Banská Bystrica – MAC Budapešť 4:3 (kon.) | Michalovce – Trenčín 1:2 (kon.) | Košice – Poprad 2:1 (kon.)
Zvolen – Lipt. Mikuláš 6:4 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 4:1 (kon.) | Miskolc – HC Slovan 6:3 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
4:3 (0:1, 4:2, 0:0)
MAC Budapešť
sk Pátek 22.11.2019, 17:30 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:11:13)
     
    V tretej tretine boli aktívnejším tímom hráči MAC-u Budapešť, ktorí sa tlačili za vyrovnaním, o súvislom tlaku sa ale v ich podaní rozhodne hovoriť nedalo. Hostia síce mali o niečo viac z hry, i domáci však mali šance na to, aby zápas definitívne rozhodli. Gól sme ale v tomto dejstve nevideli a napokon tak o víťazstve domácich rozhodlo päťminútové vylúčenie Langkowa, v ktorom v skóre odskočila Banská Bystrica a tento rozdiel udržala až do konca zápasu. Banská Bystrica je po tejto výhre na treťom mieste tabuľky so stratou 8 bodov na vedúci Slovan. MAC Budapešť je na 11. mieste.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 6:8 (45:31)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    MAC prehral vhadzovanie v útočnom pásme a domáci puk zatiahli do rohu, kde ho zrejme udržia až do záverečnej sirény.
     
    59:33
    Hostia síce majú puk, domáci ich ale vytláčajú k mantinelom. Trochu zúfalá strela Carlislea trafil Gabora a následné nahodenie Bodóa chytil gólman Beskorowany.
     
    59:01
    Bálizs odchádza z bránky na striedačku a Budapešť bude hrať v šestici!
     
    59:01
    Hneď po prechode útočnej modrej strieľal Carlisle a Beskorowany musel zasiahnuť. Hostia získavajú vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    58:30
    Hrnka puk nahodil na zadný mantinel, kde oň zúrivo bojuje Hickmott. Domáci útočník ho nedokázal vybojovať, hostia sa ale stále nedokážu prebiť prehusteným stredným pásmom.
     
    58:01
    Hostia by sa radi dostali do tlaku, vôbec sa však nedokážu dostať k puku. Domáci ho s prehľadom držia na svojich hokejkách.
     
    57:45
    Oba tímy v plnom počte.
     
    57:26
    Gaborovu strelu z ľavej strany zrazil jeden z brániacich hráčov Budapešti do rohu, kde sa puku zmocnil Pozsgai. Zaútočiť však nemôže, lebo jeho spoluhráči striedajú.
     
    57:00
    Hneď po vhadzovaní v pásme Budapešti strieľal od modrej Ďatelinka, tvrdú strelu však Bálizs videl a bez problémov ju chytil.
     
    56:42
    Hickmott zachytil rozohrávku hostí a hneď po prechode útočnej modrej strieľal z pravej strany. Túto propagačnú strelu Bálizs chytil.
     
    56:11
    Jääskeläinen bol v súboji pri mantineli zrejme zasiahnutý do tváre, za tento zákrok sa ale vylučovať nebude. Hostia zakladajú svoj útok spoza Bálizsovej bránky.
     
    55:45
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Scott Macaulay – 2 min., nedovolené bránenie).
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Marek Bartánus – 2 min., hrubosť).
     
    55:42
    Macaulay natlačil v súboji pred bránkoviskom Petrinca do domácej brány i brankára. Okamžite vznikla na mieste, kde by mala stáť domáca bránka, obrovská šarvátka, ktorú riešia hlavní rozhodcovia. Domáci gólman Beskorowany je našťastie v poriadku.
     
    55:15
    Lamper sa po pravom krídle dostal až za bránku Bálizsa, kde ho tvrdým súbojom pri mantineli pripravil o puk Nagy. Ten rýchlo otáča hru.
     
    54:43
    Až teraz sa podarilo Strechovi, ktorý sa dostal so spoluhráčom do prečíslenia. Napokon ho zakončoval sám, blafák na brankára Beskorowanyho ale nebol úspešný a skončil sa zákrokom betónom.
     
    54:14
    Hostia majú puk na svojich hokejkách, do domáceho pásma sa ale nie a nie dostať.
     
    53:27
    Hra sa v tretej tretine veľmi kúskuje, čo vyhovuje domácim. Tí vystihli rozohrávku hostí, puk ale namiesto dopredu posunuli dozadu na svojich obrancov.
     
