Banská Bystrica – Färjestad 3:4 (po pr.) | Bern – Kärpät 1:2 (1:3 po s.n.) | Mountfield HK – Frölunda 3:4 (kon.)
Rungsted Seier Capital – Plzeň 2:4 (kon.) | Hämeenlinna – Zug 1:3 (kon.) | Moser Medical Graz 99ers – Cardiff 2:5 (kon.)
Grenoble – Skellefteå 1:4 (kon.) | Ambri-Piotta – Mnichov 2:3 (2:3 po s.n.)
po prodl.
HC´ 05 Banská Bystrica
3:4 (1:0, 0:1, 2:2 - 0:1)
Färjestad Karlstad
Sobota 07.09.2019, 14:15 • Banská Bystrica Ice Stadium • Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (16:56:04)
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 695 diváků.
     
    Střely na branku: 29 – 35
     
    Je dobojováno. Hosté dvacet vteřin před koncem prodloužení odmítli samostatné nájezdy, když zblízka překonal domácího brankáře Victor Ejdsell. Domácí byli švédskému soupeři více než důstojným soupeřem a na domácím ledě, ač sahali po třech bodech, nakonec berou jeden. Hosté tak nakonec musí s dvěma body být spokojeni.
     
    Konec zápasu.
    64:40 Victor EJDSELL - 3:4
     
    64:40
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Hostům se to naopak povedlo a je rozhodnuto. Färjestad získá bonusový bod navíc. VICTOR EJDSELL se zjevil před brankou domácích, přehodil si puk na bekhend a poté zasunul kotouč za záda jinak dnes výborného domácího brankáře Beskorowanyho – 3:4. Bez asistence.
     
    64:24
    Také Ján Brejčák byl ve velmi dobré šanci před hostující klecí, ani on nedokázal rozhodnout.
     
    64:00
    Hraje se poslední minuta prodloužení.
     
    63:32
    Domácí Mário Róth mohl rozhodnout. Uháněl na hostující branku zcela sám, ale svůj únik v branku nepřetavil! Hosté si tak určitě hodně oddechli.
     
    62:24
    Marcus Nelsson nahodil puk před branku soupeře, ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl na teč připravený. Nicméně hosté stále drží svého soupeře pod menším tlakem.
     
    62:05
    Per Åslund dostal přihrávku k pravé tyči a vystřelil. Proti byl zákrok domácího brankáře.
     
    62:03
    Ján Brejčák si nabruslil na levou stranu a vyslal jedovku směrem k hostující brance. Puk ale končí také v moci brankáře hostů.
     
    61:29
    Oba celky jsou už ve třech a Jonathon Blum střílel z prostoru mezi kruhy, avšak jeho pokus zastavil zákrok Beskorowanyho. Hra je přerušena.
     
    60:43
    Banskobystričtí jsou natlačeni v pásmu soupeře a pokoušejí se o střelu, která by mohla znamenat bonusový bod navíc. Jenže kotouč neudrželi a hosté se osvobozují.
     
    60:24
    Domácí mají ještě k dispozici přesilovou hru a dohrávají ji. Jsou tedy ve čtyřech hráčích.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba vítěze neurčila a na řadu tak přijde pětiminutové prodloužení ve třech hráčích na obou stranách.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:52
    Dvě střely mířily na Holma, ale ani jedna z nich nekončí za jeho zády. Hosté tlak ustáli a vyhazují puk před branku Beskorowanyho.
     
    59:18
    Domácí zakládají asi jednu z posledních akcí této části hry. Uvidíme, zda využijí svou přesilovou hru. Jinak zápas spíše spěje k prodloužení.
     
    58:27
    Domácí se uhnízdil v pásmu soupeře, ale nedokázali se prosadit. Následně pak se hosté osvobozují a posílají puk až před domácí klec.
     
