Brazílie – Paraguay 0:0 (4:3 po pen.) | Venezuela – Argentina 0:2 (kon.)
po penal. (4:3)
Brazílie
0:0 (0:0)
Paraguay
Pátek 28.06.2019, 02:30 • Arena do Grêmio (Porto Alegre, Rio Grande do Sul) • Copa América • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže ze čtvrtfinále Copa America, ve kterém se střetne domácí Brazílie s Paraguayí. Začínáme ve 2:30.
     
    Utkání bude probíhat pod dohledem trojice chilských rozhodčích. Jako hlavní bude toto čtvrtfinále rozhodovat Roberto Tobar, pomáhat mu budou jeho krajané Christian Schiemann a Claudio Rios. O pořádek mezi střídačkami se bude starat Kolumbijec Roddy Zambrano.
     
    Nominace Brazílie:

    Brankáři: Alisson (Liverpool), Cassio (Corinthians), Ederson (Manchester City).

    Obránci: Alex Sandro (Juventus), Thiago Silva, Daniel Alves, Marquinhos (všichni Paris Saint-Germain), Éder Militäo (Porto), Fagner (Corinthians), Filipe Luís (Atlético Madrid), Miranda (Inter).

    Záložníci: Allan (Napoli), Arthur (Barcelona), Casemiro (Real Madrid), Philippe Coutinho (Barcelona), Fernandinho (Manchester City), Lucas Paqueta (AC Milan), Willian (Chelsea).

    Útočníci: David Neres (Ajax), Everton (Gremio), Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Richarlison (Everton).
     
    Nominace Paraguaye

    Brankáři: Alfredo Aguilar (Olimpia A.), Roberto Fernández (C. Porteño), Antony Silva (CA Huracán).

    Obránci: Júnior Alonso (Boca Juniors), Fabián Balbuena (West Ham), Juan Escobar (S. Luqueño), Gustavo Gómez (SE Palmeiras), Iván Piris (Libertad), Bruno Valdez (C. América).

    Záložníci: Miguel Almirón (Newcastle), Santiago Arzamendia (C. Porteño), Celso Ortíz (CF Monterrey), Hernán Pérez (Espanyol), Matías Rojas (Defensa J.), Rodrigo Rojas (Olimpia A.), Óscar Romero (Shanghai S.), Richard Sánchez (Olimpia A.), Iván Torres (Olimpia A.).

    Útočníci: Óscar Cardozo (Libertad), Cecilio Domínguez (Independien.), Derlis González (Santos FC), Juan Manuel Iturbe (Pumas UNAM), Federico Santander (Bologna FC).
     
    Brazilcům chybí Neymar. V přátelském střetnutí s Katarem si totiž poranil kotník a Copa America se tak hraje letos bez něj. Neymar zažívá hodně špatnou sezonu. Letos toho více promarodil než odehrál. V lednu si při utkání se Štrasburkem v barvách PSG obnovil zranění pravé nohy. Zajímavostí také je, že v posledních dnech se spekuluje o návratu hvězdného Brazilce do Barcelony. Přitom PSG za něj kdysi vysázelo šest miliard korun. Neymarův přestup se stal tím vůbec nejdražším v historii fotbalu.
     
    Na mistrovství Jižní Ameriky startuje letos dvanáct mužstev. Hraje se ve třech skupinách po čtyřech. Do čtvrtfinále postoupí první dva celky z každé skupiny a dva nejlepší týmy ze třetích míst. „Divokou kartu“ obdržel od pořadatelů Katar a Japonsko.
     
    Brazilci čekají na zlato z velké akce už hodně dlouho. S Neymarem v sestavě triumfovali na domácích letních olympijských hrách v Riu de Janieru před třemi lety. Nicméně Copu Americu si podmanili naposledy v roce 2007. Na zlatou medaili ze světového šampionátu nedosáhli Brazilci sedmnáct let a jisté je, že nedosáhnou dvacet let. Další mistrovství světa se totiž koná v roce 2022. Hostit jej bude Katar. Na posledním MS vypadla Brazílie před rokem s Belgií, která si následně došla pro bronz. Před pěti lety z toho bylo nepopulární čtvrté místo na domácím turnaji. Za zmínku stojí hlavně semifinálová prohra s Němci 1:7. Vzápětí v souboji o bronzovou medaili podlehli Brazilci Nizozemcům.
     
