Augsburg – Hertha 0:3 (kon.) | Mohuč – Schalke 2:2 (kon.) | RB Lipsko – Freiburg 3:0 (kon.)
Stuttgart – Frankfurt 2:2 (kon.) | Union Berlín – Bielefeld 5:0 (kon.) | Dortmund – Bayern 2:3 (kon.)
konec
RB Lipsko
3:0 (1:0)
SC Freiburg
Sobota 07.11.2020, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Německá Bundesliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu sedmého kola německé Bundesligy. Od patnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Lipskem a Freiburgem!
     
    RB Lipsko

    Domácí měli už tradičně dobrý rozjezd sezóny a ještě před minulým kolem osidlovali úplné čelo bundesligové tabulky. V souboji s Mönchengladbach však utrpěli první porážku a s odstupem dvou bodů se ihned propadli za Bayern a Dortmund na třetí příčku. Po odchodu Tima Wernera se v Lipsku nový kanonýr zatím hledá. S dvěma trefami se o post nejlepšího střelce dělí Forsberg, Poulsen a Angeliño, zatímco nově podepsaní útočníci Hwang Hi-čchan a Alexander Sørloth na první ligové trefy čekají. Dneškem svěřencům Juliana Nagelsmanna končí velmi náročná série tří anglických týdnů. Do souboje s Freiburgem však jdou povzbuzeni cennou výhrou 2:1 nad PSG v Lize mistrů.
     
    SC Freiburg

    Hosté odstartovali sezónu triumfem 3:2 na hřišti Stuttgartu, nicméně od tohoto duelu z devatenáctého září na další tříbodový zářez čekají. S bilancí jedné výhry, tří remíz a dvou porážek se Freiburg nachází na třináctém místě, přičemž disponuje čtyřbodovým náskokem na zónu přímého sestupu. Po remízách 1:1 s Brémami a berlínským Unionem vyšel klub z Bádenska-Württemberska bodově naprázdno v domácím utkání s Leverkusenem, které skončilo porážkou 2:4. Jeden ze dvou gólů zaznamenal i Nils Petersen, jenž vede s třemi zásahy týmovou tabulku střelců. Mužstvo vedené trenérem Christianem Streichem dnes čeká velmi těžký úkol, na stadionu Lipska nedokázalo ještě nikdy zvítězit, byť v květnu tohoto roku zde alespoň remizovalo 1:1.
     
    Vzájemné zápasy

    16.05.2020 Lipsko – Freiburg 1:1
    26.10.2019 Freiburg – Lipsko 2:1
    27.04.2019 Lipsko – Freiburg 2:1
    08.12.2018 Freiburg – Lipsko 3:0
    20.01.2018 Freiburg – Lipsko 2:1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Konaté, Orban, Angeliño – Sabitzer (C), Kampl, Nkunku, Haidara – Y. Poulsen, Forsberg.
    Náhradníci: Martínez – Adams, Halstenberg, Henrichs, Hwang Hi-čchan, Kluivert, Olmo, Samardžič, Sörloth.

    SC Freiburg: F. Müller – Lienhart, Heintz, Gulde – Kübler, Tempelmann, Santamaría, Höfler, Günter (C) – Sallai, Höler.
    Náhradníci: Uphoff – Boukhalfa, Demirović, Grifo, Džong, Kwon Čang-hoon, Petersen, K. Schlotterbeck, Schmid.

    Rozhodčí: Zwayer – Schiffner, Achmüller.
     
    Marcel Halstenberg si během rozcvičky zřejmě obnovil zranění z předchozích dnů, takže jej v sestavě na poslední chvíli nahrazuje Angeliño.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní výkop se postarali domácí, kteří nezvykle nastupují v modrých, zatímco hosté v červenobílých dresech.
     
    3
    Centrující Angeliño bolestivě trefil Küblera. Ten byl zřejmě zasažen do ruky, protože se chystá standardní situace.
     
    4
    Ibrahima Konaté si po centru zleva našel prostor ke střele, ale do prostoru branky ji umístit nedokázal.
     
    5
    Do spolupráce mezi Poulsenem a Forsbergem se vložil Gulde. Freiburg díky tomu zahajuje vlastní akci z obranné řady.
     
    6
    Sabitzerův centr sice skončil na hlavě Poulsena, ale Florian Müller ani proti jeho zakončení ze vzduchu zasahovat nemusel.
     
