Fulham – Arsenal 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Southampton 1:0 (kon.) | Liverpool – Leeds 4:3 (kon.)
West Ham – Newcastle 0:2 (kon.)
konec
Liverpool FC
4:3 (3:2)
Leeds United
Sobota 12.09.2020, 18:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:25:54)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 8:6.
     
    Je konec! Liverpool nakonec zvládl vstup do nového ročníku Premier League a poráží houževnatého nováčka 4:3. Hned v úvodu se po Kochově ruce prosadil z penalty Salah! Za hosty ale rychle srovnal Harrison! Liverpool si vzal vedení zpět po rohovém kopu a hlavičce van Dijka! Právě Nizozemec poté chyboval a Bamford znovu vyrovnal. O tři minuty později se o slovo přihlásil Salah, který parádní dělovkou přidal svou druhou branku. Hostující celek ale nesložil zbraně. Krátce po změně stran přestáli hosté Wijnaldumovu šanci. V 66. minutě pak po prudkém centru vyrovnal Klich! Liverpool poté zařadil vyšší rychlostní stupeň, ale dlouho se nemohl dostat do šancí. Až v závěru fauloval Rodrigo Fabinha a Salah z penalty dovršil hattrick!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Roberts se zbavil Robertsona a odcentroval z pravé strany. Jeho pobídka do pokutového území byla o kousek delší a míč propadl do zámezí.
     
    90+3
    Wijnaldum nasbíral cenné sekundy v souboji se soupeřem u pomezní čáry. Domácí záložník navíc vybojoval vhazování. Pro Liverpool už to vypadá slibně.
     
    90+2
    Joel Matip hledal nákopem Sadia Maného, ale obránce hostujícího celku měl k míči o kus blíže a hlavou zahrál do rukavic brankáře Leeds United.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Curtis Jones napadal rozehrávku Leeds až u hostujícího brankáře. Liverpool na závěrečné minuty posílil také defenzivu. Domácí prožívají neskutečně těžký vstup za obhajobou titulu.
     
    89
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Trent Alexander-Arnold, přichází Joël Matip.
    88. Mohamed SALAH - 4:3
     
    88
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Liverpool se znovu dostává do vedení! K pokutovému kopu se podruhé v utkání postavil MOHAMED SALAH, který poslal brankáře na opačnou stranu a dovršil hattrick!
    87. Rodrigův zbytečný faul v pokutovém území
     
    87
    Další pokutový kop pro Liverpool! Moreno fauloval po rohovém kopu Fabinha a rozhodčí neváhal ani sekundu!
     
    87
    Sadio Mané si naběhl na Salahovu průnikovou přihrávku, ještě prodloužil míč na Firmina, jehož pohotovou ránu zablokoval vracející se obránce!
     
    86
    Liverpool zahrával svůj osmý roh v utkání. Nadýchaný oblouček přiletěl na malé vápno, kde zasáhla obrana Leeds. Hostující celek je blízko velkému úspěchu po návratu do Premier League.
     
    85
    Gomez si dal pozor na odkop hostujícího celku, ukázal parádní vložku, když si přehodil míč přes hlavu a vybojoval vhazování. Tlak Liverpoolu sílí.
     
    84
    Pascal Struijk přečetl dlouhý aut za obranu hostujícího celku a před rozběhnutým Salahem zakopl míč do zámezí. Vhazovat bude favorizovaný domácí celek.
     
    83
    Sadio Mané si naběhl na průnikovou přihrávku do pokutového území, kde kolem sebe měl hned tři obránce, kteří mu nedovolili zakončit.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 4. M. Salah (pen.), 20. V. van Dijk (Robertson), 33. M. Salah, 88. M. Salah (pen.) – 12. Harrison (Phillips), 30. Bamford, 66. Klich (Costa)

    Karty:   76. Firmino (LIV)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 8:6.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold (89. Matip), Joe Gomez, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, J. Henderson (C) (66. Jones), Keïta (59. Fabinho) – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Adrián – Fabinho, Jones, Minamino, Milner, Matip, Origi.

    Leeds United: Meslier – Ayling (C), Koch, Struijk, Dallas – Phillips – Costa, P. Hernández (62. Roberts), Klich (81. Shackleton), Harrison – Bamford (62. Rodrigo).
    Náhradníci: Casilla – Alioski, Poveda, Roberts, Rodrigo, Shackleton, Casey.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett
    ocianews.com