    53:00
    Bubela krásnou kľučkou v stredovom kruhu obišiel napádajúceho Langkowa, nepresnou prihrávkou ale vystavil svojho spoluhráča do ofsajdu.
     
    52:37
    Cardwell chcel hneď po naskočení na ľad vysunúť do samostatného úniku Lampera, ten ale túto prihrávku nespracoval a je tak z toho zakázané uvoľnenie Banskej Bystrice.
     
    52:28
    Banská Bystrica v plnom počte.
     
    52:04
    McNally pripravil pozíciu na strelu Sofronovi, ten však bránku domácich minul. Akcia Budapešti pokračuje ďalej, avšak len prihrávkami popri mantineli bez ďalšieho streleckého zakončenia.
     
    51:32
    Domáci sa i v oslabení dostali do útoku a napokon z neho bola i strela Šťastného spomedzi kruhov, ktorú zrazil McNally na ochrannú sieť.
     
    51:13
    Útok MAC-u napokon ukončuje zbytočným postavením v bránkovisku jeden z útočiacich hráčov. Hra bude pokračovať vhadzovaním v strednom pásme.
     
    50:54
    Strechovo nahodenie od modrej tečoval tesne mimo banskobystrickej bránky Pitt. Hostia sa potom dostali k odrazenému puku a pokračujú v tlaku.
     
    50:28
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Patrik Lamper – 2 min., hákovanie).
     
    50:00
    Fejes prešiel po ľavej strane okolo Mihálika, k bránke sa ale nepretlačil. Rozhodcovia však signalizujú faul jedného z domácich hráčov.
     
    49:10
    Tretia tretina sa ani zďaleka zatiaľ neodohráva v tak rýchlom tempe ako druhé dejstvo. Hráčom Budapešti sa teraz nedarí založiť svoj útok.
     
    48:42
    Hostia si pri rozohrávke neporozumeli a Kreisz puk vyhodil na zakázané uvoľnenie.
     
    48:25
    Petrinca obral pri rozohrávke o puk Strech, sám sa ale pri snahe o blafák na Beskorowanyho vytlačil za domácu bránku. Po zisku puku sa potom na opačnej strane natlačil pred Bálizsovu bránku Šťastný, brankár hostí však jeho strelu vyrazil a potom vyrazil i Šťastného dorážku.
     
    47:53
    Hostia sú však v tejto tretine zatiaľ výrazne aktívnejší a tlačia sa za vyrovnaním. McNallyho nahodenie skončilo mimo a Langkow sa už k puku za domácou bránkou nedostal.
     
    47:28
    Terbócs dostal prihrávku z vlastného pásma za obrancov Banskej Bystrice, puk si ale spracovával príliš dlho a jeho strelu napokon zrazil na ochrannú sieť Ďatelinka.
     
    47:02
    Macaulay stratil v súboji v rohu rovnováhu a zaľahol puk. Hlavný rozhodca hru radšej prerušil, aby nedošlo k nejakej šarvátke.
     
    46:23
    Ďatelinka hneď po návrate z trestnej lavice dostal puk za obrancov Budapešti na útočnú modrú čiaru, puk si ale nedokázal spracovať.
     
    46:04
    Banská Bystrica v plnom počte.
     
    45:32
    Bodóov prienik po ľavom krídle ukončil Bartánus, ktorý puk odpálil bez váhania až za Bálizsovu bránku.
     
    45:06
    Hostia sa dostali do tretiny domácich, McNallymu však na útočnej modrej puk odskočil. Obranca hostí sa vrátil s pukom hneď do útočného pásma, sám sa ale týmto spôsobom vystavil do ofsajdu.
     
    44:26
    Strech si tak dlho pripravoval v pravom kruhu puk na strelu, až mu utiekol. Domáci ho vyhodili do stredného pásma.
     
    44:04
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ivan Ďatelinka – 2 min., napadnutie).
     
    43:53
    Krisztián Nagy sa odvážnym prienikom dostal cez trojicu domácich hráčov až pred brankára a zozadu ho doslova natlačil na domácu bránku Ďatelinka.
     
    43:15
    Oba tímy v plnom počte.
     
    43:01
    Sofronovi sa prienik po pravom krídle nevydaril, puk ale domáci vyviezť z vlastnej tretiny nedokázali. Obraz hry sa stále nemení.
     
