Finsko – Česko 4:0 (kon.)
konec
Finsko
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Česko
Sobota 28.12.2019, 17:30 • Salon Ice Hall, Salo (FIN) • Reprezentace do 17 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hokejisté české reprezentace do 17 let mají za sebou trojici domácích utkání proti Rusku a v období Vánoc odletěli do Finska, aby se připravili na trojici střetnutí proti domácímu výběru. Všechna vzájemná střetnutí se odehrají ve finském městě Salo, druhé již v sobotu.
    Čeští mladíci sice Finům podlehli, dnes ale mají šanci na revanš
     
    FINSKÁ REPREZENTACE DO 17 LET

    Finové se střetli s českým týmem v kategorii do 16 let dvakrát a vzájemná bilance je vyrovnaná, když loni na domácím ledě vyhráli 3:1 a v Rusku naopak Čechům podlehli 5:3. Finsko přitom vedlo ve třetí třetině o tři góly, jenže vzápětí inkasovalo pětkrát za sebou a po senzačním obratu českého výběru velice překvapivě prohrálo. Finská reprezentace na podzim absolvovala World Hockey Challenge a skončila na sedmém místě.
    Finským mladíkům se včera dařilo, prohrály jen holky do 18 let
     
    ČESKÁ REPREZENTACE DO 17 LET

    Proti ruskému výběru nastoupilo jedenáct hráčů, kteří by se měli představit i ve Finsku. Seznam avizovaných hokejistů Česka tvoří brankář Daniel Král, obránci David Jiříček, Jakub Šedivý a Jiří Ticháček. Dále útočníci Petr Moravec, Gabriel Szturc, Michal Ramik, Adam Měchura, Marek Brada, Matouš Menšík a Jakub Kos. Nominace se mohou dočkat i hráči ročníku 2004. Jmenovitě Tomáš Hamara, Matyáš Šapovaliv, Šimon Slavíček a Jiří Kulich.
    Jediný gól českého týmu vstřelil zpoza brány Jakub Altrichter
     
    Vzájemné zápasy

    Týmy sehrály první ze tří vzájemných zápasů již v pátek večer a čeští hokejisté do 17 let otevřeli skóre, jenže Finsko ve třetí třetině vývoj otočilo a zvítězilo tak 2:1.
    Češi včera nastoupili v sestavě s dvěma hokejisty ročníku 2004
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Koskenvuo (Lampinen) – Vilén, Malinen, Kuivas, Leppänen, Loukkojärvi, Saari, Lehtonen, Ruotsalainen – Yliniemi, Virolainen (C), Kärkkäinen (A) – Ruusunen (A), Kinnunen, Marjala – Koivunen, Järvelä, Kapanen – Korhonen, Päivärinta, Väisänen. Hlavní trenér: Petri Karjalainen.

    Česko: Král (Šatný) – Jiříček, Hamara, Cubo, Ticháček (A), Šedivý (C), Pinkas, Jasečko, Brada – Ramik, Kučera, Menšík (A) – Frömel, Chludil, Altrichter – Půček, Šapovaliv, Sojka – Kos, Szturc, Palaček. Hlavní trenér: Václav Eismann.
    Finové nastoupí ve stejné sestavě, ke změně došlo jen v bráně
     
    Po české národní hymně zní finská národní hymna a po jejím doznění už bude vše připraveno k zahájení klání dnešního utkání, v němž domácí Finsko hostí Česko.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Druhé utkání mezi Finskem a Českem bylo zahájeno a jako první se mohli vydat směrem vpřed domácí.
     
    00:40
    Český národní tým nahodil puk do útočného pásma, vzápětí ho ale nikdo z českých hokejistů nedojel. Finové zpomalili hru za vlastní bránou a v klidu vystřídali.
     
    01:17
    Čároví rozhodčí signalizoval, že se o postavení mimo hru nejedná, přesto se Finové na levém křídle neprosadili, a do útok naopak mohli vyrazit naši hokejisté.
     
    01:58
    Finové na pravém křídle vystřelili od modré čáry a jejich pokus skončil za bránou Daniela Krále.
     
    02:25
    Jere Virolainen byl zřejmě hráčem, který se protáhl do zakončení, jenže střelou z mezikruží poté zamířil pouze do hrudi Daniela Krále, který kotouč vyrazil.
     
    02:55
    A další šance finské reprezentace, která mohla skórovat v blízkosti levé tyče, jenže Daniel Král byl v české bráně opět připraven a puk vykopl pravým betonem.
     
    04:05
    Hra je hodně plynulá a během úvodních čtyř minut se zatím přerušovalo pouze jednou. Skóre 0:0.
     
