Finsko – Kanada 1:4 (kon.) | Česko – Švédsko 3:1 (kon.) | USA – Rusko 1:0 (kon.)
Švýcarsko – Slovensko 2:3 (po pr.)
konec
Česko
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Švédsko
Pátek 27.12.2019, 16:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurilly (hala 2), Bratislava • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Dobré odpoledne z Bratislavy! Zhruba 21 hodin po konci úvodního souboje se Švýcarskem čeká českou juniorskou repre další souboj, tentokrát už prakticky o naději na postup do čtvrtfinále. Po prohrané bitvě se Švýcarskem (1:2 v prodloužení), čeká nyní juniorky těžší soupeř ze Švédska. Ten v prvním utkání přehrál domácí výběr poměrem 4:2 a výhra proti Češkám by mu zajistila postup mezi poslední šestku. Zápas začíná na tréninkové hale v Ružinově od 16:30, příjemnou zábavu!
     
    Tabulka po prvních zápasech skupiny B

    1. Švédsko – 3 body, skóre 4:2
    2. Švýcarsko – 2 body, skóre 2:1
    -----------------------------------------------------
    3. Česko – 1 bod, skóre 1:2
    4. Slovensko – 0 bodů, skóre 2:4
     
    Švédsko – Slovensko 4:2 (0:0, 3:0, 1:2)

    Domácí Slovenky se pokusily zaskočit silné Švédky a úvodní třetinu odehrály velmi slušně, když v ní i přes tlak soupeřek udržely bezbrankový stav. Prostřední část se však jednoznačně odvíjela podle scénáře seveřanek, které nasázely hned tři branky, o které se postaraly Linnea Johanssonová, Elin Svenssonová a Hanna Thuviková. Ve třetí části si Tre Kronor komfortní náskok v pohodě hlídaly a odskočily už na 4:0 po gólu Lovy Blomové. Slovenky však nesložily zbraně a potěšily své příznivce alespoň dvěma brankami. Do střelecké listiny se zapsaly Barbora Kapičáková a Emilia Leskovjanská.

    Branky a nahrávky: 28. L. Johanssonová (Forsgrenová, G. Johanssonová), 35. Svenssonová (Albinssonová, L. Johanssonová), 39. Thuviková (Ahlmová, Hallová), 57. Blomová (G. Johanssonová, Grundströmová) – 57. Kapičáková (Halušková, Vysokajová), 60. Leskovjanská
     
    Švýcarsko – Česko 2:1p (0:1, 0:0, 1:0 – 1:0)

    Češky na své soupeřky vlétly s velkou chutí a při hře 4 na 4 šly v 17. minutě naprosto zaslouženě do vedení. Ránu Habartové vyrazila gólmanka Spiesová jen před sebe a útočnice Haasová se z dorážky nemýlila. Zuziakovy svěřenkyně držely nadějné vedení až do 44. minuty, kdy po souvislém tlaku vypálila z okraje kruhu Martiová a její rána zapadla k bližší tyčce mezi betony brankářky Pejšové. Právě strážkyně české svatyně pak měla pořádně napilno, protože zmařila několik vyložených gólovek Švýcarska. Hokejistky ze země helvetského kříže byly nakonec přeci jen spokojenější, když jim po přečíslení vystřelila bonusový bod na začátku prodloužení Zimmermannová.

    Branky a nahrávky: 44. Martiová (Christenová), 61. Zimmermannová (Christenová, Leemannová) – 17. Haasová (Habartová)
     
    Po prohraném souboji se Švýcarskem panovalo v českém táboře logicky zklamání. „Chtěly jsme hrát celý zápas jako v první třetině, ale nepovedlo se nám to,“ byla zklamaná střelkyně jediného českého gólu, Hana Haasová.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Švejdová (J. Pejšová) – D. Pejšová (A), Hanzlíková (A), Horáková, Habartová, Vanečková, Chladová, Černá, Machková – Mazancová, Kalová, Čajanová (C) – Haasová, Kaltounková, Škorpíková – Eignerová, Sýkorová, Nowáková – Hrubanová, Bartáková, Gruntová

    Švédsko: Bomanová (Träff Svenssonová) – Zanderová, Forsgrenová (C), Silenová, Markströmová, Kandellová, Karlssonová, G. Johanssonová – Ahlmová, Thuviková (A), T. Johanssonová – Albinssonová, Blomová, Grundströmová – Hallová, L. Johanssonová (A), Svenssonová – Tärnblomová, Nilssonová, Lindbergová

    Rozhodčí: Ariano Lortieová (CAN), Fialova (SUI) – Danilovová (RUS), Lacková (GBR).
     