    42:12
    Hra sa teraz odohráva predovšetkým v strednom pásme, kde si oba tímy navzájom zastavujú svoje útoky.
     
    41:15
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Miloš Bubela – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Charles Gregory Strech – 2 min., držanie hokejky).
     
    41:03
    Bubela sa potom pokúsil o sólový prienik po pravom krídle, keď však nevyšiel, tak puk krížnou prihrávkou posunul Bartánusovi. Ten ranou z prvej minul bránku hostí.
     
    40:42
    Terbócs sa po prihrávke spoza bránky ocitol úplne sám medzi kruhmi v tretine Banskej Bystrice, domácu bránku však prestrelil.
     
    40:15
    Domáci vyhrali prvé vhadzovanie v tretej tretiny, nepresnou rozohrávkou ale puk odovzdali hosťom.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:26.
     
    Kým prvá tretina nebola veľmi atraktívna, tak druhá priniesla hromadu zaujímavých momentov a predovšetkým šesť gólov. Domáci predviedli raketový nástup do tretiny a po chybnej rozohrávke hostí vyrovnal Southorn. Hostia následne začali faulovať a dali domácim na zavŕšenie obratu dostatok príležitostí, ktorými Banskobystričania nepohrdli. Domácich dostal prvýkrát do vedenia Bartánus, ktorého však zbytočne fauloval pri strelení gólu Langkow a päťminútovým trestom posadil domácich na koňa. Aj keď hostia v oslabení rýchlo vyrovnali, tak sa domáci dvomi rýchlymi gólmi dostali znovu do vedenia. Pokojne však mohli streliť i viac gólov, svoje ďalšie gólové príležitosti pri tejto kanonáde ale zahodili. Hostia sa vrátili do zápasu až v závere druhej tretiny pri svojej presilovke, v ktorej ich šance likvidoval ako na bežiacom páse brankár Beskorowany. Z veľkého tlaku však napokon vyťažili zníženie na (z ich pohľadu) 3:4 zásluhou gólu Terbócsa. Rozhodne nás tak čaká zaujímavá tretia tretina.

    Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 24:14 (39:23)
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:22
    Bubela potiahol puk do útočného pásma a pri pravom mantineli sa k nemu dostal Lamper. Ten sa natlačil spoza bránky do zakončenia, jeho slabý bekhendový pokus ale chytil brankár Bálizs.
     
    38:32
    Budapešť dáva gól!
    Hostia predsa len využívajú svoju presilovku a znižujú! Macaulay prihral od útočnej modrej na pravú stranu Orbanovi, ktorý našiel krížnou prihrávkou do ľavého kruhu voľného ISTVÁNA TERBÓCSA. Ten si puk spracoval a následne vymietol ľavý horný roh domácej bránky. Domáci gólman, ktorý v tomto oslabení chytil minimálne tri góly, už tentokrát nedokázal zareagovať. Asistencie: Brance Orban, Scott Macaulay.
     
    38:11
    McNallyho krížnu prihrávku od ľavého mantinelu zasiahol pri vzdialenejšej žrďke Klempa, puk ale zastavil brankár Beskorowany fantastickým zákrokom betónom.
     
    37:34
    Hostia zvierajú domácich. Strech prihrávkou z ľavej strany našiel medzi kruhmi McNallyho, ktorý trafil pravú žŕďku domácej bránky.
     
    37:13
    I tentokrát vyhrali hostia vhadzovanie v útočnej tretine. Strech krížnou prihrávkou našiel na pravej strany Sofrona, ktorého výborne mierenú ranu z prvej vyrazil pravým betónom brankár Beskorowany.
     
    36:37
    Oddychový čas MAC-u Budapešť.
     
    36:37
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Martin Nemčík – 2 min., faul lakťom).
     
    36:25
    Hostia vyhrali úvodné presilovkové vhazovanie a rozostavili do presilovkové vzorca. Po prihrávke z pravej strany strieľal spomedzi kruhov Sofron, ktorý trafil pravú žŕďku domácej bránky.
     
    35:49
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Jacob Cardwell – 2 min., hrubosť).
     
    35:32
    Hostia sa pri signalizovanom vylúčení dostali do útočnej tretiny, okrem jednej slabej Kreiszovej strely však domáceho brankára zatiaľ neohrozili.
     
