Plzeň – Zug 2:1 (1:0 po s.n.) | Kärpät – Skellefteå 5:4 (3:2 po s.n.) | Färjestad – Mnichov 3:1 (kon.)
Luleå – Belfast Giants 4:0 (kon.) | Junosť Minsk – Pelicans Lahti 2:3 (0:3 po s.n.) | Mannheim – Djurgården 2:1 (kon.)
Vienna Capitals – Tychy 5:2 (kon.) | Grenoble – Bern 1:3 (kon.) | Rungsted Seier Capital – Hämeenlinna 3:1 (kon.)
Lausanne – Třinec 5:3 (kon.) | Biel – EC-KAC 4:2 (kon.) | Cardiff – Frölunda 2:9 (kon.)
konec
HC Lausanne
5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
HC Oceláři Třinec
Úterý 15.10.2019, 19:45 • Vaudoise aréna, Lausanne • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Petteri LINDBOHM - 5:3
     
    59:59
    Lausanne právě vstřelilo branku! Lvi v samotném závěru utkání využívají výhodu pěti proti třem! PETTERI LINDBOHM u pravého mantinelu spíše už čekal na závěrečnou sirénu, těsně před ní však ještě zkusil vypálit na Bartošáka a ten propustil kotouč těsně za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    59:48
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Marcinko – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 2 min., zásah do hlavy nebo krku).
     
    59:48
    Tomáš Marcinko uspěl na vhazování, Lausanne následně bylo trošku pasivní a nechalo Krajíčka vyjet až za kruhy, jenže Stephan jeho pokus v klidu chytil! Marcinko se navíc nechává vylučovat a to už podle všeho bude definitivní konec.
     
    58:38
    Christoph Bertschy mohl definitivně rozhodnout, najel si na pravý kruh, svojí pěknou střelou ale orazítkoval pouze vzdálenější tyčku!
     
    58:18
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Roth – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:45
    Vyloučení v týmu HC Lausanne (Almond – 2 min., sekání + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Stránský – 2 min., hrubost).
     
    53:04
    To bylo těsné! Na konci nádherné kombinace Ocelářů stanul Ondřej Kovařčík, který v obrovské šanci nedokázal trefit víceméně prázdnou svatyni!
    52:15 Petr VRÁNA - 4:3
     
    52:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    PETR VRÁNA křísí naděje Ocelářů! Tobias Stephan se nyní musí pod maskou trošku červenat, zkušený útočník totiž vystřelil z ostrého úhlu poté, co se k němu odrazil kotouč od zadního mantinelu. Černá guma propadla gólmanovi u bližší tyčky a je znovu o co hrát! Asistence: Patrik Hrehorčák.
     
    49:33
    Michal Kovařčík mohl jet od modré čáry sám na bránu, avšak při zpracování ztratil rychlost a musel tak pálit už z mezikruží. Stephan připraven!
     
    49:08
    Vyloučení v týmu HC Lausanne (Nodari – 2 min., hákování).
    48:05 Ronalds KENINŠ - 4:2
     
    48:05
    Lausanne právě vstřelilo branku! Třinečtí už v Champions Hockey League visí pouze na vlásku. Po zbytečné ztrátě na obranné modré čáře v podání hostů si parádní kolmici Dustina Jeffreyho zpracoval před Patrikem Bartošákem zcela osamocený RONALDS KENINŠ a pohotovým blafákem do forhendu pokořil ležícího gólmana. 4:2! Asistence: Dustin Jeffrey, Christoph Bertschy.
     
    44:10
    Vyloučení v týmu HC Lausanne (Moy – 2 min., sekání).
     
    38:14
    Michal Kovařčík pláchl po levém křídle a skvělou přihrávkou nabízel gól Janu Hladonikovi, jemuž bohužel střela před z části odkrytou klecí úplně nesedla a navíc trefila do nohy Ondřeje Kovařčíka!
     
    31:44
    Vyloučení v týmu HC Lausanne (Herren – 2 min., hákování).
     
    30:58
    Obrovská škoda! Matěj Stránský s Patrikem Hrehorčákem unikli v početní nevýhodě proti jedinému protihráči. Od začátku bylo jasné, že Stránský bude přihrávat, jenže druhému jmenovanému se nepovedlo kotouč ideálně zpracovat, Stephan stihl zmenšit střelecký úhel a zasáhl betonem.
     
    29:51
    Slezané znovu zahrozili v oslabení. Petr Vrána po vyražené střele z levé strany hledal touš pod betonem Stephana, jenž byl nakonec v souboji silnější a nepustil kotouč za brankovou čáru!
     
    29:39
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (M.Kovařčík – 2 min., hákování).
     
