Finsko – Rusko 6:2 (kon.) | Česko – USA 2:3 (po pr.)
po prodl.
Česko
2:3 (0:1, 0:0, 2:1 - 0:1)
USA
Čtvrtek 06.02.2020, 19:00 • Zimní stadion Klášterec nad Ohří • Turnaj pěti (U18)
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (21:32:16)
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 372 diváků.
     
    Střely na branku: 22 – 34
     
    Nejlepším hráčem utkání byl na straně českého týmu vyhlášen Stanislav Svozil, na té americké pak Thomas Bordeleau.
     
    Je dobojováno. Český tým, který se ve třetí třetině dostal postupně do vedení, nakonec toto neudržel. Američané srovnali v přesilové hře a poté o osudu zápasu rozhodli v nastavené hrací době. Nicméně Češi proti favoritovi zápasu drželi krok a po sympatickém výkonu zanechali v Klášterci určitě dobrý dojem.
     
    Konec zápasu.
    63:52 Matthew BENIERS - 2:3
     
    63:52
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je hotovo. V závěru prodloužení rozhodují Američané tento zápas, který vyhrají. Dobře to udělal Jake Sanderson, který zasekl obránci českého týmu, poté se natlačil před Bednáře a nechal puk z druhé vlny pro najíždějícího MATTHEWA BENIERSE, který se trefil k bližší tyči – 2:3. Asistence: Jake Sanderson.
     
    63:16
    Jake Sanderson táhlou střelou prověřil beton Bednáře, který byl na svém místě. Kotouč pak byl sražen do rohu českého obranného pásma.
     
    62:25
    Thomas Bordeleau se proháčkoval skrze dva hráče českého týmu a zakončil v prostoru mezi kruhy. Jeho pokus se ale neujal. Nicméně stále jsou Američané před českou klecí.
     
    61:50
    Až nyní musel Bednář zasáhnout proti střele soupeře a podržel dalším zákrokem svůj tým.
     
    61:25
    Ta před americkou brankou ztratila puk a do akce pak šli zase hráči USA. Ovšem i ti se před Bednářem nedostali k nebezpečné střele.
     
    60:20
    Thomas Bordeleau se prosmýkl obraně českého týmu a zakončil. Bednář jeho pokus vykryl a okamžitě pak na druhou stranu spěchá česká osmnáctka.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku: 22 – 31
     
    Základní hrací doba vítěze neurčila a na řadu tak přijde pětiminutové prodloužení ve třech hráčích na obou stranách. Pokud ani to nerozhodne, dojde na samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:31
    Lukáš Adámek se po pravém mantinelu chtěl natlačit před americkou branku, ale nakonec mu v tom obrana USA zabránila.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
    57:22 Jake SANDERSON - 2:2
     
    57:22
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno. Američanům se povedlo využít tuto přesilovou hru a srovnávají s českým týmem krok. JAKE SANDERSON na levé straně švihl do kotouče a prostřelil Jana Bednáře – 2:2. Asistence: Thomas Bordeleau a Matthew Beniers.
     
    56:54
    USA mají další přesilovou hru. Hned na jejím začátku se ale Češi dostali na kotouč a okamžitě ho odpálili až před branku Spojenýh států.
     
    56:29
    Vyloučení v týmu Česko (Stanislav Svozil – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    55:56
    Něco málo přes čtyři minuty zbývá odehrát a čeští mladíci drží nadějný výsledek. Ovšem Američané se nevzdávají a vrhají své poslední síly do útoku.
     
    54:52
    Češi čelili dalším střelám soupeře, ale znovu vše ustáli a poté vytěsnili puk do středního pásma. Následoval jejich útok, ale ten měl pouze jepičí život. Obrana USA dostala touš do neutrální zóny.
     
    54:37
    Na pravé straně převzal puk Daniel Laatsch, ale pohotově zakročil Jan Bednář a hned pak dostal puk do své moci. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    54:07
    Český národní tým je v plném počtu.
     
    53:00
    Po něm pálil Tanner Latsch a jeho pokus srazil Bednář do bezpečí, český tým se poté okamžitě osvobozuje a šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    52:47
    Američané mají přesilovou hru a budou se snažit ji využít, aby smazali svou ztrátu. Český tým tak bude muset vše směřovat do obrany, neboť se dá očekávat velký americký tlak.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 372 diváků.
     
    52:07
    Vyloučení v týmu Česko (Tomáš Urban – 2 min., podrážení).
     
