Barys – Riga 3:4 (po pr.) | Dynamo Moskva – CSKA Moskva 1:2 (kon.) | Soči – Magnitogorsk 3:4 (po pr.)
Spartak Moskva – Novosibirsk 1:2 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
CSKA Moskva
Středa 16.10.2019, 18:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:35
    Michal Čajkovský (DMS) 0+1, 1 střela, čas na ledě 16:11
    Jiří Sekáč (MOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:50 (20:41:38)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 21:25.
    Zblokované střely – 11:18.
    Vyloučení – 0:2.
    Využití přesilovek 1/2 – 0/0.
    Vhazování – 30:23.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím CSKA, které svého soupeře porazilo poměrem 2:1. I třetí třetina přinesla velice zajímavou podívanou, přičemž jsme sledovali vyrovnanou partii, jenž nakonec přinesla rozhodující branku v podání CSKA. Po inkasované brance se Dynamu tlačilo za vyrovnáním, avšak ani ve vyložených šancí nedokázalo překonat Sorokina. Dnešní moskevské derby tak vyznělo pro hostující CSKA.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Vyrovnání měl na hokejce domácí Indrašis, který svůj pokus nasměřoval kousek vedle branky.
     
    59:12
    Bočarov je na lavičce, domácí to zkoušejí v šesti hráčích!
     
    58:30
    Dynamo se dostalo do pásma, kde se Sorokin musel činit. Do konce nezbývá moc času, Bočarov už pošilhává po lavičce.
     
    57:25
    Tělegin mohl mít na holi rozhodující branku, jenomže vypálil pouze doprostřed branky. Po odehrání skončil na zemi jeden z hostujících hráčů, který odjel za pomoci lékaře.
     
    56:05
    V posledních minutách se o poznání přiostřuje, což bylo k vidění také po přerušení hry. Jeden z hostů zbytečně dohrával Muranova, kterému se to pochopitelně nelíbilo.
     
    55:03
    Až v tuto chvíli se přeci jenom jednalo o icing, hra se tak opět přestěhuje do pásma Dynama. To hostujícímu celku maximálně vyhovuje, naopak domácí tábor se zlobí na sudího.
     
    54:02
    Zakázané uvolnění to překvapivě nebylo, hosté ale konečně dokázali vystřídat. Navíc se CSKA dostalo na druhou stranu, kde Tolčinskij nedosáhl na nahrávku.
     
    53:10
    Indrašis doslova ukořistil kotouč u pravého mantinelu, načež ho zavezl do obranného pásma. CSKA by potřebovalo vystřídat, domácí se toho pokouší využít.
     
    52:01
    Tlak Dynama vyvrcholil další šanci, ve které se pro změnu zjevil Zajcev. Domácí obránce měl na střelu hodně prostoru, jenomže ani přesto netrefil branku.
     
    51:25
    To je neskutečné! Domácí byli hned dvakrát blízko k vyrovnání, jenomže ani v jednom případě puk neskončil za čárou. Druhá střela navíc skončila na břevně.
     
    50:10
    Zajcev raději zavezl hrací předmět za vlastní branku, kde si jeho celek zbytečně zkomplikoval rozehrávku. Aby toho nebylo málo, tak Ljamin vyhodil až na druhou stranu.
     
    49:18
    V posledních minutách sledujeme celkem plynulou hru, jenomže Dynamu se krátí čas na vyrovnávací branku. Bočarov navíc dokázal vychytat Světlakova.
     
    48:14
    Ukázkovým obranným zákrokem se prezentoval domácí Mironov, který nasadil stoličku jednomu z protihráčů. Dynamo se osvobodilo dalším vyhozením.
     
    47:20
    Hietnan se sotva dostal do pásma, načež zvolil nahození k zadnímu hrazení, po kterém skočil po puku brankář Sorokin. Navíc na řadu přijde další komerční přestávka.
     
    46:02
    U pravého kruhu měl překvapivě hodně prostoru na zakončení Polygalov, který trefil pouze výstroj brankáře. Následně Dahlbeck vyhodil až na druhou stranu.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 13. A. Petersson (Šipačov, Čajkovský) – 23. Slepyšev (Naumenkov, Světlakov), 46. Mamin (Tolčinskij, P. Karnauchov)


    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Čajkovský, Hietanen, Ljamin, J. Zajcev, Mironov (A), Grigorjev, Ogurcov, Bojkov – Jaškin, Šipačov (C), A. Petersson – Indrašis, Polygalov, Brjukvin – V. Kuljomin (A), Igumnov, Mojsejev – Muranov, Jefremov, Michajlov.
    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – M. Robinson (A), Dahlbeck, Marčenko, Kiselevič, Nestěrov (C), Naumenkov, A. Romanov – Kaprizov, Vey, Sekáč – Okulov, Šalunov, Mamin – Tělegin (A), Světlakov, Slepyšev – Tolčinskij, P. Karnauchov, Kalinin.

    Rozhodčí: Naumov, Olenin – Sadovnikov, Sidov
    thejrc.org