    7
    Mukiele nechal projít míč do zámezí, protože po souboji s Konatém zůstává na hřišti ležet hostující útočník Höler.
     
    8
    Lucas Höler je po ráně do hlavy významně otřesený, ale zatím se nezdá, že by to byl důvod pro vynucené střídání.
     
    9
    Philipp Lienhart nedal Poulsenovi čas na zpracování přihrávky, nicméně odražený míč skončil u jiných hráčů Lipska.
     
    10
    Forsberg přihrál do druhé vlny Sabitzerovi, jenž z dálky neprostřelil všechny překážky mezi jeho osobou a brankou Floriana Müllera.
     
    11
    Santamaría odkopl míč pryč z poloviny Freiburgu, nicméně jej víceméně jenom odevzdal. Lipsko má podle očekávání herně navrch.
     
    12
    Höler opět skončil na zemi a znovu to bylo po souboji s faulujícím Konatém. Následuje Hentzova rozehrávka ze středu hřiště.
     
    13
    Domácí se snadno ubránili. Nkunku měl v úmyslu rychle otočit hru, ale ještě na půlící čáře jej faulem zastavil jeho krajan Santamaría.
     
    14
    První varování pro defenzivu Lipska. Nicolas Höfler ideálně nastartoval Güntera, který nabízel míč na střed, ovšem šanci Höllera už předcházelo postavení mimo hru.
     
    15
    Christopher Nkunku se na levém křídle uvolnil jen na malinký okamžik. Pozorný Gulde mu vypíchl míč na premiérový rohový kop.
     
    16
    Samotný Christopher Nkunku rozehrál roh směrem na Orbana, který trefil ze svého pohledu pravou tyč. Gólová dorážka už byla neutralizovaná kvůli útočnému faulu.
     
    17
    Freiburg aktivoval vysoký presink, z něhož Mukiele utekl odkopem do středu hřiště. Tam už si míč vybojovali hosté, byť ne na dlouho.
     
    18
    Florian Müller si na nedostatek štěstí zatím stěžovat nemůže. Haidara přízemní nahrávkou našel ve vápně Forsberga a ten z jedničky znovu orazítkoval jenom boční tyč.
     
    19
    Santamaría rozdal přihrávku Höllerovi, jenže o jeho nabídku do pokutového území se na první dobrou postaral maďarský stoper Willi Orban.
     
    20
    Další z centrovaných míčů odmítl Mukiele resolutním odkopem do autu. Z následného vhazování už hosté nic moc nevymysleli.
     
    21
    Lucas Höler vložil hlavu do Sallaiova pasu z pravé strany, ale míči v předklonu nedal tolik razance, aby nějak výrazněji ohrozil čisté konto Pétera Gulácsiho.
     
    23
    Houževnatost Nkunkua zatím dělá hostům velké problémy. Francouz nyní vybojoval pro svůj tým standardní situaci.
     
    24
    Müller zvládl nákop z nohy Nkunkua vyboxovat. Po podobné nahrávce Kampla už situaci pod kontrolou úplně neměl, ale jeho kolegové mu dostatečně pomohli.
     
    25
    Emil Forsberg se přesunul k levé autové čáře, kde ho Philipp Lienhart podrazil za cenu jasné žluté karty.
     
    26
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Favorit zápasu od šestadvacáté minuty zaslouženě vede! Nkunku rozehrál na krátko se Sabitzerem, jehož přetažený centr Konaté hlavou sklepl na nohu IBRAHIMY KONATÉHO a ten z prvního doteku zavěsil mimo dosah Floriana Müllera.
     
    28
    Lukas Kübler neustál souboje s Angeliñem a ukořistil pro hosty standardní situaci. Žlutou kartu ale vidí za předchozí kontakt Orban.
     
    29
    Günterův centr odkopl do bezpečí Sabitzer. Druhý pokus dobrým obranným zákrokem zase znemožnil Emil Forsberg.
     
    30
    Držení míče: 62 % – 38 %.
     
    31
    Nordi Mukiele se snažil k asistenci přidat i gólový zásah, nicméně Müller si s jeho hlavičkou po centru Kevina Kampla věděl rady.
     