    52:07
    Následuje další komerční přestávka.
     
    50:42
    Češi jsou při chuti a zastavili další akci USA. Hned poté zamířili před branku Commessa, ale ten nemusel zasahovat. Pokus Vrhela mířil mimo tři tyče.
     
    49:55
    Jan Bednář nyní zakročil proti velké šanci USA a podržel tak české barvy a jejich těsné vedení. Následně pak nechal hru zastavit. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
    48:26 Stanislav VRHEL - 2:1
     
    48:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další početní výhoda české osmnáctky a ta strhává vedení na svou stranu. Ve zmatku před americkou brankou se nejlépe zorientoval Geidl, jenž posunul puk na STANISLAVA VRHELA a chomutovský útočník tak dává velmi důležitou branku národního týmu – 2:1. Asistence: Nico Geidl.
     
    47:21
    Američané se však hned dostali ke kotouči a vyhazují ho až před branku Jana Bednáře. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení a Češi jdou do další akce z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    47:07
    Češi po krátké pauze budou mít šanci jít poprvé do vedení, když mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    47:07
    Následuje další komerční přestávka.
     
    47:07
    Vyloučení v týmu USA (Tyler Kleven – 2 min., sekání).
     
    45:34
    Jan Bednář se rozklekl ve svém brankovišti a betonem vyrazil přízemní nahození jednoho z Američanů. Následně pak český výběr otáčí hru.
     
    44:43
    Akce střídala akci a v té další se ocitli hráči USA, kteří si to namířili před Bednáře. Proti jejich střele ale zakročila obrana českého týmu.
     
    43:18
    Další česká šance, z prostoru mezi kruhy se neprosadil Vojtěch Jiruš a Američané si tak mohli oddychnout. Nyní spěchají na opačnou stranu.
     
    42:20
    Vyloučení v týmu Česko (Filip Kovář – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu USA (Hunter Strand – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Česko (Ondřej Baláž – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu USA (Dylan Peterson – 2 min., hrubost).
     
    42:01
    Američanům se to nelíbí a hned se dostali do útočného pásma, kde čelili obranným zákrokům českých beků. Národní tým naopak ožil a snaží se poprvé v utkání strhnout vedení na svou stranu.
    40:26 Josef KOLÁČEK - 1:1
     
    40:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra je využita a Češi tak srovnávají se Spojenými státy krok. Tomáš Urban poslal kotouč na pravou stranu pro JOSEFA KOLÁČKA, jenž se na pravém kruhu napřáhl ke střele a kotouč nakonec končí za zády brankáře USA – 1:1. Česká osmnáctka tak maže ztrátu a začíná se opět od začátku. Asistence: Tomáš Urban.
     
    40:11
    Český tým se natlačil před branku USA a dohrává svou přesilovou hru, kterou zastavil klakson končící prostřední periodu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 16 – 18
     
    Také druhá třetina je za námi. V ní jsme se nedočkali žádné přesné trefy a Američané stále drží jednobrankový náskok. Češi přidali a vytvořili si nějaké šance, které mohly vést k vyrovnání, ale proti byl buď brankář USA nebo obrana. Uvidíme, co nám přinese třetí třetina, která začne přibližně ve 20:36.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Čeští hráči mají sice přesilovou hru, ale ještě se nedostali do vážnějšího zakončení před brankou Spojených států. Ty poté dostaly puk před Bednáře a šetří vteřiny.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:51
    Vyloučení v týmu USA (Tyler Kleven – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    38:27
    Icing také u amerického týmu a vše se nyní stěhuje před brankáře Commessa.
     
    37:55
    Češi ostřelovali americkou klec. Dokonce před nimi chvíli zívala odkrytá branka, ale puk, který do těchto míst mířil, nakonec dostala na svou stranu obrana USA.
     
    37:20
    Ve středním pásmu sebrali kotouč Američané českému týmu a dostali se až před Bednáře. Před jeho brankou vznikl další tlak a z něho se čeští mladíci vymanili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    36:43
    Lavička české osmnáctky si vyžádala oddechový čas.
     
    36:20
    David Jiříček nahodil kotouč před branku soupeře, ale tam nikdo z českých hráčů nedokázal kotouč tečovat. Rázem tak končí další náznak šance Čechů a do akce jdou zase Američané.
     
    35:32
    Zakázané uvolnění na straně USA a hra se stěhuje před branku Commessa. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce a český tým zadarmo získal útočnou třetinu.
     