    58:18
    Arvid Holm chytil přízemní střelu zblízka a ukryl puk pod lapačku. Následně pak raději přerušil hru před dotěrnými domácími hráči.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:07
    Vyloučení v týmu Färjestads BK (Linus Johansson – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
    56:11 Per ÅSLUND - 3:3
     
    56:11
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Tak je znovu vyrovnáno a hosté jsou zpět ve hře o body. PER ÅSLUND tečoval pokus Bluma z pravého kruhu a lehkou tečí poslal puk do branky soupeře – 3:3. Ještě se zkoumalo video, za puk přešel brankovou čáru po tom, co rychle vyletěl ven, ale vše bylo podle regulí a začíná se znovu od začátku. Asistence: Jonathon Blum a Linus Johansson.
     
    55:59
    Postavení mimo hru bylo také k vidění na druhé straně, i hosté se pakovali zpět do středního pásma.
     
    55:47
    Další akci zakládali domácí hráči, vystavili se ale ofsajdové pasti a hra byla vykázána zpět do středního pásma.
     
    55:11
    Hosté jsou v obranném pásmu a snaží se puk vyvézt ven. Domácí hráči jim v tom zabraňují a šetří cenné vteřiny v posledních minutách hry.
     
    54:52
    Hosté mají něco málo přes pět minut na to, aby se zápasem něco udělali. Domácí hráči jsou ve vedení a dá se očekávat, že své obranné pásmo zamknou a budou bránit velmi slibný výsledek.
    53:38 Patrik LAMPER - 3:2
     
    53:38
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Domácí znovu vedou. Při obléhání branky soupeře byl faulován domácí hráč a sudí nechal ponechanou výhodu. PATRIK LAMPER se v těsné blízkosti Holma nemýlil a prostřelil ho – 3:2. Asistence: Marek Slovák.
     
    52:58
    Nyní hráči Färjestadu získali v obranném pásmu kotouč a zamířili s ním před branku Banské Bystrice. Ovšem obrana domácího celku byla pozorná a akci zastavila.
     
    52:16
    Rydahl nechal puk Mozíkovi, ale ten ho poté nedokázal udržet. Domácí se pokusili projít dopředu, ale nakonec se jim to nepovedlo a hosté jsou zpět v útočném pásmu.
    51:32 Marcus NILSSON - 2:2
     
    51:32
    Färjestad právě vstřelil branku!
    A je zase vyrovnáno. Per Åslund si vyměnil kotouč s MARCUSEM NILSSONEM a druhý jmenovaný pak svou střelu v mezikruží nedal Beskorowanymu šanci – 2:2. Podruhé se dnes začíná znovu od začátku. Asistence: Per Åslund.
     
    51:10
    Färjestad je v plném počtu.
     
    50:36
    Ryan Martinelli zakládal další akci, ale tahle přesilovka se domácím vůbec nedaří. Hosté Banskou Bystrici takřka k ničemu nepustili.
     
    50:04
    Ve vlastním oslabení se do šance dostali hosté, ale nedokázali svůj únik přetavit ve vyrovnávací branku. Nicméně pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    49:10
    Vyloučení v týmu Färjestads BK (Albert Johansson – 2 min., držení hole).
     
    47:58
    Jakobssonova střela skončila na zadním mantinelu. Hosté si puk vrátili zpět a znovu vystřelili, avšak pouze do připraveného Beskorowanyho.
     
    47:03
    Sebastian Erixon přispěchal k zadnímu mantinelu v obranném pásmu, puk však nezachytil a domácí nadále útočili. Pak přišel rychlý protiútok hostů, ale Johan Ryno nedokázal odražený puk uklidit do odkryté sítě.
     
    46:30
    Pozorná obrana domácích nyní zneškodnila další akci Färjestadu. Hosté jsou po druhé inkasované brance zaskočeni a najednou jim souhra příliš nevychází.
     
    45:42
    Už mají zase puk ve své moci domácí, Alex Tamáši ho poslal do útočného pásma, kde nyní Banskobystričtí kombinují před brankou Arvida Holma.
     
    45:17
    Carl Jakobsson se vysunul v mezikruží, ale nezachytil přihrávku svého spoluhráče. Následně pak se nedostal ke střele před brankou Banské Bystrice.
     
    44:45
    Nyní už jsou v pásmu domácích zase hosté a operují před Beskorowanym.
     