    32
    Po zákroku na Poulsena dostalo Lipsko výhodu v podobě zajímavého přečíslení. Haidara pohotově vyslal na zteč Forsberga, jehož střela zpoza šestnáctky byla Guldem na poslední chvíli sražená na roh.
     
    33
    I z pravé centroval Nkunku, ovšem žádné své spoluhráče před brankou tentokrát nenašel. Útočná aktivita domácích fotbalistů ale plynule pokračuje.
     
    35
    Forsberg získal balon na půlící čáře, jenže Angeliño následné přenesení hry k levé autové čáře nezpracoval.
     
    36
    Lipsko zkompletovalo úctyhodných devadesát procent svých přihrávek. Zakřiknutě působící Freiburg se i kvůli tomu do hry prakticky nedostává.
     
    37
    Kampl nepřesně otáčel těžiště na levou stranu, kde míč ve hřišti nechytil Nkunku. Hned po vhazování však přišla hostující ztráta.
     
    39
    Lukas Kübler si připravil dlouhý aut, jenže důležité souboje uvnitř velkého vápna útočící fotbalisté Freiburgu prohráli.
     
    40
    Christian Günter přerušil rychlou přechodovou fázi. S míčem na noze se zastavil a vracející se soupeř mu ho nakonec srazil k dosud nezaměstnanému Gulácsimu.
     
    41
    Roland Sallai se složitým způsobem propracoval k centru, který se však stal snadnou Gulácsiho kořistí. Ve vápně přitom měl jenom Höllera.
     
    42
    Domácí učebnicově vybruslili z vysokého napadání, nicméně pád Poulsena jim znemožnil dokončit rychlý protiútok do otevřenější obrany.
     
    43
    Poulsen přesměroval Mukieleho centr na Nkunkua. Ten prostor na střelu nedostal, což o Kamplovi už neplatilo, nicméně slovinský záložník o metr přestřelil.
     
    44
    Snad poprvé se dnes o slovo přihlásil Tempelmann. Záložník Freiburgu se nadechl k odvážné individuální akci, kterou dokázal zastavit až výtečně hrající Konaté.
     
    44
    Hlavní rozhodčí nedal Lipsku nic neřešící výhodu, aby mohl Manuelu Guldemu ukázat žlutou kartu za zatažení dresu Nkunkua.
     
    45
    Heintzův nákop z pozice posledního hráče přeletěl Güntera, takže z toho byla laciná ztráta těžce vybojovaného míče. Vhazovat bude Nordi Mukiele.
     
    45+1
    Nastavuje se jediná minutka. U balonu se znovu nachází členové hostující defenzivy.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Svěřenci Juliana Nagelsmanna odehráli velmi solidní první poločas. První dvě velké šance ještě skončily na Müllerově pravé tyči, nicméně po Mukieleho sklepnutí už skóre zápasu otevřel sváteční střelec Ibrahima Konaté. Freiburg si žádnou příležitost nevypracoval, tudíž se po změně stran bude muset zásadně zlepšit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Nordi Mukiele, přichází Benjamin Henrichs.
     
    47
    Nkunku nevyzrál na Küblera, načež došlo k nedovolenému zákroku na Santamaríu. Toť vše hodně daleko od obou gólmanů.
     
    48
    Nicolas Höfler v rozporu s fotbalovými zákony seslal na zem Forsberga, který se poctivě vrátil pro míč hluboko na vlastní polovinu.
     
    49
    Sallai roztáhl hru na Küblera. Po jeho centru za zadní tyč se po míči znovu natahoval prvně psaný maďarský útočník, ale na zakončení to nebylo.
     
    50
    Se žlutou kartou hrající Lukas Kübler fauloval Angeliña, jenž měl původně čekat na šanci na lavičce, ale kvůli zranění Halstenberga nakonec hraje od první minuty.
     
    51
    Haidara prudce nastřeloval do předbrankového prostoru, kam běžel Poulsen, ale pozorný obránce předním srazil balon na rohový kop.
     
    52
    Kevin Kampl po neúspěšném centru od rohového praporku rovněž neoslovil nikoho v novém modrém dresu lipského klubu.
     
    53
    Úvod druhé půle je poměrně vyrovnaný, i když se zatím hraje bez šancí. Po autu Christiana Güntera se hosté vrátili až k obráncům.
     
