Salzburg – Česko 1:11 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
1:11 (0:5, 1:1, 0:5)
Česko
Pátek 30.08.2019, 17:30 • Akademie Red Bull, Salcburk • Wolfgang Rud Cup (U16)
Partner:
    51:38 HODINÁŘ - 1:11
     
    51:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká lavina nepřestává devastovat obranu Salcburku. Když naši hráči dostali puk z vřavy na levé straně, vpravo byla spousta místa. Matěj Prčík tak posunul černou gumu kolegovi JANU HODINÁŘOVI, jenž udělal dvě tempa do lepší střelecké pozice a pak se na vzdálenější tyčku nemýlil – 1:11! Asistence: Matěj Prčík.
    51:00 SLAVÍČEK - 1:10
     
    51:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nápor našich mladíků tentokrát kontinuálně pokračoval a desítka je skutečně na světě! Elitní útok zůstal na ledě a Trunda nabídl kotouč na střed ŠIMONU SLAVÍČKOVI, který se do něj opřel z první a nedal gólmanovi nárok – 1:10! Asistence: Tomáš Trunda.
    50:18 TRUNDA - 1:9
     
    50:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už jen jedna trefa chybí českému týmu do kulaté desítky. Minutu od gólu se nedostal k brance, ale pak první útok skvěle forčekoval a přišla odměna. Matyáš Šapovaliv vybojoval kotouč pro TOMÁŠE TRUNDU, jenž těsně před Pfarrmeierem zvolil bekhendový blafák, puk poslal o tyčku do branky a slaví hattrick – 1:9! Asistence: Matyáš Šapovaliv.
    49:08 HUJER - 1:8
     
    49:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    A přesně tak se i děje! Šmajda ještě z levé strany nestřílel, puk vrátil na modrou Prčíkovi. Ten ho přiťukl doprava JAKUBU HUJEROVI, který chvíli mířil a pak zamířil přesně na druhou tyčku – 1:8! Asistence: Matěj Prčík.
    42:58 RYMON - 1:7
     
    42:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Šest sekund před koncem přesilovky se čeští reprezentanti přece jen prosazují! Prčík posunul kotouč po pravé straně Hujerovi, který vypálil. Před brankovištěm si puk zasekl právě DOMINIK RYMON a po bleskové kličce v pohodě zasunul do odkryté branky – 1:7! Asistence: Jakub Hujer, Matěj Prčík.
    38:51 SUMPF - 1:6
     
    38:51
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Bohužel, teď už byl hokejový bůh doma a další kiks české defenzívy domácí využívají k naprosto zasloužené první brance. Trestuhodný námaz vystihl JULIUS SUMPF a v další situaci jeden na nikoho Špunara se štěstím překonal – 1:6. Bez asistence.
    28:47 Adam BAREŠ - 0:6
     
    28:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ve hře čtyř proti čtyřem se česká reprezentace prosazuje pošesté, i když v této třetině čekala na gól déle, než by si přála. Rakušané propadli a Robin Sapoušek mohl před brankou najít úplně volného ADAMA BAREŠE, jenž neváhal a vystřelil přesně do růžku – 0:6! Asistence: Robin Sapoušek.
    15:03 KULICH - 0:5
     
    15:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    A už je to o pět branek! Čeští mladíci předvedli v rozehrávce sekvenci obrovských hrubic a Jan Špunar musel zasahovat proti gólové šanci, ovšem o to rychleji se náš tým vydal do protiútoku. JIŘÍ KULICH projel obranou soupeře jako nůž máslem, dostal puk od Sapouška a když mu gólman nevypíchl kotouč, neomylně zakončil – 0:5! Asistence: Robin Sapoušek.
    14:40 ŠMAJDA - 0:4
     
    14:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výraz "stál" musím použít i tentokrát, protože SAMUEL ŠMAJDA si po vzoru Davida Lafaty prostě jen počkal na správném místě. Když se k němu odrazila střela Jakuba Hujera, karlovarský forvard snadno dorazil puk do prázdné branky – 0:4! Asistence: Jakub Hujer.
     
    08:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    No a hned vzápětí vede české mužstvo už o tři branky! Brankáři Pfarrmeierovi hodně ztížil pozici clonící protihráč, proto neviděl na přesnou střelu TOMÁŠE TRUNDY, který se tak prosazuje podruhé v rozmezí patnácti sekund – 0:3! Asistence: Patrik Brůna.
    07:49 TRUNDA - 0:2
     
    07:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhou početní výhodu už naše reprezentace využívá a odskakuje do dvoubrankového vedení! Nádherný ťukes předvedli Šiler s Jungwirthem a TOMÁŠEM TRUNDOU, který pravděpodobně nikdy nedal jednodušší gól – 0:2! Asistence: Jonáš Jungwirth, Jakub Šiler.
    01:53 HUJER - 0:1
     
    01:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je naprosto ideální start českého týmu! JAKUB HUJER parádně našlápl po levé straně, kde přebruslil pomalejšího obránce. Liberecký forvard pak překonal gólmana elegantní bekhendovou kličkou do prázdné brány – 0:1! Asistence: Dominik Rymon.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 39. Sumpf – 2. Hujer (Rymon), 8. Trunda (Jungwirth, Šiler), 9. Trunda (Brůna), 15. Šmajda (Hujer), 16. Kulich (Sapoušek), 29. Adam Bareš (Sapoušek), 43. Rymon (Hujer, Prčík), 50. Hujer (Prčík), 51. Trunda (Šapovaliv), 51. Slavíček (Trunda), 52. Hodinář (Prčík)


    EC Red Bull Salzburg: Pfarrmeier (Clara) – Weber, Kottstorfer, Marusch, Gangl, Bosecker, Kauhanen, Gruber – Nieleck, Purdeller (A), Cernik – Ruckdashel, Auer (A), Koller – Krening, Gschliesser (C), Burgelt – Sumpf, Wurzer, Stiegler.
    Česko: Špunar (Malant) – Hrdlička, Brůna, F. Němec, Prčík, Kareš, Tůma, Hodinář – Slavíček, Šapovaliv (C), Trunda (A) – Šiler, Hrabík, Adam Bareš – Jungwirth, Hujer (A), Rymon – R. Němec, Kulich, Šmajda – Sapoušek. Trenér: Petr Haken.

    Rozhodčí: Walluschnig – Panholzer, Priller.
    thejrc.org