Barys – Riga 3:4 (po pr.) | Dynamo Moskva – CSKA Moskva 1:2 (kon.) | Soči – Magnitogorsk 3:4 (po pr.)
Spartak Moskva – Novosibirsk 1:2 (kon.)
po prodl.
Barys Nur-Sultan
3:4 (0:0, 1:2, 2:1 - 0:1)
Dinamo Riga
Středa 16.10.2019, 15:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč. (17:59:20)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 40:16.
    Zblokované střely – 4:15.
    Vyloučení – 5:5.
    Využití přesilovek 1/5 – 1/5.
    Vhazování – 35:22.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dinama Rigy, které svého soupeře porazilo poměrem 4:3 po prodloužení. Lotyšský celek v řádné hrací době vedl hned třikrát, jenomže pokaždé o jednobrankové vedení přišel. Utkání nakonec dospělo až do prodloužení, kde jsme sledovali celou řadu šancí. Jednu z nich zužitkoval hostující obránce Sotnieks, jehož povedená střela putovala mimo dosah brankáře Karlssona.
     
    Konec zápasu.
    63:32 Kristaps SOTNIEKS - 3:4
     
    63:32
    Riga právě vstřelila branku!
    O vítězi zápasu je definitivně rozhodnuto! Jak bývá v prodloužení zvykem, tak se po nepovedené akci jednoho celku, uskuteční protiakce. To bylo k vidění i tentokráte, do protiútoku se totiž dostal hostující obránce KRISTAPS SOTNIEKS, jehož zakončení směřovalo přesně pod břevno.
    Asistence: Brandon McMillan.
     
    63:13
    Karlsson měl naprosto zakrytý výhled, avšak i přesto se mu povedlo včas zasáhnout. Následně se zaskvěl také Makarov, který to měl hodně složité.
     
    62:08
    Na opačné straně si Valk tak dlouho hledal prostor ke střele, až ho nakonec přeci jenom našel. Rána švihem zaplula pouze do hrudníku brankáře Makarova.
     
    61:02
    Redlihs měl před sebou prázdnou branku, jenomže nahrávka od jeho spoluhráče byla o něco delší. Nakonec se puk odrazil daleko vedle domácí branky.
     
    60:30
    Vhazování se vyvedlo domácím, kteří se dostali za vlastní branku, odkud nastartovali první atak. Hostující Ališauskas nakonec vytlačil protihráče ze třetiny.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Je tomu skutečně tak. Ani třetí třetina nerozhodla o vítězi zápasu, budeme sledovat pětiminutové prodloužení. Bude se hrát ve třech na obou stranách.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:11
    Vypadá to, že tento zápas dospěje do prodloužení. Už několik vteřin probíhá poslední minuta třetí třetiny, Barys by ale chtěl tento zápas rozhodnout v řádné hrací době.
     
    58:05
    Nur-Sultanu se na zhruba minutu zdržel v útočné třetině, kde doslova ostřeloval brankáře Makarova. Ten zasahoval dvakrát, další pokusy byly zablokovány.
     
    57:11
    Michajlis nabíjel do zajímavé pozice Petuchovovi, který se do puku opřel z jedničky. Makarov si přízemní ránu pohlídal, v tomto případě zakročil betonem.
     
    56:21
    Až poté se za vlastní brankou dokázal zorientovat Dietz, který zvolil hodně kostrbaté řešení. Michajlis na jeho nahrávku nedosáhl, naopak si lépe počínal Bartulis.
     
    55:30
    Dinamo se nyní dostalo k sympatickému tlaku, jenomže ten nic nebezpečného zatím nepřináší. Zatím sledujeme pouhé nahazování podél mantinelu.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 32. Asetov (Ševčenko), 42. R. Starčenko (Pakarinen, Dietz), 55. Asetov (Šalapov, Metalnikov) – 26. Marenis (Batna, Gillies), 35. Darzinš (McMillan), 49. Ashton (Darzinš, McMillan), 64. Sotnieks (McMillan)


    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Pasquale) – Dietz (C), Makljukov, Blacker, Metalnikov, Šalapov, Kleščenko, Samat Danijar – R. Starčenko (A), Knight (A), Pakarinen – Michajlis, Valk, Žajlauov – Petuchov, Šesťakov, Akolzin – Ševčenko, Sagadejev, Musorov – Asetov.
    Dinamo Riga: An. Makarov (Salák) – Bartulis, Ališauskas, Marshall, Mamčics, Sotnieks (A), Berglund, Gimajev – M. Redlihs, McMillan (A), Darzinš (C) – Ashton, Berzinš, Meija – Lipsbergs, Džerinš, Pavlovs – Gillies, Batna, Marenis – Trastašenkovs.

    Rozhodčí: Oskirko, Ovčinikov – Gorděnko, Černišov
    thejrc.org