Kazachstán – Francie 0:2 (kon.) | Gruzie – Španělsko 1:2 (kon.) | Dánsko – Moldavsko 8:0 (kon.)
Albánie – Anglie 0:2 (kon.) | Arménie – Island 2:0 (kon.) | Kosovo – Švédsko 0:3 (kon.)
Bulharsko – Itálie 0:2 (kon.) | Švýcarsko – Litva 1:0 (kon.) | Ukrajina – Finsko 1:1 (kon.)
Rakousko – Faerské ostrovy 3:1 (kon.) | Izrael – Skotsko 1:1 (kon.) | Polsko – Andorra 3:0 (kon.)
San Marino – Maďarsko 0:3 (kon.) | S. Makedonie – Lichtenštejnsko 5:0 (kon.) | Rumunsko – Německo 0:1 (kon.)
konec
Dánsko
8:0 (5:0)
Moldavsko
Neděle 28.03.2021, 18:00 • Parken Stadium (Kodaň) • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dánska, které svého soupeře porazilo vysoko 8:0. Dánové vstoupili velice dobře také do druhého poločasu, hned v úvodu se jim totiž povedlo vsítit šestou branku. Následovala hodně nezáživná pasáž, která nám nakonec přinesla ještě další dva přesné zásahy. Dánsko tak potvrdilo roli favorita a povedlo se mu získat tři body, naopak Moldavsko předvedlo výkon daleko za očekáváním. (19:48:07)
     
    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 3:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:6.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Nastavuje se minuta.
    89. Marcus INGVARTSEN - 8:0
     
    89
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom je tu ještě jedna branka! Za obranu se totiž dostával Eriksen, proti kterému dokázal bleskově vyběhnout brankář, který vyrážel míč pouze před sebe, kde se jako první zjevil MARCUS INGVARTSEN, kterému se povedlo zasunout do prázdné branky.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Dánsko i nadále operuje s míčem na polovině soupeře, k ničemu se ale moc nedostává.
     
    87
    Namasco nyní mohl odkopávat od své branky, přičemž se mu míč povedlo poslat daleko na druhou stranu, kde se dokázal prosadit kolega Bolohan.
     
    85
    U středového kruhu se k míči dostal domácí zadák Kjaer, který to zkoušel nákopem za soupeřovu obranu, kde ovšem našel pouze rukavice brankáře.
     
    83
    Před malým momentem jsme sledovali autové vhazování z levé strany, po kterém se Dánsku povedlo přenést hru na pravou stranu, kde číhal Jonsson.
    81. Robert SKOV - 7:0
     
    81
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Tak je tu ještě jedna branka! V pokutovém území převzal nahrávku domácí ROBERT SKOV, který to vzal na sebe. Míč se mu povedlo natáhnout na pravou nohu, načež prudkým zakončením nedal brankáři Namascovi žádnou šanci na zachycení.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Druhý poločas nepřináší nic moc zajímavého, Dánsko je přesto stále u balónu.
     
    80
    Vestergaard se s míčem dostal na polovinu soupeře, kde přesto vyprodukoval zpětnou nahrávku na Andersena, jenž ještě nahrával do křídla.
     
    79
    Boilesen to z velké vzdálenosti od branky zkoušel centrem do pokutového území, kde se v hlavičkovém souboji prosadil hostující Epureanu.
     
    78
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Jens Stryger Larsen, přichází Simon Kjaer.
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Mathias Jensen, přichází Marcus Ingvartsen.
     
    77
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Lasse Schöne, přichází Christian Eriksen.
     
    75
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Ion Nicolaescu, přichází Vitalie Damascan.
     
    74
    Na opačné straně to pasem do pokutového území zkoušel domácí Jonsson, který našel pouze Armase, jenž hlavičkou dostal míč ven ze šestnáctky.

    David Suchý

    Branky: 19. Dolberg (pen.), 22. Damsgaard (Skov Olsen), 29. Damsgaard (Skov Olsen), 35. Stryger Larsen (Boilesen), 39. M. Jensen, 48. Dolberg (Damsgaard), 81. Skov (Damsgaard), 89. Ingvartsen

    Karty:   18. Carp (MOL)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 3:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:6.
    Dánsko: Schmeichel (C) – Stryger Larsen (78. Kjaer), Vestergaard, J. Andersen, Boilesen – M. Jensen (78. Ingvartsen), Nörgaard (64. Jönsson), Schöne (77. Eriksen) – Skov Olsen (46. Skov), Dolberg, Damsgaard.
    Náhradníci: Rönnow, Lössl – Braithwaite, Eriksen, Ingvartsen, Christensen, Wass, Skov, Kjaer, Wind, P.-E. Höjbjerg, Jönsson.

    Moldavsko: Namașco – Athirii (46. Bolohan), Epureanu (C), Armaș, Reabciuk – Carp (54. A. Cojocari), Ionita – A. Antoniuc (46. I. Jardan), Rață, S. Platica (54. Iosipoi) – Nicolaescu (75. Damascan).
    Náhradníci: Cebotari, Koșelev – Belousov, Bolohan, Postolachi, I. Jardan, Iosipoi, Dumbravanu, Damascan, Drăgan, A. Cojocari, Cotogoi.
    bahis siteleri