    44:17
    Holm musel dostat pod kontrolu puk po další střele domácích, kteří po vedoucím gólu zase více ožili.
    42:58 Joona JÄÄSKELÄINEN - 2:1
     
    42:58
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Domácí si vracejí zpět své vedení. Hosté neudrželi puk ve svém teritoriu, k němu se tedy dostal JOONA JÄÄSKELÄINEN, jenž zachytil přihrávku soupeře a poté svou svižnou ránou prostřelil Arvida Holma – 2:1. Dnešní Top Scorer tak dává zatím rozdílovou branku zápasu. Bez asistence.
     
    42:41
    Beskorowany se musel vracet rychle do své branky, byl povyjetý a hrozilo nebezpečí. Nyní už jdou domácí do útoku.
     
    41:47
    Blake Mitchell Wahl si sjel na pravý kruh a pokusil se o svižnou střelu, ale v jeho úmyslu mu zabránili beci Färjestadu. Ten pak otáčí hru na opačnou stranu.
     
    41:26
    Banská Bystrica je v plném počtu.
     
    40:58
    Mozík se napřáhl na modré čáře, puk sjel jen k obraně Banské Bystrice a ta ho záhy dostala až před hostující klec.
     
    40:15
    Hosté dohrávají svou přesilovku, kterou utnula siréna končící prostřední část hry. Do akce se ale ve vlastním oslabení dostali domácí, avšak stříleli nepřesně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 12 – 20
     
    Také druhé dějství je minulostí. Hosté v šestadvacáté minutě našli poprvé recept na brankáře domácích, když ho dokázal prostřelit Sebastian Erixon. Färjestad pak ožil, ale už se nedokázal více prosadit. Po druhé třetině je tak stav nerozhodný a uvidíme, co nám ještě nabídne třetí perioda, která začne přibližně v 16:00.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Hosté se v závěru druhé třetiny ještě dostali do útočného pásma, úvod přesilové hry ale byl ve znamení nepřesné střely.
     
    39:26
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ivan Ďatelinka – 2 min., hákování).
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:04
    Blake Mitchell Wahl střílel z úhlu, přesto Holm zasáhl svým betonem a puk dostal do bezpečí.
     
    37:05
    Hosté se opět natlačili do pásma domácích, kde vyslali další střelu. Hráči Banské Bystrice ji zachytili a před dalším tlakem přerušili hru, když poslali kotouč na zakázané uvolnění.
     
    36:52
    Linus Johansson se dostal skrze domácího obránce do útočného pásma. Ale neměl tam nikoho, komu by mohl přihrát. Rázem tak skončila další slibně se rodící akce hostů.
     
    36:25
    Patrik Lamper nabral ve středním pásmu rychlost a dostal se mezi kruhy. Tam byl sice tísněn obranou soupeře, přesto zakončil. Leč hodně nepřesně.
     
    35:16
    Mozík vybojoval v rohu obranného pásma puk, ale ten pak nedostal mezi své spoluhráče. K zakončení se tak dostal Ivan Ďatelinka, proti jeho pokusu zasáhl Holm.
     
    34:44
    Obrana domácích nepustila Marcuse Nilssona ke střele a pomohla ta výrazně svému brankáři, kteří se tak mezi třemi tyčemi nemusel připravovat k zákroku.
     
    34:18
    Mário Róth si našel prostor na pravém kruhu a jeho následná střela končí jen vedle branky Holma.
     
    33:33
    Martin Johansson se prosmýkl podél pravého mantinelu do útočné třetiny, ale tam ho odzbrojila obrana Banské Bystrice. Ta otáčí rychle hru před branku Holma.
     
    32:58
    Hosté si prodloužili pobyt v útočném pásmu, ale před Beskorowanym nezahrozili. Naopak na druhé straně čelil střele Holm, jenž byl mezi třemi tyčemi připraven.
     
    32:48
    Další komerční pauza.
     