    V české sestavě došlo k jediné změně, a to na gólmanském postu. Zatímco švýcarským střelkyním včera čelila Julie Pejšová, dnes se Švédkám nejspíše postaví Viktorie Švejdová.
     
    Podle oficiálního zápisu o utkání se v sestavě Švédska prohodilo pořadí útočných formací. Zatímco útok Albinssonová – Blomová – Grundströmová figuroval ve včerejší bitvě jako první, dnes je v pořadí psaný až jako třetí místo tria Ahlmová – Thuviková – T. Johanssonová.
     
    V aréně už nám probíhá předzápasové rozbruslení.
     
    Oba týmy mají v ochozech už při rozbruslení početné fanouškovské tábory.
     
    Po ledě už se prohání čtveřice rozhodčích.
     
    A už naskakují i Švédky.
     
    A na modrou čáru už se řadí i české reprezentantky. Za chviličku začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Češky získaly puk a hned ho D. Pejšová nahodila do pásma.
     
    00:31
    Švédky po zisku kotouče zkusily zaútočit po pravém křídle, ale česká defenziva byla pozorná.
     
    01:00
    T. Johanssonová měla k dispozici trochu prostoru na okraji kruhů, ale střela jí nesedla a proletěla daleko od levé tyčky gólmanky Švejdové.
     
    01:31
    Češky zle zatopily švédské brankářce, jež si poradila se štiplavými střelami zblízka a přerušila hru! Nápor Zuziakovy družiny pokračuje.
     
    03:00
    Habartová nahrála Gruntové do kruhu, její rána byla ještě za letu tečována, ale gólmanka Bomanová si poradila a kotouč skryla ve své výstroji.
     
    03:28
    Český výběr je zatím o hodně aktivnější,diktuje tempo hry a mačká Tre Kronor u jejich brány. Brankářka Bomanová si nemůže ani na chvíli vydechnout.
     
    04:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je paráda, Češky otevírají gólový účet zápasu, a to naprosto zaslouženě! Kristýna Kaltounková poslala zpoza brány ideální pas před brankoviště, kde číhala HANA HAASOVÁ a nadvakrát dorazila kotouč za záda gólmanky Bomanové! Asistence: Kristýna Kaltounková.
    04:46 HAASOVÁ - 1:0
     
    05:35
    Grundströmová dostala nahrávku do kruhu, ale její rána byla zblokována. Švédky se snaží hodně rychle odpovědět, Švejdová drží!
     
    06:15
    A další útok na druhé straně hrací plochy! Češky se znovu tlačily v hojném počtu do brány, ale brankářka Bomanová měla betony připravené k zásahu.
     
    06:40
    Švédky se ujaly kotouče a kombinují v českém pásmu. Česká defenziva dobře přistupuje k protihráčkám, jež mají minimum času na kombinaci či zakončení.
     
    07:15
    Sledujeme teď hluchou pasáž hry, kotouč se stěhuje rychle ze švédských holí na české a naopak, ale šance se nerodí.
     
    07:34
    Švédsko je teď aktivnější na puku, ale zatím z toho nic nedokázalo vytěžit. České obránkyně plní své defenzivní úkoly znamenitě.
     
    09:05
    Albinssonová přihrála na pravou stranu Blomové, jejíž prudkou ránu do horní části branky vyrazila gólmanka Švejdová povedeným zákrokem ramenem!
     
    09:38
    Česká reprezentace dostala hru alespoň na chvíli do území seveřanek, ale už znovu musí seskupit své obranné šiky, Švédky mají kotouč a rozehrávají.
     
    10:25
    Oba týmy se střídají u kotouče, ale jejich útoky se rozbíjejí o zformované defenzivní šiky jako o vysoké hráze. Gólmanky mají teď naprosté minimum práce.
     
    11:06
    Švédky se usadily v útočném pásmu a mají ponechanou výhodu. Zahrají si tak první přesilovku.
     
    11:35
    Vyloučení v týmu Česko (Eignerová – 2 min., podrážení).
     
    11:51
    Hra se odvíjí u hrazení české střídačky, kde oba tábory urputně bojují o kotouč. Hru nakonec přerušila až rozhodčí, buly ve středním pásmu, pro české barvy dobrá zpráva.
     
