Columbus – Seattle 1:2 (kon.) | Cincinnati – Houston 3:2 (kon.) | Montreal – Minnesota 2:3 (kon.)
Kansas City – Chicago Fire 1:0 (kon.) | Los Angeles FC – Vancouver 6:1 (kon.) | San Jose – Real Salt Lake 1:0 (kon.)
Atlanta United – New York RB 3:3 (kon.) | Philadelphia – Orlando City 2:2 (kon.)
konec
Columbus Crew
1:2 (1:0)
Seattle Sounders FC
Neděle 07.07.2019, 01:30Americká MLS
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Vítám všechny příznivce Major League Soccer! V neděli brzy ráno si to rozdají celky Columbus Crew a Seattle Sounders.

    Columbus Crew:
    Domácí tým patří ve Východní konferenci k nejslabším celkům. Aktuálně hájí předposlední pozici se 17 body za 19 zápasů. Momentálně tahá šňůru čtyř proher vřadě, třikrát po sobě k tomu nevstřelili jediný gól.

    Seattle Sounders FC:
    Hosté jsou na tom výrazně lépe. Leží na čtvrtém místě v Západní konferenci s 29 body. I jim se však v posledních kolech příliš nedařilo. Z posledních šesti utkání slavili výhru pouze jednou.

    Čeká nás tedy klání týmů, kteří se v poslední době poměrně trápí.

    Pro poslední vzájemný zápas je nutno zabrouzdat do května roku 2018, kdy oba týmy hrály na půdě Seattlu. Tehdy skončilo utkání bezbrankově 0:0!
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Crew: Bendik – Afful, Williams Josh, Sauro, Francis – Guzman, Artur – Jimenez (C), Santos, Argudo – Williams JJ.
    Náhradníci: Kempin – Clark, Crognale, Keita, Mullins, Robinho, Sosa.

    Seattle Sounders FC: Frei – Smith, Arreaga, Torres, Leerdam – Leyva, Svensson – Rodriguez, Lodeiro (C), Roldan – Ocampo-Chavez.
    Náhradníci: Meredith – Abdul-Salaam, Delem, Dhillon, Kim Kee-Hee, Shipp, Tolo..
     
    Utkání za malou chvíli začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Krátce po zahájení prvního poločasu dochází na první faul, provinili se domácí. Seattle má možnost poprvé ohrozit bránu z volného kopu.
     
    2
    Dobrá práce defenzívy domácích, kteří nenechali soupeře jakkoliv zaútočit.
     
    3
    To byla šance! Hrotový útočník Williams se z ničeho nic dostal před vápnem k míči, udělal krásnou kličku a vystřelil. Bohužel pro něj byla jeho střela tak pomalá, že s ní gólman Frei neměl sebemenší problémy.
     
    4
    Columbus nepolevuje a opět útočí. I tentokrát střela jednoho z útočníků mířila na bránu, ve vápně jí však zblokoval obránce Seattlu.
     
    5
    Akce střídá akci! Tentokrát se hezkou šancí blýskli hosté, když přes levou stranu postupovali do kontru. Svensson viděl naběhnutého Lodeira, kterému stál v cestě pouze brankář Bendik. Rozhodl se však se střelou počkat, zasekl míč a přišel tak o moment překvapení. Míč nakonec skončil po střele jednoho z obránců pár metrů vedle levé tyče.
     
    7
    Seattle se na chvíli osvobodil z menšího obležení domácích, následně však chybnou rozehrávkou přichází o míč.
     
    8
    Hosté se můžou uklidnit. Domácí tým zbytečně odevzdává balón soupeři. Nastává odkop od branky Bendika.
     
    9
    Nutno zmínit barevné označení dnešních dvou týmů. Domácí celek zvolil žluté dresy, hosté vsadili na barvu olivově zelenou.
     
