Ufa – Barys 4:1 (kon.) | Magnitogorsk – Čerepovec 1:4 (kon.) | Čeljabinsk – Dynamo Moskva 2:5 (kon.)
Nižněkamsk – Spartak Moskva 5:2 (kon.) | Petrohrad – Chabarovsk 5:3 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Severstal Čerepovec
Neděle 22.11.2020, 13:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Severstal Čerepovec po špatné první třetině naprosto zaslouženě ve zbývajících dvou částech otočil vývoj zápasu o 0:1 na konečných 4:1 a po celých třech letech se raduje z vítězství nad Magnitogorskem, se s Vámi loučí a hezkou neděli přeje Tomáš Lysý. (15:29:54)
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Góly: 1-
    Střely na branku- 44-36
    Zásahy gólmanů: 32-43
    Zblokované střely: 12-14
    Vyhraná buly: 39-27
    Hity: 20-19
    Vyloučení: 7-7
    Využití: 0-2.
     
    Výkon Metallurgu snesl vážnější parametry jen v první třetině, kdy domácí svého soupeře přestříleli naprosto jasně poměrem 22-8, jenže z mnoha šancí dali jen jednu branku po poměrně šťastné trefě Bogdana Potěchina.

    Ve druhé části přepustil Magnitogorsk iniciativu svému soupeři, který po ubráněném oslabení vyrovnal. Alexander Petunin doklepl do sítě Geraskinem sraženou střelu Kodoly. To ale nebylo z repertoáru Severstalu vše. Vítěznou branku zařídil v času 33:28 Maxim Matuškin, který po Kodolově přihrávce poslal nechytatelný projektil pod víko.

    Třetí třetina nepřinesla očekávanou iniciativu Metallurgu, naopak hosté v pohodě bránili své vedení. A navíc ve 45. minutě vstřelili třetí branku. Olkinuora vyrazil střelu Lalondeho před sebe, Nättinen posunul puk na Arťoma Garajeva a ten měl s doražením kotouče do sítě při přesilovce pět na tři snadnou práci. Navíc o čtyři minuty později dal branku i muž zápasu Vladislav Kodola, který využil dobré práce Geraskina před brankou a také se radoval po dorážce. Také Magnitogorsk dostal dlouhou přesilovku pět na tři, ale byl v ní bezzubý a jedinou následnou šanci měl pak Beck, který trefil tyčku – 1:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Domácí už vypadají hodně odevzdaně, prakticky se ani nedokáží dostat do útočného pásma. Od diváků tak slyší pískot.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty zápasu.
     
    57:40
    Olkinuora zachycuje nahozený puk mířící na jeho klec a přerušuje tak hru. Do konce utkání zbývá 140 sekund.
     
    56:51
    Severstal je opět v pěti hráčích a dělá zřejmě poslední krok k vítězství.
     
    56:20
    Kombinace Mozjakina a Jakovleva ohrožení branky Čerepovce nepřinesla a hosté se následně osvobozují.
     
    55:32
    Jegor Jakovlev si zpracoval puk na modré, posunul jej blíže k brance a tvrdě vystřelil. I nyní je ale Vladislav Podjapolskij bezchybný a zatím je s jednou obdrženou brankou základním stavebním kamenem dvou bodů pro Čerepovec.
     
    54:51
    Daniil Vovčenko to ale nyní přehnal se sílou a na mantinel tvrdě poslal Igora Švyrjova, který k němu byl zády. Krosčekem tak dává Magnitogorsku ještě malou naději.
     
    54:41
    O osudu zápasu tak není sebemenší pochyb, hosté navíc aktivně napadají rozehrávku za brankou Olkinuory.
     
    53:56
    A nyní i v pěti.
     
    53:36
    Magnitogorsk nevyužil minutu a 40 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, hosté jsou ve čtyřech.
    53:21 Střela Becka končí na tyči
     
    53:21
    Taylor Beck svojí ránou z levé strany málem přerazil levou tyčku, která zachránila Podjapolského.
     
    53:11
    Z ochozů Metallurg Areny se začíná ozývat řádný pískot.
     
    52:35
    Domácí si zatím v útočném pásmu přihrávají a až nyní se dostali ke střele, ale rána z první z kruhů nebyla přesná. Jegor Jakovlev mířil mimo.
     
    51:56
    Podražení dostává také Joonas Nättinen, který poslal k ledu Sergeje Plotnikova. Tohle je velká šance pro domácí v podobě dlouhé přesilovky pět na tři.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 13. Potěchin – 26. Petunin (Geraskin, Kodola), 34. Matuškin (Kodola, Adamčuk), 45. A. Garejev (Jo. Nättinen, Lalonde), 49. Kodola (Geraskin, Matuškin)


    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Košečkin) – Zemčonok, J. Jakovlev (A), Pašnin, Minulin, N. Chlystov, Nikolajev, Sjomin – S. Plotnikov (A), Prochorkin, Pesonen – Mozjakin (C), A. Nestrašil, Karpov – Beck, Rasmussen, Čibisov – J. Platonov, Potěchin, Švyrjov – Košelev.
    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (Šugajev) – Vittasmäki, Provolněv, Matuškin, M. Chabarov, Kudako, Lalonde (A), Rogov, Adamčuk – Jo. Nättinen, A. Garejev, Roberts Bukarts – Kodola, Vovčenko (A), Petunin – Kapustin, Geraskin (C), Guslistov – J. Jakovlev, J. Morozov, Dumbadze.

    Rozhodčí: Sergej Morozov, Pavel Ovčinnikov – Anton Ponamarenko, Maxim Stroganov
    ocianews.com