Brest – Bordeaux 2:1 (kon.) | Montpellier – Dijon 4:2 (kon.) | Nice – Angers 3:0 (kon.)
Nîmes – Monaco 3:4 (kon.) | Saint-Étienne – Méty 1:0 (kon.) | Nantes – Lille 0:2 (kon.)
Marseille – PSG 0:2 (kon.)
konec
FC Nantes
0:2 (0:1)
Lille OSC
Neděle 07.02.2021, 17:00 • Stade Marcel Picot, Tomblaine • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lille, které svého soupeře porazil výsledkem 2:0. Druhý poločas nám nabídl mnohem zajímavější podívanou, oba celky se totiž střídaly při vedení svých akcí. I tak jsme se moc vyložených šancí nedočkali, přesto byl o něco nebezpečnější hostující celek, kterému se v závěru povedlo přidat druhou pojišťující branku. Nantes dnes nepředvedlo vůbec špatný výkon, avšak na lépe hrající Lille to nakonec nestačilo. (18:50:56)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 2:9. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:12.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Weah se nyní dostal k regulérnímu zakončení, které ovšem směřovalo pouze do boční sítě. Vypadá to, že si brankář Lafont na míč vůbec nesáhl.
     
    90+1
    Sanchesovi se povedlo přesunout míč k zadní tyči, kde se do vyložené šance dostával Weah, který se přesto nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    88
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Imran Louza, přichází Abdoulaye Touré.
     
    88
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Boubakary Soumaré, přichází Xeka.
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Bamba, přichází Isaac Lihadji.
     
    87
    U postranní lajny si nedovoleným způsobem pomohl Sanches, který přišlápl nohu protihráče. Bude se ošetřovat, proto se tedy pár vteřin hrát nebude.
     
    86
    Nantes to bude mít pochopitelně hodně složité, pár minut před koncem zápasu to vypadá, že je rozhodnuto. Ještě ale nesmíme předbíhat, Nantes má volný kop.
     
    85
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Ludovic Blas, přichází Renaud Emond.
    83. Jonathan DAVID - 0:2
     
    83
    Lille právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že o vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Hosté totiž velmi dobře napadali rozehrávku soupeře, což vedlo k zisku míče. Poté jsme sledovali parádní spolupráci mezi Sanchesem a JONATHANEM DAVIDEM. Nakonec se do zakončení dostal druhý jmenovaný hráč, kterému se povedlo uklidit míč přesně ke vzdálenější brankové konstrukci.
     
    83
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Lille i nadále vede jednobrankovým rozdílem, domácí se v posledních minutách hodně osmělují.
     
    82
    Bradarićovi se povedlo odcentrovat přesně do míst, kam si seběhl střídající Sanches. Tomu ovšem nevyšlo zpracování míče a bylo tak rychle po příležitosti.
     
    81
    Došlo k roztažení hry na pravou stranu, odkud to centrem do pokutového území zkoušel domácí Coco, který ovšem našel pouze protihráče.
     
    80
    Domácí celek ještě zahrával další rohový kop, avšak ani z tohoto mráčku nezapršelo. Akce ovšem pokračovala a Maignan zasahoval proti Corchiovi.
     
    79
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Luiz Araújo, přichází Timothy Weah.
     
    78
    Poté si důležitý obranný zákrok připsal hostující André, od jehož nohy se míč odrazil do hlavy brankáře Maignana, který měl nyní pořádnou dávku štěstí.
     
    77
    Corchia si poté vzal na starost provedení volného kopu z levé strany. V tomto případě jsme sledovali střílenou nabídku, se kterou si soupeř poradil.
     
    75
    Znovu byl do domácí rozehrávky zapojen brankář Lafont, kterému se povedlo po zemi nakrátko rozehrát na volného Traorého, který pronikl na druhou stranu.
     
    73
    Nantes zahrávalo standardní situaci celkem daleko od branky soupeře. I tak do pokutového území přiletěl centr, se kterým si poradil obránce Soumaré.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Poslední minuty nepřináší nic moc zajímavého, Lille však stále drží nadějné vedení o jednu branku.
     
    70
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Ikoné, přichází Renato Sanches.
     
    69
    Sám se do vzduchu dostal hostující Ikoné, kterému se nakonec povedlo sklepnout mí k postranní lajně, kde si ovšem nedovoleně pomohl Girotto.
     
    68
    Po delší době k míči zavítal také brankář Lafont, který na jistotu rozehrál po zemi nakrátko na Traorého. Jeho nahrávku na Simona ale přečetl Botman.
     
    67
    Lille znovu rozjelo kombinaci na útočné polovině, kde se do problémů dostal středopolař Soumaré, kterému se před protihráčem povedlo roztáhnout hru.
     
