Chabarovsk – Čeljabinsk 1:2 (po pr.) | Novosibirsk – Ufa 1:3 (kon.) | Jokerit – Riga 7:2 (kon.)
Soči – Kazaň 3:6 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
7:2 (2:0, 4:2, 1:0)
Dinamo Riga
Sobota 07.09.2019, 15:00 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:45
    Z voleje pálil Lauris Darzinš a za Kalninšem zazvonila tyčka!
     
    56:21
    Domácích bylo na ledě šest. Následuje tedy vyloučení, které odpyká Nicklas Jensen.
     
    50:50
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Viktor Lööv – 2 min., sekání).
    48:22 Ahti OKSANEN - 7:2
     
    48:22
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí ale stačili využít ještě první polovinu početní výhody a tak jim zůstanou k dobru další dvě minuty! Hráči Jokeritu sehráli krásnou kombinaci. Moses přenesl hru na pravý kruh na Haapalu, který ještě nahrál před branku zcela volnému AHTIMU OKSANENOVI. Ten napoprvé zakončil jen do betonu Treťjaka, ale z dorážky se už nemýlil – 7:2. Asistence: Henrik Haapalaa Steve Moses..
     
    46:46
    Gints Meija zasáhl holí do tváře Jesseho Joensuua a zřejmě mu způsobil krvavé zranění. Proto dostává trest na 2+2 minuty!
     
    39:26
    Carter Ashton najížděl v oslabení sám na Kalninše, ale ten byl úspěšnější! Následně byla domácí branka posunuta a hra je tedy přerušena.
     
    38:44
    Za držení je vyloučen Benjamin Marshall. Budeme sledovat další přesilovku Jokeritu.
    38:06 Jacob BERGLUND - 6:2
     
    38:06
    Riga právě vstřelila branku!
    Ze zápasu je pořádná přestřelka! David Ullström našel přesnou přihrávkou od zadního mantinelu JACOBA BERGLUNDA a ten zblízka posílá kotouč do sítě. Druhý gól Berglunda v utkání – 6:2. Asistence: David Ullström.
    37:50 Nicklas JENSEN - 6:1
     
    37:50
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Také domácí využívají početní výhodu a vedou zase o pět gólů! Kontiola nahrál na pravý kruh NICKLASOVI JENSENOVI, který si srovnal puk a přes obránce Zileho zamířil k bližší tyčce. Treťjak přes svého spoluhráče zřejmě moc neviděl. Asistence: Sami Lepistö a Petri Kontiola.
     
    36:51
    Za nedovolené bránění je vyloučen hostující Colton Gillies. Přesilovka pro Jokerit.
    35:38 Jacob BERGLUND - 5:1
     
    35:38
    Riga právě vstřelila branku!
    Hosté se v přesilovce dočkali gólu! Krásný dlouhý pas od Ullströma obdržel rozjetý JACOB BERGLUND, který se dostal ke střele z levého kruhu a zápěstím kotouč zavěsil přesně do vzdálenější šibenice. Kalninš nemohl lapačkou na tuto střelu dosáhnout – 5:1.
     
    34:30
    Hosté se nyní budou moci trochu zvednout. Henri Ikonen je vyloučen za sekání a Dinamo bude hrát přesilovku.
    32:18 Mikko LEHTONEN - 5:0
     
    32:18
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovku využívají a zvyšují už na 5:0! MIKKO LEHTONEN si vyměnil puk s Peterem Reginem a z osy kluziště vymetl pavučinky z horního růžku nad pravým ramenem Maxima Treťjaka. Asistence: Peter Regin.
     
    31:58
    Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Colton Gillies. Domácí mají šanci ještě navýšit svůj náskok.
     
    26:30
    Hosté střídají brankáře. Kristerse Gudlevskise nahrazuje Maxim Treťjak, který je vnukem legendárního gólmana sovětské Sborné Vladislava Treťjaka.
    26:30 Nicklas JENSEN - 4:0
     
    26:30
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tohle je zatím jednoznačná záležitost! NICKLAS JENSEN překvapil Gudlevskise pohotovým výjezdem zpoza branky a následně poslal puk podél jeho pravého betonu za brankovou čáru – 4:0. Asistence: Sami Lepistö a Petri Kontiola.
     
    23:51
    Tohle byla velká šance hostí! Opět u toho byla dvojice Berglund – Ullström. Ten zakončoval už do poloodkryté branky, ale Janis Kalninš se výborně přesunul!
    20:20 Petri KONTIOLA - 3:0
     
    20:20
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí hned po 20 sekundách druhé třetiny zvyšují svůj náskok! Nahození Samiho Lepistöho od modré čáry tečoval PETRI KONTIOLA a možná i Nicklas Jensen a puk proskákal za záda Gudlevskise 3:0. Asistence: Sami Lepistö a Henrik Haapala.
    16:50 Peter REGIN - 2:0
     
    16:50
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovku zužitkovali a zdvojnásobují svůj náskok! Po střele Mikky Lehtonena se kotouč odrazil od shluku těl před brankovištěm k PETEROVI REGINOVI a domácí kapitán ho zametl do odrkryté klece. Asistence: Steve Moses a Mikko Lehtonen.
     
    15:06
    Za hákování je vyloučen Andris Džerinš. Jokerit bude hrát přesilovku.
     
    15:00
    Nicklas Jensen však dostal přihrávku do jízdy, vyhnul se obránci a mířil sám na Gudlevskise. Ten jeho bekhendovou kličku vystihl a podržel Rigu!
     
    09:29
    Oliver Lauridsen osekával McMillana a dostává tak dvouminutový trest. Po reklamní přestávce uvidíme přesilovku Dinama.
     
    07:01
    Ale pozor, hosté si ještě vyžádali coach's challenge! Zřejmě reklamují postavení útočícího hráče v brankovišti.
    07:01 Steve MOSES - 1:0
     
    07:01
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení! Skvěle to udělal STEVE MOSES, který se dostal k puku na pravém křídle, projel až před branku a bekhendem puk uklidil k pravé tyčce z pohledu Gudlevskise. Asistence: Teemu Eronen.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 8. Moses (Eronen), 17. Regin (Moses, Lehtonen), 21. Kontiola (Lepistö, Haapala), 27. Nicklas Jensen (Lepistö, Kontiola), 33. Lehtonen (Regin), 38. Nicklas Jensen (Lepistö, Kontiola), 49. Oksanen (Haapala, Moses) – 36. Berglund (Ullström, Treťjak), 39. Berglund (Ullström)


    Jokerit Helsinky: Kalninš (Niemi) – Lepistö (A), Lehtonen, Eronen, A. Grant, O. Lauridsen, Lööv, E. Räsänen – Nicklas Jensen, Kontiola, Haapala – Moses, Norman, Joensuu – H. Ikonen, Regin (C), Oksanen – Anttila (A), Niemi, Hirvonen – Pihlström.
    Dinamo Riga: Gudlevskis (27. Treťjak) – Marshall, Balinskis, Sotnieks, Berglund, Zile, Ališauskas, Gimajev – M. Redlihs, Darzinš, Ullström – Ashton, Berglund, McMillan – Marenis, Džerinš, Gillies – Batna, Meija, Gegeris – Trastasenkovs.

    Rozhodčí: Olenin, Cyplakov – Ivanov, Šadrin

    Diváci: 9008
    bahis siteleri