    Od vyřazení v loňském čtvrtfinále MS Brazílie neprohrála následujících deset zápasů, inkasovala pouze dvakrát (jednou mj. v Praze proti českému nároďáku). Brazílie je pořadatelem mistrovství Jižní Ameriky vůbec popáté. V uplynulých čtyřech případech (1919, 1922, 1949 a 1989) dokázala také turnaj opanovat. Tým trenéra Titeho tak nemůže mít jiný cíl než vítězství ve finále v Riu de Janieru. Hrát se bude 7. července. Tite má k dispozici dva vítěze letošní Ligy mistrů (Allison, Gabriel Jesus). V nominaci najdeme i Coutinha z Barcelony, který přestoupil do Španělska z Liverpoolu. Po duelu s Venezuelou však dal najevo, že odchod z katalánské metropole rozhodně není pasé.
     
    Sestava Brazílie z posledního zápasu s Peru
    Alisson – Dani Alves, Marquinhos, Silva, Luís (57. Sandro) – Arthur, Casemiro (70. Allan) – Jesus, Coutinho (77. Willian), Everton – Firmino.

    Sestava Paraguye z posledního zápasu s Kolumbií
    Fernández – Piris, G. Gómez, Jun. Alonso, Arzamendia – J. Rojas (63. Iturbe), Sanchéz – D. González (82. Ó. Romero), Almirón, M. Rojas (46. Domínguez) – Cardozo.
     
    Paraguay vstupuje do dnešního čtvrtfinále v roli výrazného outsidera. Mezi osmičku nejlepších mistrovství Jižní Ameriky se dostala z posledního postupového místa v tabulce mužstev na třetích místech, a sice o skóre (díky skutečnosti, že měla o tři inkasované branky méně než Japonsko). V základní skupině B získala na své konto pouhé dva body, z logiky věci za dvě remízy.

    V úvodním střetnutí nastoupila proti Kataru. Cardozo skóroval již ve čtvrté minutě ze značky pokutového kopu. Derlis González poté na startu druhého poločasu zvýšil na 2:0. Jenže nejprve Almoez snížil a poté Rojas vlastním gólem zajistil, že se body dělily.

    Ve druhém zápase šla Paraguay na Argentinu. Ujala se vedení Ricardem Sanchezem v 36. minutě. Měla navrch. Jenže brazilský rozhodčí Sampaio nařídil pokutový kop, který proměnil argentinský kapitán Lionel Messi. Paraguayci měli na druhé straně stejnou možnost. Jenže Amrani vychytal lajdácky zakončujícího Derlise Gonzaleze. Paraguay v závěru celkem šetřila čas a s bodem byla viditelně spokojena.

    V závěrečném střetnutí Paraguayci prohráli s Kolumbií 0:1, o což se svými přesnými zásahem z 31. minuty postaral záložník Flamenga Gustavo Cuellar. Hlavní arbitr Carrillo poté v závěru ještě odvolal penaltu, kterou původně nařídil za skluz paraguyaského kapitána Gustava Gomeze.
     
    Úvodní sestavy:

    Brazílie: Alisson – Dani Alves (C), Marquinhos, Silva, Luís – Arthur, Allan – Jesus, Coutinho, Everton – Firmino.
    Náhradníci: Ederson, Cássio – Willian, Neres, Paquetá, Fagner, Militao, Miranda, Sandro.

    Paraguay: Fernández – Piris, G. Gómez (C), Balbuena, Jun. Alonso, Arzamendia – D. González, Sanchéz, C. Ortiz, H. Pérez – Almirón.
    Náhradníci: A. Silva, A. Aguilar – Iturbe, Santander, Escobar, Cardozo, J. Rojas, M. Rojas, Ó. Romero, Domínguez, Torres, B. Valdez.

    Rozhodčí: Tobar – Schiemann, Rios (vš. CHI).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Poté, co se Alisson pomodlil, začalo utkání, ve kterém hraje Brazílie v prvním poločase z levé strany.
     
