Bologna – Fiorentina 1:1 (kon.) | AC Milán – Sampdoria 0:0 (kon.) | Atalanta BC – Parma 5:0 (kon.)
Juventus – Cagliari 4:0 (kon.) | Lecce – Udinese 0:1 (kon.) | Neapol – Inter 1:3 (kon.)
konec
US Lecce
0:1 (0:0)
Udinese Calcio
Pondělí 06.01.2020, 18:00Italská Serie A • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Serie A mezi US Lecce a Udinese Calcio. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Udinese Calcio

    Dnešní hostující celek zatím může být s průběhem letošního ročníku spokojen jen z části. Udinese totiž v sedmnácti duelech vybojovalo osmnáct bodů a drží čtrnáctou pozici Serie A. Na záchranu navíc disponuje čtyřbodovým náskokem. V posledním duelu ale Udinese porazilo na domácí půdě 2:1 nebezpečné Cagliari.
     
    US Lecce

    Domácí Lecce je na tom o něco hůře. Lecce je pasováno na jednoho z adeptů na sestup do Serie B, ale zatím se drží statečně. Po sedmnácti kolech má na svém kontě patnáct bodů a patří mu šestnáctá pozice ligové tabulky. Na záchranu ale disponuje náskokem jediného bodu. Proto je pro domácí celek dnešní duel nesmírně důležitý. V posledním duelu navíc Lecce prohrálo doma 2:3 s Bolognou.
     
    Úvodní sestavy:

    US Lecce: Gabriel – Donati, Rossettini, Lucioni, Dell'Orco – Petriccione, Tachtsidis, Tabanelli – Falco, Mancosu, Babacar.
    Náhradníci: Vigorito, Bleve – Dubickas, Farias, La Mantia, Meccariello, Rispoli, Riccardi, Šachov, Vera.

    Udinese Calcio: Musso – De Maio, Troost-Ekong, Nuytinck – Stryger Larsen, Fofana, Mandragora, de Paul, Sema – Okaka, Nestorovski.
    Náhradníci: Nicolas, Perisan – Becao, Barák, Lasagna, Jajalo, Pussetto, Opoku, Teodorczyk, Sierralta, ter Avest, Walace..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí celek bude hrát v černém, zatímco Udinese oblékne bíločerné dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Udinese se ihned vydalo do útoku, ale s nákopem na Nestorovskiho si obrana Lecce poradila.
     
    2
    Jacopo Petriccione obdržel krásnou přihrávku na pravou stranu hrací plochy a pohotově odcentroval na malé vápno. K hlavičce se dostal Falco, ale jeho pokus nebyl přesný.
     
    3
    Stefano Okaka se pustil do hlavičkového souboje na polovině hřiště a prodloužil míč na pravou stranu hrací plochy, kde ale nenašel nikoho v bílém dresu.
     
    4
    Jens Stryger Larsen dostal přihrávku na pravou stranu hřiště, krásně se prosmýkl do blízkosti pokutového území, jenže přihrávkou na hranici šestnáctky našel jen obránce.
     
    5
    Bram Nuytinck si včas všiml napadajícího soupeře a stačil si pomoci malou domů. Hostující brankář Musso následně odkopl míč až k obráncům Lecce.
     
    6
    Khouma Babacar spěchal za přihrávkou na pravou stranu hrací plochy, jenže neustál souboj s obráncem a poroučel se k zemi. Udinese tak může kombinovat.
     
    7
    Jacopo Petriccione opět rozkmital své rychlé nohy po pravé straně, krásně si přehodil míč na pravačku, ale jeho prudký centr srazil hned první obránce do autu.
     
    8
    Bram Nuytinck dostal přihrávku na levou stranu, ale netroufl si na průnik na polovinu soupeře. Obrana Lecce se stačila srovnat a Udinese musí kombinovat do plných.
     
    9
    Khouma Babacar uspěl v souboji na polovině hřiště, kde si krásně pokryl míč tělem a dotírající Mandragora jej trefil šlapákem. Lecce bude rozehrávat.
     
    10
    Bram Nuytinck si znovu naběhl na přihrávku na levou stranu, tentokrát se dostal před svého strážce, ale přihrávkou na střed odevzdal míč domácím.
     
    11
    Jens Stryger Larsen poslal prudkou přihrávku na hranici velkého vápna, kde se k míči dostal Nestorovski, jenže druhý jmenovaný se nedokázal uvolnit do palebné pozice.
     