    10
    Velké šance na obou stranách! Nejdříve se po diskutabilním NEfaulu zrodila šance na straně Seattlu, kdy sám na bránu šel Ocampo-Chavez, jenž napálil míč přímo do gólmana Bendika! Netrvalo to dlouho a svou akci předvedli také domácí. Tentokrát si na pas nabíhal Jimenez, kterému z levé strany před bránu přihrával Artur!
    10. Ocampo-Chavez na Bendika nevyzrál
     
    12
    Byla nařízena penalta pro tým Columbus Crew!
    12. Penaltový zákrok
     
    13
    Balón si na penaltový puntík připravuje Santos!
     
    13
    Columbus právě vstřelil branku!
    Penalta proměněná! Hráč s číslem 7 PEDRO SANTOS si zkušeně počkal na pohyb brankáře a poté zvolil přízemní střelu do pravého rohu brány!
    13. Pedro SANTOS - 1:0
     
    15
    Odpověď na inkasovaný gól zařídil Lodeiro, jenž pálil z před vápna. Jeho pokus připomíná ragbyový odkop a končí vysoko nad břevnem.
     
    16
    Míč do své moci získávají žlutí díky nedovolenému zákroku hráče Seattlu.
     
    17
    Smith obdržel přihrávku a zkoušel v situaci jeden na jednoho obehrát svého spoluhráče v blízkosti autové čáry. Protivníka sice oblamutil, následně si balón omylem odkopl do zámezí.
     
    19
    Obrany obou týmů si již dávají větší pozor než z kraje utkání.
     
    20
    Tohle si střelec prozatím jediné branky za rámeček nedá! Se svým mužstvem se hnal do protiútoku z levé strany, když chtěl odcentrovat do vápna. Jeho nákop mu však vůbec nesedl skončil za bránou.
     
    21
    Kličkoval až dokličkoval. Takhle se dá vyjádřit akce domácího Affula, který se zuby nehty snažil vykouzlit výhodnou pozici v šestnáctce Seattlu. Po pár kličkách jej vystihl obránce, který ukončil napínání tamních fanoušků.
     
    23
    Guzman Perez se při diskutování se sudím, že se místo rohu má zahrávat odkop od brány ošklivě zranil menším podvrtnutím kotníku.
     
    24
    Hra po minutové přestávce pokračuje. Odkop od brány domácího brankáře.
     
    25
    Útočný faul domácího fotbalisty. Míče se zmocňují zelení.
     
    26
    Hezky to patičkou myslel Rodriguez, ale míč zastihl obránce domácího klubu. Hned na to letěl balón dopředu na osamoceného Williamse, jenž se málem dostal k míči.
     
    28
    Velmi dotěrný teď byl obránce Columbusu Torres, který svému protivníkovi tak znepříjemnil držení míče až nepřesně přihrál. Díky tomu mohli jít domácí do nebezpečného útoku, který se díky nepřesnému pasu nekonal.
     
    29
    Guzman Perez dostává za nebezpečné podražení soupeře první žlutou kartu v zápase.
     
    31
    Obránce Josh Williams chtěl u rohového praporku napálit míč do napadajícího útočníka, aby se míč odrazil do zámezí a jeho brankář mohl v klidu rozehrát. Místo toho však nahrál soupeři, který napálil balón právě do Williamse, od kterého šel míč mimo hřiště. První roh v zápase.
     
    32
    Rohový kop dokázala defenzíva domácích zlikvidovat.
     
    34
    Trochu zbrkle se nyní zachoval hráč Columbusu Santos. Když vybojoval míč, chtěl nahrát nabíhajícímu spoluhráči, ale vůbec si nepřipravil dobrou pozici pro odcentrování. To mělo za následek příliš prudký míč, díky kterému se útočník nedostal k balónu.
     
    35
    Seattle kombinuje a pokouší se vytvořit si šanci. Columbus naopak využívá chybných přihrávek soupeře, díky kterým jdou často do nebezpečných protiútoků.
     
    37
    Hodně na míči teď byl obránce Francis, jenž se nejprve objevil osamocený na levé straně půle Seattlu. Následně se dostal zpět k míči, poslal jej na spoluhráče, který jej ihned šikovně vrátil zpět. Francis se následně rozhodl vystřelit, což se mu příliš nepovedlo. Míč byl totiž příliš vysoký a nepřesný.
     