    1
    Derlis González zakončil překvapivě z levé strany skákavou střelou vedle přední tyče.
     
    2
    První faul zápasu, rozhodčí hned domluvil Gonzálezovi, který z levé strany srazil k zemi Arthura.
     
    3
    Pérez napřáhl k zakončení z pravé strany, které odehrál bek nohou do oblasti bližší tyče, kde Alisson zachytil rukama balón směřující na rohový kop.
     
    4
    Thiago Silva oloupil o míč Derlise Gonzáleze z levé strany. Paraguay poté bez úspěchu napadala Daniho Alvese. Tomu se rozeběhl Arthur na levé straně. V závěru akce poté dostal Firmino balón na ose hřiště, ale vystřelil jen doprostřed branky.
     
    5
    Rozhodčí ukázal dobrý cit pro hru a nechal Brazílii výhodu. Jesus byl agilní na středu, ale střelu o zem z levé strany schoval Fernández snadno do koše.
     
    5
    Alves debatuje s rozhodčím, nicméně nemůže být sporu o tom, že z pravé strany fauloval Gonzáleze.
     
    6
    Teď by se mohlo diskutovat o tom, jestli si Firmino pomohl nedovoleně na středu proti Alonsovi. Jinak by totiž šel naprosto sám na brankáře. Rozhodčí odpískal faul vítěze letošní Ligy mistrů.
     
    7
    Hra se zatím kouskuje velkým množstvím nedovolených zákroků, ten další přišel u pravé lajny na Daniho Alvese.
     
    7
    Coutinho nahrál na pravou stranu mezi dvěma beky, ale Arthur poté nepropasíroval míč do velkého vápna kvůli obrannému zákroku nohou v podání Alonsa.
     
    8
    Thiago Silva nalil soupeři chybou rozehrávkou z levé strany. Posléze útočil Pérez a možná, že se dotkl balónu rukou, jak neúspěšně reklamovali Brazilci u hlavního arbitra.
     
    9
    Almirón byl zastavený na levé straně a poté ještě měl proti sobě Daniho Alvese. Paraguay se musela vrátit do obrany. Nicméně Brazílie se prezentovala v závěru svého útoku faulem.
     
    10
    Rozhodčí zatím nenechává hře vůbec plynulost a píská úplně všechno.
     
    10
    Několikátý faul je na světě, mohl za to zákrok Derlise Gonzáleze zezadu na levé straně na útočícího Arthura.
     
    11
    Arthur udržel nahrávku Jesuse na hrací ploše. Brazílie poté kombinuje na půli s Alvesem.
     
    12
    Derlis González prodloužil hlavou z pravé strany pouze na střed, kde čekal Marquinhos a Brazílie si tak opět vyměňuje balón.
     
    13
    Rozhodčí postřehl faul Jesuse na levé straně na Almiróna, míč si postavil Sánchez a rozehrál nakrátko na levou stranu. Vzápětí Arzamendia pokazil centr.
     
    14
    Zatím celkem vyrovnaný zápas. Není to tak, že by Brazílie tlačila Paraguay.
     
    15
    Luís byl dohraný Pérezem u levé lajny po rozehrávce a odevzdání balónu spoluhráči, držel se za pravou nohu. Pérez se musel omluvit krajnímu obránci Atlética Madrid.
     
    16
    Thiago Silva měl dost času na rozehrávku na levé straně, předal balón na levou stranu. Hrací předmět se k němu posléze vrátil a následoval pas na Marquinhose.
     
    17
    Jesus nenašel Firmina centrem z pravé strany šestnáctky na její střed. Posléze navíc Dani Alves na ose hřiště fauloval Almiróna.
     
    18
    Nahrávku vzduchem z kopačky Sáncheze na pravé straně uklidil Luís hlavou ke spoluhráči, poté byl k vidění paraguayský faul na brazilské polovině.
     
    18
    Marquinhos táhl útok středem a přihrál na pravou stranu, Jesus poté zkazil zpětnou nahrávku na Firmina, který si do vápna sbíhal do druhé vlny.
     
