Detroit – Florida 2:1 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 2:4 (kon.)
St. Louis – San Jose 4:5 (kon.) | Carolina – Tampa 4:0 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:2 (kon.)
Montreal – Toronto 3:5 (kon.) | Anaheim – Minnesota 1:5 (kon.) | Edmonton – Calgary 7:1 (kon.)
Colorado – Vegas 3:2 (kon.) | Washington – New Jersey 4:3 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
1:5 (0:2, 1:1, 0:2)
Minnesota Wild
Neděle 21.02.2021, 03:07 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (05:41:45)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Kevin Fiala (MNS) 2+1
    2. Jared Spurgeon (MNS) 0+1
    3. Jani Hakanpää (ANA) 0+0
     
    Československá stopa v utkání

    Do dnešního souboje nenastoupil nikdo z českých ani slovenských hokejistů.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    John Gibson (ANA) – 24 zákroků, 5 OG, úspěšnost 82,7%, odchytal 59:44
    Kaapo Kähkönen (MNS) – 25 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,5%, odchytal 59:50
     
    Střely na branku: 27 – 29
     
    Je konec! Minnesota zvládla dnešní souboj na ledě Anaheimu a vítězí vysoko 5:1. Hosté ve třetí třetině kralovali na ledové ploše a odmítli snahu Anaheimu o návrat do utkání. Ve 46. minutě se krásnou střelou prosadil Victor Rask. Aktivita Minnesoty navíc nepolevovala a Joel Eriksson Ek přidal další branku. V závěrečných minutách už se Anaheim do tlaku nedostal.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Kaapo Kähkönen ještě musel vytáhnout dobrý zákrok! Hostující brankář si dal pozor na nahození Getzlafa z pravé strany a poradil si i s následnou dorážkou!
     
    59:02
    Jakob Silfverberg před brankou Minnesoty ve vzduchu tečoval nahození z levé strany, ale od jeho hokejky se puk odrazil jen do betonu brankáře.
     
    58:14
    Isac Lundeström se skvěle dostal do útočného pásma, kde si našel prostor pro zakončení, ale jeho pokus skončil vedle vzdálenější tyčky.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:28
    Nick Bjugstad protečoval puk ven z obranného pásma. Jani Hakanpää kotouč okamžitě zavezl zpátky, jenže nahozením z velké vzdálenosti nenadělal brankáři problémy.
     
    57:10
    Kevin Fiala dostal přihrávku na útočnou modrou čáru, odkud nahodil puk na branku. Pozorný Gibson si tentokrát připsal snadný zákrok.
     
    56:28
    Bonino dostal přihrávku na pravou stranu, odkud zakončil příklepem, ale jeho pokus skončil na betonu Gibsona. Minnesota teď nepouští Anaheim takřka k ničemu.
     
    56:02
    Nico Sturm se dobrým napadáním dostal k puku a najednou se zjevil sám před Gibsonem. Hostující hráč byl situací natolik překvapen, že trefil jen lapačku domácího brankáře!
     
    55:34
    Ryan Getzlaf dostal přihrávku na pravou stranu, protáhl se podél mantinelu do útočného pásma, ale Kaapo Kähkönen skvěle zasáhl.
     
    55:08
    Anaheim už by se nejraději viděl v šatně. Hostující hráči se skvěle pohybují a získávají odražené kotouče. Minnesota si závěr duelu užívá.
    54:26 Joel Eriksson Ek - 1:5
     
    54:26
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Nádherná akce Minnesoty! Hostující celek nakonec přidává i pátou branku a Kevin Fiala chytrou zadovkou našel spoluhráče, který místo zakončení ještě poslal přihrávku na levý kruh a JOEL ERIKSSON EK trefil odkrytou klec. Asistence: Ryan Hartman, Kevin Fiala.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 37. Backes (Mahura, Shattenkirk) – 16. Zuccarello (Kaprizov, Spurgeon), 17. Fiala, 23. Fiala (Greenway, Dumba), 46. V. Rask (Kaprizov, Zuccarello), 55. J. Eriksson Ek (Hartman, Fiala)


    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Hakanpää, Fowler (A), Shattenkirk, Ja. Larsson, B. Hutton, Mahura – Terry, Getzlaf (C), Jones – Silfverberg (A), Steel, Heinen – Rakell, Lundeström, Comtois – Rowney, Backes, Deslauriers.
    Minnesota Wild: Kähkönen (Hammond) – Suter (A), Addison, Cole, Spurgeon (C), Brodin, Dumba – Fiala, J. Eriksson Ek, Greenway – Zuccarello, V. Rask, Kaprizov – M. Foligno, Hartman, Parise (A) – Bjugstad, Bonino, Sturm.

    Rozhodčí: Hanson, Dwyer – Smith, Gibbons
    thejrc.org