Getafe – Espanyol 0:0 (kon.) | Villarreal – Mallorca 1:0 (kon.) | Barcelona – Leganés 2:0 (kon.)
konec
FC Barcelona
2:0 (1:0)
CD Leganés
Úterý 16.06.2020, 22:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání 28. kola španělské La ligy, v němž katalánská Barcelona potvrdila roli favorita, poslední Leganés zdolala na Camp Nou v poměru 2:0.

    Do vedení mohli jít překvapivě hosté, jenže střele Guerrera zabránil v cestě do brány Lenglet, rána Bustinzy se pro změnu otřela o tyčku. Naopak Barcelona svou první vážnější příležitost dokázala hned přetavit v gól, sedmnáctiletý Ansu Fati se prosadil povedenou střelou k pravé tyči. Krátce po hodině zápasu se podařilo navýšit vedení Griezmannovi, jemuž ale zkazil radost videorozhodčí, v těsném ofsajdu se nacházel přihrávající Semedo. Dlouho ale Katalánci smutnit nemuseli, o pouhé dvě minuty později totiž hlavní arbitr odpískal po zákroku Péreze pokutový kop. K němu se postavil sám faulovaný Lionel Messi, jenž gólmana zkušeně poslal na opačnou stranu.

    Více branek již v duelu prvního s posledním nepadlo. Svěřenci kouče Setiéna zvítězili 2:0 a na čele si vytvořili na Real pětibodový náskok. Bílý balet sehraje své utkání 28. kola ve čtvrtek doma proti Valencii. Leganés se kvůli remíze Espanyolu propadlo na poslední místo, avšak nic není ztraceno, za sedmnáctou Celtu zaostává o pouhé tři body.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:07:05)
     
    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:16.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Zápas se pouze dohrává. Poslední vteřiny drží kulatý nesmysl na svých kopařkách katalánská Barcelona, fotbalisté ve světle modrém vzdali snahu o presink.
     
    90+5
    Červenou kartu obdržel trenér hostujícího mužstva Javier Aguirre. Ten si neodpustil několik ostřejších slov doplněné o gesta. Zřejmě mu došla trpělivost, nelíbila se mu ostrá hra Barcelony v posledních minutách, nejspíše se mu ani nepozdávali některá rozhodnutí sudího.
     
    90+4
    Semedo mohl centrovat sám, nakonec ještě přihrál pod sebe na volného Vidala. Chilanovi pas vůbec nesedl, pouze nastřelil Tarína.
     
    90+3
    Skoro to vypadá, jakoby Barca chtěla nasbírat co nejvíce žlutých karet. Ivan Rakitić dlouho držel za dres Assalého, tento moment arbitrovi nemohl ujít.
     
    90+2
    Po kontaktu Ruibala s Lengletem se první jmenovaný dožadoval odpískání pokutového kopu. Rozhodčí rozpažil, správnost výroku potvrdil i videorozhodčí.
     
    90+1
    K exekuci přímého kopu se postavil Guido Carrillo. Centr z jeho kopačky nebyl přesný, pro balón si vyběhl Marc-André ter Stegen.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    A ještě jedna žlutá karta přibyla do záapsových statistik. Júnior Firpo se nechal obelstít Assalém, jehož posléze zatáhl za rukáv. Nebylo co řešit.
     
    88
    A znovu musel jít strážce hostující svatyně na zem. Tentokráte po rozehrávce rohu na krátko a dalekonosném projektilu Suáreze, na který dobře viděl, vyrazil jej s přehledem.
     
    87
    Třetí gól mohl vsítit po výborném pasu Messiho Ricard Puig. Mladému Španělovi však výborně zmenšil úhel Cuéllar, gólman si připsal úspěšný zákrok.
     
    86
    Barcelona kombinuje kolem poloviny trávníku a vypadá to, že si s přehledem pohlídá dvoubrankové vítězství. Cesta k nim ovšem nebyla vůbec jednoduchá.
     
    85
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Recio, přichází Bryan Gil.
     
    84
    Žluté karty nyní přicházejí jedna za druhou. Nejprve se provinil Puig, jenž zatáhl za dres Péreze, čímž zabránil nadějnému brejku. Za malý moment inkasoval kartu žluté barvy i Clément Lenglet, Francouz ve vzdušném souboji trefil loktem do obličeje Amadoua.
     
    83
    Žlutou kartu má na kontě také Barcelona. Hříšníkem okamžiku byl Samuel Umtiti, stoper na polovině hřiště zezadu šlápl na lýtko Reciovi.
     
    82
    Chidozie Awaziem u pravé lajny skluzem tvrdě zajel do nic netušícího Griezmanna. Stoper Leganés se útočníkovi omluvil, přesto obdržel žlutou kartu.
     
    82
    Nepovedeného odkopu Lengleta využil Aitor Ruibal, který nezištně přihrál Carillovi. Argentinec vypálil z hranice šestnáctky kousek vedle levé části brankové konstrukce.

    Milan Huppert

    Branky: 42. Fati (Firpo), 69. Messi (pen.)

    Karty:   83. Umtiti (BAR), 84. Puig (BAR), 84. Lenglet (BAR), 89. Firpo (BAR), 90+3. Rakitić (BAR) – 37. Bustinza (LGS), 68. R. Pérez (LGS), 82. Awaziem (LGS)   90+5. Aguirre (LGS)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:16.
    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto (54. N. Semedo), Piqué (73. Umtiti), Lenglet, Firpo – Rakitić, Busquets (63. Arturo Vidal), Arthur (73. Puig) – Messi (C), Griezmann, Fati (54. L. Suárez).
    Náhradníci: Neto, Peña – R. Araújo, Braithwaite, Collado, F. de Jong, Puig, Monchu, N. Semedo, L. Suárez, Umtiti, Arturo Vidal.

    CD Leganés: Cuéllar – Bustinza (C), Tarín, Awaziem, J. Silva (71. Kévin Rodrígues) – Recio (85. Gil), R. Pérez – Ruibal, Mesa (46. Assalé), Eraso (63. Amadou) – Guerrero (71. Carrillo).
    Náhradníci: Lombo, Soriano – Amadou, Assalé, Aviles, Carrillo, Gil, Navarro, Omeruo, Kévin Rodrígues, Rosales, Amores.

    Rozhodčí: Martínez – Barbero, Alcoba
    bahis siteleri