Banská Bystrica – MAC Budapešť 4:3 (kon.) | Michalovce – Trenčín 1:2 (kon.) | Košice – Poprad 2:1 (kon.)
Zvolen – Lipt. Mikuláš 6:4 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 4:1 (kon.) | Miskolc – HC Slovan 6:3 (kon.)
konec
HC Košice
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
HK Poprad
sk Pátek 22.11.2019, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Tipsport liga napíše v piatok podvečer svoje 23. pokračovanie. Jeho súčasťou bude aj tradičné východoslovenské derby medzi HC Košice a HK Poprad.

    HC Košice vstúpi do zápasu ako papierový favorit. V tabuľke najvyššej hokejovej súťaže Slovenska mu patrí druhé miesto, a síce so ziskom 42 bodov za 15 výhier v riadnom hracom čase, päť dvojbodových zápisov a dva zisky jedného bodu. Oceliari majú druhý najlepší útok súťaže a jej tretiu najlepšiu defenzívu, čo indikuje skóre v pomere 68:46.

    Posledný odohraný zápas Košíc:
    HC Košice — MHK 32 Liptovský Mikuláš 8:0
    Góly a asistencie: 8. Bortňák (Růžička, Haščák), 11. Haščák (Květoň), 19. Haščák (Skokan, Květoň), 27. Haščák (Květoň, Růžička), 29. Klhůfek (Růžička), 30. Skokan (Květoň, Haščák), 34. Haščák (Skokan), 45. Jokeľ (Belluš, Klhůfek)

    HK Poprad si asi svoje tabuľkové postavenie predstavoval predsa len o čosi inak. Kamzíci zo severu Slovenska síce nepredvádzajú zlé výkony, no doposiaľ im stačili len na priebežné deviate miesto. V neprospech 26-bodového Popradu dnes bude hovoriť aj ukazovateľ skóre, keďže hostia nastrieľali o štyri góly menej, ako ich sami inkasovali (51:55).

    Posledný odohraný zápas Popradu:
    HK Poprad — MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:3
    Góly a asistencie: 53. Handlovský (Vandas, Preisinger), 60. Preisinger (Kozák, Vandas) – 10. Lunter (Vybiral), 24. Piatka (Kriška, Petran), 49. Huna (Kurali)
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Čížek (A), Růžička, Slovák, Repe, Michalčin, Koch (A), Bučko — Květoň, Chovan, Haščák — Rapáč, Skokan (C), Klhůfek — Belluš, Bortňák, Vrábeľ — Milý, Suja, Jokeľ

    HK Poprad: Nechvátal (Rychlik) — Kozák, Brejčák (A), Erving, Ulrych, Magovac, Ťavoda, Kramár, Česánek — Handlovský, Preisinger, Leclerc — Takáč, Zagrapan (A), Svitana (C) — Paločko, Bjalončík, Kundrík — Králik, Mlynarovič, Svitana

    Rozhodca: Stano, Štefik — Smrek, Šoltés.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:05
    Zápas medzi Košicami a Popradom sa práve začal. Úvodné buly vyznelo lepšie v prospech domácich hokejistov, ktorí sa pokúsia čo najrýchlejšie prekorčuľovať pred bránku stráženú Patrikom Nechvátalom.
     
    00:30
    Nechvátal zahral pred Haščákom, Poprad následne cez Daniela Brejčáka puk vyviezol von z obrannej tretiny. Úvodná útočná akcia Oceliarom z Košíc nevyšla.
     
    01:17
    Hostia sa tak skúsili usadiť na opačnom konci klziska, tam sa ale hralo len popri mantineloch. Stále čakáme na prvý brankársky zákrok na jednej či druhej strane.
     
    01:55
    Magovac sa presúval po modrej čiare, puk ale napokon letel spoza kruhov. Pred bránkou to bolo dobre zhustené, každopádne, to vyhovovalo viac domácim.
     
    02:30
    Nahodený puk do pásma Kozák nestihol. Suja ho tak šikovnou zadovkou poslal pred bránkovisko Jokeľovi, ktorý volil ranu zápästím. Nechvátal s prvým dobrým zákrokom.
     
    03:06
    Ulrych si nakorčuľoval nebojácne medzi trojicu korčuliarov Košíc, následne ale nezvládol prihrávku do strany podľa svojich predstáv. Oba celky budú striedať počas hry.
     
