Bordeaux – Saint-Étienne 0:1 (kon.) | Monaco – Rennes 3:2 (kon.) | Marseille – Štrasburk 2:0 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
0:1 (0:0)
AS Saint-Étienne
Neděle 20.10.2019, 15:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že v závěru zápasu se Saint-Étienne dočkalo vítězství, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (17:05:01)
     
    Dlouhou dobu to vypadalo, že střetnutí dojde do bezbrankové remízy, ovšem opak se stal pravdou. Trochu neohrabaně si počínal Pablo, který v šestnáctce zatáhl Arnauda Nordina za ruku. Hostující hráč šel sice ochotně k zemi, ale byla nařízená penalta, kterou proměnil Denis Bouanga. Jeho zapsání mezi střelce znamená, že Saint-Étienne se posunulo už na devátou příčku, Bordeaux zatím zůstává páté.

    Popisovali jsme si konec střetnutí, ale jinak jsme sledoval spíše bojovný zápas, v němž bylo o trochu více nebezpečnější domácí mužstvo. Ovšem tomu dlouho trval přechod na útočnou polovinu. Naopak ASSE se po zisku míče řítilo rychle na polovinu soupeře, kde zase často kazilo. Kdybychom měli dát na herní dojem, remíza by byla spravedlivou.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Mohlo být vyrovnáno! Do šestnáctky se hnal Josh Maja, který šel ze strany sám na brankáře. Ovšem Stéphane Ruffier výborně vyběhl a vyrovnání odmítl. Hostující brankář je tak hrdinou střetnutí.
    90+3. Denis BOUANGA - 0:1
     
    90+3
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Po dlouhých dohadech byl pokutový kop rozehrán a po něm jde ASSE do vedení! K rozehrání se postavil DENIS BOUANGA, jenž trefil levý horní roh branky. Benoît Costil sice vystihl směr střely, ale nedosáhl na ní.
    90. Pokutový zákrok
     
    90
    Pokutový kop pro Saint-Étienne! Střídající Arnaud Nordin vnikl do šestnáctky, kde rychle zasekl míč, a tak ho k zemi stáhl Pablo. Hostující hráč toho využil a ochotně upadl!
     
    89
    Časté přerušování hry asi ublížilo fotbalu. Bordeaux si po kombinaci vynutilo další volný kop. Centr z něho mířil na levou stranu šestnáctky, kde ale zasáhl obránce Saint-Étienne.
     
    87
    Další nepřesná přihrávka v podání domácího celku, balon tak doskákal jen k brankáři. Saint-Étienne otočilo hru, jenže po překonání půlící čáry o balon přišlo.
     
    86
    Do šestnáctky naběhl Jimmy Briand, který se tlačil blíže k brance. Jenže domácího útočníka dostoupil William Saliba, který ho od balonu odstavil.
     
    85
    Za bezbrankového stavu jdeme do koncovky zápasu. Bohužel to vypadá, že je gólu v tomto střetnutí asi nedočkáme. Vraťme se na zelený pažit, kde jsou u míče domácí, ovšem znovu jen na své polovině.
     
    84
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Júsuf Aït Binnásir, přichází Josh Maja.
     
    83
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Ryad Boudebouz, přichází Arnaud Nordin.
     
    81
    Hra se otočila a hostující mužstvo si vynutilo rohový kop. Centrem od praporku se prezentoval Yohan Cabaye, jenž našel jen rukavice domácího brankáře.
     
    80
    Střídající Hwang Ui-jo oživil hru a v poslední akci zamířil zleva do šestnáctky. Jeho tvrdou ránu ale vyrazil hostující brankář, který drží ASSE ve hře o body.
     
    79
    Bordeaux vyslalo další centr do šestnáctky z pravé strany, k balonu se dostal Jimmy Briand, jemuž zakončení nesedl. Míč mířil do pravého spodního rohu branky, ale také Stéphane Ruffier byl připravený.
     
    78
    Znovu se něco změnit pokusil Yacine Adli, který si vynutil faul. Obrana Saint-Étienne se stihla zformovat a soupeř bude muset znovu překonávat bílou hráz.

    Michal Luxa

    Branky: 90+3. Bouanga (pen.)

    Karty:   19. Perrin (SET), 28. Fofana (SET), 32. Chazrí (SET)


    Držení míče: 63 % : 3 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 7:18.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Mexer, Koscielny (24. Jovanović), Pablo – Kamano, Adli, Otávio, Benito – Aït Binnásir (84. Maja), Kalu (55. Hwang Ui-jo) – Briand.
    Náhradníci: Poussin – Maja, Tchouaméni, Jovanović, Hwang Ui-jo, Kwateng, Bellanova.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Saliba, Perrin (C) (46. Kolodziejczak), Fofana – Palencia, M'Vila, Youssouf, Bouanga – Boudebouz (83. Nordin) – Abi, Chazrí (77. Cabaye).
    Náhradníci: Moulin – Kolodziejczak, Hamouma, Berić, Debuchy, Cabaye, Nordin.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Pacelli
    thejrc.org