Kypr – Skotsko 1:2 (kon.) | Ázerbájdžán – Wales 0:2 (kon.) | Slovinsko – Lotyšsko 1:0 (kon.)
Rusko – Belgie 1:4 (kon.) | San Marino – Kazachstán 1:3 (kon.) | Německo – Bělorusko 4:0 (kon.)
Sev. Irsko – Nizozemsko 0:0 (kon.) | Chorvatsko – Slovensko 3:1 (kon.) | Rakousko – S. Makedonie 2:1 (kon.)
Izrael – Polsko 1:2 (kon.)
konec
Kypr
1:2 (0:1)
Skotsko
Sobota 16.11.2019, 15:00 • Neo GSP • Kvalifikace ME • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 9:0. Rohy: 9:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:18. (16:54:44)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Skotska, které svého soupeře porazilo poměrem 2:1. Kypru se hned v úvodu druhého poločasu podařilo srovnat krok, jenomže o pár minut později si soupeř vzal vedení zpět. Následoval celkem drtivý tlak domácí reprezentace, nicméně Skotsko doslova odbránilo své jednobrankové vedení až do poslední vteřiny.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Papoulis se doslova prodral k volnému míči, po kterém vypálil skutečně hodně vysoko nad branku. Nakonec z toho nebude ani rohový kop pro Kypr.
     
    90+2
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází John McGinn, přichází Michael Devlin.
     
    90+2
    Palmer si dával s rozehrávkou rohového kopu hodně načas, nakonec se však rozhodl rozehrát po zemi nakrátko, přičemž se Skotsko snažilo nasbírat cenné vteřinky.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Liam Palmer (Skotsko).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Zcela určitě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Kypru nevyšel ani další rohový kop, navíc to bylo s útočným faulem Papoulise. Marshall tak nebude s odkopem od branky nikam moc spěchat.
     
    87
    Taylor obstaral dalekonosné autové vhazování, jenomže Christie si při napadání pomohl nedovoleným způsobem. Skotsko tak hraje i nadále bez balónu.
     
    86
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, Skotsko i nadále vede o jedinou branku. Naopak domácí reprezentace se nadechuje k slušnému náporu.
     
    85
    Ioannou si na levém křídle přichystal centr, který ještě za sebe přizvedl Palmer. Výsledkem je zisk rohového kopu, do šestnáctky se žene smečka v bílém.
     
    84
    Po delší době se k míči dostal také domácí brankář Pardo, kterému se povedlo konstruktivně rozehrát do strany na Kostiho, který se snaží vyvézt míč.
     
    79
    V posledních minutách nesledujeme zrovna pohlednou podívanou, spíše se jedná o takovou válku na hřišti. Jakýkoliv útok totiž končí nedovoleným zákrokem.
     
    78
    Jeden z domácích se uvnitř pokutového území poroučel k zemi, o nedovolený zákrok se ani tentokráte nejednalo. Marshall tak narychlo rozehrál po zemi.
     
    77
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Charalampos Kyriakou, přichází Demetris Theodorou.
     
    76
    Hodně důrazně si před malým momentem pomáhal hostující Gallagher, který si ale počínal v rámci pravidel. Palmer tak bude moci obstarat autové vhazování.
     
    75
    U středového kruhu se povedlo přenést hru McGregorovi, nicméně jeho kolega Christie měl na práci s míčem málo času. Následně ho čistě obral Demetriou.

    David Suchý

    Branky: 47. Efrem – 12. R. Christie (J. McGinn), 53. J. McGinn (Taylor)

    Karty:   58. Demetriou (CYP) – 14. C. McGregor (SCO), 47. McKenna (SCO), 56. J. McGinn (SCO), 58. Taylor (SCO), 90+1. Palmer (SCO)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 9:0. Rohy: 9:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:18.
    Kypr: Pardo – Demetriou, Karo (42. Kastanos), Merkis (C), Kousoulos, Ioannou – Kosti, Papoulis, Ch. Kyriakou (77. Theodorou) – Efrem (74. M. Špoljarić), Sotiriou.
    Náhradníci: Michael, Kissas – Artymatas, Avraam, Economides, Ioannou, Kastanos, M. Špoljarić, Wheeler, Zachariou, Theodorou, Christoforou.

    Skotsko: Marshall – Palmer, Gallagher, McKenna, Taylor – J. McGinn (90+2. Devlin), C. McGregor, Jack – Forrest (72. Burke), Naismith (C) (62. McBurnie), R. Christie.
    Náhradníci: MacGillivray, McLaughlin – Armstrong, Burke, Devlin, Fleck, McBurnie, Morgan, O'Donnell, Shankland, Shinnie, Porteous.

    Rozhodčí: Lechner – Heidenreich, Kolbitsch (všichni Rakousko)
    ocianews.com