    03:58
    Druhá šikovná akcia v podaní Košíc. Kvétoň skryl spätnú prihrávku Haščákovi, ktorý už ale nemal dostatok priestoru na to, aby pred bránkoviskom niečo vymyslel. Nechvátal si tak s pukom poradil.
     
    04:42
    Kramár zacúval s pukom do stredného pásma. Práve to je zóna, v ktorej sa hrá počas úvodných minút najčastejšie. Smerom dopredu bude chcieť ísť Poprad.
     
    04:49
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Juraj Milý – 2 min., podrazenie).
     
    05:17
    Kamzíci sa rozostavili v pásme, ale poslali si nezmyselne prudkú prihrávku na modrú čiaru. Puk za ňu prepadol, hra sa musí presunúť do stredného pásma.
     
    05:49
    Jokeľ ponaháňal Kozáka a nedovolil mu rozohrať. Cenné sekundy pre Košice, hosťom sa zatiaľ v presilovke príliš nedarí.
     
    06:30
    A platilo to aj v tejto chvíli. Erving sa to snažil zaujímavou kolmicou zrýchliť, kažodpádne, ani toto nebola situácia, s ktorou by si košická defenzíva nemala poradiť.
     
    06:58
    Milý je už na ľade, Poprad svoju prvú presilovú hru v gól nepretavil.
     
    07:26
    Haščák prepadol v útočnom pásme, znamenalo to brejk Kamzíkov. Tí sa na Košarišťana rútili v trojici, strela zápästím napokon našla len jeho lapačku. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    08:06
    Kramár s dobrým pohybom. Poprad síce o puk pred Nechvátalom prišiel, ale domáci ho v rozhodujúcej chvíli nedokázali prehodiť voľnému Bortňákovi číhajúcemu pred bránkou.
     
    08:57
    Skokan na malý moment pásmo pre Košice udržal, potom sa ale k puku dostal Leclerc. Každopádne, ani Popradčania sa teraz príliš ďaleko nedostali.
     
    09:30
    Sekundy plynú pomerne rýchlo, neprerušuje sa veľmi často. Oba celky na to musia pružne reagovať, a tak teraz volia rotáciu hráčov.
     
    10:17
    Šikovné ruky Magovaca puk pomiešali, ale von z obranného pásma nedostali. Poprad sa v ostatných sekundách bráni, aj keď je to v bezpečnej zóne za bránkou Patrika Nechvátala.
     
    11:06
    Zaujímavý pokus Belluša, ktorý zamýšľal vypáliť z uhla. Napokon volil akúsi strieľanú prihrávku, ktorú nemal Nechvátal pod kontrolou. Popradský gólman puk zachytil až na druhýkrát.
     
    11:23
    Popradskí Kamzíci sa tešia z gólu. Bude sa však telefonovať.
     
    11:23
    Poprad dal gól!
    Gôl platí. Košice prepadli v defenzíve, čo ich napokon vyšlo draho. MIROSLAV PREISINGER sa dostal do tesnej blízkosti Košarišťana, ktorého oklamal a prekonal. Asistencie: Guillaume Leclerc, Lukáš Kozák.
     
    12:36
    Na strelu Jokeľa Nechvátal videl, nemal najmenší dôvod puk nechať prepadnúť až do svojej siete.
     
    12:49
    Popradčania ale zacítili nebezpečenstvo, a tak puk odpálili aspoň na zakázané uvoľnenie. Nasleduje vhadzovanie po Nechvátalovej pravici.
     
    13:13
    Handlovský si síce pýtal puk, už ale nemal dostatok síl na to, aby ho dokorčuľoval. Poprad sa rozhodol striedať.
     
    13:55
    Striedajú aj Košice. Oba celky si teraz puk niekoľkokrát len vymenili, za bránkou Nechvátala ho tak na svojej čepeli mieša skúsený Preisinger, strelec zatiaľ jediného presného zásahu.
     
    14:57
    Veľká šanca Košíc. Belluš začal ich akciu, puk sa napokon dostal k Bortňákovi. Ten si vylákal Nechvátala z bránky a chcel prihrať lepšie postavenému spoluhráčovi, stratil však stabilitu. Poprad mal šťastie.
     
    16:20
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jurij Repe – 2 min., držanie).
     
    16:35
    Rýchle prenesenie hry na ľavú stranu a strela od modrej. Košarišťan vyráža, Poprad môže ostať v útočnom pásme.
     
    16:58
    Ale nie dlho, Kozák už puk naháňa pri Nechvátalovi.
     