    19
    Brazílie nabádá rozhodčího, aby použil VAR. Může za to zákrok na Jesuse v pravé polovině vápna po postrčení Alvese.
     
    20
    Video se využívat nebude, neboť Paraguay už vhodila míč do hry.
     
    20
    Hlavní arbitr přerušil hru. Gómez se držel za obličej. Coutinho byl také otřesený. Oba hráči se totiž před paraguayskou brankou srazili hlavami. Tohle muselo bolet.
     
    21
    Coutinho i Gómez jsou v pořádku. Několik jiných hráčů využilo tuhle pauzu k doplnění energie.
     
    22
    Míč rozhodčího nakopl Alonso na půli. Jenže útok Paraguaye měl jepičí život. Následoval faul po ztrátě míče.
     
    23
    Po chybě v rozehře si Firmino ve vápně naváděl míč zprava na střed, ale ve finální fázi se nechal přetlačit a ani nezakončil.
     
    24
    Jesus nezpracoval zdánlivě snadnou křižnou nahrávku na pravé straně a vhazovat tak bude Alonso z vlastní poloviny.
     
    25
    Píská se faul na Sáncheze z pravé strany při brazilském presinku. Coutinho vyjadřuje, že má jiný názor než hlavní rozhodčí.
     
    26
    Fernández pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. González poté rozeběhl Pirise, ale ten centroval z pravé strany k první tyči na hlavu Thiaga Silvy.
     
    27
    Coutinho oslovil Jesuse, ten přihrál pod sebe Alvesovi. Následnou křižnou nahrávku zachytil obránce, který stál na ose hrací plochy.
     
    28
    Marquinhos vyrobil velkou chybu v rozehře. Paraguay poté získala roh z pravé strany.
     
    29
    První tutovka zápasu. A měli ji překvapivě Paraguayci. Pérez ukázal přehled ve hře a nahrál křížem do pravé poloviny vápna, kde zakončení Derlise Gonzáleze druhým dotekem šlo tvrdě na přední tyč do připraveného Alissona, který se nyní vyznamenal.
    29. Proti Gonzálezovi se vyznamenal Alisson
     
    30
    Arzamendia (Paraguay) si vysloužil žlutou kartu, když poslal k zemi Alvese. Ten se chtěl zasekávačkou zbavit obránce soupeře.
     
    31
    Že by Brazilci drtili Paraguayce? To opravdu ne...
     
    32
    Svědčí o tom skutečnost, že Brazilci zatím neměli větší příležitost. To Paraguay mohla jít před chvílí do vedení.
     
    32
    Arthur přišel o balón, Ortiz se otočil na středu a vynutil si faul ezadu na Firmina. Alisson tak už sděluje svým spoluhráčům, jak chce, aby se postavili při standardní situaci protivníka.
     
    33
    Po centru Almiróna z levé strany zůstal stav nerozhodný.
     
    34
    Paraguayec Piris si faulem na levé straně řekl o kartu.
     
    35
    Není překvapením, že tohle utkání sleduje Neymar. Musí určitě hodně trpět a hned by vlezl z tribuny na hrací plochu, kdyby to bylo možné.
     
    36
    Tite v předklonu u své střídačky a pravda je ta, že s výkonem svých svěřenců nemůže být spokojený.
     
    36
    Pérez si stihl míč u pravé lajny a rozhodčí zapískal proti němu. Luís se ujal rozehrávky pod sebe na nohu Alissona.
     
    37
    Alonso (PAR) vystoupil z levé strany a fauloval Evertona. Následně vyčinil rozhodčímu, kterému se podíval hodně zblízka do očí.
     
    38
    Rozhodčí chyboval. Jesus skutečně hrál čistě na levé straně. Člověk očekával, že se spíše bude pískat proti hostům.
     
    39
    Tohle utkání zatím není moc pohledné. Střel na branku jako šafránů.
     
    39
    Coutinho napravil svou chybu. Everton poté poslal balón do ohně na pravé straně, ten však Paraguayci uklidili do bezpečí.
     