    35:00
    Hickmott nepresnou prihrávkou na modrú čiaru vyhnal Southorna až pred vlastného brankára. Domáci tak museli založiť útok znovu, podarilo sa im to však skvele a usadili sa v pásme hostí.
     
    34:29
    Banskobystričania sa však rýchlo vrátili do útočnej tretiny a ich krátku kombináciu ukončil tvrdou strelou od modrej Nemčík. Bálizs ju lapačkou chytil.
     
    33:56
    Až teraz sa hostia dostali do útočnej tretiny a hneď mali i obrovskú šancu! Strech si spracoval krížnu prihrávku od pravého mantinelu a posunul puk pred bránku na voľného Orbana, ktorý však nedokázal hrací predmet nadvihnúť nad už ležiaceho brankára Beskorowanyho.
     
    33:17
    Tlak domácich pokračoval i po konci presilovky a Jääskeläinenovu strelu takmer z bránkovej čiary musel gólman Bálizs zlikvidovať.
     
    32:50
    MAC Budapešť v plnom počte.
     
    32:36
    Hrnka krížnou prihrávkou našiel v ľavom kruhu Bartánusa, ten však z prvej nedokázal vystreliť. Druhý pokus potom zlikvidoval brankár Bálizs.
     
    32:06
    Hrnka prihrávkou z pravej strany hľadal pred bránkoviskom Budapešti voľného Lampera, ten ale nedokázal puk tečovať. Bálizs ho chcel zaľahnúť, puk ale popod jeho telo prešiel mimo jeho bránky.
     
    31:50
    Cardwellovi sa napokon podarilo potiahnuť puk do útočnej tretiny, po nepresnom nahodení sa však k nemu dostal Majoross. Puk napokon domáci zachytili na útočnej modrej a z prvej strieľal Hrnka, i on však trafil brankára Bálizsa do masky.
     
    31:16
    Úvod ďalšej banskobystrickej presilovky sa odohráva v strednom pásme. Domáci sa nedokážu dostať do tretiny hostí.
     
    30:50
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Charles Gregory Strech – 2 min., hákovanie).
     
    30:10
    Domácim presilovka veľmi pomohla a pokračujú v útočnom nápore. Lamper dostal prihrávku na pravé krídlo, avšak nedokázal presne vystreliť. Hostia puk vyhodili zo svojej tretiny.
     
    29:36
    MAC Budapešť v plnom počte.
     
    29:31
    Marek Bartánus už je na striedačke domácich, takže do zápasu sa našťastie vráti. Jeho spoluhráč Bubela sa odvážne dostal pomedzi obrancov Budapešti do pravého kruhu, odtiaľ však trafil Bálizsa do masky a hra je prerušená.
     
    29:05
    Hostia hneď po vhadzovaní vyhodili puk za domácu bránku. Beží posledná minúta dlhej presilovky Banskej Bystrice, v ktorej sa domáci už dvakrát presadili.
     
    28:30
    Jääskeläinenovo nahodenie od útočnej modrej na teč Southornovi skončil v lapačke brankára Bálizsa. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    27:51
    Banskobystričania pokračujú prakticky bez prerušenia v tlaku. Z pravého kruhu strieľal Fafrák a potom i Hrnka, ani jeden z nich ale Bálizsa neprestrelil.
     
    26:44
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci sa poriadne rozbehli a za necelých sedem minút druhej tretiny strieľajú už svoj štvrtý gól! Po prihrávke Hickmotta z pravej strany vypálil od modrej JOONA ANTTONIHO JÄÄSKELÄINEN a aj keď Fínovi strela veľmi nesadla, tak puk zrejme kvôli teči brániaceho obrancu Budapešti skončil za chrbtom brankára Bálizsa. Asistencie: Jordan Hickmott, Jordon Southorn.
     
    26:12
    Domáci ešte pokračujú v klasickej presilovke. Jääskeläinenovu tvrdú strelu z ľavej strany brankár Bálizs nevidel, puk ale skončil len na bočnej sieti. Tam sa nemu znovu dostali domáci.
     
    25:39
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci rýchlo využívajú presilovku o dvoch hráčov a rýchlo odpovedajú na gól hostí! JORDON SOUTHORN si vymenil puk na ľavej strane s Hickmottom a po jeho spätnej prihrávke ho tvrdou strelou z prvej poslal k ľavej žŕďke Bálizsovej bránky. Asistencie: Jordan Hickmott, Joona Anttoni Jääskeläinen.
     
