Jekatěrinburg – N.Novgorod 3:4 (kon.) | Magnitogorsk – Barys 1:2 (po pr.) | Čeljabinsk – CSKA Moskva 2:3 (kon.)
Čerepovec – Riga 1:2 (po pr.) | Minsk – Vladivostok 2:3 (po pr.) | Dynamo Moskva – Jaroslavl 4:1 (kon.)
Jokerit – Chabarovsk 4:1 (kon.)
po prodl.
HC Dinamo Minsk
2:3 (2:0, 0:2, 0:0 - 0:1)
Admiral Vladivostok
Úterý 26.11.2019, 17:10 • Minsk Arena, Minsk, Bělorusko • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 9 642 diváků. (19:45:35)
     
    Z mé strany je to dnes vše. Doufám, že jste si textový přenos užili stejně jako já a budu se někdy příště těšit u KHL napočtenou!
     
    Československá stopa v utkání

    ADMIRAL VLADIVOSTOKMartin Bakoš (útočník, SVK, #83) – 0+0, 3 střely na branku, čas na ledě 19:40
     
    Celkově pátým gólem končí dnešní zajímavý zápas, za jehož ztrátu si může Minsk sám. Po první třetině jej měl skvěle rozehraný, Admiral k ničemu nepustil a vedení 2:0 bylo v této pozici komfortní. Jenže co se nestalo, domácí upustili od své hry, která rezultovala v dvougólový náskok a po druhé třetině už to bylo díky dvěma gólům Markuse Ljungha 2:2. Napínavý zápas díky nudné třetí třetině tak dospěl až do prodloužení, kde Dinamo bezesporu potopila blbost kapitána Kosticyna. Ten za zbytečné vyloučení trávil druhou část overtimu na trestné lavici a díky tomu vznikl prostor pro rozhodující gól Jurije Petrova (čas 63:50, 3/4).
     
    Konec zápasu.
    63:50 Jurij PETROV - 2:3
     
    63:50
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    70 sekund před koncem dokonal Vladivostok obrat a odváží si z dalekého tripu dva body! Po vyhození kotouče na druhou stranu zakládali hosté útok. Denis Vicharev potáhl puk po levém křídle, v pravou chvíli jej vrátil pod sebe mezi kruhy na JURIJE PETROVA, který prostřelil Enrotha – 2:3! Asistence: Denis Vicharev, Alexandr Osipov.
     
    63:19
    Křižné přenesení hry na Vichareva sice neslo účinek, Vicharev ale nedokázal trefit kotouč přesně k tyči, nýbrž vedle ní.
     
    62:47
    Admiral je zpět před brankou Dinama a několik nahrávek v pásmu zakončil střelou z levého kruhu Martin Bakoš, Enroth zasáhl a přerušil hru.
     
    62:14
    Přesilová hra 4 na 3 byla sehrávána v první fázi na Ljungha, jeho střelu ale bez potíží zastavila domácí obrana.
    61:55 Kosticynovo vyloučení
     
    61:55
    Andrej Kosticyn (MIN) je sice kapitánem, nyní však vytvořil nebetyčnou klukovinu! Při dorážení na Ďjakova nejprve přistrčil zezadu svého soupeře, následně jej zřejmě z frustrace zasáhl holí do obličeje a dostává dvě minuty.
     
    61:34
    Andrej Kosticyn vystřelil nenápadně z otočky někde na vrcholku kruhů, hostující gólman vyrazil před sebe a Kryskin dorážel, i tento pokus však Olkinuora skryl v lapačce.
     
    60:47
    Minsk je zatím výlučným držitelem kotouče a nepouští Admiral z jeho obranného pásma. Ale je to bez šancí či střel.
     
    60:17
    Teemu Pulkkinen ztratil puk na modré, přesto se nějakým záhadným způsobem povedlo domácím v útoku zůstat a vystřelit, slabou střelu ale lapil Olkinuora.
     
    60:02
    Pohled na poměrně prošedivělého kapitána Minsku, Andreje Kosticyna, zahajuje pětiminutové prodloužení. Úvodní buly vyšlo lépe domácím, kteří začínají od vlastní branky.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Sirénou oznamující konec třetí třetiny je to jasné. Oproti prvním dvěma třetinám jsme viděli nezáživnou poslední periodu, ve které se oba týmy soustředily spíše na hru v obraně a tvorbu co nejmenšího počtu chyb. Po krátké přestávce se tak vrhneme na prodloužení atraktivního formátu 3 na 3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 8. A. Kosticyn (Kovyršin, Děmkov), 19. Prince (Spooner) – 29. Ljungh (Vicharev, Lalonde), 35. Ljungh (Lalonde), 64. J. Petrov (Vicharev, A. Osipov)


    HC Dinamo Minsk: Enroth – Kryskin, Znacharenko, Jevenko, Denisov, Jerjomenko, Gotovec, Ďukov – Martynov, Paré, Prince – Děmkov, A. Kosticyn, Kovyršin – Pulkkinen, Spooner, Pavlovič – Kogaljov, Dadonov, Kitarov – Drozdov.
    Admiral Vladivostok: Olkinuora (Krasotkin) – Lalonde, Almqvist, Miščenko, Kozlovskij, Bobrjašov, A. Osipov, Ostrovskij, Ďjakov – Vicharev, Ljungh, Bakoš – Lisin, J. Petrov, V. Butuzov – I. Zacharčuk, V. Strelcov, Lomako – Mereskin, Glazačev, K. Voronin.

    Rozhodčí: Oskirko, Rogačjov – Kučava, Černyšjov (všichni RUS)

    Diváci: 9 642
    thejrc.org