    40
    Brazílie drží míč na polovině hřiště a nemůže se dostat přes aktivní blok Paraguaye.
     
    41
    Po odehrání míče byl faulovaný Arthur na středu, následovala ihned krátká brazilská rozehrávka na polovině Paraguaye.
     
    42
    Coutinho chyboval, ale Brazilci poté stihli včas ukončit útok v prostoru u pravé lajny, vhazoval tak Thiago Silva.
     
    43
    S těžkou situací si Fernández poradil znamenitě. Nemohl chytit míč do rukou kvůli hrozně nepřímého kopu za malou domů. Prvním dotekem si zpracoval míč a druhým velice dobře rozehrál.
     
    44
    Brazilskou kombinaci sužují nepřesností. Nyní to byl Silva, kdo přihrál na levou stranu na nohu zřejmě Pirise. Toho poté stáhl Luís za ruku a dostal žlutou kartu.
     
    44
    Rozhodčí zatím drží laťku. Tak snad se mu utkání nevymkne z rukou.
     
    45
    Jesus podržel míč na pravé straně, ale vše poté zhatila nahrávka na Alvese.
     
    45+1
    Dvě minuty se nastavují!
     
    45+2
    Alonso vhazoval z levé strany, González ochotně padl na trávník, ale rozhodčí ani nereagoval.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Kouč Tite bude mít o čem mluvit v kabině. Brazilci hrají s Paraguayci 0:0 ve čtvrtfinále Copa America. Svým výkonem si docela hrají s ohněm. Když by Derlis González dokázal zúžitkovat křižnou nahrávku Péreze, tak by dokonce prohrávali. Brazílie dělá hodně chyb v kombinaci. Chybí ji jistota. Možná, že chyba je také v brazilském přístupu k utkání a určitému podcenění soupeře. Brazílie totiž neměla jedinou větší šanci. Svojí roli samozřejmě sehrála skutečnost, že Paraguayci velmi dobře brání. To vše pod dohledem trpícího Neymara na tribuně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Filipe Luís, přichází Aléx Sandro.
     
    47
    Nákop Marquinhose směřoval na pravou stranu, kde došlo na souboj Alonsa s Jesusem, který dopadl lépe pro hosty.
     
    47
    Firmino (BRA) šlápl na pravou nohu Arzamendii a vidí kartu.
     
    48
    S určitou odmlkou usoudil hlavní rozhodčí, že Thiago Silva fauloval Derlise Gonzáleze na hranici středového kruhu.
     
    49
    Sandro kombinoval se Silvou a Marquinhosem. Ten uvolnil Coutinha. Následně Coutinho posunul míč na Evertona, jenž byl zastavený na hraně vápna.
     
    50
    Coutinho nevyužil nahrávku pod sebe a zakončil z jedničky a pravé strany po zemi k přední tyči, kam se snadno přesunul Fernández.
     
    51
    Coutinho byl držený. Brazílie měla výhodu, ve které přišla nepřesná nahrávka Coutinha na pravou stranu na Firmina.
     
    52
    Firmino dostal balón od Coutinha a útočil středem. Posléze si balón až moc předkopl.
     
    53
    Arthur nenašel na pravé straně Jesuse, balón se k němu odrazem o beka vrátil a brazilský záložník poté přestřelil branku.
     
    54
    Penalta proti Paraguaycům!
     
    54
    Rozběhnutý Firmino byl podražený v pravé části šestnáctky. Coutinho kope penaltu.
     
    55
    Gómez debatuje s rozhodčím. Fernández poté ještě také cosi sdělil hlavnímu rozhodčímu, avšak vše v poklidném duchu.
     
    56
    Rozhodčí se ještě běží podívat k monitoru po komunikaci s kolegou u videa. Třeba to ještě bude zajímavé a penalta se nebude kopat.
     
    57
    Je to defitivní! Penalta je na světě! Celá pointa a vyvrcholení téhle akce je v tom, že Balbuena (Paraguay) dostává dokonce přímou červenou kartu. Nejdůležitější je, že Firmina podrazil na postu posledního beka. Tohle je obrovská komplikace pro Paraguay!
    57. Červená karta
     
    59
    Tak ona to nakonec penalta vůbec není. Je to přímý kop těsně před vápnem. Takový půl metr za hranicí šestnáctky.
     
    60
    Dani Alves se drží za hlavu. Mířil křížem zprava k zadní tyči, kde Fernández škrtl míč rukama.
    60. Přímý kop Daniho Alvese
     
    61
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Santiago Arzamendia, přichází Bruno Valdez.
     