    25:14
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Patrick McNally – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    24:56
    Budapešť dáva gól!
    Hostia v oslabení bleskovo vyrovnávajú! Terbócs prenikol po ľavom krídle do tretiny domácich, zasekol si obrancu a potom okolo neho len preletel Bubela. Terbócs napokon zblízka vystrelil a brankár Beskorowany si myslel, že puk má pod kontrolou. Ten však prešiel zaňho a do siete ho z bránkoviska dorazil BARNABÁS MAJOROSS. Asistencie: István Terbócs.
     
    24:36
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Chris Langkow – 5 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou + osobný trest do konca zápasu, nebezpečná hra vysokou hokejkou). Trest odpyká Ákos Szigeti.
     
    24:36
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci využívajú presilovku a dostávajú sa do vedenia! MAREK BARTÁNUS strieľal po prihrávke Cardwella z vrcholu ľavého kruhu a brankár Bálizs vyrazil puk len pred seba. Pred jeho bránkoviskom následne vznikla veľká skrumáž, kde sa najlepšie zorientoval práve Bartánus a ten puk poslal za chrbát ležiaceho Bálizsa. Oslava gólu sa však nekonala, pretože pri dorážke zasiahol Bartánusa hokejkou do tváre Langkow a domáci útočník musel rýchlo odísť so zakrvavenou tvárou do šatne. Asistencie: Patrik Lamper, Alex Tamáši.
     
    23:59
    Šťastný sa po prihrávke od modrej ocitol úplne sám pred bránkoviskom Bálizsa, bol ale otočený chrbtom k bránke. Puk tak posunul dozadu na Southorna, ktorý namieril len do brankára Bálizsa.
     
    23:40
    Domáci vyhrali úvodné presilovkové vhadzovanie a hneď sa rozostavili do presilovkového vzorca. Jääskeläinenovu strelu z ľavého kruhu Bálizs vyrazil, k puku sa ale znovu dostali len hráči Banskej Bystrice.
     
    23:04
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Nándor Fejes – 2 min., držanie).
     
    22:39
    Ďatelinkovu strelu zrazil jeden z obrancov Budapešti medzi kruhy priamo k Fafrákovi, ktorého pokus z otočky vyrazil ľavým betónom brankár Bálizs.
     
    22:02
    Langkow si potom dokorčuľoval vlastné nahodenie na zadný mantinel, za Beskorowanyho bránkou ho ale o puk obral Fafrák.
     
    21:29
    Bubela sa natlačil okolo Langkowa za Bálizsovu bránku a odtiaľ prihrávkou na vrchol ľavého kruhu posunul puk Mihálikovi. Obranca Banskej Bystrice tvrdou strelou z prvej minul bránku hostí.
     
    21:10
    Banská Bystrica v plnom počte.
     
    20:42
    MAC Budapešť v plnom počte.
     
    20:14
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci hneď v úvode druhého dejstva vyrovnávajú! Jääskeläinen vystihol prihrávku obrancu Budapešti, puk mu však odskočil do strany, a tak nemohol pokračovať v nájazde na Bálizsa. Puk teda z ľavej strany posunul za seba na JORDONA SOUTHORNA a ten strelou z prvej vymietol ľavý horný roh Bálizsovej bránky. Asistencie: Joona Anttoni Jääskeläinen, Jordan Hickmott.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:25.
     
    Z domácich tribún sa ozýva slabý piskot, domáci totiž zrejme trochu prekvapivo prehrávajú 0:1. Hostí do vedenia dostal trochu šťastným gólom Bodó a svoj náskok dokázali predovšetkým zásluhou zatiaľ výborne chytajúceho brankára Bálizsa udržať až do konca prvého dejstva. Domáci sa postupne dostali do hry a mali viac gólových príležitostí, práve gólman Budapešti Bálizs a ich vlastná nepresnosť im však zabránili vyrovnať. Uvidíme teda, s čím nastúpi tím trénera Cemana do druhej tretiny.

    Strely na bránku v 1. tretine: 15:9
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:42
    Presilovka domácich sa skončila veľmi rýchlo zbytočným útočným faulom Bubelu. Domáci majú puk na svojich hokejkách, hostia ich ale nepúšťajú do svojej tretiny.
     
    19:10
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Miloš Bubela – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    19:00
    Hostia sa hneď po vhadzovaní vo vlastnej tretine dostali k puku a vyhodili ho za Beskorowanyho bránku.
     