    04:54
    Čeští hokejisté dlouho bojovali o puk v pravém rohu útočného pásma, jenže se jim ho vydolovat u hrazení nepodařilo a Finové rozehrávali zpoza vlastní brány.
     
    05:40
    Hokejisté Suomi vyrazili na ose ledové plochy do rychlého protiútoku, jenže čároví rozhodčí zvedl pravici a proti domácímu výběru se pískalo postavení mimo hru.
     
    06:08
    Češi se po šesti minutách a osmi sekundách dostali k nahození, které skončilo v lapačce Akua Koskenvua.
     
    06:54
    Aku Koskenvuo se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození českého týmu. Oba týmy mezitím vystřídaly.
     
    07:39
    Sami Päivärinta se dostal do zakončení na bodu pravého kruhu pro vhazování, jeho bekhendová střela ale skončila na výstroji brankáře Daniela Krále.
     
    08:42
    Jakub Kos chtěl přenést hru podél útočné modré čáry, jenže Finové jeho přihrávku vystihli a odrazili kotouč do neutrální zóny. Zatím je skóre bezbrankové.
     
    09:01
    Daniel Král si pohlídal odražený puk a v blízkosti pravé tyče své brány ho zmrazil rychle pod lapačkou.
     
    09:11
    Českým hokejistům se nepodařilo rozehrát podél střídaček a kotouč poté zamířil na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po levici brankáře Daniela Krále.
     
    09:33
    Svěřenci hlavního trenéra Václava Eismanna se vydali na steč podél střídaček, jenže jejich následnou útočnou akci zastavilo postavení mimo hru.
     
    10:22
    Úvodní část utkání se přehoupla do své druhé poloviny a na obou stranách sledujeme nepřesné přihrávky.
     
    11:08
    Daniel Král nedokázal udržet střelu od modré čáry a měl obrovské štěstí, že ho poté jeden z Finů nepřekonal z dorážky! Český brankář zasáhl levým betonem a připsal si fantastický zákrok.
     
    11:38
    Kapitán Jakub Šedivý to přehnal v obranném pásmu s důrazem a byl vyloučen na dvě minuty za krosček.
     
    12:11
    Aleksi Malinen na ose útočného pásma vystřelil od modré čáry, jeho střela zápěstím ale na bránu neprošla.
     
    12:40
    Českému týmu se podařilo vyhodit puk podél trestných lavic a na led může naskočit nová obranná čtveřice.
     
    13:22
    Ville Koivunen vystřelil na vrcholu mezikruží a jeden z českých hráčů do jeho střely zápěstím skvěle zaklekl, aby puk přizvedl nad bránu brankáře Daniela Krále.
     
    14:14
    Čeští hokejisté úspěšně přečkali úvodní oslabení a nyní to vypadalo, že se bude znovu vylučovat. Rozhodčí ale naštěstí pro český tým pískali postavení mimo hru.
     
    14:50
    Daniel Král rychle zaklekl, aby střelu finského týmu z pravého kruhu pro vhazování na přední tyči vyrazil.
     
    15:21
    Včerejší utkání nabídlo tři góly a o úvodní se postarali čeští hokejisté, ve třetí části ale dvakrát inkasovali.
     
    16:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ville Koivunen v pravém rohu útočného pásma vybojoval kotouč a po vyjetí z něj fantastickou přihrávkou přenesl hru přes osu hrací plochy na vzdálenější levou tyč, kde skóroval do prázdné brány OLIVER KAPANEN! Finsko udeřilo a vede 1:0. Asistence: Ville Koivunen a Juho Järvelä.
    16:21 Oliver KAPANEN - 1:0
     
    17:14
    Michal Ramik sice vyhrál závod o puk, jenže v pravém rohu útočného pásma byl Finy rychle zdvojen a přišpendlen na hrazení. Finský tým se opět ubránil.
     
    18:31
    Jakub Šedivý čekal na pravém křídle na zpětnou přihrávku, jenže ho na útočné modré čáře minula a kotouč se dostal až k brankářovi Danielovi Královi.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:42
    Český tým se dostal ke střele na bodu levého kruhu pro vhazování a puk minul bližší levý horní roh brány.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Daniel Král měl od úvodních sekund plné ruce práce a dlouho držel své spoluhráče nad vodou, jenže Finové nakonec dokázali svou převahu gólově vyjádřit, když se necelé čtyři minuty před přestávkou prosadil Oliver Kapanen. Skóre po první třetině. Finsko 1 Česko 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:13.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Finové vyhráli úvodní vhazování prostřední části, do které vstupují s těsným jednobrankovým vedením.
     
