence: Landen Burkley a Remi Laurencelle.
     
    46:25
    Podél levého mantinelu běžel do útoku Martin Špaček. Po souboji ale nakonec upadl, český tým si nicméně útočné pásmo vybojoval zpátky.
     
    45:47
    Hodně nebezpečný byl nyní Danick Martel. Ten šel přes obránce na pravé straně, ale míček mu svižně ujel. Jan Šimara naštěstí kryje a míček chytá.
     
    45:11
    Český tým se hned dostal do útoku a David Yarham musel být pozorný. Nakonec míček drží a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    45:01
    Začalo prodloužení.
     
    Český tým bude opět bojovat v prodloužení. Je jasné, že tým, který vstřelí další branku, tak získá třetí místo. Martin Kruček sice vstřelil čtyři minuty před koncem vedoucí branku, ale v powerplay srovnal obránce Brian Szolga. Jde se tedy do prodloužení.

    Střely na branku: 32:18
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    44:44
    Remi Laurencelle poté dostal přihrávku před branku, kde byl sám, ale jeho rána šla nakonec nad branku! Národní tým poté vyhodil na icing. No, to bylo těsné.
     
    44:16
    Český tým se sice dostal do útoku, ale nakonec nic nevymyslel. Míček je na hokejkách hráčů Kanady, kteří s ním jdou do útoku.
    43:28 Brian SZOLGA - 2:2
     
    43:28
    Kanada právě vstřelila branku!
    První akce na levé straně nevyšla, nyní již ano a máme srovnáno! BRIAN SZOLGA dostal nabito na levý kruh, odkud se pořádnou dělovkou prosadil a nejspíše poslal utkání do prodloužení! Asistence: Danick Martel.
     
    43:10
    Kanaďané si berou oddechový čas. Nejspíše odvolají Davida Yarhama a pokusí se o vyrovnání nynějšího stavu.
     
    42:45
    Danick Martel šel do individuální akce, ale nakonec jej zastavil poslední bránící hráč. Zakončení bekhendem tak nakonec nevyšlo.
     
    42:32
    Nyní se českému týmu povedlo pouze vyhodit a píská se icing. V závěru třetí třetiny se tak bude vhazovat po pravici Jana Šimary.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 14. Špaček (Kruček), 41. Kruček (Zvonek) – 8. Martel (Crocker), 44. Szolga (Martel), 48. Martel (Burkley, Laurencelle)


    Česko: Šimara (Stárek) – Filip, Šlehofer, Markytán, Havlík, Chyba, Pospíšil, Kudela, Hrabár – Král, Kubeš, Bílý – Česák, Wrobel, Danko – Pala, Zvonek, Kruček – Štěpánik, Špaček, Hnízdil – Fraňo.
    Kanada: Yarham (Butler) – O'Keefe, Andresen, Churchwell, Crocker, Szolga, Creador, Pallota– Laurencelle, Maiolino, Martel – Reid, Donaghey, Escott – Mallais, Maher, Hannon – Holben, Downes, Burkley – Navrot.

    Rozhodčí: Varca, Valachovič
    thejrc.org