Švédsko – Česko 5:2 (kon.)
konec
Švédsko
5:2 (4:1, 0:1, 1:0)
Česko
Sobota 08.02.2020, 13:00 • Wellblechpalast, Berlín • Turnaj pěti (U19)
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Švédska, kterému se povedlo uspět výsledkem 5:2. Poslední perioda byla opět hodně vyrovnaná, avšak český celek srazila pátá inkasovaná branka z úvodu třetiny. Češi posléze dostali k dispozici dvojnásobnou přesilovou hru, která ovšem nebyla proměněna, což bylo zásadní. Švédové si navíc konec zápasu dokázali pohlídat. (15:00:10)
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Vypadá to, že se žádné další branky už nedočkáme. Švédové bezpečně kombinují daleko od branky soupeře, česká smečka hráčů se pokouší narušit rozehrávku.
     
    57:21
    Přetahovaná o touš u levého hrazení nakonec vyzněla lépe pro švédské komando, které posléze pouze nahodilo do pásma, díky čemuž oba celky mohly vystřídat.
     
    56:01
    Po delší době si zákrok připsal také brankář Haas, který ho nedokázal sevřít do své rukavice. Puk tak poskakoval vedle branky, Haas ho přesto vzal do lapačky.
     
    55:08
    Nabídkou od levého hrazení to zkoušel Jindra, který ovšem našel pouze hokejku brankáře Warda. Švédsko již hraje v plném počtu, avšak stále je pod tlakem.
     
    54:05
    Kotouč se navíc opět dostal až do středního pásma, Klikorka ho ale ihned zavezl zpět za modrou čáru. Rychlá souhra přinesla ztrátu kotouče před brankářem.
     
    53:10
    Českému celku se dvojnásobná přesilová hra zatím moc nedaří. Sice jsme sledovali několik slibných střel, avšak brankář Ward nemusel tasit nic vážnějšího.
     
    52:16
    Vyloučení v týmu Švédsko (Calle Wäng – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Švédsko (Oscar Lawner – 2 min., podrážení).
     
    Dnešní utkání sleduje 123 diváků.
     
    49:32
    Vyloučení v týmu Švédsko (Albert Johansson – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Česko (Matěj Morong – 2 min., hrubost).
     
    48:52
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Klodner – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    48:13
    Nahozením od modré čáry to zamýšlel forvard Costmar, který trefil prvního protihráče. Mnohem lepší pokus vypustil ze své hole Johansson, který trefil pouze beton.
     
    47:02
    Český výběr v krátkém časovém sledu podruhé odpálil puk přes všechny čáry, což přináší menší úlevu. Stále to jsou ale Češi, kteří strádají hned tři přesné zásahy.
     
    46:15
    Švédsko muselo další útočný výpad rozjíždět až od své branky. I tak jsme sledovali hodně krátkou kombinaci, kterou se dokonale povedlo narušit Klikorkovi.
     
    45:49
    Vyloučení v týmu Česko (Jakub Žůrek – 2 min., hrubost).
     
    45:17
    Ve středním pásmu zachytil volný kotouč obránce Žůrek, který počkal na podporu svých spoluhráčů. Následoval vjezd do pásma, kde se Česko dlouho neudrželo.
     
    44:21
    Čížkovi se ani v tomto případě nepovedlo vyhrát vhazování, nicméně i přesto se jeho formace dostala k náporu. Nahození od modré směřovalo vedle branky.
     
    43:14
    Klikorka se za brankou vypořádal s jedním napadajícím hráčem, manévrem se dostal do mnohem přijatelnějšího prostoru, kde pro změnu číhal jiný z protihráčů.
    42:28 KARLSSON - 5:2
     
    42:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové si berou tříbrankové vedení zpět! Český celek se při tomto střídání dostal pod tlak, což pramenilo ve velice přesné zakončení z hole HAMPUSE KARLSSONA, jehož projektil zamířil přesně do pravé šibenice české branky.
    Asistence: Gustav Berglund, Oscar Lawner.
     