    12
    Cristian Dell'Orco získal odražený míč na levé straně hrací plochy a obloučkem překonal obranu Udinese. Jedinou vadou bylo, že za jeho pobídkou nepostupoval nikdo ve žlutém.
     
    13
    Rodrigo de Paul přenesl těžiště hry na levou stranu, kde číhal osamocený Nuytinck, který si míč zpracovával strašně dlouhou dobu a dal soupeři čas k přesunutí.
     
    14
    Rodrigo de Paul byl faulován na polovinu domácího celku a vybojoval pro Udinese přímý kop v blízkosti pokutového území. Do vápna už míří vysocí hlavičkáři.
     
    15
    Centrovaný míč se nakonec snesl na malé vápno, kam si naběhl Stefano Okaka, jenže jeho pokus nebyl nebezpečný a skončil daleko vedle branky.
     
    16
    Okaka si tentokrát došel pro přihrávku na střed hrací plochy, ale domácí hráč mu skvělým způsobem dýchal na záda a donutil jej k malé domů.
     
    17
    Na druhé straně se do rozehrávky zapojil také domácí brankář Gabriel. Gólman Lecce poslal nákop na Petrccioneho, který o míč po chvíli přišel.
     
    18
    Ilja Nestorovski uspěl v hlavičkovém souboji, jenže odražený míč se od něj odrazil k osamocenému Falcovi. Domácí útočník se poté vydal vpřed, ale ani on nevypálil.
     
    19
    Rolando Mandragora teď diriguje rozehrávku Udinese na polovině soupeře. Hostující středopolař narýsoval kolmici do velkého vápna, ale stoper Lucioni ve skluzu poslal míč do bezpečí.
     
    20
    Matteo Mancosu poslal nákop za obranu hostujícího celku, kam si naběhl Falco, jenže domácí útočník se nechal vytlačit z osy a vybojoval pouze vhazování.
     
    21
    Andrea Tabanelli se na hranici pokutového území dostal k odraženému míči, jenže jeho dělovka skončila na hrudi prvního obránce v bílém dresu.
     
    22
    Lecce si připravilo první obrovskou šanci! Z úctyhodné vzdálenosti se do míče opřel Khouma Babacar, jehož nádherná dělovka se zastavila až na břevnu!
    22. Babacarova rána do břevna
     
    23
    Domácímu celku po předchozí situaci pořádně narostla křídla. Útočník Falco si na hranici pokutového území přehodil míč na levačku, ale Musso jeho technický pokus vyrazil.
     
    24
    Fabio Lucioni si dal pozor na oblouček směřující na rozběhnutého Okaka a hlavou odehrál míč mimo nebezpečný prostor. Odražený balón ale získal Mandragora.
     
    25
    Fabio Lucioni diriguje rozehrávku na vlastní polovině. Stoper Lecce poslal přihrávku na Donatiho, který se svým průnikem po pravém křídle dlouho nepochodil.
     
    26
    Ken Sema prošel po levém křídle až do pokutového území, ale jeho centr na značku pokutového kopu skončil u pozorného obránce Rossettiniho.
     
    27
    Rodrigo de Paul se při návratu na vlastní polovinu dopustil nedovoleného zákroku a může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu. Rozehrávat bude Lecce.
     
    28
    Mandragora se už připravoval k zakončení, ale obránce Rossettini před ním lehce lízl prudkou přihrávku a odehrál míč mimo hrací plochu. Udinese ale začíná stupňovat svou aktivitu.
     
    29
    Lecce tentokrát zahrávalo rohový kop. Jacopo Petriccione se rozhodl pro centr na značku pokutového kopu, kde nebyl nikdo ve žlutém dresu.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme obrovskou bitvu. Ani jeden z týmů svému soupeři nedaruje ani metr trávníku zdarma.
     
    31
    Andrea Tabanelli byl pozdě v souboji na polovině hrací plochy a musel si pomoci nedovoleným zákrokem. Rozhodčí mu důrazně vysvětlil, že přístě už to bude se žlutou odměnou.
     
    32
    Jacopo Petriccione nedokázal odkopnout míč z vlastní šestnáctky a málem pustil do šance Semu. Krajní záložník Udinese si však ukousl příliš velké sousto a místo zakončení zvolil slalom, který mu nevyšel.
     
