Norwich – Brighton 0:1 (kon.) | Leicester – Crystal Palace 3:0 (kon.) | Manchester Utd. – Bournemouth 5:2 (kon.)
Wolverhampton – Arsenal 0:2 (kon.) | Chelsea – Watford 3:0 (kon.)
konec
Manchester United
5:2 (3:1)
AFC Bournemouth
Sobota 04.07.2020, 16:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek dne. (18:07:31)
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 3:12.
     
    Manchester United dnes potvrdil herní pohodu z posledních kol, přejel Bournemouth vysoko 5:2 a minimálně na pár hodin vystřídal Chelsea na čtvrtém místě tabulky. Domácí přitom prohrávali, když jejich obranu a brankáře de Geu vycvičil Junior Stanislas. Red Devils stihli skóre otočit ještě před přestávkou, postupně se prosadili Mason Greenwood, Marcus Rashford a Anthony Martial. Krátce po přestávce hosté snížili, po Baillyho ruce proměnil penaltu Joshua King. Žádné drama se ale nekonalo. Svěřenci trenéra Solskjaera si zbytek utkání pohlídal a navíc přidali ještě dva góly, když se podruhé trefil Mason Greenwood a na konečných 5:2 upravil i dnes famózně hrající Bruno Fernandes.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Billing podklouzl a nabídl tak možnost zakončení pro Freda. Ani jeho rána nevypadala špatně, Ramsdale musel vytáhnout další povedený zásah.
     
    90+4
    Baillyho dlouhý nákop se vydal nahánět Ighalo. Nigerijského útočníka celou dobu dobře kryl Nathan Aké, míč tak nakonec pouze doskákal k Ramsdaleovi.
     
    90+3
    Mladý anglický reprezentant si hned připsal další zákrok. Tentokráte jej prověřil Bruno Fernandes, dorážející Juan Mata přijímal balon v ofsajdu.
    90+2. Pogbův přímý kop v brance neskončil
     
    90+2
    Výtečný Ramsdale! Fernandes přenechal standardní situaci Paulu Pogbovi, jehož rána pěkně zaplavala, ale cestu za záda nachystaného gólmana Bournemouthu si nenašla.
     
    90+2
    Gosling přistrčil Jamese a přerušil tak nadějnou kombinaci Manchesteru United. Domácí budou zahrávat alespoň další přímý kop z nadějné pozice.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se nastavuje pět minut.
     
    90
    Fernandes doběhl téměř ztracený míč. Znovu hledal Juana Matu, který si připravoval střelu až příliš dlouho, čehož stačil využít mladý stoper Kelly.
     
    89
    Pogba si v souboji s Goslingem pomohl faulem. Přímý kop Cherries obstaral Diego Rico, balon však zakroutil pouze do míst, kde číhal David de Gea.
     
    88
    Billing se Staceym se snažili něco vymyslet. Nakonec to byl druhý jmenovaný, od koho se balon po souboji se Shawem odrazil za postranní lajnu.
     
    87
    Hosté už působí trochu odevzdaným dojmem. Není se čemu divit, dnes nepodali špatný výkon, ale, bohužel, narazili na soupeře, který disponuje mimořádnou útočnou formou.
     
    86
    Fernandes předvedl další geniální pas. Mezi střelce se mohl zapsat také Ighalo, jenže, tísněn Kellym, zamířil pouze vedle vzdálenější tyče branky Cherries.
     
    85
    Domácí dohrávají utkání s neuvěřitelnou lehkostí. Fernandesova výměna míč s Matou stála za to, finální centr španělského veterána, jehož adresátem byl Ighalo, ale zastavil Aké.
     
    84
    Pogba krásně přenesl hru do pokutového území. Na jeho dlouhý pas si naběhl Luke Shaw, ale z bezprostřední blízkosti na pozorného Ramsdalea nevyzrál.
     
    83
    Fernandesův nadýchaný pas se ve vápně snažil najít střídající Juan Mata. Trochu ale ztratil přehled, což byla voda na mlýn pro vybíhajícího Ramsdalea.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 29. Greenwood (B. Fernandes), 35. Rashford (pen.), 45+2. Martial (B. Fernandes), 54. Greenwood (N. Matić), 59. B. Fernandes – 15. Stanislas (J. King), 49. J. King (pen.)

    Karty:   31. Lerma (BTH)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 3:12.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Maguire (C), Lindelöf (46. Bailly), Shaw – N. Matić (67. Fred), P. Pogba – Greenwood (75. D. James), B. Fernandes, Rashford (80. Ighalo) – Martial (80. Mata).
    Náhradníci: Romero – Bailly, Williams, Pereira, Fred, D. James, Mata, McTominay, Ighalo.

    AFC Bournemouth: Ramsdale – A. Smith (77. Stacey), Kelly, Aké (C), Rico – Brooks (46. Groeneveld), Lerma, L. Cook (66. H. Wilson), Stanislas (66. Gosling) – J. King, Solanke (66. Billing).
    Náhradníci: Boruc, Travers – Stacey, Gosling, Surman, H. Wilson, Billing, Groeneveld, Surridge.

    Rozhodčí: Mike Dean – Simon Bennett, Darren Cann
    thejrc.org