    42:07
    Další nepovedená rozehrávka pro změnu končí zakázaným uvolněním Česka. Hra se tak vrací před brankáře Haase, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    41:14
    Česku nevyšel přechod za modrou čáru, jeden z hráčů uspěchal přejetí. Sudí byl i tentokráte velice pozorný, po ofsajdu se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro švédský výběr, který se jako první dostal do vlastního pásma, kde se s napadajícím soupeřem vypořádal Sjölund.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi také druhá perioda, která nám pro změnu nabídla jedinou branku, a sice z hole českého útočníka Theodora Pištěka. Švédové měli v této třetině více ze hry, avšak veškeré střelecké pokusy končily na připraveném Haasovi. Česko to bude mít hodně složité, do třetí třetiny půjde s dvoubrankovým mankem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    Zpětnou nahrávku se povedlo vystihnout Costmarovi, který ihned nabízel puk k modré čáře na Sjölunda. Ten nezkoušel nahazovat, naopak ještě hledal Johanssona.
     
    37:30
    Do protiútoku se chtěl vydat Křemen, avšak nahrávka na jeho osobu trefila pouze brusli švédského hráče. Češi tahají za kratší konec, v oslabení už ale nehrají.
     
    36:11
    Švédové navíc dokázali vystřídat, střídačku totiž mají u pásma českého celku. Feuk navíc opět nebezpečně pálil, avšak i tentokráte s totožným výsledkem.
     
    35:20
    Feuk čekal na nahrávku u levého kruhu, odkud to zkoušel střelou k bližší tyči. Haas s tímto pokusem počítal, navíc se mu povedlo zakročit pravým betonem.
     
    34:52
    Vyloučení v týmu Česko (Adam Křemen – 2 min., krosček).
     
    34:20
    Slibná pasáž ze strany švédského výběru, který opět vyzkoušel pozornost brankáře Haase. Kotouč nakonec skončil po ním, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    33:31
    Přetahovaná o puk u levého mantinelu nakonec vyzněla pro Švédsko, které poté zkoušelo dorážet před brankářem Haasem. Bjerselius se svým zakončením neuspěl.
     
    32:24
    Česká formace musela vyklidit útočné pásmo, nacházela se totiž v ofsajdu. Švédové tak měli mnohem větší klid na rozehrávku, které se chopil zadák Berglund.
     
    31:22
    Švédové opět obsadili prostor kolem české branky, kde pracoval s kotoučem Eurenius. Ani jemu se nepovedlo nahrát přesně, oba celky tak odjely na střídačku.
     
    30:11
    Sám na branku mohl uhánět Čížek, který ovšem neměl potřebnou rychlost. Ještě před modrou čárou ho zastavila hned dvojice protihráčů, která byla rychlejší.
     
    29:30
    Hodně podezřelým zákrokem si za švédskou brankou pomohl Křehlík, který ovšem mohl pokračovat v útočném snažení. Jeho předávka před branku nebyla přesná.
     
    28:20
    Na druhou stranu se pokoušel prohnat Edmonds, který kolem sebe neměl vhodnou podporu spoluhráčů. Švédský útočník proto pouze prodloužil podél hrazení.
    27:57 PIŠTĚK - 4:2
     
    27:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zničehonic tu máme kontaktní branku! Sledovali jsme celkem poklidnou pasáž, po které se česká formace dostala do pásma soupeře, kde se povedlo velice přesně zakončit THEODORU PIŠTĚKOVI, který tak překvapil brankáře Warda.
    Asistence: Jakub Brabenec, Jakub Čížek.
     
    25:12
    Vypadalo to na ofsajd českého komanda, avšak sudí na čáře nechal pokračovat. To vedlo ke svižné ráně z vrcholku levého kruhu, která proletěla vedle.
     
    24:06
    Haas si v krátkém časovém sledu připsal další slibný zákrok, a sice proti zakončení v podání Söderbloma. Hra se rychle otočila, Ward ale neměl žádnou práci.
     
    23:12
    Na opačné straně se až do mezikruží prodral Bjerselius, který hledal místečko mezi rukou brankáře Haase. Ten pro změnu schoval kotouč do své lapačky.
     
    22:04
    Klikorka zkoušel své štěstí od modré čáry, přičemž Ward vyrážel pouze vedle sebe. Tam měl jeden z protihráčů před sebou prázdnou branku, trefil ale pouze boční síť.
     
    21:06
    Švédům se ovšem daří narušovat kombinace, s pukem si tak musel zahrát také český brankář Haas. Tato přesilová hra zatím není vůbec, ale vůbec povedená.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro Česko, konkrétněji se dokázal prosadit Vitouch. Nutno dodat, že český výběr dohrává přesilovou hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám přinesla hned pět přesných zásahů. Na úvodní branku Švédska se povedlo českému celku rychle reagovat, nicméně dnešní soupeř si přichystal další tři přesné zásahy, díky čemuž se dostal do průběžného vedení 4:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Švédsko (Arvid Costmar – 2 min., držení hole).
     