    33
    Giulio Donati dostal přihrávku na pravou stranu, jenže okamžitě proti němu vystartoval De Maio, který jej donutil k přihrávce na obránce.
     
    34
    Ken Sema se vrátil na hranici vlastní šestnáctky, kde se krásně natlačil před rozběhnutého soupeře a v pádu odehrál míč do bezpečí. Pokračuje neskutečný boj.
     
    35
    Bram Nuytinck napadal rozehrávku Lecce na jeho polovině. Hostující zadák to ale přehnal s agresivitou a v jednom ze soubojů si pomohl faulem.
     
    36
    Jacopo Petriccione si naběhl na přihrávku na levou stranu, kde si krásně zpracoval míč, obešel svého strážce, ale pro změnu se mu nepovedla následná rozehrávka.
     
    37
    Sebastien De Maio si pohlídal náběh domácího útočníka Babacara a svůj odkop otřel o nohu domácího střelce. Rozehrávat se bude od branky Udinese.
     
    38
    Juan Musso chvíli otálel s odkopem míče od branky, za což si vysloužil nevoli domácích fanoušků, kteří jej počastovali pískotem.
     
    39
    Luca Rossettini dostal přihrávku do blízkosti pokutového území a pohotově se opřel do střely. Jeho dělovku ale zablokoval vracející se stoper William Troost-Ekong.
     
    40
    Zadáci Lecce nyní uklidňují hru postupnou kombinací v zadních řadách. Nikdo z fotbalistů Udinese teď kombinaci domácího mužstva neatakuje.
     
    41
    Panagiotis Tachtsidis našel Mancosa, který se krásnou kličkou zbavil obránce a pohotově vypálil levačkou. Jeho rána křížem ale prolétla kolem tyčky.
     
    42
    Stefano Okaka si na opačné straně hrací plochy troufl na střelu zpoza šestnáctky, ale domácí brankář jeho slabý pokus dobře viděl a zalepil míč v rukavicích.
     
    43
    Bram Nuytinck si vzal na starost rozehrávku hostujícího Udinese. Zkušený obránce hostujícího mužstva hledal prudkým nákopem Okaku, kterého uhlídal Fabio Lucioni.
     
    44
    Bram Nuytinck vyzval na levé straně na sprinterský souboj Donatiho. Domácí fotbalista ale ukázal svou mrštnost, dal si před soupeře tělo a byl faulován.
     
    45
    V závěru prvního poločasu se ještě Lecce usadilo v blízkosti pokutového území Udinese, jenže házenkářská kombinace domácímu celku úspěch nepřinesla.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce platí bezbrankový stav. Domácí Lecce dlouho vyčkávalo na chybu v obraně Udinese, ale ta ne a ne přijít. Domácí hráči to poté začali zkoušet ze střední vzdálenosti. Tímto způsobem si také vypracovali jedinou velkou šancí prvního poločasu, při které Babacar orazítkoval břevno!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Lecce obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale nákop na hranici velkého vápna si obrana pohlídala.
     
    47
    Lecce se vydalo do útoku po levé straně, jenže centrovaný míč na malé vápno skončil v rukavicích připraveného brankáře.
     
    49
    Pozor! Vše je zkoumá VAR, zda Okaka nestál v ofsajdu!
     
    50
    Tak pozor! Okaka sice vsítil branku, ale VAR rozhodl, že jeho zakončení předcházel ofsajd!
    50. Neuznaná branka Udinese
     
    52
    Udinese je přesto zdravě nabuzené a nadále se tlačí do útoku. Domácí obránci budou mít nyní plné nohy práce. Ofenzivu hostů podporují i stopeři.
     
    53
    Další zajímavá akce hostujícího mužstva. Okaka si tentokrát naběhl na centr z pravé strany, ale míč netrefil zrovna čistě a poslal jej vedle branky Lecce.
     
    54
    Khouma Babacar si v hlavičkovém souboji na polovině hřiště pomohl nedovoleným zákrokem, když trefil soupeře loktem do obličeje.
     
    55
    Bram Nuytinck si v blízkosti pokutového území přehodil míč na levačku, ale jeho centr přiletěl jen do prostoru, kde číhali obránci v dresu domácího Lecce.
     