    18:42
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Krisztián Nagy – 2 min., sekanie).
     
    18:42
    Bodóov pokus o individuálny prienik nevyšiel a na opačnú stranu vyštartoval Lamper. Ten sa tlačil zľava pred Bálizsovu bránku, faulom ho však zastavil Nagy a uvidíme tak prvú presilovku domácich.
     
    18:03
    Garátovo nahodenie bolo po vyhranom vhadzovaní v útočnej tretine zrazené do rohu. Tam puk získal Kabáč, ktorý otočil hru a napokon po krížnej prihrávke Šťastného strieľal Zubák. Bálizs úspešne zasiahol.
     
    17:41
    Hráči Budapešti o puk prišli, Cardwell ale ďalšou nevydarenou rozohrávkou vyhodil puk na zakázané uvoľnenie.
     
    17:16
    Hrnka tečoval Hickmottovu strelu, puk sa ale odrazil mimo. Hostia hneď otáčajú hru.
     
    16:47
    Sojka prihrávkou od pravého mantinelu hľadal pred bránkoviskom Tamášiho. Puk chcel chytiť brankár MAC-u Bálizs, z lapačky mu však vypadol a napokon ho brankár hostí chytil až na niekoľký pokus.
     
    16:01
    Petrinec nahodil puk na zadný mantinel a sám si ho i dokorčuľoval. Prihrávkou spoza bránky potom našiel Fafráka, ktorý z otočky trafil brankára Bálizsa.
     
    15:28
    Tempo zápasu zatiaľ nie je veľmi vysoké. Domáci sa dostali do prečíslenia 3 na 2, na jeho konci však Lamperovu prihrávku na Bubelu vystihol McNally. Ten puk vyhodil do tretiny domácich.
     
    14:41
    Hostia zachytili vyhodenie Mihálika, po ich nevydarenej rozohrávke sa ale Mihálik dostal k puku znovu. Tentokrát už však puk vyhodil na zakázané uvoľnenie.
     
    13:57
    Domáci sa každopádne usadili v pásme Budapešti a po prihrávke zľava strieľal z vrcholu pravého kruhu Cardwell. Útočník Banskej Bystrice trafil betóny presúvajúceho sa brankára Bálizsa.
     
    13:20
    Hickmott napokon získal puk a pokúsil sa prejsť do pásma Budapešti. To sa mu podarilo, prihrávka na ľavé krídlo na voľného Jääskeläinena ale presná nebola.
     
    12:30
    Hostia na predošlú aktivitu domácich odpovedajú svojim útokom. Szigeti zaviezol puk do útočnej tretiny, kde sa však jeho prienik zasekol v súbojoch za Beskorowanyho bránkou.
     
    12:06
    A práve Strech sa pokúsil o individuálny prienik, ktorý obrana Banskej Bystrice zastavila. Ďatelinkovu následnú prihrávku na útočnú modrú jeho spoluhráči zrejme nečakali, a tak skončila zakázaným uvoľnením.
     
    11:37
    Hostia dvakrát zachytili rozohrávku domácich a ani tretí pokus v krátkom časovom slede nebol úspešný. Bubelov prienik zastavil Strech.
     
    10:45
    Domáci hráči postupne preberajú iniciatívu. Gabor sa po prihrávke na pravú stranu dostal cez obrancu Budapešti, z ostrého uhla však trafil len pripraveného gólmana Bálizsa.
     
    10:22
    Cardwell prihrávkou spoza brány našiel pred bránkoviskom MAC-u Hickmotta, proti nemu ale včas spojil betóny brankár Bálizs. Hickmott prvými dvomi dorážkami trafil betóny hosťujúceho brankára a treťou potom ľavú žŕďku.
     
    09:34
    Banskobystričania sa po dlhej dobe usadili v pásme Budapešti, ich útok ale skončil len strelou Mihálika, ktorú zrazili hostia na ochrannú sieť.
     
    09:00
    Ďatelinka sa vybral na útočný výlet a dobrým napádaním obral hostí o puk. Strelou z ostrého uhla potom trafil brankára Bálizsa do masky a hra musí byť prerušená.
     
    08:21
    Sofron dostal medzi kruhmi prihrávku od ľavého mantinelu, vo výbornej streleckej pozícii ale puk minul. Po nahodení Fejesa od útočnej modrej sa potom Sofron dostal k puku za Beskorowanyho bránkou.
     