    32:26
    Sebastian Erixon potáhl puk u modré čáry a poté vyslal střelu nad ledem, které prolétla až před Beskorowanyho. Jenže dále se už nedostala. Beton brankáře domácích byl připraven a hra je přerušena.
     
    31:42
    Patrik Lamper neudržel puk v útočném pásmu a ten hned sebrali hosté. Ti se tak znovu přemisťují do teritoria Banské Bystrice.
     
    31:22
    A další zákrok domácího brankáře. Ten se v posledních chvílích ve svém brankovišti rozhodně nenudí. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    31:09
    Na opačné straně pak zahrozil nebezpečnou střelou Carl Jakobsson a domácí gólman fantasticky zakročil efektním semaforem a podržel svůj tým.
     
    30:15
    Jedovka od modré čáry letěla až k Holmovi, jenž hrudí zasáhl. Odražený puk potom sebrali hosté a míří s ním až před Beskorowanyho.
     
    29:42
    Marcus Nilsson našel ve středním pásmu nikým nehlídaný puk a zavezl ho do útočného pásma. Jenže narazil, zastavilo ho totiž postavení mimo hru a ta je vykázána zpět do neutrální zóny.
     
    29:28
    Nyní už střela Olofssona ohrozila branku Banské Bystrice a Beskorowany musel do dalšího zákroku. Poté raději přerušil hru.
     
    28:54
    Jesper Olofsson se obtočil na levém kruhu a poté skrze obranu soupeře vystřelil. Avšak jen do holenního chrániče jednoho z domácích obránců.
     
    28:28
    Jens Westin z levého kruhu napálil kotouč a ten prosvištěl jen těsně nad nataženou lapačkou Beskorowanyho. Hosté od vyrovnání zvýšili tempo a snaží se poprvé strhnout vedení na svou stranu.
     
    28:00
    Johan Ryno se ocitl tváří v tvář Beskorowanymu, ale z otočky nedokázal trefit jeho branku. Ihned na to pak znovu do akce zamířili domácí, kteří vyzkoušeli pozornost Holma. Ten lapačkou uspěl.
     
    27:39
    Poté musel do zákroku Tyler Beskorowany, jenž přikryl kotouč lapačkou a nechal raději přerušit hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    26:58
    Domácí zatlačili svého soupeře v jeho obranném pásmu, pokus Marka Bartánuse se ale mezi tři tyče nevešel. Po zisku puku tak míří hosté do útočného pásma.
    25:02 Sebastian ERIXON - 1:1
     
    25:02
    Färjestad právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno. Pěkně to udělal SEBASTIAN ERIXON, jenž obešel domácího hráče, sjel si do prostoru mezi kruhy a poté svižnou ránou nedal brankáři Beskorowanymu vůbec žádnou šanci – 1:1. Začíná se znovu od začátku. Asistence: Per Åslund.
     
    23:36
    Hosté vyškrábli puk ve svém obranném pásmu zavezli ho až před domácí klec. Tam však nebyl nikdo, kdo by zahrozil před brankou domácích. Ti se tak snaží projít opět na druhou stranu.
     
    23:10
    Mário Róth se vydal na pravý kruh, kam směřovala přihrávka a hned na to vystřelil. Jeho projektil však obrana Färjestadu srazila jen vedle pravé tyče Beskorowanyho branky.
     
    22:25
    U mantinelu vznikl souboj o kotouč, ten nakonec nikdo nezískal a sudí píšťalkou přerušuje hru.
     
    22:10
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    21:22
    Hosté se dobře brání a oslabení zatím zvládají. Sice se nedokázali vymanit ze zámku Banské Bystrice, ale zároveň svého soupeře nepustili do nebezpečného zakončení.
     
    20:52
    Od vlastní branky zakládají svou akci domácí hokejisté a už s pukem míří před hostující bránu. Pokusí se tak ohrozit Arvida Holma.
     
    20:10
    Ale ne na moc dlouho, na trestné je nyní Vojtěch Mozík a domácí hráče čeká další přesilová hra.
     
    20:10
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Vojtěch Mozík – 2 min., podrážení).
     