    56
    Jens Stryger Larsen podpořil útok Udinese dlouhým sprintem po křídle. Rychlonohý krajní hráč následně odcentroval na malé vápno, ale trefil jen prvního obránce.
     
    57
    Rodrigo de Paul překvapivě rychle rozehrál přímý kop, jenže rozhodčí jeho akci přerušil hvizdem a nařídil opakování standardní situace. Tohle bylo pro domácí obranu velké štěstí.
     
    58
    Hra je přerušena! Hostující Ilja Nestorovski schytal nějaký úder do hlavy, ze které mu teď teče krev. Útočník Udinese tak potřebuje ošetření.
     
    59
    Stefano Okaka získal míč v blízkosti pokutového území soupeře, jenže rozhodčí mu opět odpískal nedovolený zákrok. Hráči Udinese už začínají být pořádně podráždění.
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále platí bezbrankový stav. Udinese však po změně stran pořádně zvýšilo svou aktivitu a tlačí se do zakončení.
     
    61
    Luca Rossettini si dal pozor na centr z pravé strany hrací plochy a před dobíhajícím Okakou odkopl míč ven ze šestnáctky.
     
    62
    Rodrigo de Paul prošel do blízkosti pokutového území a pokusil se o zakončení z dvaceti metrů. Jeho dělovka ještě zaplavala a míč prolétl nad břevnem.
     
    63
    Udinese opět zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, jenže dobře postavený Fabio Lucioni odkopl míč do autu.
     
    64
    Hosté podruhé během druhého poločasu dopravili míč do sítě, jenže branka znovu neplatí kvůli ofsajdu! Okaka dnes kvůli ofsajdu přišel o dva zářezy.
     
    65
    Rodrigo de Paul si krásně pustil míč do běhu na pravé křídlo a odcentroval před branku Lecce. S jeho centrem si však domácí defenziva poradila.
     
    66
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Ilja Nestorovski, přichází Kevin Lasagna.
     
    67
    Okaka se krásnou kličkou pokoušel zbavit Rossettiniho, jenže domácí stoper se nenechal tak snadno ošálit a včas si pomohl malou domů.
     
    68
    Brankář Udinese si dal pozor na nebezpečný centr z levé strany a ukryl míč do rukavic. Gólman hostujícího celku chtěl poté rozehrát na Okaku, ale jeho nákop byl hodně nepovedený.
     
    69
    Lecce vybojovalo rozehrávku dalšího rohového kopu. Centr se tentokrát snesl na malé vápno, nicméně William Troost-Ekong bez problémů odehrál balón mimo šestnáctku.
     
    70
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Andrea Tabanelli, přichází Diego Farias.
     
    71
    Lecce mělo k dispozici přímý kop z dobré pozice. Centrovaný míč se snesl do míst, kam si naběhl Rossettini, ale urostlý stoper zakončit nedokázal.
     
    72
    Neuznaný zásah také na straně domácího Lecce! Khouma Babacar sice propálil hostujícího brankáře, ale ještě předtím mu rozhodčí odpískal útočný prohřešek.
     
    73
    Stefano Okaka si v blízkosti pokutového území krásně přehodil míč na levačku, ale jeho dělovka skončila v rukavicích pozorného brankáře.
     
    74
    Kevin Lasagna se probil do pokutového území, kde však neustál souboj s domácím obráncem. Podle rozhodčí si faulem pomohl právě hostující rychlík.
     
    75
    Khouma Babacar si při zpracování odraženého míče pomohl rukou, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího. Udinese tak může pokračovat v kombinačním snažení.
     
    76
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Ken Sema, přichází Ignacio Pussetto.
     
    77
    Rodrigo de Paul chtěl překvapit obranu Lecce rychlým uvedením míče do hry z autového vhazování. Ignacio Pussetto si však předkopl míč daleko před sebe a už jej nedohnal.
     
    78
    Jacopo Petriccione se zpoza pokutového území opřel do odraženého míče, jenže jeho padající dělovka nezapadla mezi tři tyče. Míč alespoň pozdravil diváky za brankou.
     
    79
    Udinese zahrávalo další rohový kop. Centrovaný míč se stáčel přímo do branky, jenže pozorný brankář Gabriel vyboxoval balón ven z pokutového území.
     
    80
    Gabriel si poradil také s centrem z opačné strany hrací plochy. Domácí brankář v posledních minutách drží šance domácího Lecce na bodový zisk.
     