    26:17
    A pro hosty to může vypadat ještě lépe. Z aktivity totiž přišel faul, podrážením se provinil Ronalds Keninš (LAU)!
    25:25 Michal KOVAŘČÍK - 3:2
     
    25:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ale podívejte se, hned máme sníženo! MICHAL KOVAŘČÍK to udělal velmi dobře. Ve středním pásmu si přebral kotouč, protáhl se kolem Junlanda a bekhedem zakončil dokonale pod břevno! Asistence: Guntis Galvinš.
    23:28 Cory EMMERTON - 3:1
     
    23:28
    Lausanne právě vstřelilo branku! Pro Třinec to už nebude lehké, Švýcaři totiž v závěru výhody pět na tři skórují. CORY EMMERTON zůstal nehlídán na brankovišti. Zpoza klece jej hledal Jeffrey, Bartošák sice do přihrávky sáhl, avšak kotouč se dostal pouze na Emmertonovu hůl. Domácí útočník si ho posléze hodil na bekhend a zakončil pod horní tyčku! Asistence: Dustin Jeffrey, Jonas Junland.
     
    22:01
    Tak to je neskutečné! Tomáš Marcinko využil nedůslednosti domácího hráče a ve dvojnásobném oslabení jel sám na branku. O radost jej bohužel připravila tyčka, kterou Marcinko prudkou střelou pod lapačku zasáhl!
     
    21:55
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Adamský – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    21:31
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Chmielewski – 2 min., hákování).
     
    17:27
    Vyloučení v týmu HC Lausanne (Nodari – 2 min., hákování).
    13:55 Victor OEJDEMARK - 2:1
     
    13:55
    Lausanne právě vstřelilo branku!
    Pořádně krutý gól pro Třinec! Přihrávka Ronaldse Keninše se o několik centimetrů zatoulala až do středního pásma, jenže to rozhodčí nepostřehli. VICTOR OEJDEMARK překvapil všechny střelou z velké dálky a nenápadný oblouček se snesl přímo pod břevno. Branka však pro ofsajd spíše neměla platit, velká škoda, že ji rozhodčí po dlouhé debatě uznávají... Asistence: Ronalds Keninš.
    12:59 Erik HRŇA - 1:1
     
    12:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Výborně, Oceláři v přesilovce srovnávají krok! Skvěle to provedl Matěj Stránský, který ujížděl po pravém křídle. Už to vypadalo, že se vydá až za bránu, jenže moc dobře věděl o ERIKU HRŇOVI, jenž si najížděl mezi kruhy. Hrňa následně obdržel přihrávku přímo na hůl a propálil přesouvajícího se Stephana! Asistence: Matěj Stránský.
     
    12:27
    Vyloučení v týmu HC Lausanne (Froidevaux – 2 min., držení).
     
    09:44
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Dravecký – 2 min., hákování).
     
    08:23
    Etienne Froidevaux vedl akci dvou na jednoho. Krásnou zadovkou vybídl ke střele Robina Leoneho, jehož zakončení na bližší tyč vykopl rychle se přemisťující Bartošák!
     
    04:33
    Ondřej Kovařčík se pěkně uvolnil na osu hřiště. Bleskově vyrovnáno ale není, Stephan svižnou střelu eliminoval vyrážečkou!
    03:34 Christoph BERTSCHY - 1:0
     
    03:34
    Lausanne právě vstřelilo branku! Znovu se potvrzuje nepsané pravidlo "nedáš-dostaneš" a švýcarský celek jde do vedení! Třinečtí bohužel registrovali další potíže s rozehrávkou z vlastního pásma, čehož domácí využili. Verminovi se nejprve nepovedlo zakončit, nicméně nakonec ještě posunul kotouč k tyčce po levé ruce Bartošáka a CHRISTOPH BERTSCHY ukázal, že dres pro nejproduktivnějšího hráče nenosí náhodou! Asistence: Joel Vermin.
     
    03:00
    To byla paráda! Matěj Stránský protančil mezi dvěma beky Lausanne a zjevil se sám před Tobiasem Stephanem. Ještě jej zkusil obelstít forhendovou kličkou, ta ovšem skončila na nataženém betonu!

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. Bertschy (Vermin), 14. Oejdemark (Kenins), 24. Emmerton (Jeffrey, Junland), 49. Keninš (Jeffrey, Bertschy), 60. Lindbohm – 13. Hrňa (Stránský), 26. M.Kovařčík (Galvinš), 53. Vrána


    HC Lausanne: Stephan (Boltshauser) – Heldner, Junland, Lindbohm, Frick, Nodari, Genazzi (A), Oejdemark, Traber – Bertschy, Jeffrey (A), Vermin – Kenins, Jooris, Herren – Moy, Emmerton, Almond – Antonietti, Froidevaux (C), Leone.
    HC Oceláři Třinec: Bartošák (Kváča) – Roth, Gernát, Krajíček, Doudera, Musil, Galvinš, Zahradníček – Stránský, Vrána, Hrehorčák – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň, Hladonik, Adamský – Polanský.

    Rozhodčí: Persson (Švédsko), Wiegand – Kovacs, Cattaneo (všichni Švýcarsko).

    Diváci: 4 444
    bahis siteleri