Vladivostok – Magnitogorsk 5:4 (kon.) | Omsk – Jekatěrinburg 1:2 (po pr.) | Spartak Moskva – Minsk 7:2 (kon.)
konec
Spartak Moskva
7:2 (2:2, 2:0, 3:0)
HC Dinamo Minsk
Čtvrtek 21.11.2019, 17:30 • Arena Mytišči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Spartak jasně přehrál Minsk, se loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (20:02:09)
     
    Československá stopa v utkání:

    Július Hudáček (Spartak Moskva) 2 inkasované góly, 31 zákroků, 93,94% úspěšnost zákorků
    Robin Hanzl (Spartak Moskva) 0+2, 1 střela, 20:29 čas na ledě
     
    Třicet minut se hrálo vyrovnané utkání, ale poté to vypadalo jakoby Minsku došly síly. Spartak najednou začal být lepší a postupně přidávat další branky. Konečným výsledkem se tak potvrdila situace v tabulce, kam domácí mužstvo zapsalo další dva body. Asi nejlepším hráčem na ledové ploše byl Kaspars Daugavinš, který zaznamenal tři kanadské body.

    Střely na branku: 37:33.
    Střely na branku ve třetí třetině: 10:14.
     
    Konec zápasu.
     
    58:43
    K odraženému puku se před brankou dostal Arťom Fjodorov, který jej chtěl uklidit po ledě za brankovou čáru. Ovšem Michail Karnauchov předvedl skvělý zákrok betonem.
     
    57:23
    Bylo vidět, že po úspěšné kličce nabral Ilja Arkalov velké odhodlání a sám pokračoval dále. Roman Dostanko domácího útočníka čistě atakoval, ovšem Arkalov zajel do nějaké rejhy a dnešní střetnutí pro něj skončilo.
    55:38 Maxim CYPLAKOV - 7:2
     
    55:38
    Spartak právě vstřelil branku!
    Spartak ujel ve vlastním oslabení ve dvou na brankáře a akce dopadla sedmou brankou ruského mužstva! Vladislav Jerjomenko trefil jen prvního hráče, a tak se Michail Juňkov vydal s MAXIMEM CYPLAKOVEM do akce. Druhý jmenovaný zúročil přihrávku, když vystřelil mezi gólmanovy betony. Asistence: Michail Juňkov.
     
    54:51
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Martinš Karsums – 2 min., sekání).
     
    54:01
    Hostující obránci opět nestíhali, když na pravé straně nabral obrovskou rychlost Michail Kotljarevskij. Útočník Spartaku se snažil trefit prostor u vzdálenější tyče, ovšem gólman zasáhl.
     
    Střely na branku: 34:25.
     
    53:23
    Už jsem chtěl psát, že hostující hráči působí poněkud odevzdaně. V tom se puku zmocnil na ose Pavel Denisov, jehož zakončení mířilo jen doprostřed branky.
     
    52:03
    Ve vlastním oslabení ujel sám na brankáře Alexander Nikišin, který předvedl bekhendový blafák. Jenomže Michail Karnauchov se skvěle roztáhl a zvednutým betonem zakročil.
     
    51:08
    Damir Musin zachytil nahození Minsku a po obětí branky vyhodil přes všechny čáry. Následně se Spartak dostal do šance, která byla zakončena nepřesným pokusem.
     
    50:45
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Dmitrij Višněvskij – 2 min., držení).
     
    50:36
    Už méně než deset minut zbývá do konce zápasu a Minsk bude mít šanci na snížení, jelikož si vynutil v rohu hrací plochy faul.
     
    49:43
    Další akce Dimana byla zastavena na levé straně útočného pásma. Minsku se od poloviny zápasu moc nedaří a i proto táhne za kratší konec provazu.
     
    49:00
    Z trestné lavice naskočil Andrej Kosticyn, který nejprve zamířil do soupeře a poté se dostal k dorážce, kterou cpal do bližšího horního rohu branky. Ovšem Július Hudáček celou situaci přečetl, přemístil se a zakročil.
     
    48:00
    Robin Hanzl za soupeřovou brankou nezpracoval kotouč, který byl tak Minskem vyhozen za branku Spartaku. Domácí celek musí začít další akci od nuly.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 10. Fjodorov (R. Hanzl), 14. Daugavinš (Nikoncev), 34. Chochlačov (Gončarov, Karsums), 35. Daugavinš (Nikoncev, Zubov), 42. Nikoncev (Daugavinš), 44. Chochlačov (Fjodorov, R. Hanzl), 56. Cyplakov (Juňkov) – 3. Paré (Spooner, Jerjomenko), 12. Pulkkinen (Kryskin, A. Kosticyn)


    Spartak Moskva: J. Hudáček (Chomčenko) – Viklund, Kutějkin, Rylov, D. Višněvskij, Nikišin, Gončarov, D. Musin, Trišin – Daugavinš, Nikoncev, Zubov – R. Hanzl, Kokarev, Fjodorov – Kotljarevskij, Cyplakov, Juňkov – Karsums, Arkalov, Chochlačov.
    HC Dinamo Minsk: D. Taylor (44. M. Karnauchov) – Jevenko, Denisov, Jerjomenko, Gotovec, Dostanko, Znacharenko, Ďukov, Kryskin – Paré, Pulkkinen, Spooner – A. Kosticyn, Stefanovič, Kovyršin – Pavlovič, Děmkov, Prince – Dadonov, Kogaljov, Kitarov.

    Rozhodčí: Bukin, Kočetov – Antonov, Osipov

    Diváci: 5 987
    thejrc.org