    17:30
    Oceliari sa znova oslobodzujú, puk teraz letí aspo§ do stredného pásma. Kamzíci to nemyslia zle, v ich kombinácii ale zatiaľ chýba moment, ktorý by domácich prekvapil.
     
    18:20
    Repe je na ľade. Začalo plynúť záverečných 100 sekúnd prvej tretiny.
     
    19:06
    David Květoň postrašil súperovu defenzívu pohybom v útočnom pásme, Košičania zatiaľ stihli prestriedať. Pred prestávkou sa už asi nič zaujímavé neudeje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je na konci, v košickej Steel Aréne svieti po 20 minútach hry na svetelnej tabuli priebežný stav 0:1.

    Pomer striel po 1. tretine: 5:10

    Druhá tretina sa začne približne o 18:23.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Prostredná časť riadnej hracej doby začala plynúť. Celky sa formujú v strednom pásme a premýšľajú, čo ďalej. Puk majú v tejto chvíli na čepeliach hokejisti z Popradu.
     
    20:27
    A bola z toho rýchla strela Kozáka. Ten sa snažil využiť moment prekvapenia, ale z veľkého uhla puk napálil len priamo do dobre postaveného Košarišťana.
     
    21:30
    Na opančnej strane Suja neúnavne naháňal súperov, ale k puku sa nedostal. Poprad ho dlhšie podržal za vlastnou bránkou, spoza Nechvátala sa nemal kam ponáhľať.
     
    22:49
    Košice sú v úvode druhej tretiny aktívne a tlačia sa za vyrovnaním. V ich útočení však chýba koncepcia, teraz to skôr domáci hokejisti hrali na náhodu.
     
    22:56
    Hlavný arbiter si ešte šiel preveriť jeden z predošlých momentov. Skóre by sa ale meniť nemalo.
     
    22:56
    Je to tak. Rýchly a jasný verdikt.
     
    23:20
    Čížek čakal za Košarišťanom na podporu svojich spolurháčov, s ktorými sa chcel presunúť na opačný koniec klziska. Oceliarom to ale nevyšlo.
     
    24:40
    Ani Repe teraz spoluhráčom príliš nepomohol. Popradčania fantasticky vykrývajú stredné pásmo, dostať puk cez túto zónu je skutočne len veľmi náročné.
     
    25:22
    Teraz sa Oceliari pred Nechvátalom usadili, vyslali aj dve strely. Predovštkým tá druhá bola zaujímavá, ale brankárovi Popradu sa podarilo puk prikryť.
     
    26:04
    Erving sa v rozhodujúcej chvíli snažil do trajektórie strely vložiť svoju čepeľ, puku sa ale nedotkol. Ak by sa mu to podarilo, Košarišťan by zrejme bol vo veľkých problémoch.
     
    26:32
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Patrik Nechvátal – 2 min., podrazenie).
     
    27:20
    Košice kombinovali veľmi dlho, aby napokon poslali jasne čitateľnú prihrávku. Puk letí vzduchom až k bránke Andreja Košarišťana.
     
    28:16
    Košice dali gól!
    Zverenci trénera Petra Draisaitla sa ale pred Nechvátala vrátili a roztočili tam kolotoč, aký už nebola brániaca sa štvorica Popradčanov schopná zvládnuť. Dosť mal toho aj samotný Patrik Nechvátal, ktorého prekonal DAVID KVĚTOŇ. Asistencia: Michal Chovan, Dávid Skokan.
     
    28:41
    Začíname tak od začiatku. Aktívnejší budú chcieť byť domáci, ktorí sú teraz motivovaní. Puk má na čepeli reprezentant Patrik Koch, ale je výborne atakovaný.
     
    29:30
    Matej Paločko sa z výšky pozeral na Košarišťana, košická defenzíva ho bezľútostne odtlačila. Vhadzovať sa bude v obrannom pásme domáceho celku.
     
    30:02
    Košarišťan poriadne riskoval, keď sa rozhodol za bránkou hrať aj napriek napádaniu Leclerca. Našťastie pre Košice nemal popradský hráč s kým kombinovať.
     
    30:38
    Hra mierne stratila na tempe, Koch klepol po puku a poslal ho do stredného pásma. Prebieha druhá polovica riadnej hracej doby, Košice i Poprad majú na svojom konte po jednom góle.
     
    31:27
    Takáč sa snažil nabrať rýchlosť a po ľavej strane prejsť do úniku. Strážil ho ale skúsený Slovák, ktorý napokon šikovnému popradskému krídelníkovi zakončiť nedovolil.
     