    39
    Domácí Guzman Perez se před fanoušky dost vytáhl! Nejprve hezky oklamal kličkou protihráče, následně prudkou, tažnou a dalekou střelou nahrával nabíhajícímu spoluhráči. Ten se sice k míči o kousek nedostal, od diváků si však tato akce vysloužila mohutný aplaus.
     
    41
    Domácí Columbus se teď doslova nastěhoval před vápno Seattlu. Výraznější šanci si však nevytvořil.
     
    42
    Další žlutá karta pro mužstvo Columbusu Crew! Vysloužil si jí provinilec Santos, jenž nepříjemně kopl do nohy soupeře, který chtěl odkopnout míč. Obyčejný divák koukající z televize nebo z tribun by si takového zákroku nevšiml, hlavní sudí byl však poblíž a celý zákrok viděl.
     
    44
    Seattle míří s míčem do útoku. Aktuální stav se mu zřejmě vůbec nezamlouvá.
     
    45
    Smith nahrával na hranici šestnáctky spoluhráči, ten však míč zahrál rukou. Vše viděl i sudí, který míč přisuzuje domácím.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    Další nepříjemnost pro hosty. Ti se totiž provinili hrou proti pravidlům vůči domácímu Guzmanu Perezovi, jenž byl zezadu faulován. Columbus má v poslední minutě nastavení dobrou šanci ohrozit bránu Freie ze slibné strandartky!
     
    45+2
    Standartní situaci si vzal na triko již zmiňovaný Guzman Perez, ale jeho pokus do brány nezamířil. Střela byla moc zakroucená a letěla příliš doleva nad bránu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou hodně divokou první půli tohoto utkání! Mohli jsme vidět první branku, o kterou se ve 14. minutě postaral Pedro Santos, když proměnil pokutový kop přisouzený jeho týmu. Míč uklidil do protipohybu brankáře Freie, do pravého koutu. Rozdány byly také dvě žluté karty, které přirostly na účet dvěma fotbalistům Columbusu.

    Za přibližně 10 minut startuje druhý poločas!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Úvodní rozehrávku mají hosté ze Seattlu.
     
    47
    Pokus Columbusu o založení útoku končí díky nepřesnému pasu za autovou čarou.
     
    48
    Zelení znepříjemňují vysokým napadáním na soupeřově půli domácím život.
     
    50
    Rozhodčí píská faul. Provinil se domácí obránce, který při snaze vybojovat míč škobrtl o nohu soupeře, který tak upadl na zem.
     
    51
    Dobře to myslel Artur, jenž chtěl chytře přihrát parťákovi ve vápně. Jeho myšlenku však přečetl obránce Smith a míč převzal do svých rukou.
     
    52
    Columbus kombinuje ve středu hřiště a hledá recept na soupeřovu defenzívu.
     
    53
    Domácí obklíčili šestnáctku Seattlu a neustále si přihrávali. Po chvíli vyslali přihrávku na útočníka za obranou, který stál v ofsajdu. Toho si všiml i pomezní sudí, který ihned zvedl svůj praporek.
     
    55
    Byla nařízena penalta pro tým Seattle Sounders FC!
    55. Penaltový zákrok Guzmana
     
    56
    Faulovaným se stal útočník Lodeiro, kterého srazil ve vápně domácí fotbalista.
     
    56
    Lodeiro se ujme pokutového kopu!
     
    56
    Seattle právě vstřelil branku!
    NICOLAS LODEIRO také proměňuje! Tento útočník zvolil stejnou taktiku a střelu jako jeho protivník v první půli, když míč napálil přesně k levé tyči!
    56. Nicolas LODEIRO - 1:1
     
    58
    A hosté nekončí! Hned poté mohli přidat svojí druhou branku! Nejprve odcentroval míč před bránu střelec jediné branky Seattlu Lodeiro, následně se balón odrazil na naběhnutého Roldana, jehož střela skončila jen těsně vedle pravé tyče!
     
    59
    Tak tohle byla parádička domácího Arguda! Když se při útoku domácích odrazil míč na zmiňovaného útočníka, neváhal a zvolil "Zlatanovy nůžky." Střela z této pozice o kousek minula levý horní růžek brány.
     
