Boston – Winnipeg 5:4 (kon.) | Tampa – Arizona 4:0 (kon.) | Florida – Vancouver 5:2 (kon.)
NY Rangers – New Jersey 6:3 (kon.) | Montreal – Edmonton 2:4 (kon.) | St. Louis – Buffalo 5:1 (kon.)
Chicago – Nashville 2:5 (kon.) | Calgary – Minnesota 2:1 (kon.) | Vegas – Los Angeles 2:5 (kon.)
Anaheim – Dallas 0:3 (kon.) | San Jose – Columbus 3:1 (kon.)
konec
St. Louis Blues
5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Buffalo Sabres
Pátek 10.01.2020, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:09
    Jack Eichel si narazil puk se spoluhráčem a řítil se na Binningtona. Dokonce mohl i nahrávat, ale volil individuální koncovku, kterou brankář Blues přečetl a zneškodnil!
    55:18 Alexander STEEN - 5:1
     
    55:18
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Riziko Šavlí je rychle potrestáno! ALEXANDER STEEN si několikrát vyměnil puk s Ryanem O'Reillym a od modré čáry zamířil do opuštěné branky soupeře. Asistence: Ryan O'Reilly.
     
    54:52
    Hosté to zkoušejí bez brankáře!
     
    54:50
    Zach Sanfort i Rasmus Ristolainen dostali tresty za hrubost. Hrát se bude 4 na 4.
     
    50:52
    Domácí nedokázali vyhodit a už to vypadalo, že hráči Buffala sehrají kombinaci do prázdné. Tomu však zabránil výtečným obranným zákrokem Bouwmeester!
     
    49:15
    Alex Pietrangelo zasáhl hokejkou helmu Michaela Frolíka. Domácí kapitán tak dostal dvě minuty za vysokou hůl.
    45:36 Alexander STEEN - 4:1
     
    45:36
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že domácí velkou šanci prováhali, ale nakonec se přeci jen radují! Po zakončení Steena nejprve projel kotouč mezi Ullmarkovými betony a zůstal stát v brankovišti. Poté se puk dostal k Robertovi Thomasovi, který dorážel do odkryté branky, ale gól mu ukradl senzačním obranným zákrokem Rasmus Dahlin! Následně se ale po Thomasově nahrávce zpoza branky ocitl před odkrytu klecí ALEXANDER STEEN a ten se už nemýlil. Asistence: Robert Thomas a Tyler Bozak.
    37:24 Těsný ofsajd, kvůli němuž byl gól Schwartze odvolán.
     
    37:24
    Tohle bylo výborné rozhodnutí hostujícího kouče Ralpha Kruegera! V momentě, kdy Brayden Schenn zavážel puk přes modrou, byl v postavení mimo hru Jordan Kyrou, který neudržel brusli na ledě. Následný zásah Jadena Schwartze tak nemůže platit.
     
    37:24
    Domácí vstřelili gól, ale lavička Buffala si bere challenge! Předcházel gólové akci ofsajd?
     
    35:20
    Jack Eichel se dostal za obranu Blues a po naznačení forhendové kličky házel puk do protipohybu Binningtona. Ten ale dokázal zareagovat a skvělým zákrokem domácí podržel!
    30:17 David PERRON - 3:1
     
    30:17
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí přesilovku využívají a odskakují Buffalu opět na rozdíl dvou zásahů! Bluesmani postupně vytáhli puk až na osu kluziště, odkud se do něj z první opřel DAVID PERRON a Ullmark svou lapačkou nestačil adekvátně zareagovat – 3:1. Asistence: Brayden Schenn a Jaden Schwartz.
     
    29:01
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Rasmus Asplund – 2 min., vysoká hůl).
     
    29:01
    Tohle byla hodně dlouhá výhoda! Byl to Jay Bouwmeester, který puk nahodil od modré na branku a Ullmark měl co dělat, aby mu kotouč nepropadl mezi betony za brankovou čáru. Nakonec ho v brankovišti zalehl!
    24:22 Jack EICHEL - 2:1
     
    24:22
    Sabres právě vstřelili branku!
    JACK EICHEL si teď vystačil sám! Hostující kapitán převzal puk na pravé straně útočného pásma. Následně s ním zajel za branku, tu objel a vybruslil si až mezi kruhy, odkud zamířil k pravé tyčce z pohledu brankáře Binningtona – 2:1. Asistence: Sam Reinhart a Rasmus Dahlin.
    13:29 Tyler BOZAK - 2:0
     
    13:29
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí zvyšují svůj náskok! Střelec prvního gólu Robert Thomas se tentokrát proměnil v nahrávače, když zpoza branky oslovil TYLERA BOZAKA, jehož hostující obrana nezachytila a Bozak zblízka zakončoval do poloodkryté klece. Asistence. Robert Thomas a Niko Mikkola.
     
    08:17
    Jack Eichel objel branku a připravil šanci pro Sama Reinharta, jehož střelu vykopl Binnington pravým betonem!
     
    06:20
    Mohlo být srovnáno! Jack Eichel nastřelil z mezikruží tyčku domácí branky. Poté ještě pálil Rasmus Ristolainen a tentokrát puk končí ve výstroji Binningtona. Následuje reklamní přestávka.
    04:47 Robert THOMAS - 1:0
     
    04:47
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Bluesmani jdou zaslouženě do vedení! Hráči Buffala nedokázali dostat puk z obranné třetiny. Tyler Bozak pak poslal sice trochu nepřesnou přihrávku pro ROBERTA THOMASE, ale ten puk u pravého mantinelu dojel a vybruslil si s ním na kruh pro vhazování, odkud přesně umístěnou a skrytou střelou překonal Ullmarka. Důležitou práci odvedl u brankoviště také Alexander Steen, přes něhož hostující gólman asi nic neviděl. Asistence: Tyler Bozak a Alexander Steen.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 5. Thomas (Bozak, Steen), 14. Bozak (Thomas, Mikkola), 31. Perron (B. Schenn, Schwartz), 46. Steen (Thomas, Bozak), 56. Steen (R. O'Reilly) – 25. Eichel (S. Reinhart, Dahlin)


    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Dunn, Faulk, Bouwmeester, Bortuzzo, Mikkola – Kyrou, B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly (A), Sanford – Bozak, Thomas, Steen (A) – Sundqvist, Barbašev, MacEachern.
    Buffalo Sabres: Ullmark (C. Hutton) – Ristolainen, Pilut, Dahlin, Bogosian, Jokiharju, Montour – S. Reinhart (A), Eichel (C), Asplund – Sheary, Ma. Johansson (A), Frolík – Okposo, Jo. Larsson, Girgensons – Lazar, Vesey, C. Miller.

    Rozhodčí: Dunning, Meier – Brisebois, Murchison

    Diváci: 18 096
    bahis siteleri