    66
    Domácí celek nakonec zahrával další rohový kop, v tomto případě z levé strany. Na hranici malého vápna se ovšem povedlo včas odvrátit Soumarému.
     
    65
    Na útočnou polovinu poté pronikl hostující Bamba, který přesto raději pozastavil akci. Poté přišla na řadu zpětná nahrávka směrem na kopačku Andrého.
     
    64
    Nantes si přesto vybojovalo rohový kop z pravé strany, ke kterému se nakonec postavil Corchia. Jeho centrovaná nabídka málem našla hlavu Chirivelly.
     
    63
    Coco to nyní zkoušel vzít sám na sebe, přičemž se dostal k centrované nabídce z pravé strany. S ní si ovšem dokázal poradit pozorný obránce Botman.
     
    62
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další nedovolený zákrok, tentokráte ze strany Lille. Příliš agresivním způsobem vletěl do souboje o míč André.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry, Lille i nadále vede o jednu branku. Druhý poločas je zatím hodně vyrovnaný, nyní je s míčem na útočné polovině Castelletto.
     
    60
    U postranní lajny převzal nahrávku André, kterému se povedlo propasírovat míč směrem na Davida, jehož zakončení pravou nohou směřovalo doprostřed.
     
    59
    Hrací předmět poté putoval výrazně vedle hostující branky, Maignan tak nemusel vůbec zasahovat. Sám hostující brankář se pokusí o rozehrávku.
     
    58
    Hráči ve žlutých dresech se nadechli k vyvezení míče na opačnou stranu. Tam byl pořádně zahnán Corchia, na jehož centr si naskočil hostující Soumaré.
     
    57
    U postranní lajny si nedovoleným zákrokem pomohl vracející se Bamba, který rukama poslal k zemi protihráče. Nantes raději rozehrálo nakrátko.
     
    56
    Nakonec to hezkým způsobem provedl Simon, který si přehodil míč na levou nohu a poté centroval. V pokutovém území ale zasahoval zadák Botman.
     
    55
    Míč poté zavítal pouze do moci brankáře Lafonta, který rozehrál na jistotu nakrátko. Nantes se dostalo směrem vpředu, kde to zkoušelo centrem zleva.
     
    54
    Hodně prostoru měl kolem sebe hostující Bamba, který to po převzetí nahrávky zkoušel pasem za domácí obranu, kde ale na balón nedosáhl Ikoné.
     
    53
    Poté se dokázal dobře zorientovat domácí Kolo, který nakonec propasíroval zpětnou nahrávku na Louzu, jenž pro změnu přenášel hru směrem na Traorého.
     
    52
    V obraně se poté povedlo zakročit domácímu Castellettovi, který odkopem odehrál míč na opačnou polovinu hrací plochy, kde se ovšem prosadil Botman.
     
    51
    Poté to na sebe vzal hostující Ikoné, který se s míčem dostal až k hranici pokutového území, odkud levačkou mířil hodně vysoko nad branku.
     
    50
    Nantes tak přečkalo kritický moment, nicméně v tomto případě mu pomohlo štěstí. Domácí se po rozehrávce dokázal s míčem usadit na druhé polovině.
    49. David ve skluzu minul branku.
     
    49
    A málem z toho byla druhá branka Lille! Nahrávka k malému vápnu směřoval na Davida, který ve skluzu přeci jenom minul domácí branku.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali kombinaci hráčů Lille na jejich vlastní polovině. Fontemu se poté velice přesně povedlo najít Ikoného.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost domácí celek, který bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Reinildo, přichází Domagoj Bradarić.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl jedinou branku, o kterou se po deseti minutách hry postaral hostující David. Lille mělo v prvním dějství územní převahu, jenomže do šancí se moc často nedostávalo. To samé se ovšem dá říct také o domácím celku, který směrem dopředu nepředvedl nic nebezpečného a brankář Maignan tak nemusel řešit žádný ošemetný zákrok. Lille tak vede o jednu branku, což ale je hodně ošemetný výsledek.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Po pravém křídle to na sebe vzal domácí Coco, který si ale sám pomohl útočným faulem. Lille tak bude v závěru zápasu rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty.
     
    44
    Bamba pracoval zády k brance a za ním číhala dvojice napadajících hráčů. Nakonec se povedlo zpětnou nahrávkou oslovit naprosto volného Mandavu.
     
    42
    Araújo si rovnal míč ke střele, načež se mu šikovnou patičkou povedlo v palebné pozici najít obránce Celika, jehož rána pravou nohou nakonec putovala vedle.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Lille se pohodlně dostalo k opačnému pokutovému území, kde to centrem pod sebe zkoušel Araújo, jehož centrovanou nabídku zablokoval Girotto.
     