    54
    Roland Sallai se nepochopil se Santamaríou, od kterého mylně očekával náběh podél pravé autové čáry. Následuje Angeliñovo vhazování.
     
    55
    Henrichs pustil Angeliñův centr k vzdálenější tyči, ale dobíhající Sabitzer neprostřelil jednoho z překážejících soupeřů.
     
    56
    Baptiste Santamaría vytloukl Orbanovy bloky a zajistil jenom dlouhý aut od Küblera, jenž skončil právě na hlavě maďarského obránce.
     
    57
    Christian Günter během pár vteřin kopal hned dva rohové kopy, jenže ani z jednoho hostující šance na vyrovnání nevznikla.
     
    58
    Hlavní sudí Zwayer přerušil kru kvůli lehce otřesenému Konatému. Zákrok loktem od Sallaie se však obešel bez potrestání.
     
    59
    Guldeho dlouhý pas letěl jen do Angeliñova území. Přechodová fáze však domácím nevyšla a na základě Günterova přesného centru tak mohl do Gulácsiho rukavic hlavičkovat Kübler.
     
    60
    Střely na branku: 3 – 1.
     
    61
    Henrichs dostal do hry Haidaru, jenže ten neobešel Heintze. Freiburg vyrazil na rychlou zteč, ale byl z toho jen Konatém sražený centr.
     
    62
    Benjamin Henrichs zezadu fauloval rychlejšího Güntera, což znamená žlutou kartu a standardní situaci pro svěřence Christiana Streicha.
     
    63
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Amadou Haidara, přichází Dani Olmo.
     
    63
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Alexander Sörloth.
     
    64
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Lukas Kübler, přichází Jonathan Schmid.
     
    64
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Baptiste Santamaría, přichází Vincenzo Grifo.
     
    65
    Na exekuci hostující standardky jsme si museli chvíli počkat. Ve finále ji zrealizoval Roland Sallai, ale rozměry Gulácsiho branky pro jeho střelu nestačily.
     
    66
    Philipp Lienhart se nezalekl čerstvého Sörlotha, který mu dýchal na záda. Freiburg u balonu přestu dlouho nevydržel.
     
    67
    Olmo zprava našel ve vápně Nkunkua, který skončil po souboji s Höflerem v kotrmelcích. Zčistajasna je tady pokutový kop pro „Die Roten Bullen“!
     
    68
    Předchozí výrok žlutě obléknutých rozhodčích ještě musí potvrdit pánové u videa.
     
    69
    Penalta je potvrzena, Sabitzer může zvýšit na 2:0!
     
    70
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Důležité uklidnění pro domácí mužstvo! MARCEL SABITZER precizně umístil penaltu ze svého pohledu k levé tyči a Müllerovi nebylo nic platné, že směr střely rakouského kapitána vystihl.
     
    71
    Pro hosty je velká škoda, že po nejlepší pasáži zápasu přišel dost zbytečný Höflerův faul v šestnáctce. Smazání dvougólového manka se dvacet minut před koncem nezdá být moc reálné.
     
    72
    Yussuf Poulsen si o několik decimetrů nepohlídal své postavení vůči obranné linii, takže se Alexander Sörloth po jeho přihrávce před prázdnou branku z prvního gólu v Bundeslize radovat nemůže.
     
    73
    Od Angeliña šel míč na rohový kop, který na sebe tradičně vezme s třicítkou hrající Christian Günter.
     
    74
    Jednoznačně největší šance Freiburgu! Nicolas Höfler nebyl daleko od toho, aby odčinil penaltový faul. Günter ho dobře našel u bližší tyče, ale Gulácsi skvělým reflexivním zákrokem prudkou hlavičku vytěsnil.
     
    75
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Nicolas Höfler, přichází Woo-Jong Džong.
     
    75
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Roland Sallai, přichází Nils Petersen.
     
    76
    Definitivní rozhodnutí měl na noze Sörloth. Ve velké příležitosti ale mířil spíše na střed branky a to Müllerovi značně usnadnilo zákrok.
     
    78
    Konaté si připsal další důležitý obranný zákrok. Hosté se i tak dostali k centru zleva, ale nově příchozí Džong zakončil jen do dobře postaveného Orbana.
     
    79
    Nkunku napřáhl z více než dvaceti metrů, ale Florian Müller dokázal jedovatý pokus alespoň vyrazit. Bezprostřední dorážku už znemožnil odpískaný útočný faul.
     