    19:25
    Již nám běží poslední minuta první třetiny, na žádnou další změnu skóre to nevypadá. Češi hned několikrát zaměstnali brankáře, který ale pokaždé dokázal odolat.
     
    17:22
    Už to vypadalo, že se Češi budou radovat z druhého přesného zásahu, nakonec na brankáře nevyzráli. Poté nepříjemně od modré čáry zakončoval Morong.
     
    15:48
    Vyloučení v týmu Švédsko (Ludvig Hedström – 2 min., sekání).
     
    15:18
    Vyloučení v týmu Švédsko (Ludvid Hedmström – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Česko (David Vitouch – 2 min., podrážení).
    15:03 SUNDSVIK - 4:1
     
    15:03
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Také tato přesilová hra končí brankou Švédska! Švédové se totiž usadil v nebezpečné vzdálenosti od české branky, načež jsme sledovali střelecký pokus od levého kruhu v podání ALBERTA SUNDSVIKA, který proletěl až za záda brankáře Haase.
    Asistence: Lucas Edmonds, Emil Heineman.
     
    14:48
    Vyloučení v týmu Česko (Jakub Žůrek – 2 min., podrážení).
     
    13:23
    S rozehrávkou musel vypomoct také brankář Haas, který bleskovým způsobem hledal u opačné modré čáry Jindru, jenž dokázal načasovat přejetí do pásma.
     
    11:34
    Johansson se včas dostal k volnému kotouči, který nabíjel na modrou čáru na Berglunda. Jeho rána bez přípravy ovšem skončila na výstroji pozorného Haase.
     
    10:11
    Berglund se málem proháčkoval až před brankáře Haase, nicméně puk mu na poslední chvíli sjel z hokejky. Češi se i nadále brání přesilové hře švédského výběru.
     
    09:22
    Nutno dodat, že přesilová hra Švédska i nadále pokračuje. Přikrylův předchozí trest byl dvojnásobný, Česku se však daří eliminovat další útočné výpady.
    08:06 HEINEMAN - 3:1
     
    08:06
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko odskakuje na rozdíl dvou branek! EMIL HEINEMAN to udělal parádním způsobem, rychlostně se totiž dostal přes bránícího hráč, poté si sjel až před brankáře, kterého překonal bleskovým zakončením nad beton.
    Asistence: Albert Lyckasen.
     
    07:48
    Vyloučení v týmu Česko (Filip Přikryl – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    07:20
    Vitouch se prodíral po pravém křídle, kde se přeci jenom dostal zpět k puku. Po rychlé kombinaci zakončoval Bernat, avšak pouze do betonu švédského brankáře.
     
    06:56
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Mlčák – 2 min., držení).
     
    06:20
    Českému celku se nepovedlo uspět na vhazování, což ihned vedlo k vyhození až k opačné brance. Ihned poté zkoušel zavést kotouč zpět do pásma Morong.
     
    05:47
    Vyloučení v týmu Švédsko (Gustav Berglund – 2 min., hákování).
     
    05:11
    K volnému puku se dostal Wäng, který ho přeposlal podél hrazení do útočného pásma. Kotouč se posléze dotkl ochranné sítě, hra je proto opět přerušena.
     
    04:06
    Češi raději podrželi puk ve vlastním pásmu, načež Žůrek počkal na příchod nové formace. Morong bojoval o kotouč za brankou, sudí nakonec přerušili hru.
     
    03:30
    Švédové se opět dostali k slibnému nátlaku, avšak ten žádné další zakončení nakonec nepřinesl. Na opačné straně pouze nahazoval k zadnímu mantinelu Suhrada.
    02:06 LAWNER - 2:1
     
    02:06
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    I další akce Švédska končí v české svatyni! Švédové se s vypětím všech sil dostali do českého pásma, kde to jakýmsi nahozením na branku zkoušel OSCAR LAWNER, který dokonalým způsobem zaskočil brankáře.
    Asistence: Albert Johansson.
    01:31 KŘEHLÍK - 1:1
     