    38
    Do menších problémů se poté dostal domácí Castelletto, který před napadajícím protihráčem zvolil odkop na druhou stranu, kde nebyl nikdo ze spoluhráčů.
     
    37
    Maignan to v tomto případě zkoušel vysokým odkopem na opačnou polovinu. Tentokráte ve vzduchu dobře pracoval Ikoné, který sklepl k postranní lajně.
     
    36
    Do kombinace se nyní znovu zapojil také brankář Maignan, který poměrně dlouho váhal. Nakonec se mu povedlo přenést hru k postranní lajně na Bambu.
     
    35
    Dalekonosný nákop se pro změnu snášel na pravou stranu, kde se ve vzdušném souboji dokázal prosadit Mandava, od kterého šel míč do zámezí.
     
    34
    Lille zahrávalo standardní situaci z velké vzdálenosti od branky, nakonec se míč snesl přímo na hlavu pozorného Girotta, který odhlavičkoval do bezpečí.
     
    33
    Nyní pro změnu v bolestech skončil na trávníku hostující Mandava, který si chvíli posedí na zeleném pažitu. Na scénu nakonec míří lékařský personál Lille.
     
    32
    Aby toho nebylo málo, tak domácí celek vyfasoval třetí žlutou kartu v krátkém časovém sledu. Nyní to bylo pro záložníka Louzu.
     
    31
    V krátkém časovém sledu je tu další žlutá karta, tentokráte byl pozdě v souboji domácí zadák Corchia, který tak poslal na zem unikajícího Bambu.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Marcus Coco (FC Nantes).
     
    28
    K avizované rozehrávce se nakonec postavil křídelník Bamba, který to pochopitelně zkoušel přímo na branku. Jeho technický obstřel putoval nad branku.
     
    27
    U pokutového území soupeře se nyní poroučel k zemi hostující Ikoné, který neustál souboj s Girottem. Lille tak bude zahrávat velice zajímavou standardku.
     
    26
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Fábio, přichází Marcus Coco.
     
    25
    Menší zdravotní problémy má domácí obránce Fábio, který nakonec musel ven z hrací plochy. Dost možná to vypadá na první střídání tohoto zápasu.
     
    23
    Centrovanou nabídkou do pokutového území to zkoušel domácí Louza, který ovšem nemířil vůbec přesně. Jeho centr totiž směřoval za hostující branku.
     
    22
    Hra se poté přenesla na kopačku Botmana, který se podíval vpřed, načež se pokoušel nastartovat Araúja. Před ním se ale povedlo zakročit Traorému.
     
    21
    V posledních minutách nesledujeme zrovna atraktivní podívanou. Girotto zapojil do rozehrávky také brankáře Lafonta, který pro změnu roztáhl hru k lajně.
     
    20
    Pokus o přenesení hry na levou stranu se nakonec snesl přesně na kopačku Bamby. Ten ještě počkal na podporu od Soumarého, který podržel balón.
     
    19
    Po dalším souboji, tentokráte u postranní lajny, si nakonec nedovoleným způsobem pomohl domácí Castelletto, který taktickým způsobem zastavil Ikoného.
     
    18
    Lafont nyní mohl odkopávat od své branky, přičemž se mu povedlo odehrtá míč na opačnou polovinu, kde se ovšem ve vzduchu prosadil zadák Mandava.
     
    17
    Nantes se znovu stáhlo do svého pokutového území, kde si nakonec poradilo s centrovanou nabídkou Ikoného. Lille se ovšem dostalo zpět k balónu.
     
    16
    Maignan se v krátkém časovém sledu znovu zapojil do kombinace svého celku. Při ní se mu povedlo po zemi rozehrát na Botmana, který přenášel hru.
     
    15
    Do opačného pokutového území se podíval také obránce Mandava, který si nakonec vyzkoušel centr levou nohou, po kterém slabě zakončoval Ikoné.
     
    14
    Maignan se nyní dostal k míči, který ihned rozehrál na vedle postaveného Botmana. Lille kombinuje u svého pokutového území a nikam se nežene.
     
    13
    Nakonec měl hodně daleko k míči domácí útočník Kolo, který tak nemohl pokračovat v tomto útočném výpadu. Maignan tak bude odkopávat od branky.
     
    12
    Znovu se do rozehrávky svého celku zapojil domácí brankář Lafont, kterému se povedlo přenést hru na pravou stranu, kde to nákopem vpřed zkoušel Fábio.
    10. Jonathan DAVID - 0:1
     
    10
    Lille právě vstřelilo branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Nahrávka na levou stranu totiž našla Bambu, který si přehodil míč na pravou nohu a poté centroval do pokutového území. Tam se o odkop pokoušel Girotto, který trefil pouze svého spoluhráče, načež odrazu dokázal využít JONATHAN DAVID, jenž bez větších problémů propálil brankáře.
     