    80
    Po Sabitzerem proměněné penaltě obě obrany výrazně povolily. Hra se přelévá ze strany na stranu a v žádném případě není vyloučeno, že se ještě dočkáme nějakých dalších branek.
     
    81
    Günter nestihl zpracovat dlouhou přihrávku, protože ho včas dostoupil Nkunku. Hra je zastavena a vypadá to, že se bude opět střídat.
     
    82
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Kevin Kampl, přichází Tyler Adams.
     
    83
    Günter neodcentroval přes clonícího Henrichse. Sörloth následný brejk zpomalil a sudí díky tomu mohl přerušit hru pro zranění Guldeho.
     
    84
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Manuel Gulde, přichází Kwon Čang-hoon.
     
    85
    Talentovaný Španěl Dani Olmo vystrašil Müllera ranou z dálky, která nakonec proletěla jen pár čísel nad horní tyčkou.
     
    86
    Schmidovi utekl míč daleko od nohy, což bylo zaviněno odpískaným faulem. Pár minut před koncem tu máme poslední střídání.
     
    87
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Hwang Hi-čchan.
     
    88
    Péter Gulácsi bez potíží sebral nákop z obrany, jehož původním adresátem měl být Nils Petersen.
     
    89
    Lienhart trefil míč horní končetinou. Rozhodčí si toho všimli a na programu proto bude zajímavý trestňák.
     
    89
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Krásný fotbalový moment v samém závěru odteď definitivně rozhodnutého utkání! ANGELIÑO dostal přednost před Sabitzerem a levačkou ukázkově zakroutil přímý kop ze svého pohledu do pravého horního rohu hostující branky.
     
    90
    Druhá půle bude trvat ještě tři nastavené minuty.
     
    90+1
    Lino Tempelmann vyskočil nad Poulsena, kterého však ve středovém kruhu fauloval. Byl za to dokonce napomenut druhou žlutou kartou v sezóně.
     
    90+2
    Vincenzo Grifo dal až moc prudkou přihrávku do běhu Güntera. Třicetiletý gólman Lipska si tak může nachystat jeden z posledních výkopů.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Lipsko napravilo týden staré klopýtnutí s Mönchengladbachem a po slavné výhře v Lize mistrů nad PSG se zkoncentrovalo na souboj s Freiburgem, který skončil výsledkem 1:0. Nagelsmannovi svěřenci vedli zásluhou Konatého od šestadvacáté minuty a problémy v defenzivě měli až poté, co Sabitzer v sedmdesáté minutě proměnil pokutový kop. Hosté přes zlepšený výkon ve druhé půli neskórovali ani jednou a v závěru navíc inkasovali z Angeliñem zahraného trestňáku.
     
    Lipsko se alespoň na dvě hodiny vrátilo před Bayern a Dortmund do čela Bundesligy. Freiburg je čtrnáctý s tříbodovým náskokem na sestupové pásmo.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:14.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:25:48)

    Michal Břuchanský

    Branky: 26. Konaté (Mukiele), 70. Sabitzer (pen.), 89. Angeliño

    Karty:   28. Orban (RBL), 62. Henrichs (RBL) – 25. Lienhart (FRE), 44. Gulde (FRE), 90+1. Tempelmann (FRE)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:14.
    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele (46. Henrichs), Konaté, Orban, Angeliño – Sabitzer (C), Kampl (82. Adams), Nkunku (87. Hwang Hi-čchan), Haidara (63. Olmo) – Y. Poulsen, Forsberg (63. Sörloth).
    Náhradníci: Martínez – Adams, Halstenberg, Henrichs, Hwang Hi-čchan, Kluivert, Olmo, Samardžič, Sörloth.

    SC Freiburg: F. Müller – Lienhart, Heintz, Gulde (84. Kwon Čang-hoon) – Kübler (64. Schmid), Tempelmann, Santamaría (64. Grifo), Höfler (75. Džong), Günter (C) – Sallai (75. Petersen), Höler.
    Náhradníci: Uphoff – Boukhalfa, Demirović, Grifo, Džong, Kwon Čang-hoon, Petersen, K. Schlotterbeck, Schmid.

    Rozhodčí: Zwayer – Schiffner, Achmüller
    bahis siteleri