    61
    S míčem na kopačkách zůstávají domácí, kteří opět budují další útok.
     
    62
    Běží dám poslední třetina tohoto divokého klání! Dočkáme se další vsítěné branky?
     
    63
    Zkusit si vystřelit musel i Guzman Perez, jenž pálil z přibližně 30 metrů. Jeho střela skončila hodně mimo.
     
    63
    Střídání v týmu Columbus Crew: ze hřiště odchází Josh Williams, přichází Alex Crognale.
     
    64
    První rohový kop pro Columbus Crew zužitkován nebyl. Obrana Seattlu si s ohrožením v pohodě poradila.
     
    65
    Neskutečný zákrok domácího gólmana Bendika! Tento zkušený brankář stylově vytáhl kroucenou střelu útočníka Seattlu. Nebýt toho, tak jdou hosté poprvé do vedení!
    65. Skvělý zákrok Bendika proti technickému pokusu
     
    66
    V uběhlých vteřinách proběhlo ošetření jednoho z hráčů domácích. Nyní se již znovu hraje.
     
    67
    Ne ne. Gólman Frei utíkal pro míč, který byl odražený od jeho spoluhráče, ale chytnout jej před překročením čáry nestihl. Rozhodčí se nenechal napálit a nařídil roh.
     
    68
    Střídání v týmu Seattle Sounders FC: ze hřiště odchází Alexander Roldan, přichází Harrison Shipp.
    Střídání v týmu Columbus Crew: ze hřiště odchází Hector Jimenez, přichází Robinho.
     
    70
    Za faul hráče, jenž se řítil do útoku dostává Dany Leyva žlutou kartu.
     
    72
    Prudká, ale nepřesná střela od Guzmana Pereze, který pálil z před vápna! Míč končí nad bránou.
     
    73
    Střídání v týmu Seattle Sounders FC: ze hřiště odchází Ocampo-Chavez, přichází Abdul-Salaam.
     
    74
    Smith se po dobré přihrávce zmocnil míče a postupoval po levé straně. Následně přihrával před bránu, kde stáli jen připravení obránci Columbusu.
     
    75
    Faul na hráče hostů. Lodeiro si bere míč a bude zahrávat volný přímý kop!
     
    76
    Střídání v týmu Columbus Crew: ze hřiště odchází JJ Williams, přichází Patrick Mullins.
     
    77
    Domácí hráči reklamovali po jednom z útoků zahrání rukou. Sudí na to nereaguje, nejspíš situaci dobře viděl.
     
    78
    Zajímavá akce se zrodila v blízkosti brány domácích. Když Lodeiro nacentroval balón na branku Seattlu, brankář Bendik na míč nedosáhl a ten pokračoval dál ve směru na nabíhajícího Svenssona. Ten se dostal k balónu a mohl z úhlu zakončovat do prázdné, na poslední chvíli mu však do střely padl obránce a míč zblokoval.
     
    79
    Artur vidí za kopnutí soupeře žlutou kartu. Pro hosty se tak nabízí další standartka.
     
    80
    Seattle to zkoušel na krátko s následnou střelou z úhlu, ale na brankáře Bendika nevyzrál. Ten balón chytá do náruče a uklidňuje situaci.
     
    81
    Vidíme strkanici v šestnáctce Seattlu. Nejspíš tomu předcházel faul na jednoho z domácích hráčů, jenž upadl na zem.
     
    82
    Podle opakovaných záběrů se na domácího hráče Artura vrhli hned tři hráči a zranili jej. Dále bylo také vidět, jak faulujícímu hráči spoluhráč domlouval ve smyslu: "Proč tohle děláš?"
     
    83
    Sudí si jde celou situaci promítnout na video!
     
    85
    Žlutá karta po zhlédnutí VAR připadá Lodeirovi a domácímu Arturovi, jenž spadl na zem.
     
    86
    Střídání v týmu Seattle Sounders FC: ze hřiště odchází Victor Rodriguez, přichází Justin Dhillon.
     
    89
    Sudí píská faul na Lodeira, který poukazuje na bolest zad.
     
    90
    Lodeiro za mohutného bučení obecenstva vstává a pokračuje ve hře.
     
    90+1
    Nastavuje se devět minut nad rámec hrací doby!
     