    12:12
    Češky vyhodily puk daleko od své brány a nepouštějí Švédky do svého pásma.
     
    12:38
    Blomová táhla švédský kontr a vystřelila z mezikruží, ale minula pravou tyčku gólmanky Švejdové.
     
    13:08
    Skandinávky dál tlačí Češky u jejich brány, jejich střely však zatím postrádají přesnost.
     
    13:40
    Český tým už je kompletní, těžké chvíle zvládl. Sluší se podotknout, že Zuziakovy svěřenkyně odbránily oslabení znamenitě.
     
    14:10
    Švédský výběr by se rád dostal na dostřel Švejdové, ale česká defenziva dál šlape jako dobře promazaný stroj. Prostor před svou maskovanou oporou čistí zodpovědně.
     
    14:39
    A stále přihlížíme stejnému obrázku. Švédky hrají s pukem, ale ne a ne si vytvořit slibnější šanci.
     
    15:08
    Ahlmová dostala teď trochu prostoru mezi kruhy a vypálila zápěstím, ale gólmanka Švejdová zasáhla parádně vyrážečkou a vyrazila kotouč od tyčky do bezpečí.
     
    15:48
    Hraje se opravdu ve vysokém tempu, s minimem přerušení. Češky stále drží nadějné vedení.
     
    16:29
    Škorpíková nahodila kotouč na bránu a brankářka Bomanová nepředvedla moc jistý zákrok, ale hrací předmět nakonec dokázala podržet ve výstroji.
     
    17:09
    Kaltounková předvedla hezký průnik zpoza brány až mezi kruhy, ale nakonec jí Švédky neumožnily z dobré střelecké pozice zakončit. Škoda.
     
    17:48
    A už jsou tady znovu Tre Kronor se svým útočným snažením.
     
    18:08
    Češky jsou oproti třetí třetině zápasu se Švýcarskem k nepoznání. Hrají nesmírně obětavě a agresivně, zodpovědně brání a prakticky nechybují.
     
    18:35
    Kandellová si nabruslila do útočného pásma až do do kruhu a zakončila, ale brankářka Švejdová byla opět pozorná a nadvakrát zasáhla.
     
    19:10
    Parta kolem kapitánky Čajanové se zabydlela v útočném území, kde si několikrát vyměnila kotouč, ale nakonec jí soupeřky neumožnily zakončení.
     
    19:33
    Zakázané uvolnění Švédska.
     
    19:37
    Kaltounková vyhrála buly na Kaltounkovou, jež střílela hezky z první, ale jen do náruče gólmanky Bomanové, jež byla dobře postavená ve svém území.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je v Bratislavě za námi. Sluší se říct, že se hrála ve velmi vysokém tempu. Češky hrají od začátku opravdu velmi dobře, zodpovědně brání a jsou aktivní směrem dopředu. Zaslouženě se také dočkaly rychlého vedení, když se nadvakrát prosadila z dorážky Hana Haasová, jež je zatím na turnaji jedinou českou střelkyní. Prostřední část začne zhruba v 17:10.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Česko – 12
    Švédsko – 8
     
    Uvidíme, s jakou hrou vyjedou oba týmy do prostřední části. Češky toho moc zlepšovat nemusí, potřebují si dát hlavně pozor na podobný výpadek jako ve třetí třetině při včerejším utkání se Švýcarskem, který je stál zřejmě vítězství. Naopak Švédky budou určitě chtít přidat.
     
    Oba soupeři už jsou zpět na ledě, můžeme pokračovat!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Češky vyhrály vhazování a ženou se vpřed.
     
    20:28
    Obrana seveřanek zapracovala dobře, teď už se bojuje o puk v rohu českého pásma.
     
    20:49
    Mazancová zahrozila hned dvakrát! Zblízka nejdříve vyprášila Bomanové betony a vzápětí pálila do stejné části výstroje i v pádu z dorážky!
     
    21:24
    Děj hry se přenesl k brankářce Švejdové, jež úspěšně zasáhla proti dvěma střelám z blízkosti modré čáry.
     
    21:52
    Češky se probily do pásma, ale k střele je Švédky nepustily.
     
    22:25
    Hraje se teď převážně ve středním pásmu.
     
    22:58
    T. Johanssonová dostala nabito na modrou čáru a vůbec nad ničím nepřemýšlela. Práskla do puku a její střela měla slušné parametry. Gólmanka Švejdová ji od tyčky vyrazila koncem betonu!
     