    61
    Po zakončení Alvese zprava a balón odrazil do levé části vápna, kde byl Coutinho zablokovaný.
     
    62
    Ještě dodejme,že střídající Arzamendia hodně tahal čas. Z toho je tak zřejmé, že Paraguayci teď budou kouskovat hru.
     
    64
    Thiago Silva vypálil na ose hřiště ze střední vzdálenosti, pro Fernándeze byla střela doprostřed branky snadnou kořistí.
     
    65
    Brazílie dost aktivně napadala rozehru soupeře. Následně Allan faulem z pravé strany přerušil hru.
     
    66
    Míč se nedostal ani do vápna Brazílie. Poté byl Pérez obsazený na pravé straně a rozehrává tak Alisson.
     
    67
    Alves vrátil balón do vápna centrem z pravé strany na zadní tyč, tam se neprosadil Firmino ve výskoku.
     
    68
    Alves podkopnutý na pravé straně, Brazílie rozehrála nakrátko.
     
    69
    Paraguay postavila autobus okolo svého vápna, ale zatím odolává tlaku Brazílie.
     
    69
    Coutinho napřáhl k zakončení z pravé strany po nahrávce, vystoupili proti němu dva fotbalisté.
     
    70
    Everton se otočil a prošel kolem dvou hráčů, poslal balón do vápna, ten se odrazil a Fernández poté skokem ke své levé tyči uhájil svou bránu.
     
    71
    Fernández má problém s levým okem.
     
    71
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Allan, přichází Willian.
     
    72
    Už se opět hraje a vykopává právě brankář hostů.
     
    73
    Arthur byl postrčený na levé straně na polovině hřiště.
     
    73
    Willian odcentroval z pravého křídla do malého vápna a rukavic brankáře Fernándeze.
     
    74
    Evertona nezastavili tři hráči na levé straně a následoval balón do druhé vlny na Coutinha. Následně se otočil Jesus a z otočky měl stoprocentní šanci, jenže zakončil vedle levé tyčky ze svého pohledu.
    74. Jesus v obrovské šanci selhal
     
    75
    .
     
    76
    Paraguay je pod velkým tlakem. Pokud dají Brazilci první branku, tak je v podstatě hotovo.
     
    77
    Coutinhova střela z pravé strany byla sražena, Everton měl poté tutovku zleva, ale někdo z Paragayců uklidil balón na roh.
     
    77
    Po podražení Coutinha na pravé straně bude Paraguay šetřit čas před střídáním Escobara.
     
    78
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Richard Sanchéz, přichází Juan Escobar.
     
    79
    Willian centroval zprava na přední tyč, tam neměl místo jeho spoluhráč Firmino.
     
    80
    Paraguaycům se hodí faul zezadu na Derlise Gonzáleze před vlastním vápnem.
     
    80
    Útokem na Sandra skončil útok Paraguye, který neměl dlouhého trvání.
     
    81
    Brazílie nevymyslela nic na pravé straně a paraguayský cíl jménem penaltový rozstřel je tak blíž.
     
    81
    Willian přenesl hru na levou stranu, ale Evertona zradil první dotek. Balón zamířil za branku, kde bude Fernández zdržovat.
     
    82
    Bude zajímavé sledovat, jak dlouho bude ještě hlavní rozhodčí sledovat neustále paraguayské zdržování než začne rozdávat žluté karty.
     
    83
    Derlis González byl na pravé straně před brazilským vápnem zasažený pravým loktem Arthura do obličeje. Sudí to vůbec nepostřehl. Úmysl v tom určitě nebyl. Nicméně je zřejmé, že hlavní rozhodčí se nyní baví s kolegou u videa.
     