    34:40
    Nyní si musel český tým dávat velký pozor. Američané se uhnízdili před brankou Bednáře, jenž nakonec menší tlak před jeho klecí ustál a kotouč srazil do bezpečí.
     
    34:06
    Následuje další komerční přestávka.
     
    33:45
    Stanislav Vrhel se drze prosmýkl obranou soupeře, ta ho ale nakonec tísnila a český útočník pak poslal puk jen přímo do amerického brankáře.
     
    32:49
    Eamon Powell si nabruslil na vrchol pravého kruhu a jeho táhlá střela skončila vedle Bednářovy branky. Další pokus USA tak končí zmarem.
     
    32:19
    Nyní ale zaduněly betony Commessa po střele českého týmu a opět tak zastavil českou šanci.
     
    31:50
    Češi zastavili soupeře v rozletu a ten se tak před Jana Bednáře nedostal a už vůbec ne k žádné střele. Poté si na druhé straně český tým počínal podobně.
     
    30:40
    Stanislav Svozil číhal na modré čáře a čekal na přihrávku, aby mohl vystřelit. Jenže Američané souhru českého týmu vystihli a vypíchli kotouč do středního pásma.
     
    30:05
    Jsme za polovinou základní hrací doby a Američané stále drží svůj velmi těsný náskok. Češi se snaží o srovnání dosud nepříznivého stavu, ale stále se jim nedaří překonat brankáře USA, jenž drží čisté konto.
     
    29:37
    Následuje komerční přestávka.
     
    29:20
    Daniel Laatsch se ocitl v prostoru mezi kruhy a svižně poté vystřelil. Ale proti byl český brankář, který dostal puk do bezpečí.
     
    28:24
    Klášterecké publikum neustále žene český tým dopředu a dožaduje se vyrovnání. To však zatím stále nepřichází.
     
    27:48
    USA je v plném počtu.
     
    27:18
    Češi se dlouho drželi v přesilové hře před brankou soupeře, ale jejich následné střely opět nekončí v americké kleci. Následně pak se USA osvobozuje.
     
    25:48
    Vyloučení v týmu USA (Luke Tuch – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    25:30
    Spojené státy se pak hned dostaly znovu do útočného pásma, ale obrana českého týmu si s touto jejich akcí poradila a dostala puk do bezpečí.
    24:15 Velká šance Jiruše.
     
    24:15
    Američanům utekl puk a toho využili Češi. Vojtěch Jiruš nabral rychlost a řítil se prakticky sám až před brankáře USA. Nakonec ho dojel jeden z beků soupeře a Jiručovo zakončení z levé strany jen vyprášilo beton Commessa.
     
    23:04
    A znovu bylo před Commessoem rušno, nadvakrát ale česká reprezentace branku USA neprostřelila. Poté získali puk hráči USA a přenášejí hru zase před Bednáře.
     
    22:20
    Ty Smilanic se prodral do útočné třetiny, jeho pohotová rána pak končí jen vedle Bednářovy klece.
     
    21:18
    Následně pak okamžitě na druhou stranu zamířila česká osmnáctka, která si počínala před Commessem velmi dobře, ale zakončení Josefa Koláčka nemělo gólový efekt.
     
    20:22
    Američané se hned na začátku druhého dějství dostali do útočného pásma, kde se chvíli zdrželi. Střelu z pravé strany z hole Huntera Stranda si Jan Bednář pokryl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 7 – 10
     
    První třetina je za námi. V ní se už ve třetí minutě hry dostali do vedení Američané, kteří díky pohotové trefě Thomase Bordeleaua v přesilové využili přesilovou hru. Češi se nevzdávali, čelili dalším šancím soupeře, ale Bednář mnohdy podržel. V závěru pak měli čeští mladíci šanci na srovnání, ale zblízka Commessa nepřekonali. Uvidíme, co nám nabídne další část hry, která začne přibližně v 19:47.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Ještě jedna americká akce, která končí nepřesnou střelou a v této části hry se už patrně nestane vůbec nic a první třetina je tak pomalu, ale jistě u samého konce.
     
    19:35
    Američané se ubránili české početní výhodě a už jsou v plném počtu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:52
    Češi si vypracovali v přesilové hře souvislý tlak před brankou USA, ale stále se jim nedaří srovnat. Ovšem pořád jsou nastěhováni před Commessem a kombinují.
     