    23:22
    Na ledě se toho teď nic moc zajímavého neděje. Oba týmy se střídají u kotouče, ale směrem dopředu se jim moc nedaří.
     
    24:40
    Český výběr si zahraje přesilovku! Nyní kombinuje v útočném pásmu při výhodě.
     
    25:10
    Vyloučení v týmu Švédsko (Hallová – 2 min., krosček).
     
    25:10
    D. Pejšová vyslala hezkou střelu od modré čáry a Haasová tečovala těsně před gólmankou Bomanovou, ale ta si situaci dokázala pohlídat.
     
    25:40
    České barvy si teď neporozuměly, je z toho jen icing.
     
    26:08
    Češky se při početní výhodě trápí. Nedaří se jim dostat se do pásma.
     
    26:35
    Kaltounková se nakonec probila ke střele z osy hřiště, mezi kruhy však poslala zápěstím kotouč hodně nad bránu gólmanky Bomanové.
     
    27:12
    D. Pejšová a Gruntová pálily od modré čáry. První střela šla těsně vedle tyčky, druhou zmařila gólmanka Bomanová.
     
    27:48
    Švédsko se už při hře 5 na 5 usadilo v pásmu, ale nic z toho nevytěžilo.
     
    28:07
    Na druhé straně pálila z levé strany z úhlu Hrubanová, ale její střela neměla potřebné parametry a brankářka Bomanová nemusela nakonec zasahovat.
     
    28:45
    Švédská střídačka diskutuje s rozhodčími, vypadá to na hru v šesti.
     
    28:45
    Vyloučení v týmu Švédsko (Lindbergová – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    29:10
    Češky několikrát vystřelily, ale nepřesně.
     
    29:40
    Švédky dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodily kotouč až k gólmance Švejdové.
     
    30:32
    Tre Kronor se zatím brání s naprostým přehledem. Opět vyhodily puk do hájemství Viktorie Švejdové.
     
    31:09
    Švédko se tlačí dopředu, ale česká defenziva pracuje opravdu na jedničku. Jen dobrá zpráva pro české fanoušky.
     
    31:46
    Vyloučení v týmu Česko (Kaltounková – 2 min., držení).
     
    31:55
    Kapitánka Forsgrenová vyslala od modré čáry ostrou střelu, jíž gólmanka Švejdová vyrazila a Češky vyhodily.
     
    32:10
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je velká škoda, v oslabení český výběr inkasuje a je vyrovnáno! Linnea Johanssonová poslala kotouč na bránu a ELIN SVENSSONOVÁ šikovnou tečí usměrnila kotouč do brány, vypadalo to, že mezi betony gólmanky Švejdové! Asistence: Linnea Johanssonová.
     
    32:40
    No a mohlo být ještě hůř! Ahlmová pelášila úplně sama na bránu a zblízka vystřelila, ale jen do vyrážečky gólmanky Švejdové, jež teď hodně podržela svůj tým!
     
    33:35
    Hra se teď rychle přelévá ze strany na stranu, bez většího vzruchu před brankami.
     
    34:47
    Kaltounková se statečně probila přes přesilu protihráček až před bránu, ale kotouč jí utekl od hole a už nestihla zakončit.
     
    35:14
    L. Johanssonová z brejku zakončovala na okraji kruhů, ale nedokázala propálit hradbu českých těl před brankářkou Švejdovou.
     
    36:08
    Hanzlíková si najela do pravého kruhu a po ledě vystřelila k bližší tyčce. Brankářka Bomanová se na švestkách nachytat nenechala a vyrazila puk betony do bezpečí.
     
    36:39
    Češky se znovu vydaly do rychlého útoku. Do pásma soupeřek sice proklouzly, ale jen za cenu ofsajdu.
     
    37:10
    Karlssonová pálila od modré čáry a před bránou panoval čilý ruch. Brankářka Švejdová zasahovat nemusela, puk zablokovala její spoluhráčka.
     
    37:50
    Hráčky bojují v hojném počtu o puk za bránou českého týmu.
     
    38:07
    Hru nakonec přerušila rozhodčí, buly u brankářky Švejdové.
     
    38:25
    Tre Kronor si vynutily tlak, i nadále se děj hry odvíjí v českém území.
     
    38:38
    Nilssonová vypálila od levého mantinelu. Brankářka Švejdová měla dobrý výhled a hrací předmět v pohodě ukryla ve své nachystané lapačce. Hra je přerušena.
     