    32:42
    Naďalej platí, že sa hrá rýchly hokej s minimom prerušení. Aktívnejšie sú teraz Košice, no tie sa, rovnako ako Poprad, cez dobre postavených obrancov do šance dostať nevedia.
     
    33:13
    Zakázané uvoľnenie v podaní Popradu, Kamzíci nemôžu striedať.
     
    33:53
    Spomedzi kruhov teraz vypálil Jakub Suja, presúvajúci sa Patrik Nechvátal si jeho puk pritlačil o hruď a hru prerušil. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    34:20
    Obrovská šanca domácich gólom nekončí! Puk sa dostal pred Nechvátalovu bránku, popradský brankár šiel na zem. Branislav Rapáč to nevyužil a neskóroval.
     
    35:57
    Hra sa mierne upokojila, tímy striedajú bez prerušenia.
     
    36:30
    Po dlhšom čase smerom dopredu aj Poprad. Magovac to skúsil individuálne, ale táto jeho akcia bola odsúdená na úspech. Každopádne, sympatická snaha 28-ročného slovinského beka.
     
    37:40
    Michalčinova prihrávka jednému z domácich cez čepeľ prepadla, Košice ale pri puku ostanú. Medzičasom sa formácie na ľadovej ploche opäť vymenili.
     
    38:05
    Posledné dve minúty druhej tretiny.
     
    38:40
    Obrovská šanca Popradu! Takáč dostal ideálny puk pred bránku, donútil ísť Košarišťana na ľad, ale následne ho neprekonal!
     
    39:30
    Slovák má puk na hokejke, je však za Košarišťanom. Zrejme posledná šanca pre Košice vymyslieť niečo smerom dopredu.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Hlavný arbiter hlasno zapískal, čo znamená jediné — koniec prostrednej časti riadnej hracej doby. Derby medzi Košicami a Popradom prináša po 40 minútach stav 1:1.

    Pomer striel po 2. tretine: 18:18

    
Tretia tretina sa začne približne o 19:10.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Záverečná časť riadnej hracej doby práve začala plynúť. Budeme zvedaví na to, čo nám prinesie nasledujúcich 20 minút čistej hry.
     
    40:58
    Erving v osobnom súboji s Rapáčom, hokejista Popradu uspel. Jeho spoluhráči sa ale následne neoslobodili, naďalej sa tak bude hrať v okolí Nechvátalovej svätyne.
     
    41:48
    Magovac so snahou o rýchly prechod stredným pásmom. Je z toho popradské zakázané uvoľnenie. Túto časť zápasu zatiaľ zvládajú lepšie domáci.
     
    42:43
    Ulrych tečoval letiaci puk, našťastie pre Poprad ešte Nechvátal dokázal natiahnuť svoju ľavú nohu. V opačnom prípade by si hostia strelili vlastný gól.
     
    43:21
    Paločko uvidel súpera, preto radšej pribrzdil. Oba celky striedajú počas hry, ani jeden sa do bezhlavého útočenia nepúšťa. Napokon, bola by to takmer istá samovražda.
     
    44:17
    Jokeľ sa obetavo hodil do jednej zo striel, puk zblokoval do bezpečnej zóny. Poprad ale ostal v pásme, vypracoval si slušný tlak a Košarišťana donútil hru predsa len prerušiť.
     
    44:48
    Na opačnej strane Milého teč. Puk priestor troch žrdí napokon nezasiahol. Hra sa naďalej prelieva zo strany na stranu.
     
    45:30
    Erving individuálne po červenú čiaru, odtiaľ nahadzoval na zadný mantinel. Popradu to absolútne nevyhovovalo, jednoduchý puk pre košický celok.
     
    46:05
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Samuel Mlynarovič – 2 min., hákovanie).
     
    46:48
    David Květoň v obrovskej šanci! Mohol byť mužom zápasu, keď mu puk padol medzi kruhy k čepeli. Patrik Nechvátal ale drží zázračným zákrokom Poprad v hre.
     
    47:10
    Ďalšia košická šanca. Teč pred bránkou, puku sa zrejme dotkol Bortňák. Pokus napokon priestor troch žrdí tesne minul. Poprad vo veľkých problémoch.
     
    47:40
    Košický tlak sa končí. Belluš vyslal ranu z uhla, ale puk preletel až na ochrannú sieť. Hra je vykázaná do stredného pásma.
     