    90+2
    Domácí útočník teď krásně prokličkoval hned třemi obránci a poté přihrál spoluhráči, který bohužel pro domácí ztratil míč.
     
    90+3
    I tentokrát se Smith objevil na levém křídle s míčem a i tentokrát vypálil moc prudký centr.
     
    90+3
    Fanoušci jsou k uvytržení. Jejich hráč Argudo právě dostal žlutou kartu za faul zezadu, což znamená velkou příležitost hostů vstřelit gól. Standartka se zahrává pár metrů od hranice vápna.
     
    90+4
    Standartku si vzal na starost útočník Santos a málem přidal další gól! Jeho střela líznula břevno!
    90+4. Po přímém kopu Santose zazvonilo břevno
     
    90+6
    Seattle právě vstřelil branku!
    Hosté otáčejí v nastaveném čase utkání! Podruhé se v utkání prosazuje NICOLAS LODEIRO, který si našel prostor před bránou, dostal se k odraženému míči a hlavičkou překonal domácího brankáře!
    90+6. Nicolas LODEIRO - 1:2
     
    90+7
    Domácí trenér nemůže uvěřit svým očím. Jeho chytnutí se za hlavu mluví za vše.
     
    90+8
    Domácí vsítili gól, který ovšem neplatí! Střelec branky se objevil v těsném ofsajdu!
     
    90+9
    Obrovská tutovka domácího hráče, který promarnil neskutečnou šanci! Columbus založil poslední útok, kdy z levé strany přišla šikovná přihrávka před bránu na útočníka, který však k neuvěření domácích fanoušků překopl bránu! Ten si po závěrečném odpískání konce zápasu musel vyslechnout bučení tamního obecenstva.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    Končí nám krásné utkání americko-kanadské MLS mezi Columbusem a Seattlem.

    Domácí Crew šli již ve 13. minutě do vedení zásluhou proměněné penalty Pedra Santose. Stejnou situaci si vyzkoušel kapitán hostů Lodeiro, jenž proměnil pokutový kop stejně mířenou střelou. V závěru utkání došlo v šestnáctce hostů k menší potyčce, které předcházel souboj Artura s Lodeirem. Domácí hráč Artur upadl ve vápně ihned poté, co se jej Lodeiro dotkl a vyžadoval si další penaltu. Sudí po prozkoumání akce ve VAR systému rozdal oběma hráčům žlutou a dále se k této situaci nevracel. Tahle potyčka měla na svědomí devíti minutové nastavení. V něm se zrodil roh, po kterém se trochu se štěstím dostal k hlavičce již zmiňovaný Lodeiro, který do protipohybu brankáře Bendika vsítil svojí druhou a pro jeho tým vítěznou branku. V závěrečné minutě mohl skórovat domácí útočník, který však z bezprostřední blízkosti překopl bránu, za což schytal od fanoušků mohutné bučení.

    Tolik k dnešnímu zápasu.
    Děkuji za pozornost. (03:51:47)

    Jan Štokman

    Branky: 13. Santos (pen.) – 56. Lodeiro (pen.), 90+6. Lodeiro

    Karty:   29. Perez (CLS), 42. Santos (CLS), 79. Artur (CLS), 85. Artur (CLS), 90+3. Argudo (CLS) – 70. Leyva (SSD), 85. Lodeiro (SSD)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:6.
    Columbus Crew: Bendik – Afful, Williams Josh, Sauro, Francis – Guzman, Artur – Jimenez (C), Santos, Argudo – Williams JJ.
    Náhradníci: Kempin – Clark, Crognale, Keita, Mullins, Robinho, Sosa.

    Seattle Sounders FC: Frei – Smith, Arreaga, Torres, Leerdam – Leyva, Svensson – Rodriguez, Lodeiro (C), Roldan – Ocampo-Chavez.
    Náhradníci: Meredith – Abdul-Salaam, Delem, Dhillon, Kim Kee-Hee, Shipp, Tolo.
    bahis siteleri