    39:10
    Švédky už znovu získaly puk a hledají si cestu do blízkosti gólmanky Švejdové.
     
    39:39
    Švédsko stále mačká Češky v jejich pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část vyzněla lépe pro švédské hráčky, které hlavně ve druhé půlce třetiny tahaly jednoznačně za delší konec pomyslného provazu. Také se dočkaly vyrovnání, když ve 33. minutě udeřila při přesilovce Elin Svenssonová. Třetí perioda začne zhruba v 17:51, stav je nerozhodný 1:1.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Česko – 5 (17)
    Švédsko – 11 (19)
     
    Všechny aktérky už jsou na hrací ploše, jdeme na třetí třetinu!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Češky se zkoušely usadit v útočném pásmu, ale bez efektu. U brankářky Švejdové tak kombinují soupeřky.
     
    40:40
    Oba týmy se sice tlačí dopředu, ale nedaří se jim prosadit. Nikdo už teď nechce udělat chybu.
     
    41:42
    Nepříjemná střet Kaltounkové s jednou ze švédských hráček před českou bránou.
     
    41:42
    Švédská hráčka stále leží na ledě. Lékaři mají plné ruce práce.
     
    41:42
    Onou hráčkou je Lova Blomová. Vypadá to na problém s kolenem. Snad nepůjde o nic vážného, ale moc dobře to nevypadá...
     
    41:56
    Už se pokračuje ve hře. Češky se teď dobře natlačily před bránu a zkoušely dotlačit kotouč za gólmanku Bomanovou, jež však v těžké zkoušce obstála a udržela puk pod svým tělem!
     
    42:38
    Tre Kronor se probily za modrou čáru a ostřelují brankářku Švejdovou. Ta nemusela zasahovat, puky létají vedle její svatyně.
     
    43:32
    Zřejmě to byla útočnice Kaltounková, která teď měla dostatek času a prostoru mezi kruhy. Její projektil však dokázala lapit do své výstroje brankářka Bomanová, hra je přerušena!
     
    44:10
    Sledujeme teď dlouhý a urputný souboj o kotouč za švédskou bránou.
     
    44:16
    Vyloučení v týmu Švédsko (Hallová – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    44:55
    Češky předvedly mezi sebou několik rotací na modré čáře a nakonec zkusila štěstí skrytou střelou Habartová. Gólmanka Bomanová si puk našla a schovala jej do lapačky.
     
    45:15
    Vaněčková hledala před bránou Kaltounkovou, ale ta si nedokázala zpracovat prudký pas! Švédky získaly puk a vyhodily.
     
    46:28
    Kaltounková, dnes hodně aktivní, se natlačila před Bomanovou, jež zasáhla a v leže udržela puk.
     
    47:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je nesmírně důležitá branka! Patricie Škorpíková přihrála Tereze Mazancové, jejíž ránu z kruhu gólmanka Bomanová vyrazila jen před sebe, kde číhala ve správný čas na správném místě ANNA KALOVÁ, jež zametla kotouč do odkryté brány! Asistence: Tereza Mazancová, Patricie Škorpíková.
     
    48:25
    A Češky jsou dál při chuti, znovu nebezpečně zkoušely dorážet na brankářku Bomanovou, jejíž obrana tentokrát situaci dokázala vyřešit.
     
    49:15
    Uvidíme, jak na českou branku zareagují seveřanky. Zbývá jim přibližně půlka třetiny na odpověď. Češky jsou ale teď na koni a drží hru daleko od brankářky Švejdové.
     
    50:06
    Švédky často drží puk ve své moci, ale horko těžko se probíjejí do útočného pásma. Zuziakova družina velmi zodpovědně střeží svou modrou čáru.
     
    50:38
    Švédky sice od modré čáry zahrozily, ale letící střelu zasáhla vysokou holí před bránou Kaltounková. Hra je přerušena.
     
    51:13
    Češky se teď nikam vyloženě netlačí, dávají si hlavně velký pozor na zadní vrátka.
     
    51:45
    Stále sledujeme švédskou snahu něco s výsledkem udělat, ale proti urputné obraně to mají seveřanky hodně těžké.
     
    52:21
    Mazancová poslala zpoza brány překvapivé nahození před bránu, ale Kalová se nestihla včas zorientovat a Švédky vyvezly kotouč do bezpečí.
     
