AS Řím – Inter 2:2 (kon.) | Parma – Lazio 0:2 (kon.) | Udinese – Neapol 1:2 (kon.)
Hellas Verona – Crotone 2:1 (kon.) | Fiorentina – Cagliari 1:0 (kon.) | Juventus – Sassuolo 3:1 (kon.)
konec
ACF Fiorentina
1:0 (0:0)
Cagliari Calcio
Neděle 10.01.2021, 18:00 • Stadio Artemio Franchi, Florencie • Italská Serie A • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:17:29)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 15:14.
     
    Fiorentina na domácím stadiónu porazila v rámci 17. kola Seria A Cagliari nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Vítězství Fialek je bezesporu zasloužené. Od prvních minut byli aktivnějším týmem, ale dlouho se trápili v koncovce. Neuspěl Vlahović ani Pezzella, dokonce jim byla odvolána penalta. Tu naopak kopaly hosté po faulu Igora, ale João Pedro na Dragowského nevyzrál. Druhý poločas tolik zajímavých příležitostí nepřinesl, za to však nabídl jediný gól střetnutí. V 72. minutě Callejón stříleným centrem zprava vybídl ke skórování Dušana Vlahoviće, který ve skluzu poslal nekompromisně balón pod břevno. Hosté se po inkasované brance začali více tlačit do ofenzivy, kýženého vyrovnání se ale nedočkali, tři body zůstaly ve Florencii.

    Svěřenci kouče Prandelliho se díky vítězství posunuli tabulkou na dvanáctou pozici, Cagliari zůstává na šestnácté příčce.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    A skutečně. João Pedro centroval do šestnáctky soupeře, kde se nacházeli všichni hráči, vyjma rozehrávajícího Brazilce a brankáře Cragna. Vysoký centr odklidil do bezpečí Igor, Fiorentina vítězí!
     
    90+3
    Poslední šance na vyrovnání bude v podobě volného přímého kopu. Kopat se bude zhruba 25 metrů od brány, João Pedro bude s největší pravděpodobností centrovat.
     
    90+2
    Postavení mimo hru zabránilo Cagliari pokračovat v honbě za vyrovnání. V ofsajdové pasti se nechal nachytat João Pedro, obrana Fialek zvládla situaci skvěle.
     
    90+1
    Leonardo Pavoletti dokonce protestoval tak dlouho a hlasitě, že dostal žlutou kartu. Italský útočník okamžitě sklapl uši a je radši v klidu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Tvrdý střet mezi brankářem Dragowským a Pavolletim posoudil arbitr Giacomelli jako nedovolený. Hostující forward není s výrokem spokojený, avšak výrok nezmění.
     
    88
    Skvělou práci odvedl čerstvý Borja Valero. Využil skutečnosti, že oproti Pedrovi měl větší množství sil. Nejprve mu utekl po lajně a u rohového praporku pošetřil pár cenných vteřin.
     
    87
    Fialky vsadily všechno na jednu kartu. Začaly bránit v kompletní sestavě, dokonce i nejvíce vysunutý Kouamé se stahuje na vlastní polovinu.
     
    86
    Na hřišti ještě není ani minutu, přesto již zapisuje na své konto kartu žluté barvy. Matteo Tramoni v šestnáctce soupeře bolestivě přišlápl nohu Bonaventury, což rozhodčí musel trestat.
     
    86
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Christian Oliva, přichází Alberto Cerri.
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Riccardo Sottil, přichází Matteo Tramoni.
     
    85
    Polský strážce svatyně podruhé. Výborně vyběhl proti centru Ounase od rohového praporku, který šel do nebezpečného prostoru. Míč s přehledem lapil do rukavic.
     
    84
    Nově příchozí Leonardo Pavoletti se okamžitě chtěl zapojit mezi střelce zápasu. Z pravého křídla místo očekávaného centru střílel z úhlu, pohotový Bartłomiej Drągowski balón vyrazil nad bránu.
     
    83
    Cagliari začíná hrozit. Je otázkou, proč podobným stylem nehráli hosté od úvodních minut a přepnuli na vyšší stupeň až teď, když jim teče do bot.
     
    82
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází José María Callejón, přichází Borja Valero.
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Dušan Vlahović, přichází Christian Kouamé.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Fiorentina vede jednobrankovým rozdílem, který určitě bude chtít udržet až do závěrečného hvizdu. Cagliari ale určitě nedá nic zadarmo.

    Milan Huppert

    Branky: 72. Vlahović (Callejón)

    Karty:   77. Bonaventura (FIO) – 53. Ch. Oliva (CAG), 86. Tramoni (CAG), 90+1. Pavoletti (CAG)

    Neproměněná penalta: 37. João Pedro (CAG), brankář Drągowski zneškodnil


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 15:14.
    ACF Fiorentina: Drągowski – Milenković, Pezzella (C) (38. Martínez), Igor – M. Cáceres (73. Venuti), Bonaventura, S. Amrabat, Pulgar, Biraghi – Vlahović (82. Kouamé), Callejón (82. Valero).
    Náhradníci: Brancolini, Terracciano – A. Barreca, Dalle Mura, Duncan, Eysseric, Kouamé, Krastev, Martínez, Montiel, Valero, Venuti.

    Cagliari Calcio: Cragno – Pisacane (80. Zappa), Walukiewicz, Godín, Lykogiannis – Marin, Nainggolan (80. Ounas) – Ch. Oliva (86. Cerri), João Pedro (C), Sottil (86. Tramoni) – Simeone (80. Pavoletti).
    Náhradníci: Aresti, Vicario – Boccia, Caligara, Cerri, Ounas, Pavoletti, Pereiro, Tramoni, Zappa.

    Rozhodčí: Piero Giacomelli – Filippo Valeriani, Michele Lombardi
    bahis siteleri