    20:01
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 5 – 10
     
    První třetina je minulostí. V ní se už ve druhé minutě prosadili domácí hráči a zásluhou přesné trefy Jordana Lindsaye Hickmotta šli do vedení. Domácí i nadále působili hodně aktivně a tlačili se před soupeřovu klec. Avšak druhou branku nepřidali stejně tak jako neskórovali hosté. Banská Bystrica drží svůj těsný náskok. Uvidíme, co nám přinese druhé dějství, které začne přibližně v 15:10.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Hosté se ještě osvobodili a už se nic nestane. Je tu konec první části hry.
     
    19:25
    Ve vlastním oslabení zahrozili hosté, kotouč pod svoji lapačku ukryl Beskorowany a poté ho okamžitě poslal zpět svým spoluhráčům, kteří ještě míří směrem dopředu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:45
    Ti se ale dokázali osvobodit a poslali puk až před branku domácích. Banskobystričtí tak zakládají svou další akci od svého brankáře.
     
    18:12
    Další početní výhoda pro domácí. Ti po zisku kotouče spěchají do útočného pásma, aby se pokusili rychle ohrozit branku hostů.
     
    18:01
    Vyloučení v týmu Färjestads BK (Carl Jakobsson – 2 min., nedovolené bránění).
     
    17:11
    U levé tyče číhal Carl Jakobsson, ale nedoklepl kotouč za brankovou čáru. Místo toho jdou do akce na opačnou stranu zase domácí hokejisté.
     
    16:01
    Ville Leskinen se prodral podél pravého mantinelu do blízkosti domácí branky. Jeho střela ale nemohla brankář Beskorowanyho nijak rozhodit. Obránci domácího celku totiž útočníka hostů zastavili.
     
    15:28
    Tyler Beskorowany nyní čelil nebezpečné střela z hole Linuse Johanssona, jenž pálil z levého kruhu. I s touto situací si brankáře Banské Bystrice poradil a dostal kotouč pod kontrolu.
     
    15:06
    Hosté se sice dostali do útočného pásma, tam je ale okamžitě zastavila v rozletu obrana Banské Bystrice. Ta následně pak otáčí hru a míří na opačnou stranu.
     
    14:40
    Další komerční přestávka.
     
    13:58
    Nutno podotknout, že domácí jsou od úvodních minut aktivnějším týmem a neustále si drží nejtěsnější možný náskok. Nyní ale budou čelit protiútoku svého švédského soupeře.
     
    13:28
    Vladimír Mihálik střílel z levé strany a kotouč skončil jen těsně nad břevnem hostující klece! Domácí tak nebyli daleko od druhé přesné trefy v zápase!
     
    13:19
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    12:56
    A už je zpět v tom útočném, avšak pozorní beci Färjestadu nepustili svého soupeře do žádného zakončení.
     
    12:33
    Hosté se dokázali osvobodit a poslali kotouč až před domácí klec. Banská Bystrica tak zakládá další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    11:54
    Marek Bartánus vyslal střelu z levého kruhu, ta ale skončila jen na sklapnutých betonech Arvida Holma. Hra je přerušena a puk bude zpět do hry vhozen po jeho pravé ruce.
     
    11:35
    I domácí mají k dispozici přesilovou hru a zavřeli svého soupeře v jeho teritoriu. Dokáží hráči Banské Bystrice navýšit své vedení?
     
    11:19
    Vyloučení v týmu Färjestads BK (Jonathon Blum – 2 min., nedovolené bránění).
     
    11:02
    Linus Arnesson vyslal střelu od modré čáry, ta ale končí jen na pozorné obraně domácích. Ti se znovu vydávají na zteč do útočného pásma.
     
    10:23
    Jonathon Blum našel na pravé straně těsně u domácí branky Linuse Johanssona, který pálil z první, ale znovu to bylo pouze do připraveného domácího brankáře.
     
    09:37
    Banskobystričtí vyhodili puk z obranné třetiny až k hostům a znovu tak odcházejí střídat. Na ledě tak budou čerstvé síly. To samé i na straně hostů.
     