    20:55
    Český tým si vytvořil v úvodu druhé třetiny tlak, ze kterého pramenila střela z mezikruží. Kotouč sice mířil do pravého horního rohu brány, Aku Koskenvuo ho ale lapačkou vytáhl mimo bránu!
     
    21:12
    Finové odpověděli střelou z levého kruhu pro vhazování, která sice mířila k bližší tyči brány, zároveň ale také do náruče připraveného brankáře Daniela Krále.
     
    22:17
    Rasmus Ruusunen měl obrovskou šanci, když po fantastické přihrávce z pravého kruhu pro vhazování pálil do odkryté sítě, jenže trefil tyč!
     
    22:17
    Jakub Altrichter byl teď vyloučen na dvě minuty za podrážení a Finsko má k dispozici druhou přesilovku.
     
    22:49
    Finové vystřelili z pravého kruhu pro vhazování a připravený Daniel Král bez problému kotouč podržel.
     
    24:26
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vyloučení Jakuba Altrichtera sice potrestáno nebylo, jenže pár sekund po skončení druhé přesilové hry Finska skóroval u levé tyče JUHO JÄRVELÄ! Finská reprezentace vede nad Českem 2:0. Asistence: Kalle Väisänen a Ville Koivunen.
    24:26 Juho JÄRVELÄ - 2:0
     
    25:34
    Česi se dostali ke střele na bodu pravého kruhu pro vhazování, jenže Aku Koskenvuo byl připraven a na přední tyči sevřel kotouč v náručí. Hra byla přerušena.
     
    26:15
    Česká reprezentace špatně střídala a dostala trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Odpyká ho Lukáš Chludil.
     
    27:54
    Domácí Aleksi Malinen nedokázal zpracovat puk na ose útočného pásma a ocitl se s ním na modré čáře těsně ve středním pásmu. Rozhodčí to postřehli a pískalo se postavení mimo hru.
     
    29:05
    Hokejisté Finska nevyužili ani svou třetí přesilovou hru v utkání a nyní vypálili před vrcholem levého kruhu pro buly, jejich střela ale byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    29:44
    Čeští hokejisté jsou po přestávce mnohem aktivnější, jenže zatím se nedostali do žádné velké šance.
     
    30:19
    Čároví rozhodčí odpískal postavení mimo hru českého týmu, který před pár okamžiky vyrazil do přečíslení tři na jednoho, jenže se mu nepovedlo přenést hru. Kdyby ano, jeden z našich by se řítil sám na bránu.
     
    31:30
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové teď vypálili na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a Daniel Král vyrazil kotouč před sebe, čehož pak na vzdálenější levé tyči využil SAMI PÄIVÄRINTA, když se trefil z dorážky! Asistence: Sisu-Petteri Lehtonen a Ville Ruotsalainen. (3:0)
    31:30 Sami PÄIVÄRINTA - 3:0
     
    32:47
    Aku Koskenvuo vyhodil puk přes ochranné sklo a trest za brankáře na trestné lavici odsedí Jere Virolainen.
     
    34:34
    Českým hokejistům se vůbec nedaří, nyní se snažili prosadit na levém křídle, jenže se ocitli v postavení mimo hru. Do konce přesilové hry zbývá 13 sekund.
     
    34:47
    Jere Virolainen se vrátil z trestné lavice na ledovou plochu a domácí hokejisté hrají opět v plném počtu.
     
    35:57
    Juho Järvelä se hnal za pukem, v blízkosti pravé tyče brány ho ale nedojel a do zakončení se tedy nedostal.
     
    36:09
    Finsko na levém křídle vystřelilo z ostrého úhlu a Daniel Král si pokryl bližší tyč brány, kde snadno puk lapil.
     
    37:30
    Matyáš Šapovaliv vyfasoval dvě minuty za podrážení a finská reprezentace si zahraje třetí přesilovou hru.
     
    38:01
    Finsku se nyní nepodařilo rozehrát podél střídaček v početní převaze a puk zamířil na zakázané uvolnění.
     
    38:54
    Daniel Král dokázal zachytit střelu Finska z bodu pravého kruhu pro vhazování a vzápětí přerušil hru.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:30
    Vyloučený útočník Matyáš Šapovaliv je zpět na ledové ploše a Česko hraje v závěru třetiny v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Finové sice po přestávce nevyužili ani jednu ze dvou přesilových her a celkově již tří, jenže i tak se dokázali dvakrát prosadit. Vedení domácího týmu navýšili Juho Järvelä a Sami Päivärinta. Skóre po druhé třetině druhého vzájemného střetnutí zní. Finsko 3 Česko 0.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:02.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:10
    Finové nemohli na pravém křídle pokračovat v útoku, protože se ocitli v postavení mimo hru. Skóre je 3:0.
     