    84
    Rozhodčí se jde podruhé podívat na video v tomto duelu a Arthurovi musí být zle nedobře..
     
    85
    Ačkoliv intenzita nebyla zrovna malá, tak Arthur je potrestaný žlutou kartou.
     
    85
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Dani Alves, přichází Lucas Paquetá.
     
    86
    Sudí nařizuje zkrácený roh pro Paraguay z pravé strany.
     
    86
    Derlis González centroval na přední tyč a hlavu obránce.
     
    87
    Almirón si na levé straně pomohl držením. Brazílie pospíchala, ale její šance skončily na polovině hřiště.
     
    88
    Escobar fauloval z pravé strany Paquetu, standardka pro Coutinha.
     
    89
    Klobouk dolů před Fernándezem! Po centru Coutinha neměl vidět vůbec nic, ale zakončení hlavou ke své levé tyči vytáhl rukama.
     
    90
    Everton neuspěl na levé straně, ale Brazílie zůstává na míči.
     
    90
    Wllianův centr z pravé strany posunul Escobar u zadní tyče do autu.
     
    90
    Willian si narazil na pravé straně a zakončil do vzdálenější tyče, od které se balón zajímavě odrazil, avšak nikoliv na kopačku kohokoliv z Brazilců.
     
    90+1
    Sedm minut přidal chilský arbitr.
     
    90+2
    Fernández si jako už poněkolikáté koledoval o žlutý trest za zdržování před svou rozehrávkou.
     
    90+2
    Paragaycům viditelně dochází síly. Ale není se čemu divit.
     
    90+3
    Rodil se zajímavý útok. Escobar si seběhl na pravou stranu do druhé vlny, González mu tam poslal míč a následné zakončení srazil obránce vedle přední tyče na roh.
     
    90+4
    Brazílie odvrátila míč na půli a Paraguay poté použila Fernndeze při rozehrávce.
     
    90+4
    Paqueta pomohl soupeři nedovoleným zákrokem na polovině hrací plochy.
     
    90+5
    Paquetovi přeskočil míč nohu a následoval faul Brazilců na hraně středového kruhu. Dvě a půl minuty dělí Paraguay od penalt.
     
    90+6
    Po zakončení Marquinhose z pravé strany se balón odrazil. Everton si jej navedl na pravou nohu a ze středu přestřelil branku, k čemuž přispěla hlavně teč obránce.
     
    90+7
    Coutinho prohrál jeden na jednoho na levé straně. Ještě jedna šance pro domácí.
     
    90+7
    Odražený balón od Valdeze poslal Coutinho z levé strany do beka a ten srazil míč na roh.
     
    90+8
    Druhý poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Vyčerpaní Paraguayci padli na zem. Dokázali to. Tohle čtvrtfinále rozhodnou penalty. Kdo by byl řekl před zápasem, že Brazílie se bude takhle trápit? První poločas měl k ideálu hodně daleko. Ve druhém dějství ale dostal Balbuena přímou červenou kartu, kdy fauloval půl metru před vápnem a po zásahu videa se šel sprchovat. Čtyřicet minut (i s nastavením) hrála Brazílie proti desíti. Přesto nevyužila přeslovku. Což o to – šance měla, ale naprosto selhala v jejich proměňování.
     
    Paraguayci šetřili čas, co to šlo. Nakonec se jim povedl celkem velký úspěch.
     
    Brazílie chvílemi dusila svého soupeře. Nicméně se neprosadila. Tenhle duel docela připomínal finále Ligy mistrů 2012 Bayern – Chelsea, kdy Bayern byl o dvě třídy lepší, jenže Chelsea na penalty zvítězila.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    0:0
    Gustavo GÓMEZ neproměňuje.
    Gustavo GÓMEZ
     
    1. série
    1:0
    Willian proměňuje.
    WILLIAN
     
    2. série
    1:1
    Miguel ALMIRÓN proměňuje.
    Miguel ALMIRÓN
     
    2. série
    2:1
    Marquinhos proměňuje.
    MARQUINHOS
     
    3. série
    2:2
    Bruno VALDEZ proměňuje.
    Bruno VALDEZ
     
    3. série
    3:2
    Philippe COUTINHO proměňuje.
    Philippe COUTINHO
     
    4. série
    3:3
    Juan RODRIGO ROJAS proměňuje.
    Juan Rodrigo Rojas
     
    4. série
    3:3
    Roberto FIRMINO neproměňuje.
    Roberto FIRMINO
     
    5. série
    3:3
    Derlis GONZÁLEZ neproměňuje.
    Derlis GONZÁLEZ
     
    5. série
    4:3
    Gabriel JESUS proměňuje.
    Gabriel JESUS
     
    V penaltovém rozstřelu zvítězil tým Brazílie.