    07:52
    Hostia zatlačili domácich do ich tretiny, nedokážu sa ale s pukom dostať od mantinelu.
     
    07:26
    Pozsgai zachytil vyhodenie domácich na útočnej modrej a okamžite strieľal. Jeho prízemný pokus chytil brankár Beskorowany. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    07:12
    Jeho prihrávku na útočnú modrú zachytil Hickmott, nepodarenou kolmicou na spoluhráča ale vyhodil puk na zakázané uvoľnenie.
     
    06:30
    Hickmottovi sa nepodarilo dostať puk do útočnej tretiny a hrací predmet získal Fejes. Obranca Budapešti zakladá útok hostí.
     
    05:40
    Domáci mali obrovskú šancu na vyrovnanie! Fafrák sa pretlačil sprava pred brankára Bálizsa, ten ale jeho strelu vyrazil. K odrazenému puku sa na opačnej strane dostal ako prvý Sojka, ktorého dorážku výborným zákrokom zlikvidoval gólman Budapešti.
     
    04:31
    Budapešť dáva gól!
    Hostia otvárajú skóre! Fejes krížnou prihrávkou z ľavej strany hľadal Nagya, ten ale puk pred brankárom Beskorowanym nezasiahol. K puku sa ale dostal za bránkou, odkiaľ ho vrátil do ľavého kruhu na CHRISA BODÓA a ten strelou z prvej i so šťastím prekonal ranou medzi ruku a telo domáceho gólmana. Asistencie: Nándor Fejes, Krisztián Nagy.
     
    04:10
    Práve Hrnka vystihol nepresnú rozohrávku brankára Budapešti Bálizsa, dostal sa ale mimo streleckej pozície. Puk tak aspoň zaviezol do tretiny hostí, kde domáci v priebehu hry striedajú.
     
    03:36
    MAC-u sa podarilo zavrieť Banskobystričanov v ich pásme, puk sa ale zasekol v niekoľkých súbojoch pri mantineli. Hrnka napokon puk vyhodil zo svojej tretiny.
     
    02:56
    Beskorowany prvým zákrokom v zápase likviduje strelu jedného z hráčov Budapešti od ľavého mantinelu.
     
    02:11
    Úvod zápasu sa nesie v opatrnom duchu. Ani jeden z tímov sa ešte nedokázal na dlhšiu dobu usadiť v tretine súpera.
     
    01:35
    Hostia sa prvýkrát dostali do útočnej tretiny, ich útok ale zastavil šikovným vypichnutím puku pri ľavom mantineli Šťastný. Jeho vyhodenie zastavil na modrej čiare Fejes, ktorého strela bol zrazená na ochrannú sieť.
     
    00:52
    Hickmottovu strelu z ľavej strany zrazil Terbócs k mantinelu, odkiaľ puk jeho spoluhráč vyhodil do tretiny Banskej Bystrici. Pri ďalšom útoku domácich došlo po súboji pri bránke Budapešti k jej posunutiu a hra je prerušená.
     
    00:19
    Úvodné vhadzovanie zápasu vyhrali hostia, okamžite ale o puk prišli a domáci sa usadzujú v ich tretine.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Banská Bystrica bude hrať v bielych dresoch, MAC Budapešť v tmavomodrých.
     
    Oba tímy sú už na ľadovej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Beskorowany (Gajan) – Cardwell, Southorn, Ďatelinka, Nemčík, Zubák, Mihálik, Suľovský, Petrinec – Jääskeläinen, Hickmott, Hrnka – Lamper, Bubela, Bartánus – Gabor, Šťastný, Kabáč – Sojka, Tamáši, Fafrák

    MAC Budapešť: Bálizs (Halász) – Macaulay, Garát, Carlisle, McNally, Fejes, Pozsgai, Schlekmann, Dóczi – Terbócs, Pitt, Klempa – Bodó, Langkow, Nagy – Sofron, Strech, Orban – Szigeti, Majoross, Kreisz

    Rozhodca: Müllner, Snášel ml. – Jedlička, Krajčík.
     
    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa doteraz stretli v šiestich vzájomných zápasoch a výrazne úspešnejšia je zatiaľ Banská Bystrica, ktorý vyhrala päť zápasov. MAC vyhral len prvý vzájomný zápas v septembri 2018, odvtedy však proti Banskej Bystrici nedokázal získať ani bod. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne v Budapešti sa skončil výhrou Banskej Bystrice 5:2.