    17:35
    Vyloučení v týmu USA (Jacob Truscott – 2 min., podrážení).
     
    17:20
    Stanislav Vrhel nejprve netrefil americkou branku, kotouč se však odrazil k jeho spoluhráči, který u pravé tyče z pohledu Commessa zakončoval nebezpečně. Američané ale i tuto velkou šanci Česka ustáli.
     
    16:15
    Jeden z Američanů objel branku, aby se následně pak dostal před ní, ale se zakončením to bylo horší. Puk končí na Svozilovi a Češi míří do akce.
     
    15:21
    Další kombinace před brankou národního týmu. Obrana však zastavila další americkou hrozbu a zakročila proti Sandersonově střele. Nicméně soupeř stále pokračuje v útočném tažení před Bednářem.
     
    14:34
    Ty Smilanic ve středním pásmu získal puk, dostal ho do obranného pásma a počkal, až mu dostřídají spoluhráči. Až pak založil další akci Američanů. Ta se nakonec ukázala jako hodně nepřesná.
     
    14:08
    A hned po vhazování před Bednářem se česká osmnáctka dopustila zakázaného uvolnění a po chvilce se tak vhazování před gólmanem Česka bude vhazovat znovu.
     
    14:02
    Další komerční přestávka.
     
    14:02
    Čeští mladíci se snažili zahrát další útočnou akci z hloubi vlastního obranného pásma. Ale souhra se jim nepovedla a Američané mohli atakovat Bednářovu klec. Český gólman však bleskově puk ukryl a přerušil hru.
     
    12:31
    A nyní je už tým Spojených států v plném počtu.
     
    11:55
    Američané získali puk na svou stranu a okamžitě ho vyhodili až před branku českého týmu. Osvobozují se a šetří další vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    11:41
    Tobiáš Handl dostal na pravou stranu přihrávku, ale jeho následný pokus šel vedle americké branky. Stále však český tým drží útočnou třetinu a kombinuje před Commessem.
     
    10:31
    Vyloučení v týmu USA (Tanner Latsch – 2 min., sekání).
     
    09:41
    Hunter Strand nabral rychlost ve středním pásmu a okamžitě se natlačil před Bednáře, český brankář však byl pozorný a jeho střelu z větší dálky bez problémů chytil.
     
    09:08
    Stanislav Vrhel atakoval prostor před brankou USA, vystřelit před Commessem se mu nepovedlo. Přesto americký brankář zvolil přikrytí puku a následně přerušil hru.
     
    08:25
    Soupeř české osmnáctky byl delší dobu před brankou Bednáře, ale nakonec ji ohrozit nedokázal.
     
    07:47
    Michal Hrádek přijížděl k pravému kruhu a jeho spoluhráč mu posunul puk, ale než se stačil napřáhnout ke střele, proti byla opět obrana Spojených států.
     
    06:28
    Mezi kruhy byl připraven ke střele Michal Rouha, ale jeho pokus zastavila pozorná americká obrana a znovu tak USA otáčejí hru před Bednáře.
     
    06:20
    Následuje první komerční přestávka.
     
    05:57
    Obrana USA zastavila soupeře v rozletu a hned poté založily Spojené státy další útočnou akci, avšak ta byla před Bednářem hodně nepřesná.
     
    05:23
    Další snaha českého týmu o srovnání stavu skóre, ale nakonec se další střela neujala.
     
    04:15
    Český tým chtěl odpovědět, Jakub Malý si sjel před Commessa, ale jeho svižná střela končí mimo tři tyče.
    02:40 Thomas BORDELEAU - 0:1
     
    02:40
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané svou přesilovou hru bleskově využívají a jdou do vedení. Smilanic vystřelil, kotouč se odrazil na levou stranu k THOMASI BORDELEAUOVI, jenž se před českou brankou nemýlil a trefil její odkrytou část – 0:1. Asistence: Ty Smilanic a Jake Sanderson.
     
    02:04
    Vyloučení v týmu Česko (Tobiáš Handl – 2 min., napadení).
     
    01:34
    Češi jsou v útočném pásmu a kombinují před americkou brankou, soupeř však získal puk a míří na opačnou stranu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Bednář (Cichoň) – Krutil, Kremláček (A), Svozil, Hrádek, Jiříček, Hampl, Kovář, Baláž – Chlubna (C), Konečný (A), Urban – Malý, Vrhel, Slavíček – Rouha, Koláček, Geidl – Adámek, Handl, Jiruš

    USA: Commesso (Grannan) – Sanderson (C), Powell, Kleven, Faber, Truscott, Gallatin, Laatsch, Kelley – Tuch, Brodeleau, Slaggert (A) – Strand, Smilanic, Peterson – Beniers (A), Yoder, Berard – Dzhaniyev, Karpa, Latsch

    Rozhodčí: Hejduk, Micka – Rampír, Axman.
     