    Autorem vítězné branky je GABRIEL JESUS.
     
    Konec zápasu.
     
    Omlouváme se za technické potíže v průběhu penaltového rozstřelu.
     
    Hráčem zápasu byl vyhlášený paraguayský brankář Fernández.
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 22:19.
     
    Brazilci se pořádně nadřeli na postup do semifinále a půjdou na lepšího z dvojice Venezuela – Argentina. Takže v souboji o finále může hrát Lionel Messi proti celé Brazílii. Argentina se střetne s Venezuelou dnes v 21:00.
     
    Paraguay si dnes sáhla na dno svých fyzických sil. V době, kdy se hrálo jedenáct na jedenáct, tak byla domácí reprezentaci zcela vyrovnaným soupeřem. Poté putoval do sprch Balbuena, kdy vyfasoval přímou červenou kartu za faul těsně před šestnáctkou.
     
    V dnešním čtvrtfinále zasáhlo video ve dvou případech. Nejprve při penaltě, o čemž už byla řeč, poté za zásah loktem v podání Arthura. Za ten ovšem hráč Barcelony dostal jen žlutou kartu. Svým způsobem si (možná) hlavní rozhodčí Tobar obhájil i červenou kartu, pokud by byl nekompromisní vzhledem k intenzitě úderu Arthura do obličeje Derlise Sáncheze.
     
    Program dalších čtvrtfinále na Copa America
    Venezuela – Argentina (dnes, 21:00)
    Kolumbie – Chile (zítra, 1:00)
    Uruguay – Peru (zítra 21:00)

    Pavouk Copa America
    Brazílie – Venezuela / Argentina
    Kolumbie / Chile – Uruguay / Peru
     
    Děkujeme za pozornost, mějte se krásně. (05:18:26)

    Vít Muzikář

    Branky: rozh. pen. Jesus

    Karty:   44. Luís (BRA), 47. Firmino (BRA), 85. Arthur (BRA) – 30. Arzamendia (PAR), 34. Piris (PAR), 37. Jun. Alonso (PAR)   57. Balbuena (PAR)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:0   Gustavo Gómez (PAR)
    1:0   Willian (BRA)
    2. série:
    1:1   Miguel Almirón (PAR)
    2:1   Marquinhos (BRA)
    3. série:
    2:2   Bruno Valdez (PAR)
    3:2   Philippe Coutinho (BRA)
    4. série:
    3:3   Juan Rodrigo Rojas (PAR)
    3:3   Roberto Firmino (BRA)
    5. série:
    3:3   Derlis González (PAR)
    4:3   Gabriel Jesus (BRA)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 22:19.
    Brazílie: Alisson – Dani Alves (C) (85. Paquetá), Marquinhos, Silva, Luís (46. Sandro) – Arthur, Allan (71. Willian) – Jesus, Coutinho, Everton – Firmino.
    Náhradníci: Ederson, Cássio – Willian, Neres, Paquetá, Fagner, Militao, Miranda, Sandro.

    Paraguay: Fernández – Piris, G. Gómez (C), Balbuena, Jun. Alonso, Arzamendia (61. B. Valdez) – D. González, Sanchéz (78. Escobar), C. Ortiz, H. Pérez (75. J. Rojas) – Almirón.
    Náhradníci: A. Silva, A. Aguilar – Iturbe, Santander, Escobar, Cardozo, J. Rojas, M. Rojas, Ó. Romero, Domínguez, Torres, B. Valdez.

    Rozhodčí: Tobar – Schiemann, Rios (vš. CHI)
    bahis siteleri