    01:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Celkem bleskově máme opět vyrovnáno! TOMÁŠ KŘEHLÍK se dostal do mezikruží, kde měl hodně času na zakončení. Svoje zakončení zápěstím poslal nad beton brankáře, který tak byl bez šance na zákrok.
    Asistence: Jakub Čížek, Tomáš Bernat.
    00:13 COSTMAR - 1:0
     
    00:13
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo hodně rychlé, hned první střela končí brankou! Švédové totiž uspěli na vhazování, díky čemuž se dostali do českého pásma. Od modré čáry jsme sledovali nahozený kotouč, který skončil až v brance. Střelcem branky je ARVID COSTMAR.
    Asistence: Albert Johansson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vzájemné zápasy
    SWE - CZE 5:3
    SWE - CZE 6:3
    SWE - CZE 6:3
    CZE – SWE 3:5
    SWE - CZE 6:0
     
    České hráče čeká čtvrtý zápasy ve čtyřech dnech. Po porážce na nájezdy s Finskem se urodila výhra 3:1 nad Švýcarskem, včera ovšem Češi padli 1:2 s Německem.

    Švédská bilance na tomto turnaji je o něco lepší. Seveřané jej začali porážkou 2:3 proti Švýcarům, následně však zdolali Němce poměrem 6:4 a v derby Finy 6:3.
     
    Na turnaji startuje také Radek Mužík, který byl na posledním světovém šampionátu osmnáctek českým kapitánem. Před sezonou se rval o místo v plzeňském áčku, ale nakonec se rozhodl, že se vrátí do švédské Luley. Prozradil, že pro místní je velkou legendou Jiří Kučera. Ten strávil ve Skandinávii sedm let a v roce 2001 tam končil kariéru. V reprerentačních výběrech hrál povětšinou v útoku se svými explzeňskými spoluhráči Martinem Langem a Filipem Přikrylem. Ostatně nastupoval s nimi od šesté třídy. Co se týče angažmá ve Švédsku, tak to prý pro něj byla obrovská škola do života a mj. se musel samozřejmě naučit švédsky.
     
    Nominaci do českého týmu si vysloužil také David Vitouch. Ten už nakoukl do sparťanského áčka v době, kdy ještě Pražany trénoval Němec Krupp. V letošní sezoně odehrál v dresu Sparty celkem osmnáct branek a při domácím duelu s Vítkovicemi zaznamenal 11. ledna svou premiérovou trefu v Tipsport Extralize.
     
    Česká nominace:

    Brankáři:
    Jan Škorpík (Litoměřice), Hugo Haas (Växjö, Švédsko).

    Obránci:
    Jakub Váchal (Hradec Králové), Jan Mlčák (Litoměřice), Jakub Žůrek (Benátky nad Jizerou), Jiří Suhrada (Tappara Tampere, Finsko), Adam Rutar (Olomouc), Daniel Poizl (Kadaň), Karel Klikorka (Ústí nad Labem).

    Útočníci:
    Matěj Morong (Hradec Králové), David Vitouch (Sparta Praha), David Jindra (Litvínov), Adam Najman, Jakub Rychlovský (oba Benátky nad Jizerou), Radek Mužík (Lulea, Švédsko), Martin Beránek (České Budějovice), Jakub Brabenec (Kometa Brno), Tomáš Bernat, Petr Hašek (oba Kladno), Theodor Pištěk (Örebro, Švédsko), Adam Křemen (Sokolov), Tomáš Křehlík (Karlovy Vary).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 1. Costmar (Albert Johansson), 3. Lawner (Albert Johansson), 9. Heineman (Lyckasen), 16. Sundsvik (Edmonds, Heineman), 43. Karlsson (Berglund, Lawner) – 2. Křehlík (Čížek, Bernat), 28. Pištěk (Brabenec, Čížek)


    Švédsko: Ward (Rheyneclaudes) – A. Johansson, Berglund, Hedström, Wäng, Sjölund, Lyckasen, P. Johansson – Söderblom, Sundsvik, Costmar – Edmonds, Eurenius, Heineman – Feuk, Bjerselius, Andersson – Kvist, Karlsson, Lawner
    Česko: Haas (Škorpík) – Klikorka, Mlčák, Poizl, Suhrada, Žůrek, Klodner, Rutar, Pištěk – Rychlovský, Vitouch, Hašek – Křemen, Morong, Jindra – Bernat, Čížek, Křehlík – Mužík, Přikryl, Brabenec

    Rozhodčí: Gläser, Meisner – Chepik, Schulz

    Diváci: 123
    bahis siteleri