    52:44
    Haasová vypustila ze své hole velmi hezkou střelu, ale brankářka Bomanová s vypětím všech sil kotouč vytěsnila ven ze své svatyně.
     
    53:18
    Přerušuje se jen minimálně, hra má rychlý spád a stěhuje se rychle od jedné brány ke druhé.
     
    53:50
    Teď v útočném pásmu kombinují Švédky.
     
    54:10
    Hrubanová nabrala rychlost a vypálila z levého kruhu. Gólmanka Bomanová si s její střelou poradila.
     
    54:37
    Vyloučení v týmu Česko (Škorpíková – 2 min., hákování).
     
    54:37
    Vaněčková ještě zaslouží velkou pochvalu, při výhodě Švédek obětavě zblokovala střelu vlastním tělem.
     
    55:20
    Hallová zahrozila nepříjemnou střelou, Švejdová pozorná.
     
    55:44
    Kaltounková, jíž je dnes opravdu plný led, zblízka pálila do brankářka Bomanové. Druhý pokus, při dorážce, poslala vedle.
     
    56:40
    Český výběr se v oslabení bránil naprosto skvěle. Několikrát vyhodil puk daleko od své brány.
     
    57:21
    Švédky promarnily přesilovku a čas jim hodně rychle kvapí. Teď si vzaly time-out.
     
    57:21
    Uvidíme, zda se už teď odhodlají ke hře bez gólmanky.
     
    57:44
    Český výběr dostal puk z pásma.
     
    58:00
    Skvěle. Česká reprezentace drží hru daleko od své brány.
     
    58:23
    Češky i nadále útoční!
     
    58:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naprostá fantazie, holky!!! Češky přidávají třetí branku a výrazně se přibližují veledůležitému skalpu Švédska za všechny tři body! Hana Haasová nahrála Sáře Čajanové, jejíž pas zachytila KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ a nejlepší česká hráčka dnešního zápasu se zaslouženě dočkala branky, když zblízka trefila mezírku mezi betony Bomanové! Asistence: Sára Čajanová, Hana Haasová.
     
    59:25
    Švédky to ještě zkoušejí v šesti!
     
    59:48
    Češky drží hru v útočném pásmu, tohle už zvládnou!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Český výběr odčinil včerejší zaváhání proti Švýcarsku a poráží Švédsko 3:1! Ve třetí třetině se trefila Anna Kalová a vrátila svému týmu vedení, po čemž přirazila pečeť na vítězství Kristýna Kaltounková, jež si zaslouží za dnešní famózní výkon naprosté absolutorium!
     
    Český výběr tak rázem má vše ve svých rukou a pokud porazí v posledním utkání základní skupiny domácí Slovenky, postup by mu už neměl utéct!
     
    Stadionem zní česká hymna, kterou české juniorky z plna hrdla a za pohupování ze strany na stranu nadšeně zpívají. Švédky jsou hodně zklamané.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 15 (32)
    Švédsko – 4 (23)
     
    Nejlepší hráčky zápasu:

    Česko – Viktorie Švejdová (brankářka)
    Švédsko – Mira Markströmová (obránkyně)
     
    Znovu se vám ze zápasu české reprezentace ozveme pozítří, kdy Zuziakovy svěřenkyně vyzvou domácí Slovensko. Děkuji vám za pozornost a přeji vám příjemný zbytek večera! (18:48:56)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 5. Haasová (Kaltounková), 48. Kalová (Mazancová, Škorpíková), 59. Kaltounková (Čajanová, Haasová) – 33. Svenssonová (L. Johanssonová)


    Česko: Švejdová (J. Pejšová) – D. Pejšová (A), Hanzlíková (A), Horáková, Habartová, Vanečková, Chladová, Černá, Machková – Mazancová, Kalová, Čajanová (C) – Haasová, Kaltounková, Škorpíková – Eignerová, Sýkorová, Nowáková – Hrubanová, Bartáková, Gruntová
    Švédsko: Bomanová (Träff Svenssonová) – Zanderová, Forsgrenová (C), Silenová, Markströmová, Kandellová, Karlssonová, G. Johanssonová – Ahlmová, Thuviková (A), T. Johanssonová – Albinssonová, Blomová, Grundströmová – Hallová, L. Johanssonová (A), Svenssonová – Tärnblomová, Nilssonová, Lindbergová

    Rozhodčí: Ariano Lortieová (CAN), Fialova (SUI) – Danilovová (RUS), Lacková (GBR)
    bahis siteleri