    10
    Po dalším souboji o míč se povedlo zakročit domácímu Fábiovi, který to nakonec zkoušel nákopem na druhou stranu, kde se ale nacházel Soumaré.
     
    9
    U středového kruhu se k míči dostal hostující Soumaré, který nahrávkou k postranní lajně pořádně zahnal Mandavu, jenž nakonec míč dostihl na hrací ploše.
     
    8
    Nekompromisním odkopem to poté vyřešil obránce Castelletto, kterému se povedlo odkopnout míč na opačnou polovinu, kde ovšem zasahoval Botman.
     
    7
    Poté se míč znovu přesunul na polovinu Lille, kde hosté pokračovali v kombinaci. Mandava to nakonec zkoušel pasem na Davida, kterého nenašel.
     
    6
    Lille si přesto vybojovalo rohový kop, k jehož rozehrávce se postavil Araújo. Jeho centrovaná nabídka na přední tyč nakonec našla pouze Castelletta.
     
    5
    Lille poté kombinovalo na vlastní obranné polovině hrací plochy, načež se o pokutového území dostal Ikoné, který ovšem centrem trefil pouze protihráče.
     
    4
    Následovalo autové vhazování z levé strany, které si vzal na starost hostující obránce Mandava, kterému se ke spolupráci přihlásil středopolař Soumaré.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali poměrně důrazný souboj u středového kruhu, po kterém musel poprvé do akce také lékařský personál.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Nantes: Lafont – Fábio, Castelletto, Girotto, Ch. Traoré – Corchia, Blas, Chirivella, Louza, Simon – Kolo Muani.
    Náhradníci: Petrić – D. Appiah, Bamba, Basila, Coco, Emond, A. Touré, Ndilu, Mendy.

    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte, Botman, Reinildo – Araújo, André, Soumaré, Bamba – Ikoné, David.
    Náhradníci: Karnezis – D. Bradarić, Xeka, Djaló, Weah, Sanches, Lihadji, Pied..
     
    Lille OSC

    Na opačné straně stojí velký favorit tohoto zápasu, kterým je Lille OSC. Lille okupuje vedoucí pozici celé Ligue 1, přičemž na druhý Lyon má dvoubodový náskok. Lille má velice dobrou formu, o čemž svědčí pět výher v řadě. Podobnou formou se může chlubit už jen čtvrté Monako, které má rovněž na svém kontě pět výher v řadě. Lille tak naposledy prohrálo začátkem letošního kalendářního roku, hodně překvapivě totiž nestačilo na domácí půdě na Angers, kterému se povedlo vyhrát výsledkem 2:1. I tak je Lille druhým nejlepším venkovním týmem celé francouzské nejvyšší soutěže.
     
    FC Nantes

    Na domácí straně se nachází FC Nantes, kterému se v letošním ročníku vůbec nedaří. Nantes totiž okupuje až sedmnáctou pozici ligové tabulky a na sestupové pásmo nemá náskok ani jednoho bodů. Domácí celek tohoto zápasu navíc na letošní čtvrtou výhru čeká už hodně dlouho, z posledních pěti ligových duelů se mu povedlo ukořistit tři body, avšak ve všech případech se jednalo o nerozhodný výsledek. Nantes je navíc až šestnáctým nejlepším domácím týmem celé Ligue 1, z jedenácti zápasů se mu totiž povedlo vybojovat dvanáct bodů, avšak v posledním domácím duelu prohrál.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Francouzská Ligue 1 Uber Eats má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Nantes a Lille OSC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Branky: 10. David, 83. David (Sanches)

    Karty:   29. Coco (NAT), 31. Corchia (NAT), 32. Louza (NAT)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 2:9. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:12.
    FC Nantes: Lafont – Fábio (26. Coco), Castelletto, Girotto, Ch. Traoré – Corchia, Blas (85. Emond), Chirivella, Louza (88. A. Touré), Simon – Kolo Muani.
    Náhradníci: Petrić – D. Appiah, Bamba, Basila, Coco, Emond, A. Touré, Ndilu, Mendy.

    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte, Botman, Reinildo (46. D. Bradarić) – Araújo (79. Weah), André, Soumaré (88. Xeka), Bamba (88. Lihadji) – Ikoné (70. Sanches), David.
    Náhradníci: Karnezis – D. Bradarić, Xeka, Djaló, Weah, Sanches, Lihadji, Pied.
    bahis siteleri