Sevilla – Barcelona 2:0 (kon.)
konec
Sevilla FC
2:0 (1:0)
FC Barcelona
Středa 10.02.2021, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělský pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:11:44)
     
    Sevilla má skvěle nakročeno k postupu do finále španělského poháru. V prvním utkání si na domácím stadiónu poradila s favorizovanou Barcelonou, kterou porazila 2:0.

    Svěřenci kouče Lopeteguie si góly rozložili do každého z poločasů. Vedení domácímu týmu vystřelil ve 25. minutě Jules Koundé, který se z pozice stopera dostal s míčem na kopačkách až do šestnáctky soupeře a křižnou střelou prostřelil ter Stegena. Také Barcelona měla v úvodním dějství jednu velkou šanci, avšak volného Messiho parádním zákrokem levou nohou vychytal Bunú.

    Ve druhé polovině utkání měla podle očekávání více ze hry Barcelona, jež sice držela míč na svých kopačkách, ale žádné větší příležitosti si přes dobře organizovanou obranu soupeře nevytvořila. Naopak to byla Sevilla, která v 85. minutě odskočila do vedení o dva góly. Ivan Rakitić vyzrál na špatně provedenou ofsajdovou past a únik zakončil nechytatelnou střelou pod břevno. Hosté mohli v nastavení alespoň snížit Messim, avšak proti jeho střele z přímého kopu se opět vyznamenal Bunú.

    Odveta je na programu počátkem března. Barcelona do té doby má nad čím přemýšlet, jejich výkon, především pak do ofenzivy, nebyl ideální. Fotbalisté Sevilly zase budou doufat, že jim podobná forma vydrží i do střetnutí na Camp Nou.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 16:6.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední vteřiny utkání si domácí mužstvo hlídá s velkým přehledem. Ještě samo vyrazil do protiútoku, na jehož konci byl Munir a nepovedené zakončení do blokujícího Firpa.
     
    90+2
    Akce Katalánců pokračovala rohovým kopem. Podruhé se Dembélému stalo, že míč zakroutil až příliš. Proletěl pouze nad domácí svatyní.
    90+1. Bunú si poradil i se střelou z volného přímého kopu
     
    90+1
    Lionel Messi zvolil prudkou střelu na stranu gólmana. Bunú podle reakce neviděl balón od samého počátku, ale stihl zbystřit včas, aby kulatý nesmysl konečky prstů na pravé ruce poslal balón mimo bránu!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Samuel Umtiti, přichází Francisco Trincão.
     
    88
    Barcelona má k dispozici přímý volný kop z ideální pozice od brány. Lionel Messi si už staví balón, z podobných pozic v kariéře vstřelil nespočet gólů.
     
    87
    Dembélé po lajně viděl Griezmanna. Útočník si balón ideálně převzít, spolu s ním skončil mimo vymezené území. Bunú bude odkopávat.
    85. Ivan RAKITIĆ - 2:0
     
    85
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Domácí odskakují do dvoubrankového náskoku a budují si velmi dobrou pozici pro odvetu! Ofsajdovou past zahrála Barcelona mizerně. Umtiti se vytáhl pozdě a při snaze o návrat do obrany podklouzl. IVAN RAKITIĆ tak postupoval už od poloviny hřiště sám na gólmana, únik zakončil nekompromisní ránou pod břevno.
     
    85
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Pedri, přichází Riqui Puig.
     
    84
    Aleix Vidal byl příliš agresivní proti Minguezovi, jehož zezadu nedovoleným způsobem poslal na trávník. Za odměnu vyfasoval žlutou kartu.
     
    83
    Svěřenci kouče Koemana sice jsou častěji na míči, ale nevytváří si šance, jež by mohli vést ke kýženému vyrovnání. Defenziva Sevilly pracuje na jedničku.
     
    82
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Suso, přichází Óliver Torres.
     
    81
    Ukázkový skluz předvedl Aleix Vidal proti Jordimu Albovi. Domácí bek se ještě zvedl a zkusil míč zachytit ve hře, to už se však nepodařilo.

    Milan Huppert

    Branky: 25. Koundé, 85. Rakitić

    Karty:   64. Jordán (SEV), 66. Escudero (SEV), 84. Vidal (SEV) – 45+2. Alba (BAR)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 16:6.
    Sevilla FC: Bunú – Vidal, Koundé, Diego Carlos, Escudero (C) (69. Munir) – Jordán (80. Gudelj), Fernando, Rakitić – Suso (82. Torres), Najsrí (69. de Jong), P. Gómez (69. Rekik).
    Náhradníci: Vaclík – de Jong, Munir, Gnagnon, S. Gómez, Gudelj, Rekik, Torres, Vázquez.

    FC Barcelona: ter Stegen – Firpo, Mingueza, Umtiti (90. Trincão), Alba – de Jong, Busquets – Dembélé, Pedri (85. Puig), Griezmann – Messi (C).
    Náhradníci: Neto, Peña – Collado, de la Fuente, Fernandes, Lenglet, Moriba, Puig, Trincão.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, De Francisco
    Středa 03.03.2021
    Barcelona - Sevilla 3:0

    Branky: 12. Dembélé, 90+4. Piqué, 95. Braithwaite

    Karty:   68. Mingueza (BAR), 73. Messi (BAR), 119. Trincão (BAR) – 37. Fernando (SEV), 99. Jordán (SEV), 101. Koundé (SEV), 102. En-Nesyri (SEV)   90+2. Fernando (SEV)

    Neproměněná penalta: 73. Ocampos (SEV), brankář ter Stegen zneškodnil

    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:0. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 14:16.
    bahis siteleri