    81
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Khouma Babacar, přichází Andrea La Mantia.
     
    82
    Seko Fofana přetlačil v souboji o míč domácího Mancosa, jenže po rychlé otočce celou akci zmařil nepřesnou přihrávkou na levé křídlo.
     
    83
    Andrea La Mantia se z hranice velkého vápna opřel do odraženého míče, ale jeho projektil nabral opačnou rotaci a skončil přímo v rukavicích číhajícího brankáře.
     
    84
    Matteo Mancosu je v posledních minutách až příliš důrazný. Domácí fotbalista poslal soupeře k zemi a může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu.
     
    85
    Rodrigo de Paul se středem hřiště snažil probít do velkého vápna, jenže si předkopl míč daleko před sebe a už jej nedohnal před obráncem.
     
    86
    Hostující celek si svou aktivitou vytvořil tlak v blízkosti pokutového území. De Maio následně zkoušel odcentrovat před branku, ale defenziva Lecce je neprostupná.
     
    87
    Hostující brankář Musso si dal pozor na přihrávku za obranu Udinese a bez problémů si došel pro míč. Gólman Udinese následně nákopem nenašel nikoho v bílém.
     
    88
    Udinese opět zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Centrovaný míč se snesl na hlavu Nuytincka, který v pádu netrefil domácí svatyni.
     
    89
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Hostující celek se v samotném závěru dnešního souboje dostává do vedení a hráči z toho mají neskutečnou radost! Po rohovém kopu zůstali hosté v blízkosti pokutového území. Svou technickou vytříbenost prokázal RODRIGO DE PAUL, který si elegantním zpracováním vytvořil střelou pozici a překonal bezmocného brankáře!
    89. Rodrigo de Paul - 0:1
     
    90
    De Paul ještě dostává žlutou kartu za svlečení dresu.
     
    90+1
    Nastavuje se šest minut!
     
    90+2
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Rodrigo de Paul, přichází Antonín Barák.
     
    90+3
    Domácí se drali do pokutového území, jenže Giulio Donati si v hlavičkovém souboji pomohl přistrčením soupeře a dopustil se nedovoleného zákroku.
     
    90+4
    Nuytinck dostal prostor na levé straně, potáhl míč do blízkosti rohového praporku a nasbíral pro Udinese cenné vteřinky k dobru.
     
    90+5
    Bram Nuytinck v dalším souboji porušil pravidla a daroval domácímu Lecce rozehrávku. Hráči v červenožlutých dresech mají čas na poslední útok.
     
    90+6
    Luca Rossettini podle všeho zmařil poslední možnost domácího celku útočným faulem. Hráči Udinese už s rozehrávkou rozhodně spěchat nebudou.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Udinese zvládlo dnešní duel na půdě Lecce a vítězí nejtěsnějším možným způsobem 1:0. Domácí Lecce dlouho vyčkávalo na chybu v obraně Udinese, ale ta ne a ne přijít. Domácí hráči to poté začali zkoušet ze střední vzdálenosti. Tímto způsobem si také vypracovali jedinou velkou šancí prvního poločasu, při které Babacar orazítkoval břevno! Ve druhé půli už bylo Udinese mnohem aktivnější, ale dva zásahy Okaky nemohly kvůli ofsajdu platit. Nakonec ale hosté udeřili. Pár minut před závěrečným hvizdem se trefil Rodrigo de Paul!
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 17:11.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:59:02)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 89. de Paul

    Karty:   90. de Paul (UDI)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 17:11.
    US Lecce: Gabriel – Donati, Rossettini, Lucioni, Dell'Orco – Petriccione, Tachtsidis, Tabanelli (70. Farias) – Falco, Mancosu, Babacar (81. La Mantia).
    Náhradníci: Vigorito, Bleve – Dubickas, Farias, La Mantia, Meccariello, Rispoli, Riccardi, Šachov, Vera.

    Udinese Calcio: Musso – De Maio, Troost-Ekong, Nuytinck – Stryger Larsen, Fofana, Mandragora, de Paul (90+2. Barák), Sema (76. Pussetto) – Okaka, Nestorovski (66. Lasagna).
    Náhradníci: Nicolas, Perisan – Becao, Barák, Lasagna, Jajalo, Pussetto, Opoku, Teodorczyk, Sierralta, ter Avest, Walace.
    bahis siteleri