    09:07
    Gustav Rydahl se dostal do zakončení před domácí brankou, ovšem znovu pozorný Tyler Beskorowany byl pozorný a místo u pravé tyčky zavřel. Následně přerušil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    08:33
    Banská Bystrica se ubránila a nyní je už v plném počtu. Svůj těsný náskok si tak domácí hráči udrželi i v početní nevýhodě.
     
    08:12
    Johan Ryno poslal puk na modrou čáru, odkud se pak ocitl těsně před domácí brankou, ale hosté nedokázali Beskorowanyho jakkoli ohrozit.
     
    07:50
    Jonathon Blum vyslal od modré čáry přízemní projektil, u své levé tyče si však prostor pohlídal Tyler Beskorowany a přikryl puk lapačkou. Zároveň pak přerušil hru.
     
    07:01
    Domácí pak dostali puk před branku soupeře a odešli střídat. Na ledě je čerstvá čtveřice a už se snaží bránit akci švédského týmu. Ten se zatím drží v pásmu i nadále.
     
    06:47
    Po prvním vyhození puku domácími hráči až před švédskou klec se hosté pomalu dostávali do útočného pásma. Přišel ale další ofsajd a hra je vykázána do neutrální zóny.
     
    06:33
    Následuje komerční přestávka a po ní bude následovat první přesilová hra v utkání. Tu si zahrají hosté z Färjestadu, kteří mají šanci vyrovnat.
     
    06:33
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Marek Slovák – 2 min., hrubost).
     
    05:32
    Hosté se nyní sami vykázali z útočného pásma a to je voda na mlýn pro Banskou Bystrici, která peláší na opačnou stranu, a sice do teritoria švédského Färjestadu.
     
    04:42
    Tomáš Hrnka si sjel na levou stranu, někdejší hráč bratislavského Slovanu, který ještě loni působil v KHL, se napřáhl ke střele, ta však končí pouze na pravém betonu hostujícího brankáře Holma.
     
    03:55
    Johan Ryno, dnešní Top Scorer na straně Färjestadu, střílel z první z pravého kruhu, ale to byla lahůdka pro připravenou lapačku Tylera Beskorowanyho.
     
    03:25
    Další ofsajd hostů, kteří se znovu nedostali před branku soupeře. Banská Bystrica je od úvodních minut aktivnějším týmem a prahne po skalpu svého favorita.
     
    03:02
    Jonathon Blum pronikal do útočného pásma, avšak zastavilo ho postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma.
     
    02:35
    Bystričtí ožili a znovu se natlačili do pásma Färjestadu a nadále kombinují před Holmem. Ten tak musí být opět pozorný mezi třemi tyčemi.
    01:06 Jordan Lindsay HICKMOTT - 1:0
     
    01:06
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    A hned je z toho úvodní branka zápasu. Domácí hráči otevírají účet, když zpětnou přihrávku na hranu levého kruhu dostal JORDAN LINDSAY HICKMOTT, jenž poté svižnou přízemní střelou prostřelil hostujícího brankáře Holma – 1:0. Asistence: Blake Mitchell Wahl a Jordon Southorn.
     
    00:50
    Ale také hráči Färjestadu neudrželi puk ve své moci a nechali tak projít domácí do rychlé akce na druhé straně.
     
    00:16
    Za mohutného fandění jdou do prvního útoku domácí hokejisté a chvíli se poté zdrželi v pásmu Färjestadu. Ale záhy o kotouč přišli a do akce šel švédský celek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oficiality zápasu jsou za námi a za malý okamžik bude moci začít i náš textový online přenos. Přeji příjemnou počtenou.
     
    Ice Stadiem v Banské Bystrici dozněla švédská hymna, nyní přichází na řadu také ta slovenská.
     