    48:01
    Nuž, mužmi zápasu budú po dnešku jednoznačne gólmani. Miroslav Preisinger sa dostal do samostatného úniku, ale na Košarišťana bol v ňom prikrátky.
     
    49:16
    Ulrych si musel dať pozor na napádajúceho útočníka Košíc, tú situáciu ale napokon zvládol. Popradská formácia následne postupne odkorčuľovala na hráčsku lavicu.
     
    49:40
    Striedajú aj Košice, hra ierne stráca na tempe.
     
    49:50
    Ani z tohto nie je gól! Košarišťan bol na ľade, okolo jeho bránky sa zišli dvaja korčuliari Popradu. Do siete ale puk nepretlačli.
     
    50:31
    Pavel Klhůfek a ďalšia zmarená šanca. Český legionár si to stiahol za obrancu a vystrelil zápästím. Puk preletel tesne ponad Nechvátalovu hornú žrď.
     
    52:06
    Zaujímavý pokus tesne ponad ľad. Nechvátalov pravý betón bol v plnej permanencii a letiaci puk zastavil. Vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    52:45
    Skokan na modrú, po ktorej si to Košice ešte niekoľkokrát posunuli. Napokon ale strelu zastavil Paločko. Smerom dopredu sa bude môcť pozrieť aj Poprad.
     
    53:21
    Píska sa zakázané uvoľnenie v neprospech Kamzíkov zo severu východného Slovenska.
     
    53:53
    Košice dali gól!
    Toto môže byť pre Poprad klincom do rakvy. JAKUB SUJA ostal nepochopiteľne nepovšimnutý priamo pred bránkoviskom, a tak puk zavesil pod hornú žrď. Toto sa jednoducho šesť minút pred koncom stávať nemôže. Asistencie: Dalibor Bortňák, Martin Belluš.
     
    54:55
    Leclerc s pukom zacúval do obrannej tretiny, nemal inú možnosť. Napádala ho dvojica domácich, ktorá by teraz chcela získať puk do svojej moci.
     
    55:40
    Hrá sa v rohoch klziska, sekundy plynú pomerne rýchlo. Poprad sa potrebuje dostať k puku.
     
    56:20
    Podarilo sa mu to teraz. Kundrík ale len individuálne, toto úspech priniesť nemohlo. Oceliari to zahrali na istotu a odpálili do pásma svojho súpera.
     
    57:01
    Udialo sa tak aj v tejto chvíli. Erving zrýchlil, Poprad striedať nebude. Oceliari ale čerstvé sily na ľad pošlú.
     
    57:50
    Kozák musel cúvať, Košice toho smerom dopredu veľa nevymysleli. Popradčania sa potrebujú usadiť pred Andrejom Košarišťanom.
     
    58:02
    Nechvátal sa pozrel na tabuľu a na striedačku hostí, ale nemá priestor na vykorčuľovanie. Hrá sa v pásme hostí.
     
    58:06
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Marek Zagrapan – 2 min., podrazenie).
     
    58:06
    Oddychový čas hostí.
     
    58:30
    Puk je za Košarišťanom, v moci ho majú Košice.
     
    58:39
    Vylúčenie v tíme HC Košice (David Květoň – 2 min., držanie).
     
    58:39
    Patrik Nechvátal je na striedačke. Piari Popradčania proti štyrom Košičanom.
     
    59:10
    Košice mohli rozhodnúť, prázdnu bránku minuli. Zrejme posledná šanca pre Kamzíkov.
     
    Koniec zápasu.
     
    Východniarske derby medzi HC Košice a HK Poprad je na konci. V zápase sa viac darilo domácim, ktorí si po výsledku 2:1 do tabuľky pripisujú tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 26:26

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:45:07)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 29. Květoň (Chovan, Skokan), 54. Suja (Bortňák, Belluš) – 12. Preisinger (Leclerc, Kozák)


    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Čížek (A), Růžička, Slovák, Repe, Michalčin, Koch (A), Bučko — Květoň, Chovan, Haščák — Rapáč, Skokan (C), Klhůfek — Belluš, Bortňák, Vrábeľ — Milý, Suja, Jokeľ
    HK Poprad: Nechvátal (Rychlik) — Kozák, Brejčák (A), Erving, Ulrych, Magovac, Ťavoda, Kramár, Česánek — Handlovský, Preisinger, Leclerc — Takáč, Zagrapan (A), Svitana (C) — Paločko, Bjalončík, Kundrík — Králik, Mlynarovič, Svitana

    Rozhodčí: Stano, Štefik — Smrek, Šoltés
    bahis siteleri