    41:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    VILLE KOIVUNEN nádherně vystřelil na vrcholu mezikruží a jeho prudká střela zápěstím se od horní tyče odrazila do brány! Finsko tak nadále dominuje a vede 4:0. Asistence: Oliver Kapanen.
    41:52 Ville KOIVUNEN - 4:0
     
    43:00
    Češi mají starosti s tím, aby se dostali z obranného pásma. Finsko má velký tlak a touží po páté brance.
     
    44:23
    Češi vystřelili na bodu levého kruhu pro vhazování, Aku Koskenvuo byl ale připravený a puk podržel v náručí.
     
    44:44
    Finsko se mohlo prosadit v blízkosti pravé tyče, Daniel Král ale rychle zaklekl, aby kotouč vyrazil mimo.
     
    45:24
    Domácí se dostali na pravém křídle k nahození, které skončilo v lapačce českého brankáře. Hra přerušena.
     
    46:39
    Finsko pokračuje ve svém ofenzivním snažení a nyní se pokusilo vstřelit pátý gól, střela z vrcholu levého kruhu pro vhazování ale skončila na výstroji Daniela Krále.
     
    47:59
    Ondřej Cubo se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, jenže byl jedním z Finů srolován k ledu a do zakončení se nakonec nedostal. Rozhodčí netrestali.
     
    49:01
    Jakub Kos byl faulován v pravém rohu útočného pásma a Joni Loukkojärvi byl vyloučen za podrážení.
     
    49:51
    Češi se dostali v rychlém sledu ke dvěma střelám na levém křídle, obě ale skončily na výstroji připraveného brankáře. Aku Koskenvuo obě rány Čechů vyrazil.
     
    50:27
    Finové mohli skórovat během oslabení, když na bodu pravého kruhu pro vhazování vystřelili zápěstím, Daniel Král měl ale čistý výhled a kotouč hrudí vyrazil mimo.
     
    51:21
    Joni Loukkojärvi se vrátil z trestné lavice na ledovou plochu a Finsko vyhodilo kotouč na zakázané uvolnění.
     
    53:08
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát necelých sedm minut a Finsko má vývoj zápasu pod kontrolou.
     
    54:41
    Lukáš Chludil podruhé v dnešním zápase zamířil na trestnou lavici, tentokrát ale za svůj faul podrážení.
     
    55:45
    Utkání už se pouze dohrává, přesto domácí fanoušci neúnavně skandují: „Suomi, Suomi, Suomi!“
     
    56:44
    Finsko se dostalo v rychlém sledu ke střele na levém a poté pravém křídle, Daniel Král byl ale v obou případech pozorný a ve druhém případě puk podržel.
     
    57:10
    Ville Ruotsalainen vystřelil před vrcholem levého kruhu pro vhazování a jeho střela zamířila do ochranné sítě, aniž by ji některý z hráčů tečoval.
     
    57:33
    Českým hokejistům se nepodařilo rozehrát podél střídaček a hra se přestěhovala před Daniela Krále.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    Konec zápasu.
     
    Brankář Aku Koskenvuo nastoupil v bráně finského týmu místo Janiho Lampinena a vychytal čisté konto. Domácí dokráčeli k hladkému vítězství, na kterém se góly podíleli Oliver Kapanen, Juho Järvelä, Sami Päivärinta a Ville Koivunen. Konečný výsledek klání a druhého vzájemného střetnutí. Finsko 4 Česko 0.
     
    Nejlepší hráči utkání

    David Jiříček (CZE) 0+0
    Aku Koskenvuo (FIN) 0 gólů, 100,0% (19:32:14)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 17. Kapanen (Koivunen, Järvelä), 25. Järvelä (Väisänen, Koivunen), 32. Päivärinta (Lehtonen, Ruotsalainen), 42. Koivunen (Kapanen)


    Finsko: Koskenvuo (Lampinen) – Vilén, Malinen, Kuivas, Leppänen, Loukkojärvi, Saari, Lehtonen, Ruotsalainen – Yliniemi, Virolainen (C), Kärkkäinen (A) – Ruusunen (A), Kinnunen, Marjala – Koivunen, Järvelä, Kapanen – Korhonen, Päivärinta, Väisänen. Hlavní trenér: Petri Karjalainen.
    Česko: Král (Šatný) – Jiříček, Hamara, Cubo, Ticháček (A), Šedivý (C), Pinkas, Jasečko, Brada – Ramik, Kučera, Menšík (A) – Frömel, Chludil, Altrichter – Půček, Šapovaliv, Sojka – Kos, Szturc, Palaček. Hlavní trenér: Václav Eismann.
    bahis siteleri