    Úvodní sestavy:

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Beskorowany (Gajan) – Southorn, Mihálik (A), Ďatelinka (C), Brejčák, Biro, Martinelli, Räsänen – Jääskeläinen (TS), Slovák, Lamper – Šoltés, Wahl, Hickmott – Hrnka, Tamáši, Bartánus (A) – Kabáč, Gabor, Róth – Varga

    Färjestads BK: Holm (Svensson) – Blum, Arnesson, Mozík, Westin, Erixon (A), Ivarsson, Johansson A. – Leskinen, Ryno (A) (TS), Ejdsell – Åslund, Johansson L. (C), Nilsson – Olofsson, Johansson M., Ottosson – Rydahl, Bäck, Jakobsson – Sandberg

    Rozhodčí: Jarec (BLR), Baluška (SVK) – Synek, Konc (oba SVK).
     
    Vzájemná utkání

    Jak už bylo zmíněno, oba týmy se už letos utkaly, na ledě Färjestadu brali tři body hráči BK po výhře 6:1. Jak to dopadne dnes? Každopádně domácí mají Färjestadu rozhodně co vracet.
     
    Färjestads BK

    Hráči Färjestadu zatím po třech zápasech okupují druhé místo se ziskem šesti bodů. Dvakrát hráči BK zvítězili, jednou pak prohráli. Pouť novým ročníkem Champions Hockey League začali dvakrát na domácí půdě, kde plně bodovali. Nejprve nad dnešním soupeřem z Banské Bystrice 6:1 a poté nad Ambri Piottou výsledkem 2:1. Ovšem ta ve čtvrtek oplácela a před svými diváky brala tři body, když Färjestad porazila 2:1. Hosté jedou na led slovenského celku s cílem bodovat a uvidíme, zda se jim to podaří. Domácí naopak chtějí porážku svému soupeři vrátit.

    Nejproduktivnější hráči Färjestadu

    Johan Ryno – 4 body (3+1)
    Marcus Nilsson – 3 body (0+3)
    Michael Lindqvist – 2 body (1+1)
     
    HC 05 iClinic Banská Bystrica

    Domácí hokejisté z týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica jsou v tabulce ve skupině G na posledním čtvrtém místě. Po třech odehraných utkáních mají na svém kontě dva body. Jednou tedy dokázali zvítězit po nájezdech a dvakrát pak odešli z ledu jako poražený tým. Nejprve nestačili venku na svého dnešního soupeře, Färjestad zvítězil 6:1. Poté přišla další porážka venku, a sice na ledě Mnichova, kde hráči Banské Bystrice padli těsně 0:3. Ve čtvrtek už hráli první duel v LM na domácí scéně a hned si připsali skalp, když oplatili Mnichovu porážku a zvítězili 3:2 po nájezdech. Dnes by rádi opláceli i Färjestadu, ale nečeká je vůbec nic lehkého.

    Nejproduktivnější hráči Banské Bystrice

    Marek Bartánus – 1 bod (1+0)
    Michal Kabáč – 1 bod (1+0)
    Marek Slovák – 1 bod (1+0)
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět Champions Hockey League a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel ve skupině G mezi týmy HC 05 iClinic Banská Bystrica (Slovensko) a Färjestads BK (Švédsko).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:15.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 2. Hickmott (Wahl, Southorn), 43. Jääskeläinen, 54. Lamper (Slovák) – 26. Erixon (Åslund), 52. Nilsson (Åslund), 57. Åslund (Blum, Johansson L.), 65. Ejdsell


    HC´ 05 Banská Bystrica: Beskorowany (Gajan) – Southorn, Mihálik (A), Ďatelinka (C), Brejčák, Biro, Martinelli, Räsänen – Jääskeläinen (TS), Slovák, Lamper – Šoltés, Wahl, Hickmott – Hrnka, Tamáši, Bartánus (A) – Kabáč, Gabor, Róth – Varga
    Färjestad Karlstad: Holm (Svensson) – Blum, Arnesson, Mozík, Westin, Erixon (A), Ivarsson, Johansson A. – Leskinen, Ryno (A) (TS), Ejdsell – Åslund, Johansson L. (C), Nilsson – Olofsson, Johansson M., Ottosson – Rydahl, Bäck, Jakobsson – Sandberg

    Rozhodčí: Jarec (BLR), Baluška (SVK) – Synek, Konc (oba SVK)

    Diváci: 1 695
    bahis siteleri