    História vzájomných zápasov v Tipsport Lige:
    18.9.2018: MAC Budapešť – Banská Bystrica 4:0
    25.9.2018: Banská Bystrica – MAC Budapešť 2:0
    23.11.2018: MAC Budapešť – Banská Bystrica 3:6
    28.12.2018: Banská Bystrica – MAC Budapešť 7:2
    18.1.2019: MAC Budapešť – Banská Bystrica 3:4
    6.10.2019: MAC Budapešť – Banská Bystrica 2:5
     
    MAC Budapešť

    Tím z hlavného mesta Maďarska v tejto sezóne zatiaľ zaostáva za očakávaniami a 11. miesto v tabuľke určite nie je pozícia, na ktorej by sa chcel MAC nacházať. Jeho forma však vôbec nie je dobrá. Z posledných desiatich zápasov vyhrala Budapešť len dva a utrpela v nich i niekoľko debaklov, napr. 0:7 doma s Nitrou či 2:9 v Trenčíne. Vysoký počet inkasovaných gólov v týchto zápasoch sa prejavuje i na výsledku obrany, ktorá je po obrane Liptovského Mikuláša druhou najhoršou v lige (80 inkasovaných gólov). Práve obrana zráža maďarský tím v tabuľke smerom nadol, pretože útočná produktivita je veľmi dobrá (62 strelených gólov) a viac gólov strelili len tri tímy. Vonku je Budapešť jednoznačne najhorším tímom súťaže. Z desiatich zápasov na cudzích klziskách nevyhrala ani jeden a domov si z týchto duelov priviezla len tri body.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Košice – MAC Budapešť 5:4 po predĺžení
    MAC Budapešť – Nové Zámky 7:1
    MAC Budapešť – Slovan Bratislava 1:5
    Trenčín – MAC Budapešť 9:2
    MAC Budapešť – Michalovce 1:3
     
    HC 05 iClinic Banská Bystrica

    Obhajcovi titulu patrí pred týmto kolom v tabuľke tretia priečka, z ktorej však stráca na prvý Slovan už 11 bodov. Banská Bystrica má v posledných zápasoch problém so strieľaním gólov, v posledných piatich zápasoch totiž len raz strelila viac ako jeden gól. To sa odrazilo i na výsledkoch, pretože z posledných piatich zápasov prehrala Banská Bystrica až tri. Súčasne má ale najlepšiu obranu ligy (34 inkasovaných gólov), preto je schopná uspieť i v zápasoch, v ktorých nepadá veľa gólov. Doma sa Banskej Bystrici v tejto sezóne nedarí a v desiatich domácich zápasoch získala len 13 bodov. Domáci tak určite dúfajú, že túto nepriaznivú bilanciu dnes prelomia.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Banská Bystrica – Slovan Bratislava 1:3
    Nové Zámky – Banská Bystrica 1:3
    Banská Bystrica – Liptovský Mikuláš 1:0 po nájazdoch
    Trenčín – Banská Bystrica 2:1 po predĺžení
    Banská Bystrica – Zvolen 1:2
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu HC 05 iClinic Banská Bystrica – MAC Budapešť, ktorý sa odohrá v rámci 23. kola hokejovej Tipsport Ligy. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 21. Southorn (Jääskeläinen, Hickmott), 25. Bartánus (Lamper, Tamáši), 26. Southorn (Hickmott, Jääskeläinen), 27. Jääskeläinen (Hickmott, Southorn) – 5. Bodó (Fejes, Nagy), 25. Majoross (Terbócs), 39. Terbócs (Orban, Macaulay)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Beskorowany (Gajan) – Cardwell, Southorn, Ďatelinka, Nemčík, Zubák, Mihálik, Suľovský, Petrinec – Jääskeläinen, Hickmott, Hrnka – Lamper, Bubela, Bartánus – Gabor, Šťastný, Kabáč – Sojka, Tamáši, Fafrák
    MAC Budapešť: Bálizs (Halász) – Macaulay, Garát, Carlisle, McNally, Fejes, Pozsgai, Schlekmann, Dóczi – Terbócs, Pitt, Klempa – Bodó, Langkow, Nagy – Sofron, Strech, Orban – Szigeti, Majoross, Kreisz

    Rozhodčí: Müllner, Snášel ml. – Jedlička, Krajčík

    Diváci: 2 177
    bahis siteleri