    USA

    Pro Spojené státy americké to bude na turnaji vůbec první utkání a proti českému týmu budou favority. Na nadcházejícím mistrovstvím světa, které se bude konat v USA, tak budou hráči ze zámoří obhajovat bronzové medaile. A rádi by zvládli úspěšně český turnaj, aby se dobře připravili na vrcholnou akci této věkové kategorie. Uvidíme, jak se Američanům vstup do turnaje na kláštereckém zimním stadionu proti českému výběru povede.

    Nominace USA

    Brankáři:
    Drew Commesso, Noah Grannan.

    Obránci:
    Eamon Powell, Owen Gallatin, Daniel Laatsch, Jake Sanderson, Brock Faber, Connor Kelley, Jacob Truscott, Tyler Kleven.

    Útočníci:
    Brett Berard, Chase Yoder, Thomas Bordeleau, Matthew Beniers, Hunter Strand, Hunter McKown, Danial Dzhaniyev, Dylan Peterson, Luke Tuch, Landon Slaggert, Zakary Karpa, Tanner Latsch, Ty Smilanic
     
    Česko

    Pro českou osmnáctku začal turnaj prohrou. Po úvodní dvacetiminutovce vedlo Finsko 2:0 a v té druhé pak Finové opět vsítili dvě branky a po čtyřiceti minutách měli náskok už o čtyři góly. Češi však ve třetí třetině zabrali a dvěma slepenými góly se dostali zpět do zápasu. Jenže moc dlouho jim to nevydrželo a Suomi opět odskočilo a výsledek 5:2 si už Finové pohlídali až do konce zápasu. Vstup do turnaje tak českému týmu nevyšel.

    Nominace českého týmu

    Brankáři: Jan Bednář (Karlovy Vary), Oldřich Cichoň (Sparta Praha).

    Obránci: Jan Hampl, Filip Kovář (oba Liberec), Ondřej Baláž (Litvínov), David Jiříček (Plzeň), Michal Hrádek (Pardubice), Stanislav Svozil (Kometa Brno), Marek Bláha, Michael Krutil (oba Sparta Praha).

    Útočníci: Lukáš Adámek (Karlovy Vary), Vojtěch Jiruš (Liberec), Tomáš Chlubna (Jihlava), Tobiáš Handl (Olomouc), Josef Koláček, Stanislav Vrhel (oba Chomutov), Sebastián Malát (Plzeň), Michal Rouha (Pardubice), Jakub Malý (Kometa Brno), Nico Geidl (Třinec), Tomáš Urban (Kladno), Josef Slavíček, Jakub Konečný (oba Sparta Praha)
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Tento týden je na programu reprezentační přestávka, a ta se týká i mládežnických reprezentací. Na severu Čech, konkrétně v Chomutově a v Klášterci nad Ohří, ve středu odstartoval ostře sledovaný turnaj hráčů do osmnácti let, jenž je velkou prověrkou pro nadcházející MS, které se bude konat v USA. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Česka a USA. Ten budou sledovat diváci na kláštereckém zimním stadionu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 41. Koláček (Urban), 49. Vrhel (Geidl) – 3. Bordeleau (Smilanic, Sanderson), 58. Sanderson (Bordeleau, Beniers), 64. Beniers (Sanderson)


    Česko: Bednář (Cichoň) – Krutil, Kremláček (A), Svozil, Hrádek, Jiříček, Hampl, Kovář, Baláž – Chlubna (C), Konečný (A), Urban – Malý, Vrhel, Slavíček – Rouha, Koláček, Geidl – Adámek, Handl, Jiruš
    USA: Commesso (Grannan) – Sanderson (C), Powell, Kleven, Faber, Truscott, Gallatin, Laatsch, Kelley – Tuch, Brodeleau, Slaggert (A) – Strand, Smilanic, Peterson – Beniers (A), Yoder, Berard – Dzhaniyev, Karpa, Latsch

    Rozhodčí: Hejduk, Micka – Rampír, Axman

    Diváci: 1 372
    bahis siteleri